ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Dřevo kolem nás Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2015
oOvOo napsal:
Krásný den přeji
labil: Děkuji moc za zprávu. Chytlé to bude, je to už místy o dost měkčí. Už je to nachystáno a za pár let, až to vyschne, uvidíme. Happy Ten červotoč by mě zajímal, jak to ty dírky vyplní.
Přidám ještě foto. Trnka co jsem dnes půlil. Dlouhá asi 120cm. Bohužel né má. Laugh
Ondřej

Ahoj
máš pravdu teď sem našel v dilně zdravou jabloň a je uplně jiná Laugh
Milan
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...

EM vložil tyto přílohy:
et1.jpg
et2.jpg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
vaf
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/1/2009
Připomnělo mi to na té druhé fotce ET.Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2014
Nádory z padlé břizy

Heřmánek vložil tyto přílohy:
20170317_153025.jpg.jpg
20170317_153044.jpg.jpg

Rychle vám odpovím pokud použijete tlačítko email. PM komunikace je zdlouhavá, nejsem vždy u PC.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/29/2009
...

loner01 vložil tyto přílohy:
20170411_122251a.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/9/2012
Dnes som chystal drevo do krbu a natrafil som na celkom pekny buk. Par ruciek z neho bude.

stevozz vložil tyto přílohy:
18110331_1.jpg.jpg
18111178_2.jpg.jpg

Sony Xperia 10 III 5G 6GB/128GB Dual SIM Android 13
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/15/2008
Zdravím!
Náhodou jsem získal z rekonstrukce nějakého parku kus polena dřezovce trojtrnného. Jedná se o dovezenou dřevinu (Severní Amerika, Asie, Afrika), na první pohled je příbuzný s akátem, dubem, jasanem - je to kruhovitě pórovitá dřevina. Běl je dost podobná akátu. Jádro má zvláštní barvu. Čerstvé dřevo je skoro narůžovělé. Okamžitě mně to zaujalo. Podle dostupných informací a i podle příbuzenství s ostatními druhy se dřevo dřezovce používalo pro řezbářství. Je tvrdé, těžké a dobře leštitelné. Tady u nás se často dřezovec objevuje ve městech v parcích a alejích. Mimo města se vyskytuje spíše náhodně. Bohužel nemám sušičku řeziva a ani se neznám s nikým, kdo ji má. Takže teď budu muset pár roků počkat, než se budu moci přesvědčit o tom, jak se dřevo projeví po zpracování na nějaké ručce. Má někdo z místních nějaké zkušenosti s tímhle dřívkem? Dík! Zkusím přiložit pár dnešních fotek pro představu o vzhledu dřeva.

obdivovatel vložil tyto přílohy:
Dřezovec_trojtrnný__4_.JPG.jpg
Dřezovec_trojtrnný__3_.JPG.jpg
Dřezovec_trojtrnný__2_.JPG.jpg
Dřezovec_trojtrnný__1_.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/29/2014
ahojte chlapi... dostalo sa mi do rúk pár polienok a hranolčekov z dreva zvaného walaba (eperua falcata ) je to zatopené drevo z Surinamu.......drevo je tmavo červené a pri opracovaní vonia po kakau???? má niekto z vás skúsenosti s týmto drevom? Vďaka

odkaz na stránku....http://www.profi-terasy.cz/terasy-walaba/walaba-historie/
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2005
obdivovatel napsal:
Zdravím!
Náhodou jsem získal z rekonstrukce nějakého parku kus polena dřezovce trojtrnného. Jedná se o dovezenou dřevinu (Severní Amerika, Asie, Afrika), na první pohled je příbuzný s akátem, dubem, jasanem - je to kruhovitě pórovitá dřevina. Běl je dost podobná akátu. Jádro má zvláštní barvu. Čerstvé dřevo je skoro narůžovělé. Okamžitě mně to zaujalo. Podle dostupných informací a i podle příbuzenství s ostatními druhy se dřevo dřezovce používalo pro řezbářství. Je tvrdé, těžké a dobře leštitelné. Tady u nás se často dřezovec objevuje ve městech v parcích a alejích. Mimo města se vyskytuje spíše náhodně. Bohužel nemám sušičku řeziva a ani se neznám s nikým, kdo ji má. Takže teď budu muset pár roků počkat, než se budu moci přesvědčit o tom, jak se dřevo projeví po zpracování na nějaké ručce. Má někdo z místních nějaké zkušenosti s tímhle dřívkem? Dík! Zkusím přiložit pár dnešních fotek pro představu o vzhledu dřeva.

Podľa mojich skúseností je to drevo príbuzné agátu a aj vlastnosťami úplne podobné. Mám ho už pár rokov narezané a vysušené, no zatial som s ním nerobil. Kresbu dreva to má podobne veľmi zaujímavú ako má aj agát. Ak by niekto chcel vyskúšať na rúčku, určite sa dohodneme.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/3/2013
Celkem by mně zajímalo, jak vypadá v řezu nádor, který vzniká v místě růstu jmelí.
Máte s tím někdo zkušenost?

PS: Fotka na prd. Na daleko a zrovna začínalo krápat...

LiborZ vložil tyto přílohy:
jmelí.jpg.jpg

RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
Asi nic moc, fotky z netu

RS vložil tyto přílohy:
Haustorium_Viscum_01.JPG.jpg
lowres_img_0509.jpg.jpg

Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:

Štamgast
RS, díky.
To je zajímavé, ostré rozhraní a přitom víceméně navazující léta. Ono to bude určitě hodně individuální. V týdnu jsme se motali v Beskydech (pršelo fest) a viděli jsme poměrně velké nádory, ze kterých jmelí vyrůstalo v podstatě kruhovým způsobem. Dosažitelnost pořádnou hasičskou plošinou, nebo vrtulníkem Grin
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/9/2015
Páni, viete mi povedať čo je toto za drevo?Je to ľahké a štruktúra je všade rovnaka , má to zlato žltú farbu
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2005
Pavel219zv napsal:
Páni, viete mi povedať čo je toto za drevo?Je to ľahké a štruktúra je všade rovnaka , má to zlato žltú farbu

Foto by nebolo? Neviem, kto by to určil len podľa takéhoto popisu.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/9/2015
Nejde mi to tam vložiť

Pavel219zv vložil tyto přílohy:
IMG_0965.JPG.jpg
IMG_0966.JPG.jpg
IMG_0967.JPG.jpg
IMG_0969.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připomíná mně to balsu, ale ta by byla hodně lehká a měkká.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/28/2014
Me to zas pripomina palmu mrGreen
Když se kácí pes, tak lítaji řízky.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/16/2017
Také bych řekl, že z tohoto jsem dělával modely letadýlek létajících Happy Tedy balsa. S palmou zkušenosti nemám, z toho se určitě dělaly vory Happy. Martin
RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
a co hevea (rubber wood - Hevea brasiliensis)?
Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/10/2017
Hevea vypadá trochu jinak
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum