ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2007
Tak se dívam že se ti zase urval kousek stezky už budu muset taky odzimovat kolo .
Aj s klockem misto řiditek
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Kousek? Pořádný kus. Povodně toho vzaly hodně s sebou. A furt to pracuje. Tady na tom odtrhu, o pár metrů níže, v nižším patře byla stezka. Tak, stezka už odplula do Polska. A podle toho hnusu, co to odkrylo, tak tam kdysi asi byla skládka.

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_5862.jpg.jpg

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Ale lidi jdou dobytek. Tohle jsem vyfotil pár metrů od asfaltové cyklostezky, na vjezdu na lesní pěšinu. Některým by se mělo sekat ruce.

Snímek_5857.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Nevím, jak se správně jmenuje lesák, co má ten les na starosti. Je to Národní přírodní památka niva řeky Morávky. A tady je to hnus, se kterým roky bojuju, jak don Quiote. A proč se zmiňuji o jakémsi správci lesa? Já bych z toho bezútěšného stavu zešílel. Už tak jsem vrcholně nasrán, co tam během roku vidím. Nejen černé skládky a tolerované černé tábořiště bezdomovců, ale řádění motorkářů, černé kácení stromů, feťáky, no hnus. To je prostě les poblíž města. Je tu krásně, ale lidi jsou dobytek.
Tyhle motorkáře jsem vyfotil včera. Osm mladých na mašinách, a oralo stezku, až bahno stříkalo. Pořád se bavím o NPP.

Snímek_5867.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/18/2009
U nás v okolí je to to samé..lesní ztesky, dokonce i ve lese..jedeš si v klidu na kole, či se jdeš projít do lesa a tyhle idioti dokážou zničit vše živé...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Black napsal:
Tyhle motorkáře jsem vyfotil včera. Osm mladých na mašinách, a oralo stezku, až bahno stříkalo. Pořád se bavím o NPP.

Pokud tenhle dobytek projizdi kolem me na miste kde nema co delat tak se mi velice osvedcil peprak... proste ho pokropit co to da. Nasledne divadelni predstaveni s revem, slzenim a nadavkama mi za ty prachy za sprej stoji.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
3dfx4eva napsal:
Pokud tenhle dobytek projizdi kolem me na miste kde nema co delat tak se mi velice osvedcil peprak... proste ho pokropit co to da. Nasledne divadelni predstaveni s revem, slzenim a nadavkama mi za ty prachy za sprej stoji.

To už docela přeháníš ne? Oh No
Posláno:

Štamgast
jendach napsal:

Proc? Co s nima jinyho? Kdyz je rodice nenaucili jak se maji chovat tak rad pomuzu s vychovou. Jsem spolumajitel nezanedbatelne velkeho lesa a na rovinu se priznam ze na tuhle skodnou mam tezkou alergii. Naprosto nevidim rozdil mezi pytlakem, zlodejem co si vyrazi na cizi pokacet par stromu aby bylo co do krbu a udirny a motorkarem/ctyrkolkarem. Ale svinim tady Blackovi vlakno tak uz radeji koncim...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
jendach napsal:
Vjezd motorovými vozidly do lesa je zakázán. Před motorkáři už není kam utéct.
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/12/2009
No - u nás je to podobné. Už ani v tom lese nemáš kľud... To čo tam v poslednej dobe dokazujú motorkári, to je docela sila. Robiť im prekážky nemá moc význam, pretože tým ju vytvorím aj cyklistom. Ale je tam jeden "samozvaný správca", prosté polohorár, polopytliak, a toho tak serú, že ťahal dráty medzi stromami. Najprv hladké, neskôr ostnaté. Na jednom takom som skoro ostal... Išiel som lesom pomedzi stromy, v ruke kudla, a odrazu som zhučal na zem. Drát vo výške kolien. Ak by som padol na tú kudlu... Neskôr pán Líška povýšil na iný level a natiahol drát vo výške cca 130cm, idiot... To mohlo niekoho stáť život. Nepadlo naňho síce trestné oznámenie, lebo tým by si motorkári v podstate nasrali na hlavu, ale zrejme padlo niečo na pána Líšku, pretože odvtedy som ho v lese nevidel, motá sa len okolo chalupy. Už len čakám kedy sa aj v lese ocitnú dopravné značky typu "daj prednosť v jazde", prípadne "maximálna povolená rýchlosť"...
kontakt: mototechna zavináč mototechna.net
Posláno:

Štamgast
Tohle je moje vlákno, a mně to rozhodně nevadí, že mi sem píšete. Všichni víte, že život je takový, jaký si jej uděláme. A já jako jeden z koníčků mám péči o lesní stezky. Je to ovšem nekonečný příběh právě napříč společností. Vidím mladé bikery, co je pro ně les jen tréningovou dráhou. Taky je mi z toho smutno. Vyrůstal jsem mezi trempy. Ale bez osvěty to nejde. Tato společnost je zkažená, a schyluje se k velkému průseru. A i bez toho, co o tom řekl Ringo Čech. Ale prostě doufám v lepší já v člověku. Vidím to na sobě. Kdybych ze sebe pustil toho džina, tak Temná strana síly pohltí moje lepší já. Nevěřím na většinu lidstva primárně dobrou, či špatnou. Je to Jekyl a Hyde v každém z nás. Proto tlumím tu bestii v sobě, a snažím se vědomně něco dělat pro jiné lidi.
Já však věřím, že příklady táhnou. Proto si myslím, že jsem napříč republikou zapojil do údržby stezek a výchovu k úctě k přírodě velké množství mladých lidí. Dost často píšu např. na bike-foru, a jinde. ČeMBA jak jsem ji znal, už neexistuje, bohužel, ale já pokračuju dál, pokouším se o osvětu mezi mladýma. Ale aby mladí měli rádi přírodu, a potažmo třeba les, musím je nejdříve do toho lesa na něco nalákat. Třeba na špičkovou pěšinku na kolo. Nědo jiný třeba na bushcraft táboření. Každý, jak umíme, a jak jsme se rozhodli žít. Protože ti mladí smradi povyrostou, dostudují, a třeba skončí v parlamentu. A až se bude hlasovat o přírodě, vzpomenou si, že jim v lese bylo dobře. Snad..

Já však i nadále budu spolupracovat s lidmi okolo iniciativy www.lesnistezky.cz
(známe se osobně, jsou to mí přátelé z bývalé čemby)
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/28/2010
Ahoj, je pravda že ty hajzlíci na motorkách, čtyřkolkách nevědí kdy přestat... tady u nás jsou rozvoraný lesní cesty od čtyřkolej jak jarní pole,ale to jim nestačí oni prostě bez okolků kličkují mezi auty co máme zaparkované na našem pozemku který není oplocený, kolikrát bych raději střílel tuhle škodnou, než tu v lese... jenže co se stane? ubude jeden přibudou tři,jako je to se vším krom penězConfused
Posláno:

Štamgast
V tom s Váma naprosto souhlasím, motorky do lesa nepatří. Nicméně zmrzačený motorkář po pádu z mašiny, protože ho někdo postříká pepřákem nebo mu natáhne na cestu drát? To mi přijde jako dost nevhodný způsob, jak je to odnaučit. Toť můj názor
Posláno:

Štamgast
Však jistě, že je to špatně. Já však na stezce, co ji udržuju jednou potkal taky dědouška, co mu táhlo na 80. Ten mi řekl, že ten drát na motorkáře tu natáhne taky. A že zemře v base s vědomím, že alespoň jednoho šmejda na motorce sejmul on. Protože, tam, kde selhávají zákony, státní správa, a výchova, ještě pořád funguje hrubé násilí. Proč? Protože se to staletími osvědčilo. Ale jistě, je to odsouzení hodno, a dotyčný budiž poté potrestán. Ovšem, pokud si myslíš, že mně nenapadlo, jak by se ta situace s osmi motorkáři proti mně nedala vyřešit SA58 , tak ano, napadlo. Fuj, no, jdu klečet na hanbu do kouta. Takhle jsem jen počkal, až přejedou, a vyfotil si jejich ujíždějící zadky. Sám proti osmi týpkům v brnění jen s mačetou, při jakékoliv modelové možnosti řešení mně vždy vyšlo jen-veliký průser.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Když jim škodit, tak bych jako vhodnější řešení viděl pěknou laťku s hřebíkama srkz, která by byla šikovně ukrytá v listí nebo hlíně napříč cestičku. Pěší si jí všimne, motorkář však v tom kalupu asi ne. Takže pokud to nejde přez morálku a výchovu, určitě to půjde přez jejich peněženku Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/28/2010
jendach napsal:
Když jim škodit, tak bych jako vhodnější řešení viděl pěknou laťku s hřebíkama srkz, která by byla šikovně ukrytá v listí nebo hlíně napříč cestičku. Pěší si jí všimne, motorkář však v tom kalupu asi ne. Takže pokud to nejde přez morálku a výchovu, určitě to půjde přez jejich peněženku Happy

tak ti nevím jestli si pěší všimne latě s hřeby, víc to bude bolet čundráka než ty na těch mašinách....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
jendach: myslíš? neříkám že to schvaluji ale znám případ kdy jeden skončil docela špatně.. nic se nevyšetřilo, na vjezdech se objevila cedule "chcete dopadnout jako on"?

od té doby je tam klid, zajímavé....
Posláno:

Štamgast
Jsem zásadně proti jakýmkoliv pastem. Může na to šlápnou srna, či jiné zvíře. Nebo dítě s rodiči na procházce. Můžu na to najet na kole. A hřebík projede i čundráckou botou. Prostě, takto ne. Sad Když už bych se rozhodl, že mi někdo konkrétně vadí, směřoval bych svůj hněv konkrétně. Pasti jsou zbabělost. ale to je odbočka od nožů. Nemá smysl to řešit,neřešte to. Přečetl jsem na toto téma stovky příspěvků na forech. Od počítače každý hrdina.
Co jsem tím chtěl ale vlastně napsat původně? Jen to, že být lesákem, či majitelem lesa je dnes asi dosti depresivní.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
jendach napsal:
protože ho někdo postříká pepřákem

Drat je fakt extrem, peprak naopak vidim jako rozumny vychovny reseni. Ono mu to neublizi, uzije si 20 minut soukromyho peklicka a mozna, treba, mu dojde jak se veci maji. Proste takova vychovna facka...

Jinak je to cely o lidech. Jak jsem psal vyse, spolu s rodinou stryce jsme spolumajitele docela dost velkych pozemku vcetne velkyho kusu lesa. Co je s tim srani a co to obnasi starat se o to tady nema smysl rozepisovat, v podstate nebyt stryce a bratrance co se do toho zazrali a staraji se o to na plnej uvazek tak jsme se toho uz davno zbavili. Nekdy koncem 90tych let prislo za strycem par kluku z okoli a jestli by nemohli do lesa na motorkach. Strejda se nechal ukecat, zasli do lesa, vybrali kudy povedou 2 nebo 3 trate kde si budou jezdit a ze se uvidi. Za 15 let nebyl jeden jedinej problem, nikdy se nestalo ze by jezdili mimo domluveny trate, kdyz nam v lese zapracoval orkan tak prvni volnej vikend byli kluci v lese a ptali se jestli muzou s necim pomoct no a pred par tydny jsem si vsimnul ze tam jezdi uz druha generace. Stejne dobrou zkusenost mame s lidma na kolech - prisli, zeptali se jestli by si na jednom miste s velkym prevysenim mohli udelat trat a nikdy nebyl jedinej problem. Kdyz si staveli ruzny skokanky a lavky (beha mi mraz po zadech kdyz vidim po cem tam jezdi Happy ) tak se nikdy nestalo ze by skaceli zivej strom, nikdy se nestalo ze by kolem trati byly odpadky, kdyz si tam udelaji ohniste tak po poradne zakrejou... proste s takovejma lidma je radost spolupracovat. Bohuzel je takovych lidi drtiva mensina. Vetsina je dobytek... motorkari/ctyrkolkari, zmrdi co si zajedou do lesa s offroadem a vozikem a zacnou kacet zivy zdravy stromy na drevo, pytlaci, pejskari... takhle by se dalo pokracovat donekonecna. Ono se s nima da bojovat (metody tady opravdu radeji psat nebudu) - ale chce to silnej zaludek, dobryho pravnika, spoustu trpelivosti a obcas je to jednou nohou v kriminale (to kdyz na Vas treba vybehne chlapek s motorovou pilou co na cerno kaci a vy mu zablokujete odjezt aby si hezky pockal na policii).
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2007
Lidi jsou prasata hrozný. Vidím to všude kde vede silnice lesem, igelitky s bordelem, nechápu, že je takový problém to dovést do města a lupnout to tam do kontejneru. Vidím to u nás ve městě, cca 10 minut za městem je krásnej les u řeky, a na všech krajích jsou jen a jen plastový pet lahve - kola + rum a další kombinace. NAŠTĚSTí, jakmile se zabořím trochu hlouběji, už je čisto, jediné to mi těší ! Takže 10 minut, než se zabořím, tak nadávám jaký prasata jsou lidi ! A přitom všude jsou kontejnery, koše...ale na co by to tam nikdo nosil, to to raději mrsknu do lesa a až tam příště půjdu tak tam uvidim tu prasečinu NoNoNo to jediné nechápu, že lidi nejsou soudní ! Když jedu na chalupu, tak jsou lesy parádní, díky bohu tam chodí jen pár místích a ty si váží toho co mají.

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum