ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Dřevo kolem nás Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/11/2001
archer napsal:
majstri poraditemi ....? je lepsi nador malých rozmerou alebo vacsi ?? co sa tika kresby dreva

Opravdu zajmavý dotaz. Na velikosti přece nezáleží mrGreen ......... mužeš mít malej nádor s pěknou kresbou a velkej s nepěknou a naopak to přece nejde takhle konstatovat Happy
Doporučuju zkoušet a zkoušet a zkoušet Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/20/2008
Archer: nejlepší jsou co největší hlavně když jsou bez kazů a očkovýLaugh Laugh

dnešní dřevopílení... ořešák a dubové srůsty

Indi vložil tyto přílohy:
2017_03_11_17.09.00.png.jpg
2017_03_11_17.11.20.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
taky jsem včera "loupil" ... Happy

St.Nicolaus vložil tyto přílohy:
IMG_8777.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/10/2017
St.Nicolaus napsal:

Super, co to je, hruška?
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2012
Ahoj. Dostal jsem od kolegy v práci kořenovnici japonské třešně (sakura) dá se toto dřevo použít na střenky a na výrobu kukši. Nebo to mam prohnat komínem. Zítra do toho chci říznou a uvidím jak vypadá uvnitř. Ale jak se toto dřevo chová při opracování. Díky Petr
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/15/2008
St.Nicolaus napsal:

Ahoj, nechci Ti radit, ale pokud jsou ta polena syrová, rozřezal bych je co nejdříve na fošny. I přes to nabarvení Ti to nejspíš popraská. A protože jsou půlkuláče a polena krátká, při té krátkosti z toho moc nevyužiješ.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Sakura umí občas úžasnou kresbu. A je to docela tvrdé dřevo (tedy není potřeba stabilizovat, na dub to samozřejmě nemá)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2012
ok díky za pomoc.
Posláno:

Štamgast
Boredas napsal:
St.Nicolaus napsal:

Super, co to je, hruška?

je to jabloň, ringle a líska
Posláno:

Štamgast
obdivovatel napsal:
St.Nicolaus napsal:

Ahoj, nechci Ti radit, ale pokud jsou ta polena syrová, rozřezal bych je co nejdříve na fošny. I přes to nabarvení Ti to nejspíš popraská. A protože jsou půlkuláče a polena krátká, při té krátkosti z toho moc nevyužiješ.

v pohodě,nemám s tím problémHappy, děkuji za příspěvek
... bylo to nutné zpracovat rychle a tak to bylo i zpracováno.
Kdyby bylo reálné nařezat fošny, tak to určitě takhle nekur**m, jabloň je neskutečná ...
část jsem dnes zpracoval an polotovar, zbytek je v igelitu a v 8 stupních, tak neboj, stihám využit tak asi 80 %. Ringle/prunus praská kdekoli a kdykoli , co nezracuju, použiji do grilu nebo udírny, je to super

St.Nicolaus vložil tyto přílohy:
IMG_8775.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/25/2009
st.nicolaus: poslouchej, umělče,rychle to vytoč za syrova,ať to pěkně popraská a máš se v Lipovej čím pochválit, budu se těšit

franz vložil tyto přílohy:
1.aa_125.JPG.jpg
Výstřižek.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/14/2017
Zdar chlapi ,dříve jsem se věnoval vojenství a chladným zbraním - menší sbírku nožů mám a jezdím i na výstavy nožů--viz. Příbram-- dnes se věnuji hlavně Keltům a sbírám drahé kameny. Ohledně Keltů vyrábím švartnové náramky , nože--ale celokostěnné a dřevěné misky z nádorů stromů a srostlých pařezů--většinou smrku... Na vašich stránkách jsem nějaké info pochytil a nedávno jsem od hajného přivezl břízu , která je od země až po korunu plná velkých nádorů...(kap)...část je nařezaná na metrová polena, které budu rozřezávat,,,..pár nádorů jsem už vyřezal a udělal z toho špalíky...Nechci to znehodnotit nějakým špatným rozhodnutím ,tak bych chtěl vědět co poradíte---zda nechat celé nádory a aby to vyschlo... nebo nařezat na ty špalíky a dát to schnout...případně zda odstranit kůru ze špalíků---ale asi ne -mělo by to schnout pozvolna---pak zas nevím zda to nebude hnítCry Chci si nechat jen pár kousků---z jednoho nádoru chci zkusit misku.... většinu můžu nabídnout pro vás na nože---- za nějaký peníz ... a vím o dalších nádorech , které budem těžit... (svil) Happy Díky za odpověď .. B.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/20/2014
Zdravím chlapci Happy

Hjůstne mám tady problém - žádná složitá věc. Wink

Tenhle špalík (viz. fotky) mi donesl zákazník, s tím že jen a jen z něho, chce udělat střenky.

On přišel s tím, že je to Cocobolo, já si teda dovolím nesouhlasit a myslím že je to Eben, konkrétně snad Mun Eben (Vietnamský)

Ale 100% to netvrdím.....sjížděl jsem několikrát databázi dřev a ten Mun Eben mi přišel nejpodobnější. Happy

Rozsoudí nás někdo znalejší ? Wink

Díky všem za názory. Ok

Fidolik vložil tyto přílohy:
P1150791.JPG.jpg
P1150795.JPG.jpg
P1150800.JPG.jpg
P1150804.JPG.jpg

Per aspera ad astra
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/5/2012
Ahoj,to mas eben,neviem,aky typ,ale je to jeho stred,az nedôjde k nedorozumeniu,stred je cierny,prechadza do hnedej,ktoru mas a potom do biela.Ten biely okraj je mäkky.Mam taky isty,aj som to stabilizoval.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Zdarec, to je čerstvě obroušený dřevo? Přijde mi to jako stářím zoxidovanej povrch a to může kolikrát dřevo změnit k nepoznání.
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2007
Krásný den přeji
hurá je tu jaro, jasně teď kácet dřevo není nejvhodnější, ale přece takovou krásu nenechám ležet. Happy
1. foto mramorovaná jabloň, přidal jsem i něco ostrého. Jsem zvědavý, co z toho vyleze.
2. Jabloň hodně chytlá.
3. Jabloň jako ta předchozí, ale starší.
Máte prosím zkušenost, jak takto hodně chytlá jabloň dopadne na stabilizaci? Případně jak to dopadne když se při stabilizaci přibarví? Má to smysl vůbec?
Děkuji za reakci.
Ondřej

oOvOo vložil tyto přílohy:
Ekl_jablon.JPG.jpg
Ekl_J1.jpg.jpg
Ekl_J2.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/20/2014
Raďas + juraj.trnka ......Je to zašlý ze všech stran, bude to asi ten eben.....teprve v neděli jsem se dostal do dílny, brousnul jsem do toho, a hned byla cítit ta typická vůně uzenýho sejra....teda aspoň mě, eben při obrábění tak voní. Grin
Prsty zaprasený od ebenovýho prachu taky nešly umejt pěkně dlouho......tak bych se přikláněl k tomu ebenu. Happy

Děkuju za tipy. Ok
Per aspera ad astra
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/13/2015
oOvOo napsal:
Krásný den přeji
hurá je tu jaro, jasně teď kácet dřevo není nejvhodnější, ale přece takovou krásu nenechám ležet. Happy
1. foto mramorovaná jabloň, přidal jsem i něco ostrého. Jsem zvědavý, co z toho vyleze.
2. Jabloň hodně chytlá.
3. Jabloň jako ta předchozí, ale starší.
Máte prosím zkušenost, jak takto hodně chytlá jabloň dopadne na stabilizaci? Případně jak to dopadne když se při stabilizaci přibarví? Má to smysl vůbec?
Děkuji za reakci.
Ondřej

Ahoj
Jabloň sem už na držadlo používal a stabilizoval sem si ho a proto říkám rozhodně stabilizovat udělá to moc hezkou kresbu jak to mramorování tak i to na ty druhy fotce mám za to že to je klasická kresba jabloně a né chycení , ale třeba se pletu, moje zkušenost je že ten červotoč v držadle není moc hezký , ale je to na vkusu každého soudruha.
Jabloň má prostě krásnou kresbu,je lepší nechat jí ve větších kusech protože ráda praská a opatrně a pomalu sušit.
Dám sem fotku jabloňové kudli.Happy
Milan

labil vložil tyto přílohy:
nůž.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/23/2013
Trochu očkového nádoru Applause

Venca30 vložil tyto přílohy:
IMG_20170325_142942.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2007
Krásný den přeji
labil: Děkuji moc za zprávu. Chytlé to bude, je to už místy o dost měkčí. Už je to nachystáno a za pár let, až to vyschne, uvidíme. Happy Ten červotoč by mě zajímal, jak to ty dírky vyplní.
Přidám ještě foto. Trnka co jsem dnes půlil. Dlouhá asi 120cm. Bohužel né má. Laugh
Ondřej

oOvOo vložil tyto přílohy:
EKL_Trnka.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum