ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Mora - severská klasika Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/4/2016
Není to o ceně a sny bychom si měli plnit .. vrací nás to tou radosti do dětství .. 😜

purschack vložil tyto přílohy:
IMG_0232.jpeg.jpg

ost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2010
Je to divné,že ve Švédsku v každém vojenském muzeu se vždycky narazí na nějakou tu MoruLaugh Laugh

ost vložil tyto přílohy:
90.jpg.jpg
91.jpg.jpg

dočkej času,jako host piva ostleatherzavináčgmailtečkacom
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/27/2016
Tak jo, tady su mé další pocity. Už po prvním vaření jsem si všiml že na čele špičky je maluška rýha ( kde se tam vzala nemám tušení, bo celou dobu jsem krájel na dřevěném prknu a ruku do ohňa bych dal za to že sem nikde do ničeho nedrbl 🤔 ) No a protože nechcu mít tu černu mňamku v jídle, tak sem ošmidlal tu barvu aji na koncu. Všude po bokách to drží dobře, tož uvidím co ta barva bude dělat do budoucna.
Nevím jak to popsat ale po prvním krájení byly na tom černém PC povlaku ( hned nad ostřím ) také maluške tečky. Docela dost jich bylo, trochu to vypadalo jako rez. Chtěl jsem je umýt ale nešlo to. Tak sem je nechal tak. Při dalším kuchtění se už nové flíčky neukazují, staré časem zmizly a včul je ten povlak krásně stabilní … jako nový.
Tak a jedeme dál 😩
V průběhu druhého dne jsem začal pozorovat že se začla odlupovat barva ze šroubků. Vnitřní hrany torxu byly ožužlane jako bych v nich rejdil strženým klíčem 😤 Vypadalo to strašně a navíc ty maličké kousíčky barvy zůstávaly na střenkách. I kdyby to byla kudla do lesa, i tak bych to řešil. Ale u nože primárně na potraviny?! Fakt si nechcu připravovat baštu s mikro časticema nějaké barvičky. Takže následovala demontáž střenek ( nutno mít dva Torx10 ) a zkušat chemiu. První sem použil něco na ostranění starých tmelů a pak tablety do myčky s horku vodu. Už po první lázní to dost povolilo a pak nastoupil 1500 šmirgl a bylo hotovo. Jako nejsem žádný estét, mám patinu rád ale za mě na nůž na potraviny taky bordel prostě nepatří 😤 Mi ty stříbrné šrouby nevadí, líbí se mi i tak ale dokážu pochopit že někomu by to mohlo vadit …. že je nemá černé. A co pak? Reklamace? Škemrat u Mory ať mi dají tři šroubky? Nebo si pomoct sám? Kdesi hledat černé šruby co budou pasovat?
Kdyby to začlo dělat někdy za dluho od koupi ale během pár dní v domácím prostředí? Noo, dobře no 🤔
Helec …. problém sem vyřešil, vše je teď s kudlou v naprostém pořádku. To jak to řeže, to ani neříkám 😍 Naprostý koncert. Nožík je fakt luxusně vyvážen a perfektně si drží ostří. Včul už je aji na střence moje malůvka, takže sem spokojený jak sviňa 🤎 Ten obrázek je něco jako náš erb. Máme ho s miloušem i vytetován a je i na mých různých oblíbených věcech.
Takže toliko ke kudle. Jestli bych si ju kupil znova? Ano, jasan že ano! I přes tyto grcky jsem strašně rád že ju mám. Za pár dnů tu eště cosi napíšu o pouzdru ( ale to už hodný nebudu ) a bude to všecko 😉

zabikuch88 vložil tyto přílohy:
IMG_0502.jpeg.jpg
IMG_0508.jpeg.jpg
IMG_0505.jpeg.jpg
IMG_0495.jpeg.jpg
IMG_0512.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/27/2016
Už aby bylo léto. Venku, u ohňa mě to kuchtění baví víc 🤓 A s tutym mazlíkem to pude samo 🤎

zabikuch88 vložil tyto přílohy:
IMG_0465.jpeg.jpg
IMG_0547.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
Hop nahoru s vlaknem

purschack vložil tyto přílohy:
20250122_091130.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/31/2022
purschack napsal:
Hop nahoru s vlaknem

Prostě perfektní nůž.

ježour01 vložil tyto přílohy:
20250123_114010.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/10/2013
Happy Před několika lety mne požádal kamarád o trochu péče na noži, který dostal od svého přítele. Kudla to už potřebovala - viz obrázky

vlanor vložil tyto přílohy:
DSC_1571.JPG.jpg
DSC_1574.JPG.jpg
DSC_0021.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
oranžová jim sluší

Roman5 vložil tyto přílohy:
IMG_20250123_184002.jpg.jpg
IMG_20250123_184013.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Na dobrej fotke by im výrazne viac...
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum