ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Dřevo kolem nás Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
heavyboy napsal:
Ani na webu o našich dřevech moc není . Napadá mne jedna věc která možná všem pomohla. Nějaká databáze dřev zde na severu kam bychom mohli dávat naše fotky a ulehčit si tak jejich identifikaci ?
Tomáš

Psal jste o ČKD. Teď zase o severu... A co jižani?
Happy Happy Happy Já vím,překlep. Dělám si prču. Grin
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Ahojky, omlouvám se, už asi plevelím vlákno .
chlopi, ogaři, synci, pánové a samozřejmě i děvuchy, dámy a holky.
Dovoluji si Vás všechny vzájemně seznámit a požádat .
Pokud se k sobě navzájem chováme slušně, tykejme si Happy
Oslovení pane, mi vzhledem k mému věku začíná vadit Laugh
Pokud by to bylo možné, přimlouvám se k tykání. Je to jen přímluva Ok
Richard
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Databáze dřeva by byla asi zajímavá, ale jak tu psali už jiní, z fotky se vždycky těžko poznává, reálný vjem je úplně něco jiného. Já moc druhů dřevin neznám, nemohu nic moc říkat. Vždycky se snažím to určit hned nebo to berou jakou houby, sbíram co znám.
Určitě se ale můžeš realizovat, domluvit se tu s adminem a něco sestavit, nové vlákno, každá nápověda je dobrá.
Posláno:
Štamgast
Ano tykání, jasně, bez výhrady ...
Dog
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/18/2013
heavyboy napsal:
Tak tomu říkám krajinky Pane , a ještě jsme si nepotkali a nepotřaásli si rukou . Trochu slušnosti by neuškodilo. A jak jsem psal na trn mám ale na tak velký jak bych si představoval a zdá se že ještě kousek ve větším rozměru budu mít. Začal bych tím že jsem se vyučil v ČKD a taky tam ve fabrice pracoval a fušoval, což nám bylo přikázáno abychom se něco naučili.
Diky a přeji vám Pane pěkný den, všem ostatním se omlouvám trochu mne to naštvalo .

pro Richardos
Je to plevelení. Všem tykám, jenom těm, co si to vyžádají vykám. Jsme tu víceméně všichni stejní kluci bez rozdílu věku, mlácení občankou o stůl je zbytečné.
Reagoval jsi jen na to, co je mezi Muscatel - heavyboy.
Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
Martin Patřičný, tajemství dřeva

https://www.youtube.com/watch?v=0XAbP6opDyE
Za všechno si můžu sám
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
OT: Ja marne premyslim o at uz online nebo realne komunite (kolem nejake spolecne aktivity), kde by default bylo vykani.
Ale je fakt, ze neznam vsechno, mozna "zabavne spolky" pravniku, doktoru nebo uredniku to maji jinak ;)

A popravde, i pracovne budu radsi, kdyz mi dotycny na rovinu rekne, ze delam blbost, nez najeke pseudo "prokazovani ucty" (kterou si navic v tu chvili vubec nezaslouzim).
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/25/2020
Dog napsal:
heavyboy napsal:
Tak tomu říkám krajinky Pane , a ještě jsme si nepotkali a nepotřaásli si rukou . Trochu slušnosti by neuškodilo. A jak jsem psal na trn mám ale na tak velký jak bych si představoval a zdá se že ještě kousek ve větším rozměru budu mít. Začal bych tím že jsem se vyučil v ČKD a taky tam ve fabrice pracoval a fušoval, což nám bylo přikázáno abychom se něco naučili.
Diky a přeji vám Pane pěkný den, všem ostatním se omlouvám trochu mne to naštvalo .

pro Richardos
Je to plevelení. Všem tykám, jenom těm, co si to vyžádají vykám. Jsme tu víceméně všichni stejní kluci bez rozdílu věku, mlácení občankou o stůl je zbytečné.
Reagoval jsi jen na to, co je mezi Muscatel - heavyboy.

Ano, byla to ma reakce, na to co bylo napsano, omluva probehla z obou stran. Vsichni si to muzete najit.
Muscatel vi o drevu hodne a ma muj respekt, jen si sem tam trochu rypne, verim ze to nemysl zle. Ja osobne proti tykani nic nemam ba naopak ve vsi slusnosti urcite ano.

Martin Patřičný natocil serial o drevu a napsal o nem take radu knih, dostal jsem na nej cislo na mobil ale prozatim jsem se s nim nespojil, komunikuji s CZU v Schudole a snazim se zjistit neni li nekde neco. Mila rikal neco o knize ktera existovala pro truhlare pred cca 50 lety.

Nože jsou můj koníček
Posláno:
Štamgast
Zajímavé, javor, na výšku to má asi 35 cm

Karel W vložil tyto přílohy:
20210318_093422.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/31/2012
Nazdar chlapi,
poprosim o radu - zrezana thuja - oplati sa to uskladnit na vyrobu ruciek?
Su lepsie tie hrubsie alebo tensie priemery s tym jadrovym drevom?
Dakujem a prajem vela/hodne zdravia.

otsar vložil tyto přílohy:
tuja1.jpg.jpg
tuja2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Zerav (lidově túje) je hodně měkké dřevo. A stabilizovat moc nejde. Na ručky se moc nehodí.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/30/2017
Ahojte, potreboval by som nápovedu, čo by to asi mohlo byť. Je to z jednej palety, aby nedošlo k omylu obidva kusy sú z tej istej dosky, len z opačných koncov. Mohlo by to byť niečo z rodiny palisandrov?

Gabi vložil tyto přílohy:
20210325_074717.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
U těch exotů těžko říci,ale mě to evokuje spíše rodinu ořešáků.
Snad poradí někdo znalejší.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/29/2005
Trochu mi vrtá hlavou dubový dřevo, viz. fotka. Střenky zavíráčku jsou z dubový lišty a je to stejná barva jako jsou dubový prahy. Včera říznutý špalík je taky dub a přitom je to mnohem světlejší dřevo. Čím to je?
Pro případný rejpaly, je to z poraženýho stromu - za barákem nám zdvojkolejňují žel. trať a všechny pěkný stromy v blízkosti šly dolůCry

deimos vložil tyto přílohy:
DUB.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Střenky jsou z jádrového dřeva dubu. Kdežto ta větev ještě žádné jádro nemá. V podstatě jen běl.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2014
Bluma

Heřmánek vložil tyto přílohy:
IMG_20210326_131756.jpg.jpg
IMG_20210326_130456.jpg.jpg

Rychle vám odpovím pokud použijete tlačítko email. PM komunikace je zdlouhavá, nejsem vždy u PC.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/29/2005
Muscatel: Že by se všechen sortiment, ať už prahy, lišty, hranoly, kulatiny, atd...dělaly výhradně ze středových částí? Ne, že bych ti nevěřil, ale přijde mi to divný
Posláno:

Štamgast
deimos napsal:
Muscatel: Že by se všechen sortiment, ať už prahy, lišty, hranoly, kulatiny, atd...dělaly výhradně ze středových částí? Ne, že bych ti nevěřil, ale přijde mi to divný

V pohodě... Happy
Když si vezmeš solidní průměr kmene dubu,který už má smysl průmyslově (na pile) zpracovat,tak té běle tam bude jenom kousek. Zbytek bude jádro.
Viz.třeba moje schody...

Muscatel vložil tyto přílohy:
795A4FFE_299D_4A81_968B_1CFC50AE4B15.jpeg.jpg
EDB25372_574F_47FF_A57E_204D586C0064.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/16/2014
Deimos..ono s tím dubem je to složitějši, jiné zabarveni má dub i podle toho kde roste... jižní morava x severní morava, lužní les...navíc : červený, bahenní, slovinský....
Běl má u normálního kmene na pile o průměru 30-80 cm tak +- 2-5cm.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Heřmánek napsal:
Bluma

Jo, bluma je móóóc pěkný dřívko...

Mirda66 vložil tyto přílohy:
20210327_150925.jpg.jpg
20210327_143025.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest