ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Inzerce - návrhy, připomínky, upozornění na šmelináře Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/3/2015
Vidím, že se tu řeší mé inzeráty.

No, co jsem pochopil, tak jsem nic neporušil... Alespoň ne, co se nožířské inzerce týče.

Že jich je hodně? Po více než 6 letech, co si bastlím jako koníčka, mám nožů příliš a tak bych nějaké prodal za cenu, co mi přijde jako nějaké ohodnocení mé práce. Komu se to nelíbí, ať nekupuje. Možná jich tam pár ještě dám. Baví mě nože vyrábět, ale sám nemám použití pro několik desítek kusů, co se u mě nastřádaly. Cenu jsem volil tak, že se nemusí prodat všechno a rozhodně ne hned. Jako student vyrábím pomalu.

A některé (dobře, zrovna ty povedenějšíLaugh) se prodaly. Kdo chce, koupí...

Ano, uznávám, zabírám dost místa a jestli by to dělalo většímu množství lidí problém, nemusím ty inzeráty aktualizovat, aby byly hezky v klidu vzadu a neprovokovaly...

Pokud jsem někomu způsobil nějakou nepříjemnost, tak se omlouvám. Myslím, že pro většinu dalších inzerujících nejsem konkurent, vzhledem k odlišným stylům...

No, ateď moje výhrada... Není třeba mi k tomu psát, že jsou nevkusné či předražené. Ano, za levno nejsou, nicméně takto mi to přišlo rozumné. A vkus má každý jiný...

EDIT: Al pokud jsem něco porušil, není snad problém, aby mě admin usměrnil? Stačí mu napsat...
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2015
Já bych zůstal v klidu Happy

Možná nápaditý kompromisní nápad - co sloučit třeba 2-3 nože do jednoho inzerátu.
Ruku na srdce, je Tě vážně plná inzerce Laugh Laugh
Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/25/2011
Cena je tvoje věc a že tam máš víc nožů mě tedy absolutně nevadí.
Našel jsem se sedíc se založenýma rukama, na hranici dělící minulost a budoucnost.
Jako bych mohl zabít čas, aniž by zranil věčnost. - Thoreau
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Chcu nebo nechcu, co řešit.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Je tady teď v poslední domě módou a zvykem na každou volovinu si založit nové vlákno,
tak si založ nové vlákno "Prodej nožů honzajbanzaj" a je to vyřešené...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/7/2020
zase2 napsal:
Já bych zůstal v klidu Happy

Možná nápaditý kompromisní nápad - co sloučit třeba 2-3 nože do jednoho inzerátu.
Ruku na srdce, je Tě vážně plná inzerce Laugh Laugh

Úplne súhlasím. Napr. lesní hnusáci jeden inzerát, sekáče druhý atď.

honzajbanzaj napsal:

Vyrábaš nože aké sa ti páčia a aké dokážeš vyrobiť. Komu sa nepáčia, nech nepozerá.
Mne sa niektoré páčia.

Cenu si pýtaš takú, na akú si ich ceníš (materiál+práca). Či sú drahé alebo nie to ja posúdiť neviem, ale to si musí vyhodnotiť potenciálny kupca. Čo je dnes lacné?! Ja ich asi nekúpim, lebo nemám pre ne využitie...

A čo sa týka inzercie, nevadí mi tam to množstvo, skôr mi vadí, keď sa naraz up-nú a zrazu sa "stratia" novo pridané ponuky.
Posláno:

Štamgast
Díky za postřehy a připomínky pánové.

Popravdě, sám bych osobně nože radši prodával skupinově po stejném typu. Méně inzerátů... Jenže jsem jel dle pravidel, a tam je psáno toto:
Quote:
3. V jednom inzerátu může být inzerován max. 1 nůž, čepel.

Proto jsem jich udělal více.

Pokud to nebude problém, udělám to příště takto... Asi zeptám se administrátora, jestli mohu takto pravidla "porušit" vzhledem k dost velkému množství inzerátů.

Co se týče častého upování, připomínky beru. Sice jsem současně s nimi upoval i případné cizí aukce, aby nezapadly (s časovým limitem by to mohlo výrobce poškodit nižší nabídkou, kdyby to nebylo vidět). Ale že by to vadilo i jinak jsem si neuvědomil. Budu to dělat (snad si to příště uvědomím) méně často.

EDIT: Tak dotaz administrátorovi napsán.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/7/2020
Tak nebudem tu konkrétne menovať, ale určite si si všimol, že to pravidlo sa tu "porušuje" bez dákeho riešenia.
Je podľa mňa logické, že keď niekto predáva 20 kusov rovnakého typu noža, len materiál rúčok je iný, tak nebude robiť 20 inzerátov.
Ale niektorí tu dávajú aj rôzne typy nožov do jedného inzerátu. Na jednej strane je to dobré, že vidím jeho ponuku v celku a ak sa mi páči jeho práca, tak nemusím hľadať jeho druhé inzeráty, na druhej strane je to trošku neprehľadné, čo sa už predalo a čo je ešte v ponuke. Ale zase ak má v ponuke len 2 nože, tak určite nie je problém, aby vytvoril 2 inzeráty.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Pokud půjde o prodej tak víc nožů v jednom inzerátu problém nebude,
ale u aukce by to byl bordel.
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
už jsem honzajovi doporučil dát to po třech ks stejného typu, ubyde tak jak inzerátů, tak těch UP a snad bude klid na všech stranách
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/8/2018
Keď už sa to takto rozbehlo, mám v inzercii 5 nožov. Sú tiež osobitne ( na základe pravidiel ). Ak to vadí, mohol by som ich hodiť po 3 ks do jedného inzerátu. Očísloval by som tiež fotky. Ak tak, nech mi napíše admin resp. kompetentný. Pekný deň.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
já myslím, že nejsme v severní Koreji aby se střílelo za každý přestupek, může se stát, že si někdo všimne pravidel až později tak holt bude mít jeden inzerát špatně a u dalších už bude ohleduplný a dá to jak ostatní.. neviděl bych v tom zase dogma a jak se říká, Hranice každého končí tam, kde začínají hranice někoho dalšího.. U honzy se holt ta kvantita právě projevila už tím, že se dotkla ostatních inzerentů a proto se to řešilo...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
@Samurai a nestalo by za to tu jednu vetu do pravidel pripsat?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Já nevím proč z toho děláte vědu...

Vyrábí honzajbanzaj nože? Vyrábí.

Prodává honzajbanzaj nože? Prodává.

Tak proč si nezaloží vlastní vlákno "honzajbanzaj" tak jak to mají ostatní mistři
(Gollik, Pospa, Hejkal von Sovinec, Dohnalové)... Tam si své nože může prezentovat
a pak je dát do inzerce k prodeji.

Tak jak to dělá mistr Gollik.
U něho vidím nože, které on vyrobil, nejprve na jeho vlákně a až poté v inzerci...

Proč to dělat jednoduše, když to jde dělat složitě...a hádat se tady u toho...
Posláno:

Štamgast
Jen doplním...

Vlastní vlákno mám. Mám ho už něco přes 6 let. Každý můj nůž jde první na mé vlákno. Tady: http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=31278&p=18

Za tu dobu jsem vyrobil velké množství nožů. Cca 20 jich mám pro své používání, pár jsem jich daroval po rodině či prodal kamarádům, co měli zájem. Některé opravdu dobré mám ve vitríně na chlubení. Ale nikdy jsem nikde nenabízel a neinzeroval. Neměl jsem potřebu. Jenže se mi za tu dobu nashromáždilo mnoho nožů, které jsem vyrobil, ale nikdy nepoužil, protože mě prostě vyrábět baví. Teprve teď jsem se rozhodl prodávat, jelikož již nemám moc místa na další nože a stále chci vyrábět.

Tudíž hromadně inzeruji cca 1/4-1/3 ze všech nožů, co jsem během těch 6 let navyráběl a syslil si je ve skříni.

Pokud se pozorně podíváte do mých inzerátů, vždy tam je odkaz na příspěvek v mém vlákně, kde je nůž se všemi technickými daty a fotkami. A kde datum zveřejnění=datum dokončení. Některé z nožů pak uvidíte, že jsou několik let staré. Ale stále nepoužité....

Vyrobím cca 5-15 nožů ročně... Kdybych to dával do inzerce tak, jak vyrábím, nebyl by problém. Jenže já to prostě nechtěl prodávat... Ale pokud mám dál vyrábět, musím některé přemístit k zájemcům. Nehledě na to, že je trochu škoda, pokud neřežou a jen leží ve skříni...

Stačí se podívat do mého vlákna, jak často zhruba přibude nový nůžWink Wink

EDIT: Nehledě, že na spodní hraně každého mého příspěvkuje tlačítko "Gal" s obrázkem foťáku, které na mou galerii odkazuje.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Myslím, že moderátoři to s Tebou Honzo vyřešili a nejsi povinen každému bdělému občanovi skládat účty….
Osobně bych navrhoval aby inzerující kteří doloží doklad o očkování proti Covid mohli topovat inzeráty už po 18- ti hodinách. Ať jsme tady trendy a máme o čem diskutovat.
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Honzo, pořád se neomlouvej 😉
Jdu do toho a chci TOPovat jak o život tak dokládam "bezúhonost" 😂😂😂
Jinak obojí je zbytečná hysterie....čím víc se v hovně ďoube tím vic smrdí 😉

Dudulik vložil tyto přílohy:
Polish_20211116_210030180.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/7/2013
Včera tady byla horká krev kvůli pár inzerátů, které žádné z pravidel neporušovaly, tím myslím počet prodávaných věcí. Díval se dneska někdo do inzerce? Zase inzerát typu redukce a hromada nožů. Zase minimálně týden tu bude stále vyskakovat nahoře a ten co prodává poctivě jeden a až tři nože má smůlu. Zase poletí někam na konec. To samé v nenožové inzerci. Nějaké dřevěné přívěsky a náušnice. Hromada věcí a bude to přesně jak píšu výše. Kontroluje tu inzerci aspoň občas někdo?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Jj. A nová móda, místo fotografií odkazy.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
Chtěl bych se zeptat, hromadí se mi doma nože z pozůstalostí, jdou tady dát do inzerce, nebo mám raději použít něco jiného?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum