ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Je to o rychlosti pásu, akorát obráceně něž u pásové brusky. U pily na kov je rychlost pásu obvykle 40 až 80 m za minutu, u dřeva nad 400 m za minutu. Takže pokud zpomalíš pásovou pilu na dřevo a dáš správný pás, tak je to možné.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/4/2010
U Boukala se dá domluvit i sleva, pokud k tomu člověk vezme ještě něco. Cca před rokem jsem tam bral pásovou pilu (http://www.bow.cz/produkt/3300130-pasova-pila-na-kov-opti-s-130-gh/) za cca 13600,-. Katalogová cena byla 15490,- (vše bez DPH).
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Mám hotový tuning tohoto "něcojakogoloku". Předělal jsem tvar rukojeti, aby mi seděl v ruce. Překopal jsem výbrus na plný čočkový, jako mám na mých sekáčích Parang. Odlehčil jsem plochu špice, a na hřbetu vyrobil zaoblení. Takto je to hotovo. Trvalo mi to celkem 2,5 hodiny. Majiteli si napíšu o 500kč, plus poštu. Sami si udělejte názor, jestli jsem drahý, jak už jsem to někde zaslechl.

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_5852.jpg.jpg

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
A teď napíšu postup práce, jak jsem to dělal. Nejdříve jsem zužil ocel rukojeti, nic jsem neodšrobovával. Zaoblil ten emerický pertiiinax. Dělal jsem to na kontaktním kole. Radiusy na příložkách jsem jen rozkýval v ruce na tom kontaktním kole. Pak nahrubo výbrus. Brousil jsem to nahoře, na vršku pásovky. V postatě soustava klínových výbrusů. Až to začalo trochu vypadat, jako čočka.

Snímek_5846.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Na volném pásu by mi to trvalo příliš dlouho, proto zahlazení hrbolů po hrubém brusu dělám tady na tomto měkčeném kotouči na suchý zip ve vrtačce.

Snímek_5847.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Pak nějaké to hlazení na volném pásu, ale neprožívám to, mohlo to být i lepší, ale je to na práci v lese, ne na machrování.

Snímek_5845.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Ohlazení příložek i kovu současně na rukojeti dělám kusem staré příčky co jsem urval z vyhozené židle. Funguje výborně, a hodí se mi, že má na bocích radiusy.

Snímek_5844.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Zaoblení hřbetu čepele smirkem stejným způsobem.

Snímek_5848.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Nakonec potření olejem všechno. Příložky i čepel. Tím je to hotovo. Doufám, že majitel bude nadšen. Vrátí se mu funcí značně lepší nástroj, než měl před mým tuningem. Doufám, že pošle fotky z cest, kam se s ním chystá.

Snímek_5849.jpg.jpg
Snímek_5850.jpg.jpg
Snímek_5851.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Pěknej a hlavně určitě funkční tuningApplause Jen mě tak napadá,jaká je pořizovací cena této mačety? Jestli totiž,když si připočítá majitel poštu,tuning,nevyšel by ho lépe tvůj parang....Funkčně určitě,už kvůli daleko větší variabilitě úchopuOk Ale proti gustu žádnej dišputát...Happy ,určitě má každý své důvodyHappy Edit: jak to seká? K čemu to lze přirovnat?
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
Vseta napsal:
Pěknej a hlavně určitě funkční tuningApplause Jen mě tak napadá,jaká je pořizovací cena této mačety? Jestli totiž,když si připočítá majitel poštu,tuning,nevyšel by ho lépe tvůj parang....Funkčně určitě,už kvůli daleko větší variabilitě úchopuOk Ale proti gustu žádnej dišputát...Happy ,určitě má každý své důvodyHappy

Cena, taky jsem se zeptal, byla 3500kč, plus 100 ke mně, plus 500, plus 100 zpátky, 4200kč.

Můj Parang stojí 3500, ale nemám k němu pouzdro. Pokud by jste někdo šli do spolupráce se mnou, tak to nylonové pouzdro by mohlo být řešení. Podobná pouzdra už šil Prapor, ale zatím jsem se jej nezeptal, jestli na tohle má čas.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Myslel jsem si,že to nejni levná mačeta.......S tím pouzdrem na tom něco bude,ale já určitě v tomto nepomůžu,ještě nemám ani futro na bejbíkared face -bukovej pokusnej prototyp letěl do kotle-velká váha....musím ještě trošku pokoumatConfused Ale je deně nošen v kartoňáku v batůžku,aby mu nebylo smutno a aby mu třeba něco neutekloGrin
Posláno:

Štamgast
Já zrovna jedno dřevěné pouzdro taky dělám. Happy

Snímek_5841.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
PěknéOk Já to dělal podobně-2 kusy,dlabání "vyklízečkou"-ruční horní fréza.....ale ta váha...a to jsem se dostal na tloušťku stěn 3mm a hrany 4-5mm...musel jsem to dělat podle nejširšího místa čepele,takže dost materiálu....a stejně na prd.... Edit: co je to za klacík? Vypadá to jako něco ovocného?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/10/2008
Zdařilý tuning, o tom žádná. Ale ten kuchyňák v dřevěném pouzdru, to je nádhera Ok
A díky za tvoje fotoseriály, ty my laici oceníme nejvíce. Jak říká klasik: Lépe 1x vidět, než 100x slyšet Laugh
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/9/2008
Black napsal:
Já zrovna jedno dřevěné pouzdro taky dělám. Happy

Pekné, pekné, oplatí sa čakaťApplause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/22/2008
Black napsal:
Vseta napsal:
Pěknej a hlavně určitě funkční tuningApplause Jen mě tak napadá,jaká je pořizovací cena této mačety? Jestli totiž,když si připočítá majitel poštu,tuning,nevyšel by ho lépe tvůj parang....Funkčně určitě,už kvůli daleko větší variabilitě úchopuOk Ale proti gustu žádnej dišputát...Happy ,určitě má každý své důvodyHappy

Cena, taky jsem se zeptal, byla 3500kč, plus 100 ke mně, plus 500, plus 100 zpátky, 4200kč.

Můj Parang stojí 3500, ale nemám k němu pouzdro. Pokud by jste někdo šli do spolupráce se mnou, tak to nylonové pouzdro by mohlo být řešení. Podobná pouzdra už šil Prapor, ale zatím jsem se jej nezeptal, jestli na tohle má čas.

A co Paranga z D2?

g.
Posláno:

Štamgast
Já ti ho z D2 nevyrobím. Je to svině matroš, a nenechám na něm ruce. Požádej nějakého z místních zručnějších kovářů, ať ti jej třeba vyrobí z ti-tech matroše. Možná ani nezničí na bucharu kovátka. Ale co vím, ty z té ceny potom zezelenáš.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/22/2008
Black napsal:
...ale co vím, ty z té ceny potom zezelenáš.

Myslím, že ne jen já ... mrGreen

g.
Posláno:

Štamgast
Už je zase suprově v lese za barákem. A nemůžu být furt v dílně, to pak práce leze už i krkem. Tak, proč mám na mačetách plochu místo špice? Třeba proto, že s nima dloubu v pěšince, a vytahuju šutry...Happy

Snímek_5864.jpg.jpg
Snímek_5853.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum