ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Patinování Tsuby pomocí přípravku od Scuplt Nouveau Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Automaticky založená diskuze k článku Patinování Tsuby pomocí přípravku od Scuplt Nouveau
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/22/2007
Nezkousel jsi kombinace klasickych pripravku s pridanym taninem?
Coca-Cola + tanin, siran zelezity nebo mednaty + tanin?
Posláno:

Štamgast
honza36 napsal:
Nezkousel jsi kombinace klasickych pripravku s pridanym taninem?
Coca-Cola + tanin, siran zelezity nebo mednaty + tanin?

cocacolu jsem zkoušel na pasivaci rzi díky kyselině fosforové, ale tanin jsem vždy míchal s lihem.. pouze jsem zjistil, že změnu žlutého taninu na černý, jenž jinak trvá celý den, jde urychlit kapkou chloridu..

se síranem ani jinou chemií jsem neexperimentoval, nejsem chemik a nerad bych si doma něco poleptal, nechal zreznout vše na zdi nabo vynalezl výbušninu Laugh

prostě něco bezpečného a jednoduchého, v tomto směru patina zabodovala, nicméně ještě to není ideální, chtělo by to druhý nátěr do hněda a vhodně to zkombinovat.. jako ideální odstín patiny považuju něco takového, ani hnědá, ani černá..

Samurai vložil tyto přílohy:
F08478.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/14/2009
Mám jeden poznatek s přírodním prostředkem na získání patiny. Nožem z uhlíkové oceli jsem rozkrojil granátové jablko. Kam se hrabe citron. Okamžitě se vytvářeli černé fleky. Zdá se že šťáva z granátového jablka působí velmi agresivně na ocel. Chtělo by to asi vyzkoušet.
Cesta může být cíl
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
U nás se tenhle přípravek prodává pod názvem "Odrezovač T "..přesný detail výrobku jsem sem někam dával.Stojí asi padesát korun. Kováři ho u nás používaj na černění a patinování interiérových záležitostí při zachování kovaného povrchu. Jediný co je nutný je zasvinit povrch. Pokud chceš rychlorez, stačí tsubu rozžhavit, nechat vystydnout a potřít jí kyselinou solnou. Druhej den to trochu rychle obrat kartáčem a znova potřít. Rozežere to nepravidelné díry. Pro urychlení to můžeš potom mrsknout do kyseliny rovnou.Díry se prohloubí. Jen si natři místa kde je nutné zachovat rozměr lakem..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
želva: myslíš tohle? http://eshop.barvy-laky-fasady.cz/produkty/odrezovac-t-bezoplachovy-0-221
to je co vím mix taninu, alkoholu a kys. fosforečné, což je výsledek jako u taninu, čili jen černý a málo otěruvzdorný.. nebo ne?
nemáš někde výsledek před a po?
Posláno:

Štamgast
Tohle není on..ten co opravdu funguje pro patinaci vyrábí jediná firma..až se dostanu do dílny dám ti vědět.. Co se týče otěruvzdornosti, ta souvisí s povrchem materiálu. Čím je narušenější tím lépe drží. Navíc se dá ještě "uzavřít" syntetickými restaurátorskými vosky ale i třeba karnaubským voskem. Mám ozkoušeno v praxi že i na hrubě kovaném pracovním noži toto dlouho vydrží navzdory sekání. A to jak s čistým taninem tak s odrezovačem T..Pokud by jsi chtěl opravdu autentický vzhled staré tsuby, nech jí zreznout, průplachem destilovanou vodou či galvanickým odrezením uprav povrch a pak jen zakonzervuj syntetickým voskem. Takto se upravují nálezy do muzeí, záleží však na jejich stáří. a nebo se na to úplně vybodnout a jen to hadrákem vypucovato od odpadávajících kusů rzi a jen to zakonzervovat syntetikou.. Přesné značky přípravku ti mohu zjistit...pro zachování nových kovaných mříží s požadavkem zachování autentického povrchu se dá použít třebas Turtle wax na káryHappy Draka v Jičíně jsme tímhle navoskovali..
- William Blake
Posláno:

Štamgast
tady je ten odrezovač..
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
na králičí bobky se už asi nehraje co ? svého času se s jejich pomocí vyráběly válečné originály úplně všeho- patinují dokonale kovy, nátěry , při krátkém kontaktu i látky... ani odborníci nikdy nic neprokoukli. jen byl strašnej pohled -jak to co šikula prodejce před pár dy vytáhl z hnoje a opláchl , německý sběratel olizuje, aby si ověřil originalitu Laugh -kdo jim poradil tuhle testovací fintu Oh No to musel být člověk se smyslem pro humor.
Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Posláno:

Štamgast
bobky se používaj v případě že nechceš do toho vůbec investovat a kupovat si kyselinuLaugh
- William Blake
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/6/2004
Fungujou stejně i ovčí bobky ?
Ubožáci, žár šílenství jim sežehl vlasy....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
možný to je Happy ale králičí maji velikou výhodu v tom , že se prostě vysypou z králikárny na hnůj a máš hotovou a připravenou "lázeň". Razz
Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum