ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/6/2005
Adresa:

www.marekbrno.cz

Sem tam něco dělám z kůže ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/6/2005
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
tak kolo Blickle průměr 200/50mm vychází na necelé 3000,- .. což je nereálné, opět..
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
@ Samurai - v pondělí budu vědět cenu, ten co dělá kolaLaugh je pryčLaugh, bude to v řádu stokorun, já si nechám udělat ještě 200/25
Jinak ty kolečka jsou sice pěkný, ale jaký jsou ložiska, na kolik otáček, kolečka na paleťák asi nebudou mít potřebných 24000ot/minWink
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/27/2004
westy napsal:
@ Samurai - v pondělí budu vědět cenu, ten co dělá kolaLaugh je pryčLaugh, bude to v řádu stokorun, já si nechám udělat ještě 200/25
Jinak ty kolečka jsou sice pěkný, ale jaký jsou ložiska, na kolik otáček, kolečka na paleťák asi nebudou mít potřebných 24000ot/minWink
No myslím, ze i "bezne" loziska su podla normy schopne zniest minimalne 30 000 ot./min Takže zas tak zle to asi nebude. Wink
Posláno:

Štamgast
nechci se hádat, ale řekl bych že ne všechny, právě jsme na tu pásovku hledali vhodné, které přenesou potřebné otáčkyHappy a ne všechny vhodné byly, třeba ložiska v domečku kontaktního kola jsou výrobcem limitována na 6000ot/min a je to hřídel na cirkuluHappy malá kolečka mají rychlost asi 13500 ot/min
[quote=Oscarr]...i "bezne" loziska ...minimalne 30 000 ot./min
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
cena kotouče v šíři 25mm nebo 50mm, průměr 192mm čistej po votočení na soustruhu, je max. do 500,-
[quote=Samurai]westy: čili se zeptej na cenu kotouče šíře 50mm, ju?

Posláno:

Štamgast
westy: to zní dobře, díky.. zvládli by i hřídel?
Posláno:

Štamgast
myslíš ten dvou ložiskovej domeček (osu kola?), zvládli, ale je to výhodnější a levnější koupit co já, t.j. ohřídel k cirkuli, cca 850,-, z jedné strany kolo a z druhé je řemenice
Samurai napsal:
westy: to zní dobře, díky.. zvládli by i hřídel?

Posláno:

Štamgast
westy: jenže já tam neplánuju řemenici, ale motor přímo v ose, čili zase co se za řemenice ušetří by mohlo na hřídelku cca 20cm vyjít, ne? Wink
Posláno:

Štamgast
nebude problém
[quote=Samurai]... ale motor přímo v ose...
Posláno:

Štamgast
westy: pomalu to kreslím a narazil jsem na tohle.. není tam při zapnutí motoru moc velký ráz?
t.j. motor má točky hned ale než se roztočí pás s koly tak to chvilku trvá.. u řemenice chvilku prokluzuje řemen a smrdí, ale tady to nebude mít kde uhnout.. prokluzuje ti po zapnutí chvilku ten řemen či je to tření pásu tak minimální, že to nemám brát v potaz?
Posláno:

Štamgast
je tam nepatrné trhnutí, ale při výkonu 1,1kW je téměř nezřetelné, při tvrdém spojení kolo x motor vzhledem k hmotnosti kola bude náběh postupný
[quote=Samurai]
Posláno:

Štamgast
westy: tak to snad bude ok.. já počítám s motorem 1,45kW, 2820 ot/min což na bubnu 194mm udělá cca 29m/s .. to by mělo stačit..
Posláno:

Štamgast
To už bude pěknej fičákHappy
[quote=Samurai]..udělá cca 29m/s ..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Tak já přes svůj odpor k exaktním vědám, si spočítal m/s u své pásovky a došel k číslu 5 m/s. Sad Což jsem stejnak viděl, že se to točí pomalu. V Baumaxu koupil kolo 200 x 45, kerý musím přetočit, protože hází a celé to zase předělat, jinak uchytit motor atd. S něčím podobným jsem počítal a mám to naštěstí jen nastehovaný. Není to zas jen tak, když to děláte prvně, bez zkušeností. Plánuji postavit ještě jednu, tam už ty zkušenosti budouWink. Jestli nezapomenu zítra foťák, tak sem hodím foto. Jinak brousí slušně, bez jisker.Happy
Posláno:

Štamgast
Slíbené fotky. Je stavěná na dvě délky pasu 1220 a 1900, což je celkem zbytečné, po ojetí kratších hodlám používat pouze 1900 délku. 1220 se mi zdálo dostatečné, dnes vím, že bych snesl i 2500. Šířka 50 i 30, včetně výměnné podložky pod pas (širší, užší).
Posláno:

Štamgast
Tady je s delším pasem a kolem, kterým hodlám řešit tu zoufalou rychlost pasu. Mělo by to vytáhnout na 15 m/s, což by mohlo stačit vzhledem k tomu, že u druhé bude motor s 2880 ot/min, při stejném kole, 30 m/s. Celé to musím překopat vzhledem k tomu, že nové kolo má menší šíři a tím pádem musím jinak uchytit motor, bez té čelní desky. Ještě zbývá vyrobit opěrku, ale to už by neměl být problém.
Posláno:

Štamgast
Na fotku jsem zapomněl.
Posláno:

Štamgast
Jak jsem slíbil, tady je ten návrh pásovky.. čekám na kritiku, návrhy a připomínky dle technického nákresu Wink

Acrobat reader:

Technický výkres: www.samurai.006.cz/pasovka.pdf
3D model: www.samurai.006.cz/pasovka3D.pdf

Autocad:
www.samurai.006.cz/pasovka.dwg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum