ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Mora - severská klasika Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/19/2018
Presne, drevo jako z palety, ani fibrem podlozeny, cepel z buhvi ceho a cena jako za kudlu z premiovky.
Chapu skalni fandy Mory, chapu ze koupi, ostatni uz o hodne mene.
Vzdycky kdyz beru do lesa Garberg, vdycky jsem si rikam, kez by hodili na trh tuhle kudlu s priloukama, skoro jako by se mi prani splnilo, no bohuzel, za tuhle cenovku nekoupim, nechci byt sam sobe za ne uplne financne kompetentniho.
Kupodivu mne cena ani tak neirituje, jako pokazde pobavi.
Predpokladam ze se bude opakovat marketing Garbrgu, tet podusej nadrzeny kupce jeden - dva roky tim recyklatem, az ho fanousci ponakupujou, hodej do placu (pro velky zajem) i uhlikovku a tak bude mit spoustu lidi doma tyhle poklady dva. Ale treba se pletu.
Neutral
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Ty vole, já čekám už zhruba rok, až u Fällknivenu vyjedou s klasickou F1 z Elmaxu, a přitom bych za stejnou cenu už teď mohl mít Moru z neznámý nerezovky 🤭

Ale jo, jestli dělají radost, tak to je to hlavní, prudit nehodlám. Aspoň je vidět, jak je ten svět nožů barevnej 👍
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/19/2018
Tak on obecně jasan není špatný - má hezkou kresbu, je tvrdý a odolný, jen by chtěl trochu více péče - z fotek usuzuji, že by povrchovka chtěla udělat pečlivěji, napustit olejem, podložit fíbrem. A to je přesně to, co bych za tu cenu očekával. Nemluvě o lepší oceli. Fanoušek Mory jsem, tohle ale fakt přestřelili a na tu hru jim nepřistoupím.

Jen pro srovnáni: https://www.vintagewear.cz/nuz-casstrom-lars-falt-sleipner-briza-scandi

Dost podobně laděný nůž, jen je materiálově a zpracováním někde jinde.
Dílna U medvěda - S láskou tvořené kožené výrobky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
Ursus napsal:
Tak on obecně jasan není špatný - má hezkou kresbu, je tvrdý a odolný, jen by chtěl trochu více péče - z fotek usuzuji, že by povrchovka chtěla udělat pečlivěji, napustit olejem, podložit fíbrem. A to je přesně to, co bych za tu cenu očekával. Nemluvě o lepší oceli. Fanoušek Mory jsem, tohle ale fakt přestřelili a na tu hru jim nepřistoupím.

Jen pro srovnáni: https://www.vintagewear.cz/nuz-casstrom-lars-falt-sleipner-briza-scandi

Dost podobně laděný nůž, jen je materiálově a zpracováním někde jinde.

Ano souhlasím .. ale konkrétně larse sem držel a pro mne kluzsi typ dřeva a moc velkej .. neobhajuji zde do krve modlu 😂 ale za mne zatím plní co sem očekával
True scandi se nikde neohyba, nevylamuje.. povrchová drží a nesoupe se.. přidávám par foto z víkendu

purschack vložil tyto přílohy:
3E13CF6C_4962_486B_B0DC_F382E90A49D7.jpeg.jpg
3816D31F_C95F_48A6_B26D_AE378C980FF2.jpeg.jpg
8D1B13D8_15EE_40D3_A27B_A7C7FA454968.jpeg.jpg
832FC014_C850_4ADF_A4AD_82F510200FE8.jpeg.jpg
A7BEC2FA_2A67_4448_A2F0_C22909893195.jpeg.jpg
D5FD43BC_0B2A_4155_8A1D_56315556CAC7.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Myslím že takéto fotky by im dosť výrazne dvihli predaje..Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/18/2012
Pre Purschacka ,

naozaj vo všetkej slušnosti a bez najmenšej snahy rýpať. Ostatné mory nespĺňali Vaše požiadavky na nôž do terénu? Nespochybňujem ani v najmenšom tvrdenie, že Vám ten nôž
vyhovuje. Ale za akú cenu? To Švédi robia v snahe zapáčiť sa Turkom tým, že dosiahnu úroveň orientálneho bazaru ? Ak im toto bude prechádzať, tak sa dožijem toho, že nebudem mať ani na rybičku. Alebo že by to bola predzvesť prudkého nárastu našej životnej úrovne, keď si budeme za 500 € kupovať bochník chleba?
Naozaj nemám nič proti tomu ak si niekto za svoje peniaze /poctivo zarobené/ kúpi čokoľvek.
Len si kladiem otázku kam to smerujeme ?

Posláno:

Štamgast
scout napsal:
Pre Purschacka ,

naozaj vo všetkej slušnosti a bez najmenšej snahy rýpať. Ostatné mory nespĺňali Vaše požiadavky na nôž do terénu? Nespochybňujem ani v najmenšom tvrdenie, že Vám ten nôž
vyhovuje. Ale za akú cenu?

V naprostý pohodě .. samozřejmě splnovali.. řekneme ze ja na to koukám takhle: bud je nuz dobrej, nebo stojí za hovno .. pokud stojí za hovno, je mi jedno kolik stojí, protože si ho neporidim .. pokud je dobrej a ja na nej mám .. a mám na nej tím myšleno mám ušetřeno tolik ze klidne půjdu s detma do kina, do bazénu nebo mekace bez ohledu na tuto koupi.. tak si ho poridim.
Nezpochybňuju totálně prestrelenou cenu. Nezpochybňuju ze jiný mnohem lepší noze stojí min. Ale mne tohle proste sedlo, líbí se mi to a měl sem na to 🙏🏻

1C60C510_CBF8_4752_9391_2B97236A4142.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
A ještě dodám aby tu někdo nespekuloval, ze obviňují členy ze nemají na drahy nuz a ja jo (takový jsme už my Češi ). Věřím ze spousta z vás si udela radost za ty peníze něčím custom od našich sikovnych noziru .. z lepších materiálu
Tak ať vám dela potom takovou radost jako mne tahle předražený mora

176E4D5E_D24C_412E_BC5A_D3D01BE8A6D9.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/18/2012
Takisto v pohode. Pokoj v duši všetkým ľuďom dobrej vôle. Nech Vám dobre slúži a urobí veľa radosti.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Neni som žiadny fanda Mory, ako tuto kolega Purschack, mám iba túto jedinú, nože si kupujem štýlom páči nepáči.
Ale Mora ako značka mi je moc sympatická, ako aj celý tento projekt.
A Lok je podľa mňa špičkový nôž a čím viac sa tu do toho niekto bude navážať, tým väčšiu radosť z neho mám..Happy

Mico1300 vložil tyto přílohy:
20230313_083534.jpg.jpg
20230313_104031.jpg.jpg
20230313_104953.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/10/2016
purschack, Mico1300: dík za krásné fotky a ať vám nožík dělá radost (vím, že bude Happy )... Applause
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/26/2011
To Purschack - úplně náhodou, mi, Míro, na yt vyskočilo tvoje video o uhlíkovém Garbergovi, kdy před třemi lety mluvíš o tom, že je s čistým scandi, a teď, že, garbergoidní bla bla bla fazetkoid... 😀 Tak jak to je? Btw jak to máte s Garbergem vy ostatní? Nejen s jeho typem ostří, ale celkově. Za mně - novej LOK ho asi nevystrnadí, naopak ta jeho bombenfest konstrukce mi pořád vyhovuje. Mám uhlí a pár těch nerezových a u všech scandi jak má být (jo, lehkej duťáček u špičky sem tam bývá). Po porovnání nové Mory a garberga, za mně Garberg, a ne kvůli ceně, hlavně v nerezu, ta je pro mně u něj víc univerzálnější. Ale jak bylo řečeno, každému, co jeho jest. Ale prostě, Garberg bych vůbec nezatracoval. Snad každému dojde, že to píšu v pohodě, žádný flame😀
OZP
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/31/2021
Garberg je super, mam ho v uhlikovce a je to muj nejpouzivanejsi pevny nuz.
Mam Moru rad, mam od nich i Kansbol, 2000, heavy duty Companion i toho prcka Eldrise, detem jsem koupil Scouta jako prvni nuz... tyhle nove kudly se mi celkem libi a do toho nejvetsiho modelu bych nemel problem jit (i za tu soucasnou cenu, nemam problem pustit chlup za dobrou kudlu), jen pockam, az budu mit sanci to nekde chytit do ruky. Pak se uvidi- jestli me mezitim Garberg zacne necim vadit a budu ho chtit nahradit, nebo mezitim najdu jiny oblibeny nuz a nebude treba "drazsi novou Moru" zkouset...

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Purschack - přesně, přesně.... Třeba zrovna to kino, kde jsem byl "donucen" jít na Avatara s manželkou a dětmi, mi vyšlo na tolik (vstupné, pití, popcorny, brambůrky se sýrovou omáčkou 4x) , že to už hraničí se zhovadělostí víc, než si pořídit tu drahou moru Grin
(nemluvě o tom, že stáhnout to už šlo, televizi máme velkou, colu doma 2l za 36,- a pocorny do mikrovlnky po 15,- Admire )
Posláno:

Štamgast
to PPETR tak vidíš.. ani nevíte klucí jak krvacím, když jdeme do kina :D

to karel: uhlikovej garberg sem mel z tovaru se scandi, s tim ze byl asi leštěnej na kuži a opticky to tam delalo na ty barvě "fazetku".. vzal sem to na smirkovej papir abych sundal barvu na ostri a ke spicce byl dokonce dutej jak prase
u nerezovky sem mel z tovaru dva a oba meli udelany natvrdo proste fazetu na scandi.. a ty 14cce se moc nechtelo na kamenech kdyz sem to srovnaval.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
Mico1300 napsal:

a čím viac sa tu do toho niekto bude navážať, tým väčšiu radosť z neho mám..Happy

neviem ci sa tu niekto do niecoho navaza, alebo spochybnuje kvality noza..je to isto dobry nozik..hlavne ze vam robi radost, ved o tom to je Ok
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/30/2015
Bez těch kudel bych se už asi picnul 😀

bouny vložil tyto přílohy:
IMG_20230313_151336_7_2.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/26/2011
Taky věřím, že zrovna v tomto vláknu, to bude na pohodu. K cenám se asi ještě leckdo vrátí s tím, jak to kdo vidí, to je jasný. A asi taky bude leckomu najednou Garberg cenově zkousnutelnější Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/6/2017
Nůž bych si nekoupil za tu cenu, když ani nevím, co je to za ocel.
Navíc pro mě osobně je mora ta s uhlíkovkou. Víc mi to sedí k tomu, co pro mě mora představuje.
Do třetice se mi nelíbí pevný nože, co jsou smontovaný. Je to asi jen estetický problém u mě, ale šrouby patří na zavírák.

Ale tahle nová recymorovaná kudla má podle mě opravdu hezký tvar rukojeti. Fakt mě láká představa si ji vzít do ruky a dřevo je moc krásné přestože to není žádná stabilizovaná nádhera.
Hezká kudla, která nezapoměla na moráckou jednoduchost tvarů a nedivím se nikomu, kdo si ji pořídil a má z ní radost.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Zaujímavý postreh k tomu čierneniu, po prvom dni vcelku intenzívneho používania na čiernení neni zatiaľ ani škrabanček, normálne bych mohol tú kudlu vrátiť naspäť do eshopu ako nepoužitú..
Ono to samozrejme časom príde, ale zatiaľ fakt nič.

A výdrž ostria výborná, po návrate z lesa poškodenie britu 0, letákový papier to stále rezalo, ja viac fakt nepotrebujem..Ok

Mico1300 vložil tyto přílohy:
20230313_120600.jpg.jpg
20230313_120632.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest, Sidney

Přechod na fórum