ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Inzerce - návrhy, připomínky, upozornění na šmelináře Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 4/4/2022
Občas mrknu do inzerce ale na to že je to občas tak tam dost často vidím tohle a nepůsobí to na mne zrovna dobrým dojmem.

LeRi01 vložil tyto přílohy:
IMG_20220414_192125.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/25/2011
To jsou asi čerstvě zaregistrovaní zájemci z facebooku
Našel jsem se sedíc se založenýma rukama, na hranici dělící minulost a budoucnost.
Jako bych mohl zabít čas, aniž by zranil věčnost. - Thoreau
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
No, budu Pospovi držet palce aby poslední zajemce byl seriózní. Asi ho moc chce, hmm...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
No nevím, stačilo by dodržovat co je psáno.

1. Inzerát může založit pouze přihlášený uživatel Knife.cz, který je na serveru registrován alespoň 60 dní a který v jiné části fóra napsal alespoň 30 příspěvků.
Posláno:
Začátečník
Wolfes napsal:
No nevím, stačilo by dodržovat co je psáno.

1. Inzerát může založit pouze přihlášený uživatel Knife.cz, který je na serveru registrován alespoň 60 dní a který v jiné části fóra napsal alespoň 30 příspěvků.

Tak s inzerátem problém zjevně není ale to přihazování v aukcích je krajně podezřelé a vidím to tam hodně často.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Sorry, jsem blbej špatně jsem koukal, že je to aukce a ne inzerce mi došlo až potom Confused .
Jinak máš pravdu, že to nepůsobí dobrým dojmem ale nic moc se s tím dělat nedá.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Dalo by se neco jako je v realnych aukcich. Proste kdyz se chci zucastnit, musim slozit depozit (treba 1000) ktery v pripade vyhry a neodebrani propada prodavajicimu na uhradu nakladu. Ale pochybuju, ze by se s tim chtelo nekomu programovat.

EDIT: nebo spis propada na rozvoj serveru, to by eliminovalo i ucty vytvorene prodavajicim za ucelem vyhnani ceny.
Posláno:
Začátečník
Já to vidím tak že to jsou fake účty vytvořené jen za účelem vyhnání ceny.
Dle mého by měli pro účast v aukcích panovat minimálně stejné podmínky jako při prodeji.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2005
Aukčních stránek je na netu dost, stačilo by se odkázat, pokud to někdo chce inzerovat i tady. Když už si tenhle druh prodeje někdo zvolí, musí počítat s tím, že na to tyhle stránky nejsou dělané a může si to kupující rozmyslet. Jako u každýho inzerátu.

Co je špatně, je automatické topování příhozem. Kdyby toho bylo hodně budou v topu jen aukce a já mám raději prodej za danou cenu. Ale každý to má asi jinak.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/14/2020
Já osobně nemám rad aukce. Nejraději nakupuji za domluvenou cenu a vim kolik platím. Všichni jsou dospěli a je to na nich jestli to chtějí takhle prodávat / kupovat. Když bych kupoval v aukci tak dam cenu co jsem ochotný dat a když mě někdo přehodil nebo prodávající přihodí z fake účtu tak to neřeším věc mu zůstane a já aspoň ušetřím :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Že ta aukce není košer, je jasné. Znám dost nožobláznů, ale takového, který by rovnou dal dvojnásobek vyvolávací ceny, to fakt ne. Ale třeba fakt po té kudle tak prahne......Surprised
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Pánové s kde je problém? Pravidla inzerce tady fungují a nezměnily se dost let. Doteď to nikomu nevadilo, stejně tak jako topování příhozem v aukci. Aukcí tu proběhlo stovky, ne-li více a fungují furt stejně. A najednou s tím máte problém. Najednou někomu vadí, že předběhnu jeho inzerát.

To, že jsem nedal podmínku, že může přihazovat jen ten, kdo má třeba 10 příspěvků je jen moje věc a mám k tomu důvody. A pokud se přihazující už neozve, je to můj problém a nikoho z vás se to nedotkne. Navíc je pak na ředě 2 nejvyšší příhoz, pokud má ještě zájem.

Jak píši v inzerátu, jsou zájemci z FB, kteří se teprv musí zaregistrovat. U nich je snad pochopitelné, že nemají třeba 30 příspěvků (i když žádné takové pravidlo není). Ne všichni zájemci z FB jsou i členy knife, stejně tak jako ne všichni z knife jsou na FB a nikdy se na FB nepřihlásí. Proto jsem dal inzerát sem a ne na FB. Aby měli možnost se zúčastnit. Naproti tomu lidi z Fb, co mají vážný zájem se zde zaregistrovali. Alespoň máme víc členů. A třeba jednou zde koupí i něco od lidí, kteří prodávají ze a ne na FB. Naíc ve většině skupin na FB se nesmí uvádět cena. I to je jeden z důvodů, proč je inzerát zde.

No a obviněním a náznakům, že si v aukci přihazuju sám z falešného účtu, se mi ani nechce vyjadřovat. Ale aby ste byli klidní:, tak nakopíruji z FB
Filip Melgannis
Ahoj, prosím Tě, kdybych se do takovéhoto kousku zamiloval, za jakých podmínek ho lze získat? Díky
OdpovědětSdílet1 d
Jiří Pospíšil
Autor
Filip MelgannisAhoj, je to napsané v popisku v posledním odstavci. Je tam odkaz na prokliknutí.
OdpovědětSdílet1 d
Filip Melgannis
Už jsem pochopil, registroval, a připojil se do víru nadšenců 🙂

Pro Ježoura- 12 není dvojnásobek 8 (mimochodem za 8 ihned jsem měl nabídku ještě bez pouzdra a vejcete) !

Jinak poslední příhoz má Kachna, kterej má ode mě snad 7 kudel a kudlu chtěl už před 2 měsíci a cenu bychom určitě dohodli. Přes 2 měsíce tady i na FB píšu, že půjde do aukce.
Pánové, děláte pro knife opravdu záslužnou práci. Někdy se nedivím, že sem spousta nožířů už nechodí.

Mimochodem, Jarda mi radil, ať dám cenu "kup teď" (klidně ať napíše kolik). Neudělal jsem to, protože někdo by kudlu okamžitě koupil a jiňí, jako Třeba Kachna (a o tem litr co přihodil mi zas tak nejde), by meměli už možnost ji získat.

Nikdo z vás se aukce nezúčastnil a nikoho se to nedotklo. Možná právě tohle vaše vysírání je důvodem toho, že se spousta nožířů přesunulo jinam a zde už neinzeruje a ani nedává příspěvka do svého vlákna. Pak tada zůstává jen " na co jsem pouzil nůž, jaký nůž mám v kalhotách,.....

ps- Ježoure, takovejch bláznů je dost.

Pospa (a píšu to já a není to falešný účet)

Pospa vložil tyto přílohy:
270729608_265595649008119_6780936189037444179_n.jpg.jpg
271272351_1105851203318803_8369271463693125733_n.jpg.jpg
271492695_320077566687686_6973539069730166715_n.jpg.jpg

chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Nepovazuji za nutne ani vhodne klast pravidla pro nakupujici ze strany serveru. Nakonec to neni ani v zajmu prodavajiciho, prichazet o mozne zajemce. Pokud chce, prodavajici muze okruh svych potencialnich kupcu omezit.

Pokud vyherce aukce z obchodu vycouva, prodavajici se muze rozhodout postoupit svuj vyrobek druhe nejvyssi nabidce, nebo vypsat aukci znovu.

Nove zalozeny ucet pro ucely koupe? Nikdy nevite, zda novy uzivatel bude spis spici nebo aktivni clen komunity. Mnozstvi uctu neni to, co by provoz databaze znatelne ovlivnilo, ve srovnani s jinymi daty.

Skok o nekolik tisic? Kdyz k aukci prijde nekdo, kdo umi trzni cenu odhadnout, nebude se pretahovat s ostatnimi po stovkach. Proste da svou nejnizsi cenu a ceka. Anebo svou nejvyssi, protoze jede na dovolenou.

Nakupoval jsem hodne na Ebayi, aukce i ne-aukce. Setkal jsem se se vsemi vyse uvedenymi pripady. (Prihazovani na Ebay ma jiny prubeh, protoze vite na sekundu konec aukce, ale to sem nepatri.)

Co jsem pochopil ze zdejsich diskusi, administratori tohoto serveru to delaji ve svem volnem case, velmi benevolentne, nechavajic reseni problemu na komunite. Pokud sire problemu prekroci urcitou mez, kdy je postizeno vice uzivatelu, zasahnou. Myslim, ze tuto snusku osobnich nazoru a spekulaci o jedne aukci proste prejdou mlcenim. Tim neminim v zadnem pripade diskutujici urazit nebo brzdit, delaji to take ve svem volnem case a nikoho neomezuji Happy
Posláno:
Pokročilý
Sakrys, nez jsem to dosmolil, stihnul to ten nejpovolanejsi prede mnou Happy
Posláno:
Pokročilý
@Pospa, to je porad samy vetrelec nebo predator. Kde je nejaka maska marinaka Schwarzeneggera?! Wink

Jinak dik za par snimku z doupete. Asi si to na cosplay akcich pekne uzivate Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
navstevnik napsal:

Jinak dik za par snimku z doupete. Asi si to na cosplay akcich pekne uzivate Happy

To nejsou fotky z cosplay akce. To mi poslalna FB jeden zájemce o kudlu, který se podílel na natáčení Vetřelec vs Predátor.

Dal jsem je sem, aby Ježour pochopil, že někteří přihodí i dvojnásobek vyvolávačky.
chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Pospa: nestrachuj se o moji mentální kapacitu. Já to pochopím, neboj. Laugh
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011

virtual1jk vložil tyto přílohy:
Screenshot_20220415_123414.png.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2005
Nebyl bych tak vztahovačnej. Ten izerát je jako 100vky předtím jen tím "dotažením" mimo registrované je víc vidět, tak to vyvolalo diskuzi. Pokud těch aukcí bude jako doteď, tak se nic neděje, kdyby toho bylo víc a víc, tak budou v topu jen aukce.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/14/2014
Že o tenhle kousek bude zájem bylo jasné už když s ním Pospa začal. Já ho loudil a to byla zatím jenom ručka. Kam to Pospa dotáhnul mě nadchlo. Jsem fanoušek vetřelce. I Pospy.Můžu zde zcela zodpovědně prohlásit,že už v té době mi jasně řekl,že zájem je značný a to právě i od lidí,kteří zde nejsou registrovaní. A proto od začátku říkal,že půjde do aukce. Já zase nenavštěvuju xicht knihu. No a tímhle výtvorem Pospa prostě trefil do černého, takže i ti kteří by se normálně neregistrovali to udělali. Uznávám,že u některých aukcí je to občas podivné,ale v tomhle případě, bych soudy nevynášel tak rychle
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum