ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/17/2005
Jenom pro info vám sem dám pár fotek verglu, kterýmu říkám pásovka, pořizovací cena asi 300,-
litinová truhlářská pásovka, 2 lidi jí neunesou, max. šířka pásu 210mm, rychlost cca 19m, motor 2,2kW
Posláno:

Štamgast
Detail štelování odklonu válce, dá se tím seřídit poloha pásu kamkoli po celé šířce. Ten válec se nechá i s vidlicí snadno sundat, přijde tam výměnný kontaktní kolo, až budu mít čas¨ho vodlejtHappy
Posláno:

Štamgast
Tohle byla jediná investice - kus závitovky M12 na napínání pásu, žádná kladka, žádný péro, jo a ještě jsem musel dát novej vypínač a zástrčku, který jsem vytáh z bedny s nápisem bordel-elektroLaugh
Posláno:

Štamgast
Na tomhle se snažím taky brousit, kotouč 300, ale duťáky mi nejdouSad, napravo hadrák na voskování ruček. Koupeno plně funkční za 1.000,-Kč včetně DPH ze zkrachovalého dříve slavného Hikoru PísekHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Když to tak čtu, má cenu dělat pásovku na dutý výbrusy, pokud mám dvoukotoučovou brusku s průměrem kotouče 340 mm? Zatím není zapojená, takže jsem neměl možnost jí vyzkoušet, proto se ptám. A pásovku na plochý výbrus mám.
Posláno:

Štamgast
Mě se to na kotouči moc nedaří, ale to bude rukamaSad, jinak pulírku stejně potřebuješ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Tak jo. Investice pro mě minimální?Happy Jen s tím velkým kolem bude trochu problém. Navíc mě to docela baví, jen bych už rád začal dělat nože, zatím pouze příprava, pásovka, jedna, druhá, čelní bruska, udělátka na kůži, kůže atd. Připravuji se dokonale, jak spojenci na invazi, myslím tu do Francie r. 1944,já jen, že jich bylo víc.Sad
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/6/2005
VLK napsal:
Můj názor je že to všechno není jenom o pásovce,
tohle jsem vybrousil na normálním jednoduchém kotouči ,který je vyřezaný z 3cm silné překlížky o průměru 17 cm .Spotřeba šmirglu as1 60 x 10 cm.
Materiál čepele kovaná 19 314.Myslím že pro amatéra naprosto dostačující mašinka.
Zkus tady hodit fotku toho kotouče ...

Sem tam něco dělám z kůže ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
"Dovčera" jsem to mastl na pulírce jako Vlk a vlastně si na tu pásovku pořád zvykám. Je to o rukách a citu. Jde to na kdečem a pásovka není nutná, jen vše usnadní a urychlí ...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
kdo mi pomůže najít prodejce takové té litinové hřídele co má westy na pásovce? ani nevím pod čím to hledat.. a potřebuju rozměry do výkresu, abych tomu přizpůsobil konstrukci pásovky..

tuhle..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Proč by nešly, optimální bruska, kolik na ní máš otáček? Udělám ti duťák i na 15 cm kotouči jako fík, jen se to musíš naučit držet...

[quote=Honza J.]Na tomhle se snažím taky brousit, kotouč 300, ale duťáky mi nejdouSad, napravo hadrák na voskování ruček. Koupeno plně funkční za 1.000,-Kč včetně DPH ze zkrachovalého dříve slavného Hikoru PísekHappy
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Je to hřídel k cirguli, mělo by to být v každém slušném železářství, jestli chceš tam kde nakupuji, jich mají několik druhů a velikostí ceny cca od 820,- (ta stačí), rozměry pošlu v DWG (večer)
[quote=Samurai]
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
PD: otáčky bych musel spočítat a neříkám, že to na ní nejde, ale že je to rukama, prostě jsem na to eště nepřišel. Fakt je, že jsem to moc nezkoušel, asi budu muset na školeníHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
westy napsal:
Je to hřídel k cirguli, mělo by to být v každém slušném železářství, jestli chceš tam kde nakupuji, jich mají několik druhů a velikostí ceny cca od 820,- (ta stačí), rozměry pošlu v DWG (večer)
[quote=Samurai]
Souhlas, u nas v zelezarstvi ji maji taky a za skoro stejnou cenu.
Posláno:

Štamgast
westy: rozměry pošli, i typ, neb nevím rozdíly rozměrové.. jinak výrobce je KDR - kovodružstvo Rychnov n. Kněžnou
www.kdr.cz
a ceny u nich tyto:
Hřídel okružní pily – normál HOP 160 NB 750,-
Hřídel okružní pily – normál HOP 200 NB 760,-
Hřídel okružní pily – normál HOP 300 NB 790,-
Hřídel okružní pily – normál HOP 400 NB 800,-
Hřídel okružní pily – normál HOP 500 NB 1350,-
Hřídel okružní pily – normál HOP 600 NB 1540,-

a to už má na sobě unášecí kotouč a trojřemenici
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
je to ta nejmenší - já ji mám ještě jen s jednou řemenicíHappy - Hřídel okružní pily – normál HOP 160 NB 750,-
[quote=Samurai]
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
westy: ona se dělá i v provedení s vrtací hlavou, ale stojí víc, 1330,-
což je otázka na využití hadráku či filcáku na trnu..
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/21/2005
...obrázek "pomocníka" resp. takové jednoduché blbůstky...je to vlastně klema na delší násadě a v kombinaci s tou opěrnou "hrazdičkou" nastavenou na správnou výšku nad kotouč (jedno jestli šutr nebo šmirgl)by měla usnadnit souměrnost výbrusu...
OT: spojování obrázků zvládá i "irfan",ale dalo to koumáníLaugh
Posláno:

Štamgast
maxeem: nápad dobrý ale jak se dělá ten rádius u špičky? to přece změní délku od hrazdičky a tím i úhel na kotouči, ne?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/21/2005
LaughLaugh no to už uděláš ty "zruky" a aby jsi si nenadával,tak se to prostě naučíš a časem to zahodíš...je to pro "nemachry"Razz
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum