ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Dřevo kolem nás Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/28/2014
Napadlo mě ho seknout, když je to v podstatě otravnej plevel, ale nebyl jsem si jistej, že je to on...

Co je smrčkum za ním, nemám tušení, žádný sucho tady nepanuje, takze z nedostatku vody snad neschnou.
Když se kácí pes, tak lítaji řízky.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/28/2019
Pokud ho jen sekneš, silně obrazí, a bude o to větší.
Leoš.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
S lesáky to nemá nic společnýho. Vykák to tam nejspíš pták...... Ono to má sakra tvrdou slupku a holt to nestráví.
Ty smrčky jsou nejspíš namazaný repelentem proti okusu.
Posláno:

Štamgast
Zdar chlapi,
myslíte že dřevo na fotce by mohl být tis? Vím že jsem kdysi nějaký kupoval, ale nemám to popsané.

GanGreen vložil tyto přílohy:
1000003133_01.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Nějak moc čistý, bez zarostlých součků. Zkus pobrousit. Prach z tisu je dost na to, na ..... Já už s ním dělat nechci.
Ale pokud budou po přebroušení ty bar. pruhy výraznější, tak nejspíš jo. A ještě dost čpí.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/15/2008
Z jedné fotky vzorku nějaké dřeviny určit přesně druh je jako předpovídat budoucnost z křišťálové koule. Na 100 procent se to dá určit zpravidla jen fyzickou prohlídkou. Někdy má dřevina charakteristický pach, atd. Takže vezměte ty hranolky k nějakému lesníkovi nebo truhláři.
Posláno:

Štamgast
Ve všech třech jsou dohromady dva malý tmavý součky. Jako jsou na tisech často vidět. To mi právě přijde podezřelé málo mrGreen a proti jinejm tisum mi přijde moc červenej a málo "prouhatej".
Ale nic jinýho co by mohlo být tis ve skříni nemám, tak snad to bude on. Každopádně díky za názor a rady, k broušení se dostanu, až v něm bude čepel, tak pak dám vědět jak čpěl atd. mrGreen
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/25/2020
Tady mas tis cerveny porovnej

heavyboy vložil tyto přílohy:
IMG_20231030_WA0010.jpeg.jpg
IMG_20231023_122837.jpg.jpg
IMG_20231023_122915.jpg.jpg
IMG_20231023_122904.jpg.jpg
IMG_20231023_123234.jpg.jpg

Nože jsou můj koníček
Posláno:

Štamgast
Hezká zásoba tisu Happy
když na to tak koukám, to moje nejspíš opravdu bude tis.
Díky za snahu pomoci Ok
Posláno:

Štamgast
oOvOo napsal:
Krásný den přeji
To ty krásné malé smrčky v pozadí schnou nebo proč mají holé vršky?
Ondřej

Tak jsem tam dneska zašel se psem kouknout na ty smrčky, a je to jen natřený proti okusu, na fotce to vypadá hůř než ve skutečnosti Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Kúsok od domu mám agát s nádormi. Sledoval som ho a dosť živoril. Správca na jeseň robil zvláštne pestovateľské zásahy na viacerých stromoch, ktoré im určite pomôžu KO . V súčasnosti je z agátu bútľavý kmeň dlhý cca 3 metre.
Keď že to už strom nerozchodí, zobral som jeden z nádorov. Zvažujem, že ho zhodím celý. Ak by mal niekto z BA a okolia záujem dajte vedieť a dám polohu. Drevo treba dosušiť.

Mimo vložil tyto přílohy:
20240223_145626.jpg.jpg
20240223_145713.jpg.jpg
20240223_145641.jpg.jpg
20240223_145656.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/17/2023
Když vaříte dřevo, necháte ho pak chladnout ve vodě - tedy pozvolna, nebo ho vytáhnete "z varu" ven. Dělal jsem to teď poprvé a přišlo mně, že po vytažení ven kousky dřeva popraskaly (příště si to musím vyfotit před/po; nevím jestli tam ty praskliny už nebyly před tím). Nerad bych opakoval stejnou chybu s další várkou.
Díky moc
Posláno:
Štamgast
Vodu jsem slil a nechal dřevo pod poklicí. Tam pěkně došlo. Po úplném vychladnutí - pro celkový úspěch - je dobré vše zopakovat i 2x.
V profi sušárnách totiž taky dříví nevyndaj hned ven.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/7/2011
Mimo napsal:
Kúsok od domu mám agát s nádormi. Sledoval som ho a dosť živoril. Správca na jeseň robil zvláštne pestovateľské zásahy na viacerých stromoch, ktoré im určite pomôžu KO . V súčasnosti je z agátu bútľavý kmeň dlhý cca 3 metre.
Keď že to už strom nerozchodí, zobral som jeden z nádorov. Zvažujem, že ho zhodím celý. Ak by mal niekto z BA a okolia záujem dajte vedieť a dám polohu. Drevo treba dosušiť.

Pokud je to strom na tvém pozemku, tak je to v pohodě, ale jestli je to někde na veřejném prostranství mohl by to být průser. Z praxe : takové kmeny jsme nechávali v zámeckém parku jako "doupný" strom, neboli taková přírodní ptačí budka 😉.
My life, my rules! No pain,no gain!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Confused Neskoro. Už je dole Cool
Je ich tam v okolí desiatich metrov aspoň päť takto zrezaných.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
Nevíte někdo o sušárně dřeva , kde by bylo možno usušit jen dvě dvoumetrové fošny olše. Ideálně Vysočina , ale netrvam na tom . Díky za pomoc
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
ahoj, jelikož jsme sklerotici tak jsme do Lipové zapoměli vzít krabici odřezků dřeva. Je tam:
Mahagon Sipo
Americký ořech
Black limba
amarant
lacewood
zebrano
padouk
wenge
citronovník

většina příložky ale něčeho i větší kousky, ideálně pro někoho kdo chce jen kus dřeva na nožíky za poštovné, ideálně zásilkovna, buď menší balík za stovku nebo větší za dvěstě.

Samurai vložil tyto přílohy:
IMG_20240603_114313.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Ahoj!
Poslal jsem maila a raději i PM.
DÍKY!
Posláno:

Štamgast
Muscatel napsal:
Ahoj!
Poslal jsem maila a raději i PM.
DÍKY!

víc jak 4kg balík nachystán. Ok

Posláno:

Štamgast
citronovník už není ale furt je tam dost dřeva, kdo další?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum