ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/25/2007
Ahoj, našel by se tu někdo, kdo by mi vytočil hnací kolo na brusku? Hliníkové, průměr 210 mm, šířka 60 mm, na standardní hřídel 24 mm, pero 8 mm. Chtěl bych čelo kola použít jako čelní brusku, čili potřeboval bych tam mít plochu buďto kolmou na osu, nebo velmi mírně konvexní (viděl jsem, že se dělá cca 1° kónus - link). Ale kolmá plocha je úplně ok. Samozřejmě to nechci zadarmo, zaplatím nebo můžu vyměnit za materiál, kudlu... Dík.

Pafka vložil tyto přílohy:
kolo.jpg.jpg

Reddit: reddit.com/user/AlmostOk
Aukro - Nůž pro dobrou věc: aukro.cz/uzivatel/NuzProDobrouVec/nabidky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2013
Pripravoček som si vyrobil.🙂😉

atlas vložil tyto přílohy:
IMG_20210921_072003.jpg.jpg
IMG_20210921_071950.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2009
atlas napsal:

To kolečko od topení je super Grin
Mám tlačítko mail. Na pm-ka nebudu reagovat. Jdou automaticky do spamů.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/24/2021
atlas napsal:

Takovej trochu cyberpunk s tím kolečkem, ale za mě paráda, funkční a šikovné. Já bych to nevyrobil.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/1/2019
Možná už jste si všimli - pro pásové brusky Rakovník založil výrobce Facebookovou skupinu:
https://www.facebook.com/groups/1252608515182186
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/9/2012
Včera som si doprial darček. Je to celkom iná robota keď si viete nastavovať rýchlosť.

stevozz vložil tyto přílohy:
Screenshot_20211128_154040_1.png.jpg

Sony Xperia 10 III 5G 6GB/128GB Dual SIM Android 13
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/25/2007
To vypadá pěkně, jen podle obrázků na netu bych řekl, že měnič nemá žádnou pokročilejší třídu ochrany - bude to tak IP 20. Měl jsem podobný, a tak dlouho jsem si říkal, že to zavřu do nějaké prachuvzdorné krabice, až mi odešel:) S tím odepínacím panýlkem vepředu to je skoro zadarmo...
Reddit: reddit.com/user/AlmostOk
Aukro - Nůž pro dobrou věc: aukro.cz/uzivatel/NuzProDobrouVec/nabidky
Posláno:

Pokročilý
Určite bude v skrinke.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/29/2014
Taky jsem ho koupil, vyšel na nějakých 1500 CZK. Jak ho budeš ovládat v skříni? Vytáhneš z něj tlačítka nebo dáš ten vyndávací displej ven ze skříně?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
Já před časem instaloval mechanickou alternativu frekvenčního měniče a ještě k tomu udělat kryt tak je to dokonalý Laugh . Frekvenční měniče jsou super věc ale u řemenic mi maximálně odejde řemen a do minuty ho vyměním a jede se dál Wink

JERONIMO vložil tyto přílohy:
20211203_153747.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2007
Krásný večer přeji
ty řemenice jsou krásné, ale ani pohled na tak krásné řemenice nemůže vynahradit měnič. Laugh Laugh Laugh
Ondřej

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
Tak záleží na vkusu každého brusiče. Měnič jsem měl a můžu srovnávat.

Nové technologie včetně měničů jsou super přesně do té doby než začnou být poruchový a to je tím pravděpodobnější čím jsou složitější. Jsou lidi co se v tom vyžívají a těší se na každou novou vychytávku a pak jsou lidi co si jedou pořád to svoje osvědčený a jsou spokojený . Sice pracuju v IT ale čím dál tím víc se blížím k té druhé skupině Laugh
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2007
Krásný den přeji.
Jsem rád, že máte srovnání a našel jste si co Vám pasuje. To je to nejdůležitější, aby Vás stroj těšil a nerozčiloval.
Asi by o mě nikdo ze známých neřekl, že patřím do té první skupiny. (Doma určitě ne Laugh )
Já bohužel s bruskou s řemenicemi nemám tak dobrou zkušenost jako s bruskou s měničem.
Není to zdaleka jen o tom kouzelném knoflíku. Mám měnič i řemenice a poměr zapnutí je tak 99:1. A přitom obě sou to dobré brusky, jen na té s měničem se mně pracuje příjemněji. Řekl bych, že má mnohem kultivovanější chod, rychlejší a příjemnější obsluhu.
Kdybych neměl tu druhou brusku s měničem, věřím že by ta s řemenicemi už byla aspoň překopaná na dvourychlostní motor, abych mohl dát hnací kolo přímo na hřídel motoru. Ten typ konstrukce mně přijde mnohem lepší.
Ale jak jste psal, hlavně záleží na vkusu brusiče.
Tak přeji všem při výběru šťastnou ruku, ať vás potom práce těší.
Ondřej
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2009
Měnič, alespoň ten můj má brzdu motoru. Když dám na dálkáči stop mám pás do 4 vteřin zastaven. Reverzace, supr věc, zase jen přecvaknu na dálkáči. Změna otáček, na dálkáči mám čtyři mnou zvoleny rychlosti (frekvence) z toho čtvrtá je variabilní přes potenciometr. Měnič je supr věc.
Mám tlačítko mail. Na pm-ka nebudu reagovat. Jdou automaticky do spamů.
Posláno:

Pokročilý
krtecek_ napsal:
Taky jsem ho koupil, vyšel na nějakých 1500 CZK. Jak ho budeš ovládat v skříni? Vytáhneš z něj tlačítka nebo dáš ten vyndávací displej ven ze skříně?

bude asi takto....

stevozz vložil tyto přílohy:
272934843_menic_2126805042771263110_n.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/9/2013
Páni chcel by som vás poprosiť o informáciu akú silu v N má mať odpor plynovej vzpery na pásovú brúsku. Ďakujem za odpoveď.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Nemám, přesně nevím ale někdo to tu už kdysi psal. Tuším ze bylo okolo 4 -5-6 kg.
Bez záruky, zkus dohledat.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/10/2014
To sa mi vidí málo. Videl som video, kde to merali v bode uchytenia kladky a vychádzalo im to o dosť viac.
Aj som kdesi videl nejakú (tuším bakalársku) prácu a tam bola spomínanaá minimálna sila na kladku tuším okolo 120N. Potom už záleží len na tom, kde na ramene bude umiestnená vzpera, alebo pružina a z pomeru vzdialeností medzi bodmi uchytenia vzpery, kladky a osi otáčania ramena ti vyjde potrebná tlačná sila vzpery.
Môžem sa pokúsiť nájsť tú prácu, niekde možno mám uložený odkaz. Ak ti nevadí troška jednoduchej matematiky.
Posláno:

Pokročilý
Ja mám 100N a videl som to na viacerých videách.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/8/2019
Pozdravujem
Ma niekto pasovu brusku PB2 50x1000 od české stroje CZ?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum