ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/5/2005
maxeem napsal:
kolik se teď dává smajlů???
Cim vic, tim lip ! ! Posledni dobou se to hodi, jako nikdy pred tim....
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
maxeem: nervy jak špagáty? Laugh prostě si vždycky vzpomenu na pár mých rčení provázejících mě životem a přenesu se přes to s Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/2/2006
Na ty rolny bych doporučil smršťovací bužírky.Prodávají v el potřebách.Mají poměr smrštění cca 1:3 i 1:4.jsou schopné kopírovat i bombírování.Nyní se dostanou až v průměrech okolo 100mm a smrsknou se na asi 30mm.Některé v sobě mají lepidlo a drží super.Jo a ještě smrskávají se teplem.Např průmyslovým fénem.A dají se použí na rukojeti pilníků kleští atd.Větší půměry se taky vyrábí až 300mm ale neviděl jsem je prodávat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2002
K těm rčením - bývalý kolega používal (a já převzal) úsloví "Mně může nasrat jenom inteligent" Happy.
A tak klidnýho člověka jsem snad ještě nepotkal.
Lenost - matka pokroku
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Dík za radu, ale rolny drží pás v pohodě, potřebuji jen tu gumu na velké kontaktní kolo, prozatím je tam kobercová páska a funguje to i s níHappy
[quote=Honzi]
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/20/2004
Nechápu ty vaše reakce.
Řekl jsem něco špatného? Nebo se tady může ptát jen člověk co má x-set příspěvků?
Nebo je tady člověku povoleno místo dotazů a třeba i kritiky pouze zasírat prostor výkřiky "Nádhera! Už se těším až to uvidím!"?
Normálně jsem se Westyho zeptal a ten mi normálně odpověděl. Za to mu děkuju.
Strojař nejsem, nevím kolik z vás jsou vyučení strojaři nebo vyučení nožíři, ale k dílně mám vztah asi jako vy všichni. Každý se tu jednou objeví poprvé, nemusíte ho hned vyfakovat.Tak si to kydání hnoje pro příště odpusťte.
PS. Je mi 31, jsem tedy starší než někteří z vás, co jsem viděl na PVN a otci neříkám tatínku.
Posláno:

Štamgast
HappyHappyHappy
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/21/2005
...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Souhlas s Pike-m!

Nemusíme být slečinky a můžeme si říkat věci na rovinu a bez servítek, ale nemusíme na vcelku normální dotaz (neb já na něm taky nic špatnýho nenašel) hned reagovat podrážděně až přecitlivěle, Westy ví proč to má udělaný tak jak to má udělaný a když se ho někdo zeptá, tak mu to buď vysvětlí anebo ne, podle toho jak on bude chtít (což taky v klidu udělal!), proč je ale kolem toho tady tolik humbuku od ostatních??? Shocked

BTW: a snad si tady nebudeme hrát na malý kluky, co ukazují prstem a vykřikují "že zrovna ty jsi na té a té straně, to bych od tebe nečekal". Snad to tu není o nějakých stranách-partách-partajích, ale o normální konstruktivní debatě, nebo ne???
Jsem patriot, ale léčím se...
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Přátelé, teď mám skutečně pocit, že nastala ta pravá chvíle na to, abych se zeptal, zda by si někdo nedal doušek dobré, brazilské kávy.... Wink
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/20/2004
O pásovou brusku jsem se zajímal už loni, dokonce jsem na fóru Příslušenství>Pásová bruska dával odkaz na to, kde se dá koupit. Každý se tam může podívat, že nekecám. Na tom místě jsou i fotky různých brusek a většinou jsou jen dvoukotoučové, i ty dražší profesionální modely třeba od Promy mají jen dva. Tak mi to nedalo, abych se na to nezeptal. Nevím, co některé lidi vedlo k těm následným reakcím, jestli je to nějaký komplex, nenaplněné ego, špatné zážitky z dětství nebo něco jiného netuším.
To je vše, víc nemám co bych k tomu dodal.

Nožům se moc nevěnuju, mám za sebou jen pár pokusů. Vyrábím si ale vlastní střenky a kufříky na zbraně. Hlavně ty střenky na zbraně mají s výrobou střenek na nože hodně společného. Můžu tady hodit nějaké fotky a měl bych i otázky na povrchovou úpravu, akorát teď nevím jestli mě zas někdo aktivně nepošle do pr*ele. Snažím se tady na fóru příspěvky hlavně číst, i když je pro lenochy snažší se zeptat a čekat až jim někdo odpoví.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/6/2005
maxeem napsal:
...

Jestli teda muzu prispet k vseobecne srdecne atmosfere - me se teda to mazani svych prispevku dost nelibi.

Jednak nesleduju debaty nonstop a pak se divim proc je v nejakem tematu tricet novych prispevku vyplnenych tremi teckami (nebo smajlikem) a mezi nima jeden naprosto nesrozumitelnej, reagujici na neco, co uz nevidim.

Za druhy si myslim, ze clovek by si za svym (napsanym) nazorem mel natolik stat, ze ho muze nechat na netu viset.

Zaplacavani vlaken OT prispevky by bylo IMHO vhodnejsi resit jinak, napr. presouvanim prispevku do zumpy spravcem (zakladatelem) vlakna.
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Naprosto souhlasím s Pikem, Honza vyjel naprosto zbytečně, Kubajz neřekl nic, co by zapříčinilo takovou reakci a sprosté nadávání ... je to tady někdy jako u pičů, příliš prudké a nekompromisní reakce, mnoho strašlivých odborníků. Pikovi se ani moc nedivím, že už se do toho nesere a jen zpovzdálí pozoruje - ono totiž moc nového se tu nedozvíš, spíš samý ptákoviny, nebo nadávky, už mě to taky moc neba ...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/6/2005
...až se bude sem tam objevovat nějaký ten příspěvek pod tvojím nickem aniž o něm víš...

Tak o tehle vlastnosti tohoto fora jsem nevedel. Ze se ted nedavno trochu prohazely fotky, jsem si vsim, ale ze se to deje i s prispevkama jsem fakt netusil.

Pokud si myslíš,že jsem smazal něco bez čeho nelze žít,naznač...

My nesmime ani naznacovat. BTW tenhle jsem stacil precist nez zmizel. Happy
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Reaguji-vlákno má název pásová bruska.Místo osočování,pojďme konstruktivně řešit problémy.Pokud bude paranoidní situace,kdy se budou lidi zdráhat zeptat,aby nebyli za pitomce,jistě to ůroveň nezvedne.I já se přistihuji,že jsem mnohdy raději zticha,i když mě téma zajímá,ale také jsem nerad za blba.K Westymu,píšeme si,a myslím si veřejně,že je koumák.Ta bruska je výtvorem jeho ducha,kdy nikdo nemůže vědět,jaké podněty ho inspirovaly do tohoto seskupení mír,kladek,převodů.Jsem profi brusič(od slovního základu-živiti se tímto)a moje představy se malinko liší,ale vysoce oceňuji možnosti té brusky.I já mám ze světa staženo mnoho fotek,a hledám ideál pro své prostory,pro své nároky.Westy nespekuloval,navrhnul,vyrobil(zadal výrobu)Jsem z půli brusič,způli nástrojář-dokonalá to kombinace na výrobu čehokoliv(to cokoliv také často tvořím),ale Westy má před dokončením,a já furt čekám na osvícení nápadu,který bude mě"akorát"A ještě bych si dovolil malou ůvahu.Domnívám se,že je mezi chlapy správné nejprve ukázat,že něco umím,až poté se opatrně zeptám na radu,a až nakonec kritizuji(cokoli-myšleno obecně).Respekt druhých budiž zasloužen činy.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Ben
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/2/2006
Zdravím -jsem tady poprvé a chci se zeptat, také jsem začal stavět pásovku, trochu jinak než ostatní, ale na tom nesejde.Dotaz je na hnací kladku-při otáčkách 2850/min pro 30 m/s. vychází průměr hnací kladky 200mm. Na fotkách zde jsou kladky mnohem menší / aspoň to tak vypadá/.Jestliže navyšuji otáčky někam nad 4300, co na to ložiska, popřípadě stabilita pásu. Děkuji.
Posláno:

Štamgast
jedna věc je průměr vlastní rolny a druhá je věc je průměr řemenice, já mám z druhé strany řemenice na motoru od průměru 65 do 180mm, otáčky motoru mám 1410. Z otáček ložisek si nedělej problém, je akorát nutno se podívat na jejich parametry, běžně jsou k dostání ložiska pro 30.000ot/min a pásu to taky nevadíHappy
[quote=Ben]
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
jsem uvažoval, že vám nakreslím i pásovou brusku,pokud by byl zájem, ale cenově mi vadí to hlavní kolo, to musí být celkem pálka.. ostatní je vyrobitelné snadno..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2006
Samurai to se uz tesim.

chceš můj nůž tak pisni na e-mail
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum