ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Ber to tak, že otáčky jsou přímo úměrné frekvenci. Velikost hnacího kola nastav tak, aby jsi při 30Hz měl rychlost pásu těch cca 10 až 12 m/s. Pod 30Hz nechoď, motor se neuchladí. S frekvencí jít nahoru zase takový problém není (klidně do 100 Hz s běžným motorem). Takže při 30 Hz máš asi 1850 otáček. No a můžeš počítat.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/28/2021
Zdravím, niekedy dávno sa tu riešili hnacie kolesá na čínsku pásovú brúsku (na flexu). Nemali by ste niekto na predaj hnacie koleso 40-45mm v priemere z bombírungom, respektíve, na koľko by taká sranda vyšla
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Vitto01 napsal:
Zdravím, niekedy dávno sa tu riešili hnacie kolesá na čínsku pásovú brúsku (na flexu). Nemali by ste niekto na predaj hnacie koleso 40-45mm v priemere z bombírungom, respektíve, na koľko by taká sranda vyšla

Odpověď je jednoduchá. Trošku pocouvej v tomto vlákně a najdeš. Je to divné,ale ten čínský bazmek celkem funguje. Samozřejmě to chce slušné pásy. Základní “výkres” na hnací váleček tady taky je. Buď oslov kluky,kteří to zajišťovali,nebo oslov jakéhokoli soustružníka.
Jinak vítej na fóru.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/28/2021
Odpověď je jednoduchá. Trošku pocouvej v tomto vlákně a najdeš. Je to divné,ale ten čínský bazmek celkem funguje. Samozřejmě to chce slušné pásy. Základní “výkres” na hnací váleček tady taky je. Buď oslov kluky,kteří to zajišťovali,nebo oslov jakéhokoli soustružníka.
Jinak vítej na fóru. [/quote]

Vďaka za privítanie, toto fóru prechádzam asi 4 roky no k registrácii som sa dostal až teraz Confused Pásy som si nechal lepiť v rozmaringu z 3M 777F, inak z čajna bazmegom som vcelku spokojný, ešte vymeniť kladky za ložiská a bude to dokonalé za tie prachy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Jinak tady je ten obrázek původní hnací kladky. Jenom zvětšit vnější průměr a je to. To ti utočí každý soustružník.

Muscatel vložil tyto přílohy:
2185CBD5_E723_4A7E_9F53_E5CE5BE12A24.jpeg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/3/2021
Zdravím všechny zkušenější nožíře - takže všechny zde, neb já jsem úplný a totální začátečník amatér. Nicméně hodlám přejít od teoretické roviny k praxi a protože bez řádného vybavení mě žádná práce nebaví, hledám jakou pořídit pásovou brusku. Při serfování jsem narazil na tohoto výrobce:
https://www.beltgrinders.pl/en_US/p/Belt-Grinder-50x900-1%2C1Kw-1phase/123
Je to sice Polsko, ale nejsou v tom ani vajíčka ani posypová sůl, tak bych tomu docela dal šanci.
Prezentace na webu sice under contruction, ale nevypadá to úplně amatérsky. Cena dle mého slušná, akorát ta doprava Happy
Nemá s ním náhodou někdo zkušenost? Vaše připomínky, názory i případné alternativní návrhy uvítám. dík

Posláno:

Štamgast
Cena pěkná, fungovat to asi bude. Ale je tam docela krátký pás, takže se bude rychleji opotřebovávat a broušený materiál se bude více hřát. Další věc je rozměr pásu - 900 mm není tak úplně rozšířený, takže si pásy mimo běžný sortiment budeš muset nechat lepit na zakázku (to není ani tak problém ceny, ale budeš muset přemýšlet dopředu, kdy budeš potřebovat doplnit zásoby).
Posláno:
Začátečník
Tak pravda, má tam i větší mrchu https://www.beltgrinders.pl/en_US/p/Belt-Grinder-50x1220-1phase-1%2C1kw-motor/117
Ta by se mi líbila i víc, cena už není tak pěkná, ale hlavně je to velký, asi by se mi to nevešlo na ponk. Resp. už by se mi k tomu nevešlo nic moc jiného Happy
Největší "problém" asi vidím v ceně dopravy, dát skoro polovinu ceny brusky za dopravu...kua Sad Je to paušál, takže v té dražší to tak nevyčnívá Happy. Ale jak říkám, moc velká...
Spíš mi šlo o to, jestli ji někdo nemá... jak to je udělané, kvalita, použitelnost a tak...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/10/2013
Happy Pásy 50x900 je možno objednat u Haima - p. Vladimír Horák. https://www.pasovebrusky.com/category/brusne-pasy/50x900/44
Mám od něj tu nejmenší pásovku H20 - musím ji stěhovat v "teplejch" po garáži - vyhovuje mi jak rozměrově , tak váhově.
Posláno:

Štamgast
Ano, pásy 50x900 se vyskytují, ale není tak široká nabídka různého posypu. V 2000 mm délce máš standardně skladem desítky různých pásů s různým podkladem a posypem, u 900mm je skladem jen pár typů.
Posláno:
Začátečník
Ano, ano, o HAIM H20 jsem tu četl, ale na webu výrobce (už?) není v nabídce. S to omezenou nabídkou pásů jste mi trochu zaskočili Sad. Nepletu se, že jsem tu někde viděl, že pásy lze pořídit u alca.cz? To mám skoro za rohem, takže tím by to bylo jednodušší Happy Dˇ.
Posláno:

Štamgast
Ano, pásy lze pořídit kdekoliv (v zásadě v libovolné kvalitě), akorát musíš počítat s výrazně delší dodací lhůtou. Tenhle rozměr se moc na skladě nedrží a lepí se zrovna na zakázku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Ahojte,
brusné pásy 50x900 máš třeba tady...
http://www.truhlarime.cz/eshop/brusivo/brusne_pasy.html
A mnoho dalších zajímavých nabídek, k tomu je to i fajn člověk Wink
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/6/2013
Sice už jsem si kdysi pásovku postavil ale jen se chci zeptat zda si někdo koupil tuto sadu a jak je s ní spokojený.
https://www.sbazar.cz/klostermann/detail/134654176-pasova-bruska-skladacka
Má to za 4.000,- Kč což není špatná cena ne?
Když jsem začínal stavět svoji pásovku, tak by mi to dost pomohlo.
Třeba to pomůže někomu "novému" co myslíte????
---
Zrovna minulý týden mi po cca 8 letech odešel měnič. Evil
Moje blbost, nebyl zakrytovaný - jen jsem jej jednou za čas profoukl a myslel jsem že to bude stačit..
Tak teď jedu jen na cca 22m/s což na "blbosti" stačí ale jak si člověk zvykne na měnič tak bez něj to fakt nejde.Admire
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Podle me skoda, ze k tomu nedodava i kladky (klidne zvlast), to mi prijde jako nejproblematictejsi soucast, pokud nemam dobre vybavenou dilnu (soustruh)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/11/2019
Jo jo bez měniče si to také nedovedu představit. Furt to ladim podle toho co brousím, podle pásů. Je to super věc k brusce. Chci dát i na stojanovou vrtačku.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/8/2019
Zdravím.
Skúsenosti rady a tipy na brusenie vrtákov na pasovkach poprípade nejaké pripravky.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/11/2021
AHOJTE

Potrebujem poradiť

ohladne regulacie otačok na bruske
kupil som si regulator otačok od firmy VENTS RS4,0 ( 4A ) služi hlavne na regulovanie otačok
na ventilator .
Ja som to namontoval na stolovú brusku dvojkotučovú OPTIMUN ( 600W ) a chcel som regulovať otačky na brúske lebo sú veľké a nefunguje to
bruska sa točí stále rovnakými max. otáčkami

neviete mi poradiť iný regulátor čo bude fungovať .

Dakujem HUDAK
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Bruska ma predpokladam seriovy motor (zatimco ventilatory budou mit nejspis synchronni). Takze zkus hledat neco jako tyristorovy regulator nebo regulator na vrtacku.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/11/2019
Pokud je to motor bez uhlíků volil bych frekvenční měnič. Jsou jak.na 230 tak 400 V. Nastavení je asi složitější ale pak si stim můžeš dělat co chceš....
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum