ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 9/18/2016
JSiroky1 napsal:
Mirda66 napsal:
Za mě je bruska velice slušně vyrobená, strojařská práce, s důrazem na absolutní jednoduchost výroby.

Slušně, jednoduše a hlavně festovně vyrobená.Applause Na síle materiálu se opravdu nešetřilo. To se pozná už při nakládce brusky do auta.Grin Místo jeklu hranol z plného materiálu atd. Viz fotky, ve vláknu je jich dost.

Ahoj, prosím tiež o kontakt na výrobcu. Vďaka.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/1/2019
Soukromé zprávy s kontaktem na výrobce odeslányHappy . Samozřejmě že ví o tomhle vláknu, ale bohužel se nepřidal do diskuse.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/24/2018
Díky, dorazilo Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2009
Teď v Lidlu. Je to dobrej nápad, blbej nápad, nebo jakej je to nápad?

Díky Wink

jorix vložil tyto přílohy:
IMG_20201124_211834_resized_20201124_092620634.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Kuchyňské nože s ní nabrousíš, ale nesmíš na ně moc tlačit.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/10/2007
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/28/2020
[quote=INMU]Trochu jsem upgradoval svojí brusku - vyrobil jsem si nástavec na malé kladky.

nástavec je sympatický! Z praxe, nepocítil jste potřebu přidat další dvě přítlačné rolny (zhora a zdola tlačící na pás, aby se za poloměrem obepnutí pásu kolem hlavní rolny rádius nerozšiřoval? To jen pro případ, že by se vybrušovalo do větší hloubky. nevím ale, kdy by mohl takový případ nastat...
Jinak máte zajímavý měnič, resp. jeho pouzdro-kryt. Dá se docílit vyšší krytí, např. IP66, tedy pokud to má význam... Šlo by, prosím, rozepsat se o měniči? (typ, kde koupený, zkušenost).
Děkuji.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/23/2015
Pekný deň,
chcel by som sa opýtať na názor skúsenejších... pozeral som jedno video na youtube (viď nižšie, čas cca od 10:20), kde chalan od istého gritu nalepil na opierku pásu (asi) kožu alebo niečo mäkké. Nalepil to podľa všetkého pri vyššom grite a pás odhadujem na nejaký trizact. Dôvod zrejme preto, aby mu lepšie čepeľa priľahla na pás. 100% rovinu s tým asi nespraví. Či áno? Robí to niekto z vás takto? Logiku mi to dáva, aj kontaktné kolesá sú pogumované. Len tá koža je asi len na jedno použitie.
Vďaka za názory.

FB @nozejanovic
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/18/2018
maros.janovic napsal:
Pekný deň,
chcel by som sa opýtať na názor skúsenejších... pozeral som jedno video na youtube (viď nižšie, čas cca od 10:20), kde chalan od istého gritu nalepil na opierku pásu (asi) kožu alebo niečo mäkké. Nalepil to podľa všetkého pri vyššom grite a pás odhadujem na nejaký trizact. Dôvod zrejme preto, aby mu lepšie čepeľa priľahla na pás. 100% rovinu s tým asi nespraví. Či áno? Robí to niekto z vás takto? Logiku mi to dáva, aj kontaktné kolesá sú pogumované. Len tá koža je asi len na jedno použitie.
Vďaka za názory.

Taky by mě zajímalo co to tam a hlavně proč lepil?
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/3/2012
Zdravím vás kolegovia. Nožmi som posadnutý už od malička, zbierku už mám slušnú, tak som si povedal že skúsim výrobu ako hobby. Chcel by som vás poprosiť o názor na túto brúsku

https://stroje.bazos.sk/inzerat/119399951/pasova-bruska-dorucenie-zadarmo.php

vyhovovala by? Alebo by ste ma vedeli odkázať na nejakú vhodnejšiu alternatívu? Nerád by som niečo kupoval teraz a o rok zistil že na nej niečo dôležité chýba (napr. frekvenčný menič). Nikdy som s pásovou brúskou nerobil, len pár nožov s pilníkom a flexou, takže za všetky rady vopred ďakujem.
S pozdravom, mp
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
macku, ta na nože bude stačit, nevidím tam nic špatného.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/3/2012
Samurai: Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, teším sa, o pásovke snívam už roky :)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/4/2021
Zdravím všechny nožíře, jsem začátečník a rád bych si pořídil nějakou pásovku, která by mi usnadnila a hlavně urychlila výrobu mých nožů. Bohužel jsem jen student, takže peněz mám po málu a nemůžu si dovolit pořídit nějakou pořádnou brusku. Nezbývá mi proto nic jiného, než se poohlížet po bruskách v cenové hladině kolem 3 tisíc. Na youtube jsem viděl chlápka, který použil brusku podobnou téhle ( https://www.maxtechnika.cz/p/scheppach-bts-700-stolni-pasova-a-kotoucova-bruska?gclid=EAIaIQobChMIjuzH57SC7gIVTQKLCh2-sQIaEAAYASAAEgKkhfD_BwE ) a dosáhl pro mě uspokojivého výsledku. Libí se mi na ní kombinace s talířovou bruskou, která by mi dobře posloužila při výrobě rukojetí, ale v popisu produktu píší, že bruska je určená pro neželezné materiály a 250w motor mi připadá jako slabý. Další bruskou, kterou mám v hledáčku, je tato ( https://www.ahprofi.cz/stolni-pasova-a-kotoucova-bruska-300-w-htp805403 ), která je více méně stejná, jako ta předchozí, jen má trošku silnější motor 300w. Poslední bruskou, o které uvažuji, je tato ( https://brusky.heureka.cz/proma-bklp-1500/specifikace/#section ). Jako jediná z těchto tří má v popisu napsáno, že se hodí i na kovy a motor má ještě o trošku silnější 350w. Chtěl bych se tedy zeptat, která z těchto tří je nejlepší a nebo jestli nevíte o nějaké jiné, vhodnější, ale v podobné cenové kategorii. Ještě podotýkám, že od takovýchto brusek neočekávám žádné zázraky, jde mi hlavně o to, abych s výrobou jednoho nože nestrávil 100hodin, ale třeba jen polovinu. Předem děkuji za případné odpovědi :)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Milý Curioso, nebuď furioso a mrkni pár stránek zpět. Tohle vše se tu několikrát přemlelo. Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/4/2021
Už jsem tady právě několikrát koukal, ale většina příspěvků se týká brusek, které jsou mimo mojí cenovou kategorii, různých dohadů mezi členy a nebo odkazy už nelze otevřít. Proto se ptám znovu, i když si uvědomuji, že zde tyto otázky už padly.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Dobrá, dobrá - tyhle varianty jsou na 2 věci.... Sám jsem, bez Knifu, začínal s Promou. Pás 100 * 915 a talíř se stolkem. Pomalá, slabá. Podívej se po ní.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
macekP napsal:
Zdravím vás kolegovia. Nožmi som posadnutý už od malička, zbierku už mám slušnú, tak som si povedal že skúsim výrobu ako hobby. Chcel by som vás poprosiť o názor na túto brúsku

Já tam vidím jeden drobný konstrukční nedostatek. Konkrétně to, jak je řešen díl, který drží dvě přední kladky. Tak jak to je u téhle brusky, se nedá na levé straně s obrobkem dostat za pás. Což se hodí hlavně při základním broušení tvaru čepele.
Obvykle se tenhle díl řeší nějak takto:
https://cz.pinterest.com/pin/492229434270321092/

Neříkám, abys tu brusku kvůli tomu nekoupil. Ale myslím, že na tohle během používání brzy narazíš a buď se s tím budeš muset naučit žít a nebo si tenhle díl předělat.
Na své brusce jsem to měl podobně a musel jsem to řešit, protože mě to hrozně rozčilovalo.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
CuriousOne napsal:
Už jsem tady právě několikrát koukal, ale většina příspěvků se týká brusek, které jsou mimo mojí cenovou kategorii, různých dohadů mezi členy a nebo odkazy už nelze otevřít. Proto se ptám znovu, i když si uvědomuji, že zde tyto otázky už padly.

Jestli máš rozpočet kolem těch 3000 korun, tak spíš zauvažuj nad rozbrušovačkou. Můžeš mít kvalitní výkonnou rozbrusku s regulací otáček a ještě ti spousta peněz zbude třeba na brusivo...

S tím se taky dají dělat divy, viz video jednoho z mistrů téhle disciplíny
https://www.youtube.com/watch?v=850FgYuIBR0
Je to boj
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/11/2019
Já si také myslím, že je to jen přestupní stanice a čas budeš tušit, že to jsou vyhozené peníze.
Asi bych zkusil pošetřil a sehnal nějakou "klasickou" pásovku.
Ta z Rakovníka mi přijde za ty peníze perfektní. Postupně můžeš dokupovat další příslušenství.
V základu rovná opěrka nadělá velkou službu.
Také zjistí jaká je dostupnost různých pásu na ty malé mrchy. Potřebuješ nějaký pas na ocel, co trochu bere.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Ahojky. CuriousOne ,
chlapi mají pravdu.
Já si tím prošel taky. Nakonec jsem skončil u klasické pásovky. Sice není od Hamiho, ale spokojenost.
Jestli to s výrobou myslíš vážně, přišporuj a jdi do pásovky. Je tady spousta odkazů.
Hodně zdaru Ok
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum