ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 4/24/2021
Na tom Mallu bych to měl totiž prakticky zdarma, vyhrál jsem nějaké poukázky, ale fakt je, že když už brusku, tak pořádnou a poukázky pak utratím za něco jiného. Díky.
RHx
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/6/2015
to je určitě moudrý rozhodnutí, aniž bych tu malou brusku viděl zblízka, tak to vypadá tak pro modeláře, zahrádkáře jinak před nějakou dobou jsem byl ve stejný situaci, protože mám rád výzvy a jsem kutil, tak jsem si první pásovku udělal na koleně z malé stolní okružní pily
vyladěná chodí perfektně, ale motor je slabší a rychlost posuvu pásu jsem musel krotit na 16 m/s - udělám na ní všechno, akorát to trvá a trvá, vyrostl by kedlub...
po zkušenostech se stavbou a užíváním jsem udělal druhou 25 m/s už s třífázovým motorem, který ani necítí, že něco brousím, poháněl dříve hoblovku
než číst nekonečně fóra není špatné se k někomu nanominovat na hodinovou ukázku stroje a práce s ním a pak rovnou koupit něco pořádného, taková bruska se hodí i na jiné věci
třeba běžné svařování, každou chvíli něco kutím a dobrušuju na přesno
určitě bych chtěl regulaci rychlosti posuvu pásu, já to nemám, ale mám brusky dvě, pomalou a rychlou, místa v garáži je dost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2013
Ahojte.
Zatiaľ ešte nečinne v kúte,ale v podstate všetko základné má.
Nie že by sa nedala kúpiť ale ak je možnosť vyrobiť si ,človek z toho má lepší pocit.😉

atlas vložil tyto přílohy:
IMG_20210401_120844.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Vypadá parádně, ale vím, že bych to sám nepostavil, takže si jí někde koupím. Budu z ní mít stejnou radost.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/17/2020
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Tak fungovat to asi bude (motor silny dost, rozumna sirka pasu), ale osobne bych za tu cenu ($300 s postovnym) kouknul na Rakovnik. A pokud nechces velkou, tak na letacku (je tu nekde o par stran zpatky) meli i podobny kompaktnejsi model (a videl jsem i fyzicky na dilne).

EDIT: letacek: https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1050793#1050793
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/4/2021
V únoru tu někdo zmiňoval brusky od Polského výrobce. Zmiňovali jste i cenu za dopravu. Já jsem cenu poptával individuální a zatím mi ještě Pawel neodpověděl, obratem se pouze zeptal na směrovací číslo. Dle mého průzkumu by se měla cena 100kg balíku pohybovat kolem 2k. Jaká byla ona zmiňovaná cena, co jste se tak děsili?

Edit:
Tak už to vidím, je to lehce přes 100e.

Teď už jen jakou vybrat. 50x1500 a nechat tam dát silnější 1.5kw motor nebo vzít rovnou 50x2000 s 2.2kw. VFD bych dodělal sám. Nějaký menší 50x1220 mám obavy, že by mi časem nestačila. Poptával jsem rovněž velké kontaktní kolo 10" ale zatím stále bez odpovědi.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Jenom pro zajímavost - taková sranda za 40 dolarů, kdo má fričku, s regulací ,může si pořídit mini pásovku . Nevim, kolik vydržej ložiska, ale na pasování drobnějších věcí je to šikovná věcička.

Mirda66 vložil tyto přílohy:
20210605_205330.jpg.jpg
20210605_205322.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/7/2018
Tak přesně tohle jsem si na Ali objednal, a do 2. dne to bylo doma i s pásy. Na to malé domácí brouseni? Super věc 😉
Sovy nejsou tím, čím se zdají být ....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/25/2016
Chlapi mám takový problém. Mám cca 6 let pásovku a teď se mi při 30m/s přetrhly už asi 3 pásy.Bylo to vždy po cca 25 minutách broušení. U posledního pásu jsem si všiml,že rolny jsou tak horké,že na nich neudržím ruku. Udělám do 10 nožů ročně a pravda, že jsem nikdy ložiska v rolnách nemazal. Dnes už na to nemám čas, ale zítra bych je chtěl promazat. Čím mastíte ložiska rolen. Děkuji za rady KarelHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Hlavně to Sam sloučí s existujícím vláknem. Zakládat nové duplicitní nemá smysl.

edit Sam: vyhověno Happy
Posláno:
Začátečník
Vybírám motor pro brusku 50x1500. Padl mi do oka tento , předpokládám, že z Polska. Máte někdo zkušenosti? Lze tento motor doporučit, nebo jsou spolehlivější cenově podobné alternativy?

Děkuji za názory
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
V titulku je 1.5kW, v textu 2.2kW.
Ale jinak (az na ty kondenzatory) vypada stejne, jako ten, co mam na rakovniku.
Ja mel "zabavny" problem, ze na svorkovnici byly prehozene dva konce vinuti, takze to po prepojeni z hvezdy na trojuhelnik nefachalo. Ale to asi u 1F resit nebudes ;) Jinak bezi normalne, ale na tomhle typu motoru se toho nema moc co podelat.

Ale jestli muzu praktickou poznamku, kup normalni trifazovy (ktery byva navic levnejsi) a k tomu nekde na sbazaru/bazosi/... menic. Ziskas plynuly rozbeh a moznost zmeny otacek.
Posláno:
Začátečník
Děkuju za odpověď.

Co se týká toho 1F a 3F. Bohužel jsem na tohle při tahání nové elektriky v baráku zapomněl, myslel jsem, že 3F je v menší dílně zbytečné. Musel bych vytáhnout z rozvaděče 3F. Takže nějaký sekání navíc. Proto uvažuju 1F a namísto 1,1kW raději 1,5kW a následně frekvenční měnič. Až bude hospodářská budova a nová dílna, tam bude jistě 3F. Jenže to je hudba budoucnosti.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Mirku, mám 1,5 kW 1f ( stavěl to Muf) a je k neutahání. Tak se toho neboj.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Pokud máš 1F frekvenční měnič, tak na vstupu je 1F 230V a na výstupu 3F 0-230V. Takže můžeš mít zapojený 3F motor v 1F zásuvce (akorát je potřeba ten motor zapojit, aby měl na vstupu napájení pro 230V - hvězda/trojúhelník)
Posláno:

Začátečník
Prosím, když už tady o tom tady mluvíte. Chci si objednat rakovnickou brusku, ale do toho kompaktního modelu, který se mi jako jediný vejde do dílny se dávají jen 380V motory (1,1kw). V garáži mám ale jen 230V. Pochopil jsem, že se dělají frekvenční měniče, které by mi tento problém vyřešily. Jako naprostý laik si to přestavuji jako krabičku, která má z každé strany jiný druh zástrčky (hodně zjednodušeno). Jak je to ale se změnou výkonu motoru? Aby mi to potom tu brusku utáhlo. Děkuji moc.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
V podstatě to tak funguje, krabička z jedné strany připojíš kabel na 230 úvěru je strany připojíš třífázový kablik na motor. Hodně záleží na FM a jeho nastavení. Řekl bych že to trochu výkonu vezme, ale nebude to nic zásadního nějaké %. Elektrický zo ale neumím je to jen pocitově.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/14/2021
Mám též objednanou brusku z Rakovníka,ale bez motoru,za motor na 400Vchce 2600kč a na230V příplatek 600kč.Řikal mi, že ke všem bruskám co dělá je možné dát oba tipy motorů.
A navíc mi brusku i veškeré příslušenství,z kterého si vyberu co budu chtít přiveze domů,bo
bere motory z Chrudimi.
Posláno:

Začátečník
Já si budu brát tu nejmenší a tam se jim prý větší motor bez složitých úprav nevejde. Ale ten měnič mi udělal radost. Tím pádem mám asi vyřešeno. Díky moc.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum