ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/26/2007
t.adam265 napsal:
Roman krasna praca to drevenne puzdro sa aj mne paci :) ..... inak dufam ze jedno z tych Bol na obrazku vyssie je moje bud prve alebo stvrte ak sa nemylim :D

Jedno doufám je pro mne Happy Wink

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/26/2009
LUCKYLAKY: ja sa rad podelim :D jedno mne a jedno tebe :D
dufam v najlepsie, cakam najhorsie
Posláno:

Štamgast
t.adam265 napsal:
LUCKYLAKY: ja sa rad podelim :D jedno mne a jedno tebe :D

To je jasný Wink Mě už se i zdá o bolu Razz

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/26/2009
ja ked vidim videa od skeu tak normalne to Bolo citim v ruke :D .....no ale pockame si a potom hura kacet lesy :D
dufam v najlepsie, cakam najhorsie
Posláno:

Štamgast
t.adam265 napsal:
ja ked vidim videa od skeu tak normalne to Bolo citim v ruke :D .....no ale pockame si a potom hura kacet lesy :D

Skeovo video first touch jsem viděl asi 20 krát Laugh Fakt je to parádní nástroj Wink

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2010
To dřevěné pouzdérko je bomba myslím že jsi mi vnuknul další nápady. Mám v plánu hovězí žebraShocked a věcičky z toho..
Suomi Finland Perkele!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/8/2010
Jestli můžu k těm "překlonaným postupům"...

Ručně dělanej nůž je právě o těch původních postupech (teda aspoň pro mě). Pěkně postaru...a nové postupy a technologie? Ruční výroba by se začla čím dál víc podobat tovární produkci, a to by přece byla škoda, ne?
Když se ráno podívám do zrcadla, nechci aby mně ze mě bylo špatně. A tak asi zůstanu chudej.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
O velkoseriové produkci bych něco věděl. Dělám v hromadné výrobě v práci. Je to na každém nožíři, jestli to dělá ručně či je tak bohat, že má CNC mašinu. V US celkem běžný jev. Tam se prý také vedou časté polemiky, jestli je to vůbec ruční výroba. Já si myslím, že je to fuk. Ať si to každý dělá, jak chce, jaké má možnosti, a jak to umí. I když se nožíř u své práce třeba udře, nebo mu to vyrobí mašina, nejdůležitější pořád bude, jestli se jím vyrobený nůž bude líbit, a bude o něj zájem. Protože-cituji B.Westona:"Naučit se prodat svou práci, to se musí naučit každý sám". A jistě je to o tom, spočítat si náklady, a časy. Komu se to nerentuje, je prostá rada. Může to vzdát, a jít se někam zaměstnat.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Máme mezi nožíři jednoho špičkového stojaře, obsluhujícího CNC pětiosou frézku. A je vidět, že s mašinou si rozumí. Viděl jsem jeho výrobky, a čuměl jsem jak puk. Dokonce mám jeho výrobky v práci na stole, a seru tím kolegy v práci se slovy-tohle u nás neumíme. Cool
A moje omluvy. Je to můj další kostlivec ve skříni. Měl jsem vyrobit výbrus, pro mně práce na půl hodiny nahotovo. A já to měl u sebe několik měsíců. KO A těch kostlivců mám v dílně doma několik...

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_5892.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
No, a tenhle můj přípravek vezu do Brna. Budou to dárky. Happy Není možné si to u mně objednat. Jen dostat. Happy

Snímek_5894.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Přišel mi z Prahy balíček na opravu ostří, jak jsem nabídl ve vláknu o Broušení. Pan kolega se tedy moc nepředvedl. Takto stav, než jsem na to sáhl.

Snímek_5897.jpg.jpg
Snímek_5898.jpg.jpg
Snímek_5899.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Necelá hodina práce na pásové brusce. Bylo by to rychlejší, ale dělal jsem to pomalu. Oprava celého klínového brusu, předělávka do čočkového brusu. Vše bez ručního broušení, jen pásovka. Tož, snažil jsem se. Cool

Snímek_5902.jpg.jpg
Snímek_5903.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/5/2010
Nutno podotknout že tento ohavný čin nespáchal nikdo z pražské produkce nýbrž švec z lidické ulice který se v Praze jisto jistě nenarodil a který se zapsal do brusičských potažno nožířských análů jako naprostý blbec. A nyní na vás apeluji pánové pokud bude mít někdo podobný problém ozvěte se zde na fóru a žádejte o pomoc členy místních spolků například PRVNÍHO PRAŽSKÉHO BATALIONU a nevyhledávejte pomoc u ševců, pekařů nebo uzenářů.NoNoNo

Jinak ten nůž docela prokouk takovej větší necker od BR.Applause
Jo a ten kuchyňák ve dřevě vypadá supr.Ok
World of tomorrow was yesterday.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Black napsal:
Necelá hodina práce na pásové brusce. Bylo by to rychlejší, ale dělal jsem to pomalu. Oprava celého klínového brusu, předělávka do čočkového brusu. Vše bez ručního broušení, jen pásovka. Tož, snažil jsem se. Cool
Pěkný. Určitě bude i líp řezat.Ok
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Black napsal:
Applause Dobře ty Applause
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/8/2010
Díky moc,Jsi kouzelník.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2009
Romane,máš to nachystané

franz vložil tyto přílohy:
IMG_1884.JPG.jpg
IMG_1891.JPG.jpg
IMG_1885.JPG.jpg
IMG_1886.JPG.jpg
IMG_1889.JPG.jpg
IMG_1892.JPG.jpg
IMG_1894.JPG.jpg
IMG_1895.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Admire Admire Admire Applause Applause Applause

Líbí, těším se. Takže budu mít v dílně dvě nožířské pásovky, dvě kotoučové brusky, a to už něco zmůže. Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
franc>>pekna,velmi konpaktnaOk Ok Ok
black>dobra volba
ten nadrhAdmire
Posláno:

Štamgast
Pásovka, věřím, že bude OK. Ale víte, jaké je to trauma, když si strojař jde koupit od strojaře výrobek, který umí sám vyrobit? Jenže, v práci to sice můžu ustrouhat, ale už to nedostanu ven. Dříve to šlo legálně, ale už bohužel. Zrovna dneska jsem v práci dělal práci na soustruhu, frézce, bruskách, a vrtačce...Stroje k dispozici mám, ale mám smůlu, už to nejde koupit. Dříve jsme to měli, jako službu zaměstnancům. To bych se teprv smál, co šlo vyrobit. Už nejde nic.
(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum