ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/20/2005
jeden nápad,asi v tomto prípade nepoužiteľný:
pred časom som obvod hnacieho kolesa priemeru 420mm lepeného z nejakých drevoštepkových dosiek (na detskom kolotoči) polepoval dušou z asi "dvojkoláku" po obvode dvojzložkovým lepidlom
akurát v prípade pasovky by bol problém absolutne presný tesný spoj, aby to nehádzaloSad
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
a proč navlékat duši? ona se prodává taková elektrikářská páska vypadající jako 2mm tlustá černá surová guma s celofánem na jedné straně a má úžasnou vlastnost v tom, že když ji omotáváte a natáhnete, tak se ztenčí na cca 0,5÷1mm sílu a pozor - jak ji vrstvíte na sebe tak se tím natažením spojuje se spodní vrstvou v jeden celek, takže je velmi snadné si pogumovat cokoliv v mžiku a tření jak sviňa.. daleko lepší než kobercovka..
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/27/2006
Samurai napsal:
a proč navlékat duši? ona se prodává taková elektrikářská páska vypadající jako 2mm tlustá černá surová guma s celofánem na jedné straně a má úžasnou vlastnost v tom, že když ji omotáváte a natáhnete, tak se ztenčí na cca 0,5÷1mm sílu a pozor - jak ji vrstvíte na sebe tak se tím natažením spojuje se spodní vrstvou v jeden celek, takže je velmi snadné si pogumovat cokoliv v mžiku a tření jak sviňa.. daleko lepší než kobercovka..
problém je v tom že tadyta izolace (na kabely) je pak spíš jak žvejkačka něž jako guma Sad
"Buďjiž tvé nepřátele stihne rychle pomalá a bolestivá smrt"
(Jan Pecka)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Akorát tl.0,5-1mm utvoří nerovnosti, které by dělali při provozu problémy, ono stačí blbě slepený spoj na pásu a už to háže (kór třeba při rychlosti 35m/s = 126km/hod), proto bych raději dal tu duši, kterou natáhnu bez spojeHappy
[quote=Samurai]
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
westy: já myslel tu gumu na náhon u motoru, ne na buben kde se brousí Happy
Posláno:

Štamgast
Jo ták, promiň, ale tam je to zatím dobrý, ale vyzkoušet to můžu, tam to jdeHappy
[quote=Samurai]westy: já myslel tu gumu na náhon u motoru...
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/20/2004
Mně se ta bruska zdá zbytečně konstrukčně složitá.
Proč tam jsou čtyři kola? Je to z důvodu co nejdelšího pásu?
A pokud je tam, kde jsou ty ramena předek, tak ten motor by byl vhodnější vzadu na druhé straně. Byl by k tomu lepší přístup, ten motor vyloženě zavazí.
Posláno:

Štamgast
Velké kontaktní kolo je na výbrusy, horní malé je na ručky, dolní je hnané, motor je vzadu kvůli možnosti přehazování klíňáků (změna rychlosti, plynulá regulace by to prodražila o pár tisíc) a to čtvrté kolo je vypínacíHappy předek je u svislé části pásu
[quote=kubajzz]Mně se ta bruska zdá zbytečně konstrukčně složitá.

Posláno:

Pokročilý
Aha, tak to jo. Jak to stojí na kraji toho stolu, tak jsem myslel, že je předek vlevo. Když je předek vpravo, tak je to v pořádku.

Ale stejně si myslím, že je tam jedna kladka navíc. To spodní rameno by tam nemuselo vůbec být. Napínat by ten pás šel i jenom tím horním ramenem.
Jak je ta bruska vysoká?
Odhaduju tak 1 metr. Bude asi v praxi stát na zemi, že?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/21/2005
...
Posláno:

Štamgast
Stát bude na zemi na soklu, je 0,9m vysoká a hlavně není ještě dodělanáLaugh, to horní kolo jsem chtěl pevné na ručky, jinak při třech bombírovaných kolech a jednom hladkém je to tak akorát na vedení pásu bez dodatečného vypínaní

@ maxeem - já uvažoval ještě tak o 6-ti rolnáchLaugh
Posláno:

Pokročilý
2Maxeem:
O co ti jde?
Máme s otcem doma tu Promu a vím o jejich chybách, tak přemýšlím o něčem jiném. Normálně se ptám.
Od toho je diskuze, ne?
Nikoho nechci ztrestat za to že něco má. Sám jsem vyrobil třeba velkou čelní brusku nebo leštičku (můžu tady třeba hodit fotky) tak mě to zajímá čistě z praktických důvodů. Máme doma mimo jiné soustruh i frézu - já opravdu nikomu brusku nezávidím.
Posláno:

Štamgast
Happy.......
já tu promu mám taky a proto jsem se snažil některých věcí vyvarovat, jinak celá konstrukce byla konzultována s několika lidmi, kteří problematice hoví Happy, takže i počet kol z toho vylezl, jinak až bude celá hotová včetně pracovních ploch, bude jasné proč tak a ne jinak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
No nahoře mezi koly bude stolek a ještě jeden od horního kola dolů ... proto čtyři kola, aby ty tři stály pořád tam, kde stojí ...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
a ještě od horního kola k dolnímu jeden posuvnej stoleček.....Wink
Petr Dohnal napsal:
No nahoře mezi koly bude stolek a ještě jeden od horního kola dolů ... proto čtyři kola, aby ty tři stály pořád tam, kde stojí ...

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005

...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Honzo nepřeháněj, nic tak hroznýho neřekl ...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/5/2005
Honzo, klid a Happy ! ! !
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
...