ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Tak zkusím založit tímto své vl,snad to nebude pr.Mám tady rozděnáno-motýlí nůž,je to jen obrys ,i když už z peroviny,ví někdo více o tomto téma?Tím myslím i evropský ekvivalent ,který snad měl název"dussask"?
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Tady je to....

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Přidávám ještě jednou výtvor z dnešního vykalení.

(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/24/2005
pekne.
k tesakom. Mece boli vyhradene slachte. mestania, remeselnici a pod mohli mat tesaky.Knihy su a obrazkov je tiez dost.

btw.Vraj majster boja tesakom sa dokazal postavit bojovnikovi s obojrucnym mecom.
Posláno:

Štamgast
Dnes jsem byl na skialpovém výletu,a měl jsem s sebou tu novou mačetu,co už tady jednou byla.Máme u nás v Beskydech na Lysé Hoře takovou pěšinu na lyže,v létě by to byla docela sjezdová trať,no a testoval jsem ji při čištění chodníku.Váha super,jen na sněhu ten petrinax klouže,tak budu kutit nějaké to zdrsnění,a v hlavě mám nový prototip mačety,tak doufám,že př,týden se pochlubím.

(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/14/2005
Ten zvláštně tvarovaný na způsob tlačné dýky je originální!
Posláno:

Štamgast
Už jsem to psal ve vl.Mačety,doufám,že jsem nikoho nekopíroval,dříve jsem nadělal asi tipuju tak okolo 300 chlad.zbraní,ale to bylo podle fotek,to asi začínali i mistři,kteří zde ukazují svá díla.To já si jen tak hraju,a kdo si hraje,nezlobí.Tak snad něco přidám.Mám spousty fotek různých drápů ze světa,tak když bude zájem,můžu to někam umístit.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
black napsal:
Snad to nespletu,Pike máš hobby historický šerm,není víc o tvarech tesáků,a šermu?Tím myšleno i tvarově podobné zbr.?Prý se nižší stavy cvičily právě v boji s tesákem,když dlouhé zbr. byly pov.jen šlechtě?
Tomu tesáku na obrázku je nejbližší tzv. český tesák (ano, Češi byli už ve středověku mistry v dělání věcí co nejjednoduššími), jenomže neměl oko pro ruku uzavřené, ale ohnuté z protaženého řapu - viz obrázek. Taková zbraň byla daleko levnější než meč, takže si ji mohly dovolit i chudší vrstvy. A ny cvičení se používala věc stejného tvaru, ale vyrobená ze dřeva.
Posláno:

Štamgast
Děkuji moc,jsou to pro mne nové mačety,o kterých jsem ani neslyšel,A ten tesák,děkuji,je to první foto,které je přesně ono,to jsem hledal.Ten můj zájem vznikl tak,že v době,kdy jsem intenzivně(denně)cvičil wing-chun,jsem u německého si-fu V.Blecha držel motýlí nože,tam se povídalo,že česká škola boje s tesákem byla na vysoké ůrovni.Mnohého jsem se musel v živ.vzdát,tak zůstala jen touha dozvědět se více,alespoň teoreticky.Šerm s tesákem by mě moc lákal,tak nyní musím zakončit ten monolog obvyklým-dvě zaměstnání,rodina,a poslední koníčky hory a nože.Ale,díky.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Dostal jsem za ůkol od přítele vymyslet,jak předělat sekáček "liška"na cokoli.Ty sekáčky u nás vyráběli za komančů ve velkém,ale pro mě to je ten nejhorší paskvil,jaký kdo spáchal na nástroji pro práci.Příšerný tvar,hrůzné vyvážení,tak ublížit si sám.A toto jsem z toho stvořil,když budou ty vánoce....

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Dnes jsem dodělal novou mačetu dle vlastního návrhu.Mat.14260,54Hrc.Rukojeť upravena proti vyklouznutí.

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Kapku jinak foceno.

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/16/2004
Jo s tou bych se kamarádilHappy

black napsal:
Kapku jinak foceno.
JJ
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/2/2005
Tak to každopádněLaugh Myslim že i dobře zvolený materiál a tvrdost.. Podle tvaru to vypadá, že ani tý práce se bát nebudeHappy Chtělo by to vyzkoušet.. Hoď sem ještě pro představu kolik tak váží a jak je dlouhá
Posláno:

Štamgast
Popadl jsem mačety apod. a dal je ke svinovacímu metru,tak přibližně to měřítko je,když bude zájem,upřesním.Mačety dělám z tl.3mm,kukri 6-7mm.To menší,Barong je 5mm.

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Včera jsem dodělal k té první lehce zmutovaného klona.

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Dnes jsem měl mimořádně tvůrčí den,tak jsem popadl vykovaný kus železa na placku(přítel kovář),a začal brousit s nejasnou představou nějakého nože "na ven".A stvořil jsem tohle:

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
A pak bylo trocha času,tak mě napadlo načmárat na papír nějaký kerambit.Nikdy jsem to nedělal,nevěděl jsem velikost,tak jsem stříhal papírky,až se mi to líbilo.Bez předlohy,jen tak.A dopadlo to takhle:

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
tak takovou dobře vypadající nejasnou představu bych chtěl takyRazz
[quote=black]Dnes jsem měl mimořádně tvůrčí den,tak jsem popadl vykovaný kus železa na placku(přítel kovář),a začal brousit s nejasnou představou nějakého nože "na ven".
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
No,není to každý den,mám čas jen v zimě,když nespravuju bicykly,ale žere mě,že se mi to nedaří fotit na umělém světle s bleskem.Mám dig.Canon P.Shot A510.Poraďte mi někdo,jak to s tím málem foto techniky zmáknout.Dík.
(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum