ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
TRMAN: já si koupil jen 3m pásů šířky 150mm v zrnitostech 100, 150, 240, 320.. tak nějak no a prostě to podél roztrhnu na třetiny a mám z toho 6ks pásů v každé zrnitosti.. Happy a za ty 4x2m jsem platil cca 400,-

factory: soustruh má 1500ot/min což na obvodu dává slušnou odstředivou sílu, což nechci riskovat herkules aby mi to nevyliskalo.. nehledě na to že musíš měnit pásy dle zrnitosti, což lepidlo vylučuje..
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/31/2006
a to nejni spatny Happy .... no kurna ja snad budu taky muset po necem cihnout ... dik Wink[

quote]posted by Samurai

[b]TRMAN: já si koupil jen 3m pásů šířky 150mm v zrnitostech 100, 150, 240, 320.. tak nějak no a prostě to podél roztrhnu na třetiny a mám z toho 6ks pásů v každé zrnitosti.. Happy a za ty 4x2m jsem platil cca 400,-

SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
dotaz: jak velký průměr kotouče na brusku abyto dělalo pěkný brus bude stačit 24cm???
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
naprostoWink
[quote=Chtorr]....bude stačit 24cm....
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
westy napsal:
naprostoWink
Tak proč je na té kolektivní brusce průměr kotouče 330 mm ? Je to náročnější na výrobu, větší odstředivá sílá, mohutnější hřídel atd. Měl jsem za to, že 240 mm je málo, tak nevím Sad. V tom případě mám hliníkovou trubku pr. 220, stačí přivařit dovnitř plech a kolo je hotovo a ty 2 cm už takovou roli nehrají a mám to vyřešený, nebo ne?
Posláno:

Štamgast
A nebude to tím, že se porůznu baví o pulírce a porůznu o pásovceHappyna pásovce mám kontakt kotouč 270mm, na pulírku bych šel tak do 240, lépe do 200mmHappy
[quote=Mudžahedin]
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
JJ
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/2/2005
Jde o to, ze cim mas slabsi cepel a cim chces "vyssi" vybrus, o to vetsi potrebujes prumer kontaktniho kola.

Mudžahedin napsal:
westy napsal:
naprostoWink
Tak proč je na té kolektivní brusce průměr kotouče 330 mm ? Je to náročnější na výrobu, větší odstředivá sílá, mohutnější hřídel atd. Měl jsem za to, že 240 mm je málo, tak nevím Sad. V tom případě mám hliníkovou trubku pr. 220, stačí přivařit dovnitř plech a kolo je hotovo a ty 2 cm už takovou roli nehrají a mám to vyřešený, nebo ne?
Posláno:
Štamgast
tak se zeptám jinak máte někdo 24cm kotouč a jak vysokej brus dělá třeba na 5mm čepeli děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
Chtorr napsal:
tak se zeptám jinak máte někdo 24cm kotouč a jak vysokej brus dělá třeba na 5mm čepeli děkuji
Pokud vlastníš tužku, papír, pravítko a kružítko, tak si to můžeš celkem snadno nakreslit Wink.
Posláno:
Štamgast
no ty jsi mě ještě neviděl rýsovat coLaugh myslel jsem že vzít šupleru změřit a ríct např 3cm je jednoduší než abych strávil večer pokusem to narýsovat a ještě bych se asi seknul tam o metrWink
Posláno:

Štamgast
Při polotloušťce materiálu 1mm=výška výbrusu 16mm, 2mm=22mm, 3mm=27mm, 4mm=32mm (což už ti musí stačit na celkovou tl.8mmLaugh)
[quote=Chtorr]
Posláno:
Štamgast
westy napsal:
Při polotloušťce materiálu 1mm=výška výbrusu 16mm, 2mm=22mm, 3mm=27mm, 4mm=32mm (což už ti musí stačit na celkovou tl.8mmLaugh)
[quote=Chtorr]

zjova to čumím tos nějak zpočítal Laugh nebo naměřil ale je to super dík mě tyhlety vědy nic neříkaj Wink
Posláno:

Štamgast
Chtorr: nehledej v tom vědu, je to obyčejné kreslení.. ale to jsou délky maximálně vysokého výbrusu, reálně jsou menší, aby mělo ostří trošku pevnost.. čili nejedeš až k ose kola.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
maxeem: máš pravdu, kdysi mi napsal PD, že na průměru kotouče nezáleží a měl pravdu, je to rukamaHappy, výbrus uděláš jak vysokej chceš, jen je to pracnější
Posláno:

Štamgast
Tak jsem o výkendu vyhrabal na chalupě hřídel na pásovku.
Posláno:

Štamgast
Jenže je to liliput s pr. hřídele 12 mm, což bude na kotouč okolo 300 mm asi málo Sad.
Posláno:

Štamgast
Mudžahedin: ta cena je ale provokace Happy
Posláno:

Štamgast
Tady píšou něco o obvodových rychlostech apod., jestli to bude čitelný.
Posláno:

Štamgast
Samurai : když to přepočítáš na průměrný plat dnes a tenkrát tak to vychází zhruba na stejno, při 800 Kč co stojí hřídel nyní. Myslíš, že na to můžu dát 300 mm kotouč a brousit? Ty víš co to dělá, když to lítá Happy.
Posláno:

Štamgast
Mudžahedin: 12mm je dost na kotouč, pokud to není nějak moc daleko vynesené od ložiska..
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum