ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Inzerce - návrhy, připomínky, upozornění na šmelináře Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
Dobry den proc tu letos neni vlakno o Pribramske vystave?
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/12/2020
germanicus1 napsal:
Ahoj všichni, jen takový návrh. Co zavést v inzerci pravidlo, že s každým upem by byla sleva 5-10% dolu, ...je hrozný jak někteří pořád topují pravidelně každé 3 dny, celé 2 měsíce a dají třeba jen jednu slevu po měsíci.

A za každé písmeno v inzerátu si od ceny musí odečíst 10 korun :D
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/15/2009
Ahoj, dávejte si pozor na zloděje Jaroslava Borovanského z Českých Budějovic, na huntingbazaru jsem mu prodal nůž, odeslal jsem ho ještě dřív než měla přijít platba na účet, ta samozřejmě nedorazila. Potom výmluvy že je to nůž z poutí a pod, stále slibuje že ho pošle zpět.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
dopsler napsal:
Ahoj, dávejte si pozor na zloděje Jaroslava Borovanského z Českých Budějovic, na huntingbazaru jsem mu prodal nůž, odeslal jsem ho ještě dřív než měla přijít platba na účet, ta samozřejmě nedorazila. Potom výmluvy že je to nůž z poutí a pod, stále slibuje že ho pošle zpět.

Tahle bytost se tu řešila už v roce 2017. Tak hodně štěstí.

Dav napsal:
Ahoj, normálně tady nějak obchodnické reference neřeším, ale tahle causa mne k tomu přiměla.
Je to moje druhá špatná zkušenost s obchodováním tady na fóru.
Jedná se o zde již zmiňovaného Jaroslava Borovanského, vystupujícího jako Budějčák bytem v Nemanicích..................................

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/15/2009
Jojo, to jsem taky četl, ale pozdě.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/21/2020
Nevite, jake vlakno pouzit?Hledam vice info o jednom nozi,snad nekdo poradi.Jenze registrace Je cerstva,tedy nemohu zalozit vlastni. Byl mi nabidnut tenhle nuz,ale neznam logo,Je to na zakazku,m390 plus titanium r.
Dekuji za radu

Jan Katamaran vložil tyto přílohy:
437360E1_4442_4E4D_B693_46C45154FBAE.jpeg.jpg
BCD77EBC_55AF_4CAD_8710_B687AA9652B5.jpeg.jpg
A72E680D_2379_4B11_A449_E049B797B2A5.jpeg.jpg
018A2D68_94CA_400C_B16A_78CBB2789D4C.jpeg.jpg
2A20F838_8E8C_44D1_AC4B_237581642A0A.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/24/2009
Jan Katamaran napsal:
Nevite, jake vlakno pouzit?Hledam vice info o jednom nozi,snad nekdo poradi.Jenze registrace Je cerstva,tedy nemohu zalozit vlastni. Byl mi nabidnut tenhle nuz,ale neznam logo,Je to na zakazku,m390 plus titanium r.
Dekuji za radu

Písal som ti mail..
Či ide o origo a objednávku, to nechám na iných, za mňa viem určite povedať, že originál noža je Shirogorov Russian Hokkaido..
In vino veritas, in pivo TAKY...
Menej je niekedy viac, ale viac je VŽDY viac!!!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/17/2015
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/8/2012
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2009
Vogysan napsal:
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/517389-miroslav-jantos-belusa/

..že by pán Mircodell?

Ahoj, jojo to je on!
Taky mně na to upozornil jeden ze členů fóra minulej tejden.
Už jsem zkoušel pánovi napsat mail, bohužel se nedoručil.
a tel. tam není celej, abych mu zavolal a podělil se s nim o své zkušenosti.
Je vidět, že Jantoš si jede ty svoje "kšefty" vesele dál.
Ale třeba jednou narazí kosa na kámen.
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Nó, evidentně měl důvod, proč to poslat na synův účet.....zřejmě
proto, že podal návrh na oddlužení. Asi s penězi moc neumí. Třeba by soud zajímalo, jak prodává věci a peníze si nechává posílat na jemu nepatřící účet.... Mlýny melou...

https://ru.justice.sk/ru-verejnost-web/pages/konanieDetail.xhtml?konanieId=29159
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Myslím jak se zde dbá na dodržování pravidel, mělo by být pravidlem, že pokud moderátor někomu smázne inzerát, měl by se obtěžovat s informováním inzerenta a sdělit důvod.

Beru zpět, našel jsem jej přesunutý. Děkuju, 🦔

PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Prosím posúďte aktivitu Peyton. Ďakujem
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/26/2020
Ahoj,
rád bych se s Vámi podeli o svoje zkusenosti s timto smejdem, vlozim to jako samotatny prispevek

Hookyboy napsal:
Vogysan napsal:
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/517389-miroslav-jantos-belusa/

..že by pán Mircodell?

Ahoj, jojo to je on!
Taky mně na to upozornil jeden ze členů fóra minulej tejden.
Už jsem zkoušel pánovi napsat mail, bohužel se nedoručil.
a tel. tam není celej, abych mu zavolal a podělil se s nim o své zkušenosti.
Je vidět, že Jantoš si jede ty svoje "kšefty" vesele dál.
Ale třeba jednou narazí kosa na kámen.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/26/2020
Ahoj kolegové,

rád bych připsal pár informací ohledně Miroslava Jantoše z města Beluša na Slovensku.
Na knifu jsem sice začátečník, ale jinak se pohybuji v oblasti nožů desetiletí a prošly mi rukama vyšší stovky nožů, přesto jsem dokázal naletět na šmejda jménem Miroslav Jantoš, a to hlavně proto, že využil moje krátkodobé zdravotní problémy a situaci.

Odpověděl jsem na jeho inzerát na prodej nožů Fallkniven, a přemluvil mě abych od něj odkoupil všechny nože s tím, že ruší celou sbírku a dá mi slevu. Tohle je naprosto normální, takže jsem souhlasil a odeslal peníze.

A pak to začalo. Nože se najednou "rozbily ", "přestaly fungovat" a Jantoš je "musel poslat na reklamaci do Falknivenu. Najednou se začal představovat jako jakýsi distributor a velkoobchodník s noži. Desítky hodin mi vyprávěl o svých sbírkách Rocksteadů, ZT a podobných nožů, o jeho zprostředkovaných obchodech pro různé bezpečnostní složky a myslivecké spolky.

Po snad stovce telefonátů a desítek hodin musím říct, ze se jedna o zvláště psychopatického, chronického a nebezpečného lháře. Je šokující do jakých detailu se při jeho lhaní dostane. Je neuvěřitelné přesvědčivý a skoro bych řekl, ze i on sám tomu co říká musí věřit. Dokonce si ze mě dělal srandu, že kupuji nože z druhé ruky, protože on kupuje zásadně nové a přímo od výrobce, protože je bohatý apod.

Uvěřil jsem tedy jeho slovům, také díky tomu, že mi nakonec od něj i část nožů přišla, a ve stavu, které ani zdaleka neodpovídalo inzerátu. Postupně jsem si tedy objednával další nože značky Fallkniven a různé příslušenství (rovněž mi slíbil, že mi nechá autorem podepsat knihu, kterou Fallkniven prodává). Dokonce mi domů poslal jejich katalog, abych měl z čeho vybírat a jelikož se blížily Vánoce tak jsem objednal i pár nožů pro moji rodinu a přátele. Ten hajzl věděl, že to je dárek, a přitom mě nechal si tyto fiktivní nože objednat a pak se začal vymlouvat jak kvůli covidu Fallkniven nestíhá objednávky. Poté následovalo dlouhé období kdy tvrdil, že nože jsou stále ve výrobě.

Pak ale na mě začal chystat další podvod.

Za jeho ochotu (!!!) jsem mu slíbil, ze mu zadarmo pošlu nože z Kanady, kde mam známého ve firmě Grohmann. Této informace ten šmejd využil tak, že prý slovenský myslivecký spolek, se kterým se dobře zná, chce dodat desítky pevných a zavíracích nožů teto kanadské značky.

Znovu mi ochod popisoval tak neskutečně přesvědčivě a do takových detailu, že jsem sice pojal podezření, ale současně začal domlouvat výrobu nožů. Pote se neustále měnily pocty nožů, materiály a já jsem postupně jednal o ceně a dovozních clech a daních. Pak ale najednou, že prý myslivci rychle potřebují vidět vzorek, takže jsem se s nim domluvil, že aby to bylo rychle vyřízené, tak vzorky objednám ze skladu v Česku a zbytek se tedy vyrobí a pošle z Kanady. Rovněž jsem mu za zprostředkovaní (kromě provize) chtěl darovat nůž, který si sám vybral, a to shodou okolnosti, ten úplně nejdražší co Grohmann v nabídce má.

Tou dobou už jsme ale měl silné podezření a řekl mu, ať mi pošle peníze za ty vzorky, a já mu pošlu nože, a on si je odečte od celkové objednávky. A tady začaly výmluvy typu, že musí platit zaměstnance svoji stavební firmy, materiál a podobně, a neustále mě přesvědčoval, abych mu ty vzorky (cena kolem 16 tisíc Korun poslal).

Následně jsem v obavách napsal na firmu Fallkniven, abych zjistil, že nikoho jako jen tento šmejd, tedy Miroslav Jantoš z města Beluša na Slovensku, neznají.

Následovalo dlouhé období kdy mi přestal brát telefony a odpovídat na SMS a e-maily. Nedal ani na moje varování, že to budu řešit s jeho synem. Jeho syna jsem tedy kontaktoval, protože na jeho účet jsem všechny peníze posílal. Netrvalo ani pár hodin a volal mi Miroslav Jantoš, že se jedná pouze o nedorozumění a ze si mam vybrat jestli chci poslat ty noze nebo peníze. Řekl jsem mu, že chci peníze protože ví, že nože neexistuji a on mě stejně neochvějně přesvědčoval o opaku. Neuvěřitelná drzost!

Nastalo dlouhé kolečko, kdy byl v zahraničí, kdy pracoval, kdy neměl peníze, kdy na něco čeká, apod. Syna, na jehož účet přišlo kolem 2 tisíce EUR tvrdí, že za nic nemůže, že účet nekontruluje, a o ničem neví a že mu nikdo nebude přidělávat problémy apod. Dále mi Miroslav Jantoš napsal, že na mě podává trestní oznámení. DOKÁŽETE SI PŘEDSTAVIT VĚTŠÍ DRZOST??? Vy chcete po zloději a podvodníkovi aby Vám vrátil peníze. NE znovu a přesněji. Vás podvede takovýmto způsobem takový šmejdský podvodník a vy mu dáte šanci, a JEDINÉ co chcete je, aby vám vrátil peníze, a stejně to neudělá a místo toho na vás podá trestní oznámení? To je tak typické pro tyhle šmejdy. A důvod? Prý ze je obtěžuji. Ok tak samozřejmě, že ano, pokaždé ale slušně a když přestal komunikovat tak jsem proste jen kontaktoval i další rodinné příslušníky přes jejich FB.

Dokonce šmejd Jantoš moc dobře věděl, ze nepocházím z úplně bohatých poměrů, a také to že díky covid situaci (pracuji v letectví) jsem v podstatě přisel o práci a dostavál jsem jen něco přes polovinu mzdy. Stejně ho to neodradilo k tomu aby mě takto podváděl.
Miroslav Jantoš je totiž šmejd nejhrubšího zrna a neštítí se ničeho. Kvůli tomuto podvodu se mi ještě více prohloubily zdravotní problémy a problémy v rodině. Jak jste se dočetli výše tak šmejdovi Jantošovi ani nepřišlo hloupé, že část nožů jsem objednával jako Vánoční dary pro rodinu a známé.

Nechápu jak tento psychopat vůbec může pobývat na svobodě. Podle jeho příspěvku na FB je zřejmé, že se jedná o vyšinutého, psychopata, proruského a náboženského fanatika. Nechápu jak vůbec může existovat tak zbytečný člověk jako je Miroslav Jantoš.

Dále je tu odstavec na kterým jsem váhal. Je to z toho důvodu, že Vám knifakům, slušným lidem, může sloužit jako poučení ale pro šmejdy typu Jantoš může naopak sloužit jako inspirace. Předpokládám ale, že knifaků sem chodí mnohem vice než Jantošů, tak to risknu:

Jak jantoš a jemu podobní (slovo jantoš se pro mě stalo synonymum pro šmejdy) fungují:

1) získaní důvěry.
nejprve nechají proběhnout nějaký obchod, výměnu, klidně dvakrát, aby získali důvěru a poté si vás připraví na větší akci

2) získání informací
Prvně si vás oťuknou, zjistí po telefonu jaký jste, jaké nože se vám libí, a pak na vás můžou působit, snaží se využít vašich slabostí

další kroky asi můžou byt různé, ale v mem případě to probíhalo takto

3) výmluvy
najednou přestávají komunikovat, zboží se ztratilo, je rozbité, nemají čas

4) útok
nejlepší obrana šmejdů je útok, šmejdi si také myslí, že znají zákony, i když špatně, a často si je spatně vyloží ve svůj prospěch, ale taky znají daňové kličky, a samozřejmě také všechny výhody a štědrost sociálního sytému a dávek

quagaar
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/20/2020
Ahoj mrzí ma ,čo sa Ti stalo...Oklamal a podviedol veľa knifakov .Na tomto vlákne by si o ňom prečítal veľa zlého...Tiež som mu naletel ale na šťastie ma to stálo len poštovné...Prajem Ti veľa zdravia .A dúfam v Božie mlyny....
Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
Ahojte,možná,že bylo chybou,že jsi si předem nepročetl zkušenosti s tímto "lidským odpadem",které s ním měl třeby HookybojNoNoNo .Ale pozdě bycha honitiCry Snad to bude poučení pro někoho dalšího.Smutné je,že 99,99 procent těch,kteří tady na knife "obchodují" jsou slušní a poctiví, tak trochu i kamarádiHappy a takovýhle zmetek z toho těží.k
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Najsmutnejsie na tom je ze nie su ziadne legalne paky ako ho dostat do basy - alebo su v tomto pravnom state? Ja dufam ze ano - ale nevyznam sa v tom - nstastie som zatial nemusel riesit.
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
já bych jantoše pozval do lipové Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum