ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Dřevo kolem nás Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2015
Ahoj
Ořech je to nádhernej jestli máš poblíž pilu tak nech kmen nařezat na fošny aspoň 7 cm bude z toho krásny dřevo a bude se ti i dobře prodávat pokud bys ho nepoužil sám. Ok
Milan
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/23/2002
No jenže to je sehnat dopravu, minimálně auto s rukou, odvézt 20 km. A pak zase tam a zpátky, protože to hned asi nerozřežou. A pak někde zatížené sušit, aby se to nezprohýbalo. Já osobně to nevyužiju a tak je otázka, jestli se všechny s tím spojené náklady někdy vrátí.
Rozřezat to vše jen na špalky mi taky přijde líto. Zatím to nespěchá, uklidím jen tu droboť kolem. Ale do nekonečna to tam taky ležet nemůže.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/20/2009
Kamen napsal:
No jenže to je sehnat dopravu, minimálně auto s rukou, odvézt 20 km. A pak zase tam a zpátky, protože to hned asi nerozřežou. A pak někde zatížené sušit, aby se to nezprohýbalo. Já osobně to nevyužiju a tak je otázka, jestli se všechny s tím spojené náklady někdy vrátí.
Rozřezat to vše jen na špalky mi taky přijde líto. Zatím to nespěchá, uklidím jen tu droboť kolem. Ale do nekonečna to tam taky ležet nemůže.

...ahoj...Milan měl asi na mysli,že když to necháš nařezat na fošny,tak to můžeš prodat i syrový a hlavně,koukni se na ceny ořechového dřeva...na ty střenky by se hodily i ty silnější větve,kmenu by bylo škoda...nebo to dej někam do inzerce,že prodáš celý kmen a ať si kupující zajistí dopravu sám...
...kovařina je krásná proto,že z ničeho vznikne něco...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
Stačí to vzít na 2m - to už se nějak naloží a i pořeže. Sám jsem si tak v III/89 srubnul ořech ( v lese - fasa kresba) a pilou podél před garáží dopořezal a zbytek na cirkuli ( 5 kW + 700 mm hanibalka kotouč)
Hlavně - když by to mělo ležet dýl - prokřesat borku - ať se to nezapaří!!! Pěkně sekerou ( pilou) podél až na dřevo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/13/2015
Přesně tak sem to myslel jak napsal Roman
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/7/2018
Zdravím, už ste videli suvel na baze? Má to zmysel brať? Neviem ako sem hodiť fotku. Na omak je celkom tvrdý.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2014
Škumpa a tůje dnes řezanáHappy

Heřmánek vložil tyto přílohy:
IMG_20180604_134446.jpg.jpg
IMG_20180604_134515.jpg.jpg
IMG_20180604_134509.jpg.jpg

Rychle vám odpovím pokud použijete tlačítko email. PM komunikace je zdlouhavá, nejsem vždy u PC.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Heřmánek napsal:
............ tůje dnes řezanáHappy

Koren vykop to je drevo s nadhernou krezbouOk
Posláno:

Štamgast
Jojo, za tu práci to stojí. A je dobrý - propříště - nechat cca 1 m kmene pro uvázání lana od traktoru, 4kolky...…...

Já si z Itálie dovezl jakýsi suchý kořen s krásně načervenalou barvou - ještě si to musím určit - keř se sudozpeřeným listem a hroznem červených bobulí. Řezáno na břehu moře..... Tak jsem zvědavej.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Mirko>>>koren z tuje asi nevyrthnes ,treba hovykopat ,on je taky akoko keby"pleteny" a pri tahu traktorom ho z velkou pravdepodobnostou "rospletes" ale skusit sa to da ked sa nechce kopat ci zhnije v zemi alebo sa skuriWink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
Já poradím na kořeny obnažit a vytrhnout heverem . Není to nejrychlejší ale funguje to Wink

JERONIMO vložil tyto přílohy:
smrk_kořen.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2014
Motorkar napsal:
Heřmánek napsal:
............ tůje dnes řezanáHappy

Koren vykop to je drevo s nadhernou krezbouOk

Kořenice to asi nebyla takhle to vypada nerozřezaný

Heřmánek vložil tyto přílohy:
IMG_20180605_134138.jpg.jpg

Rychle vám odpovím pokud použijete tlačítko email. PM komunikace je zdlouhavá, nejsem vždy u PC.
Posláno:

Štamgast
Vždyť jo... Milan to napsal s chybkou. Koren vykop, to je...……. Prostě chyběla čárka. Holt nejsme všichni přes pravopis. Zas guláš umí nejlíp na světě!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
wooow

purschack vložil tyto přílohy:
IMG_20180606_WA0012.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
No co co ? Vyvezená hmota z 1. probírky a bude z toho štěpka.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/14/2017
Prosím o pomoc s určením dřeva, dřevo vypadá těžké a tvrdé, mám podezření že to je hloh, ale v kytkách se opravdu nevyznámGrin

Slyther vložil tyto přílohy:
IMG_20180606_163246.jpg.jpg
IMG_20180606_163202.jpg.jpg
IMG_20180606_163316.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Opravdu je to hloh, a navíc ještě vypadá, že v ideálním rozměru na luky.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/16/2010
Také bych tipoval hloh.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/14/2017
Včera pokácený, průměr cca 12 cm a délka kolem 2 metrů. Mám v plánu z něj udělat špalíky a usušit na nože, pokud by měl někdo jiný záměr dá se domluvit, prý je to kvalitní materiál
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Pokus se udat to někomu, kdo dělá historické luky (ideální materiál na warbow).
(Pro mě by toho byla škoda, neumím moc vyrábět, zkus najit někoho například na fóru Brodec)

PS: Takhle rovny hloh jsem naživo ještě nevidělLaugh Vždy jsou pokroucene.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum