ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/26/2006
pepe12345 napsal:
od té doby je tam klid, zajímavé....

Realita. Ono to ani nemusi dopadnout spatne (presneji - je naprosto nezadouci aby to dopadlo spatne)... ale poradnej sok, ctyrkolka na mastnej servis, pribeh se rychle roznese po okoli a kazdej si dvakrat rozmysli jestli mu to za to opravdu stoji.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2007
[/quote] (to kdyz na Vas treba vybehne chlapek s motorovou pilou co na cerno kaci a vy mu zablokujete odjezt aby si hezky pockal na policii). [/quote]
Tohle je fakt na lidech to nejhorší ! Místo toho, aby se začal omlouvat a pomalu tě odprosil, když ti krade, tak po tobě začne startovat a věřím, že pokud byjsi mu cokoli udělal tak bude nakonec ,,chudáček,, on a ty takovýho vola budeš eště pak platit Oh No Já jsem přesvědčem o tom, že to samé platí o bordelu u cest, chytit někoho při tom, tak tam sjede tebe, co si to dovoluješ, v tu chvíli by se ve mně nastartovala ,,motorovka,, a už by to jelo Laugh

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/22/2008
jendach napsal:
V tom s Váma naprosto souhlasím, motorky do lesa nepatří. Nicméně zmrzačený motorkář po pádu z mašiny, protože ho někdo postříká pepřákem nebo mu natáhne na cestu drát? To mi přijde jako dost nevhodný způsob, jak je to odnaučit. Toť můj názor

A můj názor ... naopak, čím tvrdší represe, tím lepší. Do svého lesa bych pasti a nástrahy rozhodně rozmístil, na vstupní cesty vyvěsil cedule "Soukromý majetek, zákaz vstupu do lesa, nebezpečí úrazu.". A věřte, byl by klid a byl bych i krytý.

g.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
goha: doufám že nemáte les... protože byste brzo skončil v krimu...
1) vstup do lesa v cz nejde omezovat (jedině to oplotit)
2) s frekvencí houbařů, dětí, zvěře byste byl obviňován x-krát týdně
3) krytý byste nebyl, hlavně kdyby se někomu něco stalo..

jestli máte les, radši se ho zbavte a nikdy si ho nepořizujte (do té doby než nastudujete základy práva v cz)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
pepe12345 napsal:
goha: doufám že nemáte les... protože byste brzo skončil v krimu...
1) vstup do lesa v cz nejde omezovat (jedině to oplotit)
2) s frekvencí houbařů, dětí, zvěře byste byl obviňován x-krát týdně
3) krytý byste nebyl, hlavně kdyby se někomu něco stalo..

Ad 1 - Presne tak, jen upresnim, ze lesy se oplocovat nesmi kvuli migraci zvere. (a les je jakakoliv zalesnena plocha vetsi, nez 30 aru, pokud se na teto definici od mych skolnich dob neco nezmenilo)
Ad 3 - Presne tak, tohle by bylo kvalifikovane jednoznacne jako pokus o vrazdu, v lepsim pripade by to bylo zabiti z nedbalosti, nebo tezke ublizeni na zdravi. Viz. napr. pripad toho chlapa, jak mu furt vykradali chatu, tak si tam udelal nejakou takovou past z trubky, ktera strilela naky stary, nasekany hrebiky, kdyz se tam nekdo vloupal a nejakeho toho zlodeje to postrelilo. (Nehodnotim, zda takove zakony jsou dobre, nebo spatne, kazdy at si udela svuj nazor sam, jen konstatuju, ze to takhle proste je)
Posláno:

Štamgast
V jednom z posledních nálezů NS je uvedeno ".... lze vyrábět pasti a nástrahy za účelem ochrany svého majetku..."

g.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/8/2010
Dovolím si upřesnění k tomu oplocení lesa - oplcovat se mesmí tzv. PUPFL - pozemek určení k plnění funkce lesa - zda konkrétní pozemek je nebo není PUPFL se najde v katastru nemovistocí.

Jinak je to všeobecně na blití ... a to nejen les, ale všeobecně. Jsem vesničan a mám o 3 vesnice dál ještě chalupu a asi 8 ha polí a kousek lesa. A všichni kolem (největší sběř jsou chtaři chalupáři z velkých měst) si myslí, že si můžou dělat co se jim zachce, dke se jim zachce. A podle práva této země jako majitel / nebo i nájemce / nemám v ruce žádné prostředky, jak se účinně bránit. Je to pro ostudu.
Když se ráno podívám do zrcadla, nechci aby mně ze mě bylo špatně. A tak asi zůstanu chudej.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/18/2009
Je to tak, je to v lidech. Setkávám se s lidma, kteří nejsou ke svému okolí lhostejní a když už mají nějaký koníček, snaží se ho provozovat v rámci pravidel a dobrých mravů. Pokud je člověk dobytek a je jich dostatek, je třeba s nima jako s dobytkem jednat. Spousta těhle lidí má dům a zahradu naprosto dokonalou, ale jakmile se dostane za hranice pozemku, už ho nic na světě nezajímá..Jejich pes se doma nevysere, ale jakmile se dostane na procházku, je všude hoven, jak nášlapných min...To samé s bordelem a trávou, už jsem to tu psal, vozili nám to na mou louku...
Pohybuju se mezi rybářema a tam je to stejné, sedneš si na místo ,kde byli lidi v pohodě a nemusíš se ničeho bát..Jakmile si sedneš po dobytkovi a věřte, že je jich převaha, odvážím pytel, či dva bordelu navíc a přitom dnešní rybář jezdí všude autem, takže uklidit si po sobě, není nijak složité...

Jinak Blacku, mám podobný zážitek s občanským sdružením, kterým jsem byl členem...cíle byli ušlechtilé, vychovávat mládež, dělat osvětu sportovnímu rybolovu, chránit přírodu....ale nakonec z toho vylezlo to jediné o co tady u nás jde ---prachy....Neznám tvou situaci s čembou, ale dokážu si odhadnout, že došlo k tomu samému....Jakmile se totiž někde ukáže dost peněz, nevede to k ničemu dobrému...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/8/2010
goha napsal:
V jednom z posledních nálezů NS je uvedeno ".... lze vyrábět pasti a nástrahy za účelem ochrany svého majetku..."

g.

Bohužel lesní zákon stanoví, že do lesa MUSÍŠ pustit veřejnost a smí si tam sbírat pro svoji potřebu klest a lesní plody ... ať žije soukromý majetek
Když se ráno podívám do zrcadla, nechci aby mně ze mě bylo špatně. A tak asi zůstanu chudej.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
goha: doporučuju si to prostudovat, ten nález NS, výklady, rozsudek nad tím chatařem...
v "podstatě ano".... ALE pak si zodpovědný za to co to komu udělá... a ve volném lese kam má přístup téměř každý.... a vždy to uhraje že si jen odskočil na malou za strom-když se bude pohybovat mimo cestu atd.. to bude posuzované jako ublížení na zdraví, pokusy o vraždu, cokoli.. rozhodně ne jako nutná obrana
past je ještě jakž-takž pochopitelná na tý chatě uvnitř, ale ne v lese...

omlouvám se Blackovi za svinění vlákna, ať to kdyžtak promaže...
Posláno:

Štamgast
Souhlas s tím zaprasením vlákna a promazáním.

g.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/12/2009
No - pri šmejdení po lese s jeho vlastníkom (kamarátom) sme tiež vymákli dvojicu maníkov, ktorí si vyrezávali agáty... Kamarát je taký menší, útlejší, tak ma poprosil... A ja niesom najmenší, a rozhodne niesom nejakej flegmatickej povahy... Na ich vyhrážanie motorovkami nedošlo, ale čakal som aj to... Maníci videli, zhodnotili, zbalili, sadli si a počkali. Volali sme políciu, tí blbci ani nevedeli či takéto veci vôbec majú v kompetencii riešiť, ale okamžite ma upozornili aby ma ani nenapadlo im ublížiť na zdraví, lebo to už v ich kompetencii je. Po zdĺhavom vysvetlení pojmov "kradnutie, čórka, zlodeji" premýšľali či strom može byť súkromným majetkom... To už som vrel. Zavolal som na lesnú stráž, tí boli asi po chlastačke, pretože telefón si podávali z ruky do ruky a každý mi len čosi mekotal o tom že ak to bolo na súkromnom lese, ich to netrápi, pretože to nieje ich revír a blábláblá a proste že oni nevedia čo s tým a mám si to riešiť inak... Bol som síce kvalitne vytočený, ale tí dvaja pilčíci videli že pením a obťahuje sa mi kvér, tak mali celkom nasrané. Nechali sme ich ísť, sľubovali že ich už neuvidíme, a už sme ich viac ani nevideli. Boli na aute s ŠPZ, ktorú som si opísal, dokonca mi ponúkli aj občianske preukazy. Neochota úradov takéto veci riešiť dotlačí ľudí do takých situácií, že si začnú právo hájiť sami, bohužiaľ vtedy začnú úrady konať okamžite, pretože bolo siahnuté na zdravie a občianske práva bezbranného a nevinného zlodeja...
kontakt: mototechna zavináč mototechna.net
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Chlapi, cením si vašich názorů. ale možná by to chtělo své vlákno. Je to totiž moc, co nás všechny trápí, až sere, co se vše v lese děje. A myslím, že to má přímou souvislost s noži, tedy v rámci bushcraft a survival, trempingu, horolezectví, geocachingu, a bůhví čeho ještě.

vlákno je zde:
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=282563#282563
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Já to vrátím zpět k nožům. Včera jsem brousil tento kalený emerický plocháč. Moje pásovka není až tak vychytaná, jak bych chtěl, ale vysoký klín jsem na ní nakonec vybrousil. Je vidět, že můj brus byl dělán na pásovce, zatímco origo brus na US kudle je dělán na hrncové brusce.
Dělal jsem to na pásu 80, pak trochu na 120. Ale jemnější pásy, tam mi to moc nejde, tak raději zbytek už jen ručně-smirkováním.

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_5880.jpg.jpg
Snímek_5881.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Jedno informační foto, pro lidi, co na tohle čekají. Nemám žádné volné navíc. Ale kdo si počká, vždy se dočká. Jen mi některé kudly jdou rychle, a některé se táhnou do nekonečna dlouho. Což mně vnitřně dost sere, ale líp to neumím. Takže, něco z mých zakalených plocháčů. Co je lesklé, už bude mít příložky. Zbytek postupně ručně osmirkuju, vydrátkuju, a osadím příložkama. Parang Gera tu ještě není na fotce, i když je už zakalený. Kaličovi se ohnul, a tak se zrovna trápí s jeho rovnáním.

Mám na kudly zrovna docela dost času. Mám nucenou dovolenou, v práci nějak nejsou zakázky. Tak strouhám doma v dílně kudly. Pozitivem je, že díky toho si můžu o víkendu zajet na jižní Moravu za Franzem pro novou pásovku. Pak si kapku poladím tu mojí stávající.

Snímek_5883.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Spodní parang to už je sakra macek !!Ok

Posláno:

Štamgast
LUCKYLAKY napsal:
Spodní parang to už je sakra macek !!Ok

Je to Golok, a je můj. Už nechci dělat dlouhé věci. Max, ten Parang. Ruce bohužel, jsou den ode dne horší, a nevím, jak dlouho vydržím zobat Ibalgin místo snídaně.

Ale mám dřevěné pouzdro na kuchařský nůž pro Dippera. Je to moravská trnka, lepená ze dvou dílů. Pak jsem tam ještě přidal mosazné hřebíky pr.1,4mm co jsem dnes ráno našel u nás v železářství. Takže jsem to provrtal vrtákem pr.1,2mm kápl epoxidové lepidlo, a natloukl do kusu prkna z smrku. Takže jsem to v pohodě povytáhl zatlučené, a odcvikl štípačkama oba přečuhující konce. Na pásovce zarovnal, srazil hrany, trochu zakulatil, a dosmirkoval ručně. Jdu to vyfotit dolů do dílny.

Snímek_5890.jpg.jpg
Snímek_5887.jpg.jpg
Snímek_5889.jpg.jpg
Snímek_5888.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
A jak se o mých postupech zmínil Želva, tak ano, jsou primitivní. Ale fungují mi roky. Pokud nebudu mít důvod zdravotní, měnit je nebudu. A kdo sem nahlédne, stejně jednoduchým způsobem by měl být schopen vyrobit stejný nůž, jako je dělám já. "A vo to to jéé."

Snímek_5885.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
To pouzdro je parádní, krásná kresba trnky a výborné zpracování Ok
Jinak koukám, že bola jsou nedostatkové zboží Wink Už se tam rýsujou čtyři kousky Happy

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/26/2009
Roman krasna praca to drevenne puzdro sa aj mne paci :) ..... inak dufam ze jedno z tych Bol na obrazku vyssie je moje bud prve alebo stvrte ak sa nemylim :D
dufam v najlepsie, cakam najhorsie
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum