ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Porovnání Kukri od Želvy a Parangu od Blacka Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Automaticky založená diskuze k recenzi Porovnání Kukri od Želvy a Parangu od Blacka

Samurai vložil tyto přílohy:
tabulka.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2008
Dobrá práce Krakene!!
Zajímavé počtení zajímavých nástrojů. Díky za čas, který jsi tomu věnoval.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
Perfektní práce nožířů i testovatele. Jen poznámku, pokud si mohu dovolit. Do hodnocení bych zahrnul cenu obou nástrojů... třeba i jen poměrově.
- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Krakene pěknéOk

Akorát vám tam klucí nefungujou ty dva odkazy na videa
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Dobrá recenze KrakeneOk Já neměl možnost posekat si "opravdovým" kukrákem,ale to co píšeš o parangu max,platí více-méně i o malé verzi - babyparang. Mě velice překvapilo,jakej sekáč to jeOk Jednou se třeba i dožiju toho,že si seknu i nějakým tím "opravdovým" kukrákem,ale myslím,že já už mám jednoznačně jasnoHappy

Vseta vložil tyto přílohy:
DSC05448.JPG.jpg
DSC01890.JPG.jpg

S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
INMU napsal:
Krakene pěknéOk

Akorát vám tam klucí nefungujou ty dva odkazy na videa

no mě se to po kliknutí spustí..

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Samurai napsal:

no mě se to po kliknutí spustí..

Aha....mně už taky. Omlouvám se za planej poplach. Netuším proč, ale předtím, když jsem to četl, tak jsem tam místo odkazu na video měl jen obyčejnej text: "kukri video" a "parang video"
Je to boj
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/2/2009
Cisto pragmaticky - ak cena rozhoduje tak to vyhral parang. Rozdiel v tabulke 2 body. Vyrobne naklady podstatne nizsie a pouzitie nastrojov asi aj hodne urychlilo vyrobu oproti kukri.

Osobne vlastnim Blackov parang a spokojnost naozaj velmi velka. Turisticka sekerka co som zo sebou nosieval uz dlho nevysla na vylet.

Doma mam len taku tu cold steel machete kukri - nieco ako kukri. A teda viac som si porozumel s tym parangom. Teda hlavne tvar mi viac vyhovuje.
Je mi uplne jasne, ze zelvovo kukri je niekde uplne inde. Urcite by som si ho velmi rad vyskusal.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/1/2010
pekna recenzia, klobuk doleApplause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Same děkuji za vložení srovnání, kontrolu a za práci kterou Ti to dalo.DíkyOk

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Kukri.....fotky které nejsou v článku.

Kraken666 vložil tyto přílohy:
DSC03461.JPG.jpg
DSC03469.JPG.jpg
DSC07204.JPG.jpg
rfg.JPG.jpg
Snímek_113.jpg.jpg
sek_kukri.jpg.jpg
DSC07191.JPG.jpg
DSC06599.JPG.jpg
DSC06477.JPG.jpg
lžička.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Parang fotky které nejsou v článku.

Kraken666 vložil tyto přílohy:
DSC00717.JPG.jpg
DSC00718.JPG.jpg
DSC00737.JPG.jpg
DSC00738.JPG.jpg
DSC00729.JPG.jpg
s.jpg.jpg
Snímek_038.jpg.jpg
Snímek_050.jpg.jpg
Snímek_115.jpg.jpg
Snímek_121.jpg.jpg
Snímek_185.jpg.jpg
DSC00692.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Díky za článek. Testoval jsi dlouho, a svědomitě.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
Applause Applause super!
Posláno:

Štamgast
[quote=siplo]Cisto pragmaticky - ak cena rozhoduje tak to vyhral parang. Rozdiel v tabulke 2 body. Vyrobne naklady podstatne nizsie a pouzitie nastrojov asi aj hodne urychlilo vyrobu oproti kukri.

Ano pokud bude rozhodovat cena, tak vyhraje parang. Teď se plánuje výroba ekonomické verze kukri.
Pokud budu brát poměr cena výkon, tak vyhraje parang.

Jsem rád že mám oba dva kousky...alespoň se nemusím rozhodovat který z nich si pořídit.Laugh

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/2/2009
a samozrejme dik ze recenziu. Velmi pekne spravene ako text aj video a fotky.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/26/2009
pekna recenzia rozhodne kraken vie co robi :)len tak dalej :)
dufam v najlepsie, cakam najhorsie
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Za sebe bych rád zdůraznil, že ač si rád a často utahuju z kovářů, poctivou kovařinu uznávám. Takže, ukovat to kukri, to se kovář musí snažit. Sice znám fotky nepálských kovářů, co to tlučou z listových per náklaďáků doslova na koleně, ale práce to je, a sama se neudělá. Je to způsob, pomocí kterého jde i po apokalypse vyrobit nástroj. Stačí výheň a kladivo. To, já se stojařinou potřebuju k výrobě všelijaká udělátka na elektriku. Moje výroba je sice levnější, ale je to o pohledu na věc. Beru, když si lidi kupují kovářská díla, i když nejsou žádná láce.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
[quote=Vseta] Já neměl možnost posekat si "opravdovým" kukrákem,ale to co píšeš o parangu max,platí více-méně i o malé verzi - babyparang. Mě velice překvapilo,jakej sekáč to je.....

Parang má jedovatej výbrus, to se musí nechat...Black dokázal vymáčknout z toho matroše maximum.

Kukrák je kopie druhoválečné zbraně, je stavěnej na něco jiného než je sekání dřeva. Má podstatně sekeroidnější ostří a podle toho to vypadá. Ostří je odolnější na vyštípnutí , je prostě pro vojáky Blbuvzdorné.

Dělat sekací speciál kukroidního tvaru, tak si nechám udělat něco jako má Gero, Haltravana.
Gero má Kukri od kabaru, Parang a Haltravana ten by mohl doplnit další poznatky.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Jestli mohu, vezmu to také pragmaticky a hlavně prakticky: nejsem velkým zastáncem jakýchkoliv recenzí, protože každému praktikovi, tedy jedinci, který s tím kterým nástrojem zachází může vyhovovat a tedy i sedět (a tím i zvýhodňovat) něco jiného.Proto se těchto aktivit raději moc nezúčastňuji, i když jsem byl o to několikrát žádán.Tenhle typ recenze je ale jiné kafe. Něco podobného jsem si občas z chutí přečetl i od Gera (ale i dalších)Ok .Je vidět, že ty nástroje jsou nejen testované, ale že budou i nadále používané.A o to tu jde.Recenze typu "uřízl jse s ním už dva chleby a stále holí!!", ty nemají smysl.Musím cíti, že testovaná věc dostala zabrat v mezích a rozsahu svého použití.Tedy na závěr - recenze je poučná a mně osobně se potvrzuje moje vlastní volba a to ta, že parang (můj od Blacka) a středně velký bushcraft nůž (může být také od BlackaApplause ) a k tomu nějaká skládací pilka, tak tyhle nástroje vystačí do JAKÉKOLIV divočinyHappy Ok

matějka vložil tyto přílohy:
PB153573.JPG.jpg
PB153580.JPG.jpg
PB153582.JPG.jpg
P3224034.JPG.jpg
P3314089.JPG.jpg
P8013236.JPG.jpg
P5174307.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum