ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/25/2010
Nebylo by možno naskenovat a někam to sem dát?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Můžu dát plné znění.. Dobrý den!
V posledním čísle vašeho časopisu vyšel rozhovor s nožířem, panem Švarcem, kde uvádí cituji: " Kováři dávali oceli nejen tvar, ale překováváním ji zušlechťovali.Já využívám poznatků současné metalurgie.Nepotřebuju bádat nad tajemstvím oceli a zeptám se metalurgů.Mnohé ušlechtilé nástrojové oceli se kováním zhorší." Toto není pravdou.Pan Švarc jako člověk který nebádá nad tajemstvími, o ocelích neví zhola nic. Netuší že i ty dnešní, nejmodernější vyráběné oceli se formují do požadovaných profilů kováním a válcováním. Pokud tedy kovář dodrží přesné parametry pro zpracování, tj. kovací, kalící a popouštěcí teploty, ocel rozhodně nedegraduje. Ocel si zachová své původní kvality. Tvrzení pana Švarce je zavádějící. Byli bychom velice rádi, kdyby jste zjednali nápravu a fakta uvedli na pravou míru. Neboť se tímto cítíme poškozeni před našimi zákazníky, čtenáři vášeho odborného měsíčníku.

Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/12/2009
no ja neviem, celé mi to príde také... nedorozumenie. Podľa mňa Black nechcel nikoho nasrať, na nikoho nakydať či nebodaj zhadzovať technologické postupy, zrejme je tá kritická veta len zle zoštylizovaná a chýba tam to slovíčko "Mnohé ušlechtilé nástrojové oceli se NEODBORNÝM kováním zhorší"... Nechcem sa nikoho zastávať, v podstate mi je to šumák, nepoznám osobne nikoho z vás... ja si tu jen češu jabloň :) Každopádne je veľká škoda že tu začala takáto nevraživosť. V podstate ide o hovno...
kontakt: mototechna zavináč mototechna.net
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Želvo, kdybych napsal, co si o tobě myslím, dostanu ban. A za to mi tedy nestojíš ani omylem. Já si mindráky léčit nepotřebuju. Ale jak vážení kolegové můžete vůbec vědět, co já doopravdy vím, či nevím? To je podle mně z vaší strany hodno jistě obdivu, snižovat rozsah mých vědomostí. Co vím, je moje věc. Co se týče kolegiality, to jsem nikdy neuznával. Jsme jen kolegové, na falešné kamarádství jsem nikdy nebyl.. .. Nechci být s několikero nožíři přítel, neboť jako se vám nelíbí má povaha, mně se nelíbí ta vaše. A zopakuju, koho mám za přítele, ten to ví. Ve volném trhu platí jediné pravidlo, každý sám za sebe. Proto nemám zájem o kumpánské tajné nožířské spolky a tiché domluvy. Jsem nožíř sám za sebe. Sdružujícím prvkem je internet, a hlavně Knife. Zde komunikuji se svými zákazníky. Nikdo vás nožíře nenutí sem na moje vlákno lézt, a nejen že číst, co píšu, ale ani psát po vás nic nechci. A pokud mi sem něco napíšete, očekával bych něco o nožích.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
želva napsal:
Škoda že ten sloupek není v původní délce, podepsala se pod to většina nožířů co chodí na knife i ti co sem nechodí..Dohnalovic,Romano,Hejkal,Hloh, Ládes,Jirka Javůrek ,Jura Zouhar, Ir ,Bulis, Kenda, Forgy a další.. Rýpanec to nebyl, jen odpověď na tvojí "kolegiálnost"... Píšu ty jména sem, abys věděl že okruh "nepřátel" se ti zřejmě rozrostl, v našem malém rybníčku jsi dokázal nasrat kde koho. Bylo nanejvýš nechutné se tím zabývat, nicméně na hlavu si od tebe kakat nenecháme.Wink

edit: Mimochodem ty nepřátele si děláš sám. Svým chováním. Nepřítele vnímám jako někoho s kým neustále válčím a přemýšlím nad jeho finální porážkou. To je trochu ubohost v našem malém rybníku, nemyslíš? Konkurence je tu bezpochyby, ale i tak spolu všichni víceméně dobře vychází. Chodíme spolu na pívo,trávíme společně dovolené a většina našich kolegů jsou zároveň naši nejlepší přátelé. Navzájem si pomáháme v rámci možností.. Každý máme totiž svůj způsob jak zaujmout své zákazníky a tak to poslední co v sobě vidíme jsou konkurenti.. Tvůj pohled je jiný. Neustále tu omíláš řeči o závisti a vydělaných milionech a kopeš kolem sebe jak poraněnej kůň když ti někdo něco vytkne. Přijde mi že vůbec nevnímáš možnost se svými kolegy dobře vycházet a nevnímat je jako lidi co ti berou chleba. A poslední tvoje bota?V téhle své ztřeštěnosti jsi prolomil bariéru etiky kolegiálního chování a z kování nožů udělal něco co nefunguje..Ten malej sloupeček kdesi vprostřed SR je stejnou mincí kterou jsi hodil ty....

Beru na vědomí.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
mototechna napsal:
no ja neviem, celé mi to príde také... nedorozumenie. Podľa mňa Black nechcel nikoho nasrať, na nikoho nakydať či nebodaj zhadzovať technologické postupy, zrejme je tá kritická veta len zle zoštylizovaná a chýba tam to slovíčko "Mnohé ušlechtilé nástrojové oceli se NEODBORNÝM kováním zhorší"... Nechcem sa nikoho zastávať, v podstate mi je to šumák, nepoznám osobne nikoho z vás... ja si tu jen češu jabloň :) Každopádne je veľká škoda že tu začala takáto nevraživosť. V podstate ide o hovno...

Každý časopis dává autorizaci. Nikdy nepřepisují,jen zkracují a to po celých větách, nikoliv vkládáním či ubíráním slov. Kydání to bylo.

Black: Na hrubej pytel, hrubá záplata. Doufám že tim je to vyřízený. Příště se věnuj své práci a nikoliv posuzováním práce těch druhých, prosadit se lze i bez snižování schopností kolegůWink Nic by neudělalo totiž větší radost než si hledět svého, bez toho že mi někdo chcá za krk.. Howgh
- William Blake
Posláno:

Štamgast
želva napsal:
.

Black: Na hrubej pytel, hrubá záplata. Doufám že tim je to vyřízený. Příště se věnuj své práci a nikoliv posuzováním práce těch druhých, prosadit se lze i bez snižování schopností kolegůWink Howgh

Rady dávej své matce, já o tvé nestojím. Nikoho adresně jsem nesnížil. A tvoje paranoia je léčitelná. Co se týče ostatních jmenovaných, u některých jsem to čekal, u některých to vnímám, jako vytí vlčí smečky. Neb, kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti. A jak mi napsal v mailu Hejkal, cítí se být členem vlčí smečky nožířů. Můj přístup nechápe. OK, je to tak. Hm, no a co? Nikdo z výše jmenovaných mi v nožířině NIJAK nepomohl, zato já bych konkrétně mohl jmenovat, komu z výše jmenovaných jsem já ovšem pomohl, když to bylo možné. A dotyční to vědí, i když třeba nepřiznají.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/3/2010
Zdravim Blacku
Chtěl bych se zeptat jestli děláš pouzdra na Bola i z kydexu, nebo jen z kůže. Díky...
Jinak hodně zdaru při práci i jinde Ok
Posláno:

Štamgast
TheArchitect napsal:
Zdravim Blacku
Chtěl bych se zeptat jestli děláš pouzdra na Bola i z kydexu, nebo jen z kůže. Díky...
Jinak hodně zdaru při práci i jinde Ok

Zkusím zjistit, jestli je to reálné. Snad ano. Je to v podstatě o tom, jak velký plát kydexu se objednat a koupit v USA. Je tam několik internetových nožířských obchodních firem dodávajících zboží pro nožíře.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Ale no tak... Maminky z toho vynech Happy S vlky jsi to trefil. Smečka drží pohromadě. Koncept vytí mohl každý upravit jak chtěl nebo mohl taky mlčet. V tom jsme demokratičtější než lesní stíny. Naprosto chápu že je pro spoustu lidí srážka s tebou vyčerpávající, páč je to házení hrachu na zeď. To vim teď taky. Jdu nejtovat...
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Narazil jsem už na leták do Ovy. Takže, budu tam. Do Prahy příští týden jedu taky.

Black vložil tyto přílohy:
193939_190093487700669_100001000573400_464461_5751797_o.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2007
Eeee nemá ten plakát dvě strany? zepředu by byl jistě zajímavější...mrGreen

Optimismus je způsoben nedostatkem infomací.
Posláno:

Štamgast
patrio napsal:
Eeee nemá ten plakát dvě strany? zepředu by byl jistě zajímavější...mrGreen

Ale, no tak. Happy Odhadem by to mohla být věkem tvoje dcera. Happy Mám tři ženské v baráku, a stačí. Dcera, manželka, tchýně. Ženským se už spíše vyhýbám. Zlaté pravidlo chlapa zní-ženská je polovina zábavy za dvojnásobek peněz. A já dodám, že to není pravda. Stojí mně to komplet celou výplatu, plus peníze z nožířiny.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
"Jo, a krom toho, jsem nýmand, a neumím nic. Jak tady napsal P.Dohnal. "

Tohle jsem nenapsal, takto jsem to určitě neformuloval.
Nebyl jsem na tvým vlákně od posledního incidentu s články, a měl jsem z Knifu vcelku hezký pocit.
Byl jsem upozorněn, že si mě tu bereš do huby ... no nic se nezměnilo, ale já to asi ani nečekal
takže slibuju, že už sem nevlezu a radím to i všem ostatním, které těma svejma kecama sereš - jak jednoduché...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Jen tak pro zajímavost jsem si to našel. napsal 30. 1. jsem toto, o tom, že nic neumíš, ani slovo ..:

"Tenhle tlučhuba jen vezme plocháč, v práci si to vybrousí nebo vyfrézuje, nechá zakalit, připlácne kus pertinaxu a nechá si ušít futrál. Tohle zvládne průměrně šikovný člověk velice brzy, ale s nožířinou to nemá až tak moc společného, to je spíš zámečničina!

pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Petr Dohnal napsal:
"Jo, a krom toho, jsem nýmand, a neumím nic. Jak tady napsal P.Dohnal. "

Tohle jsem nenapsal, takto jsem to určitě neformuloval.
Nebyl jsem na tvým vlákně od posledního incidentu s články, a měl jsem z Knifu vcelku hezký pocit.
Byl jsem upozorněn, že si mě tu bereš do huby ... no nic se nezměnilo, ale já to asi ani nečekal
takže slibuju, že už sem nevlezu a radím to i všem ostatním, které těma svejma kecama sereš - jak jednoduché...

Já však vím, co jsem četl. Myslím si, že to některý z adminů vymazal, takže už zůstává jen mé tvrzení proti tvému, a paměť lidí, co to četli taky. Komplet vše, co se tehdy strhlo po tom otištění v Střelecké revue, je zde vymazáno. Takže, i když vymazáno, já si to pamatovat budu.
A víš co? Je to jedno. Lidi čtou, a názor si udělají sami.
Prostě, vážení kolegové nožíři, kdo mně nemáte v oblibě, prostě sem nepište. Jako já nepíšu nic na vaše vlákna.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Petr Dohnal napsal:
Jen tak pro zajímavost jsem si to našel. napsal 30. 1. jsem toto, o tom, že nic neumíš, ani slovo ..:

"Tenhle tlučhuba jen vezme plocháč, v práci si to vybrousí nebo vyfrézuje, nechá zakalit, připlácne kus pertinaxu a nechá si ušít futrál. Tohle zvládne průměrně šikovný člověk velice brzy, ale s nožířinou to nemá až tak moc společného, to je spíš zámečničina!

A představ si, že takového Stridera, nebo Reeva tohle živí docela dobře. Asi jim bude i jedno, že mou, či jejich nožířskou práci nazýváš zámečničinou. Moje výroba nožů je jejich velmi podobná.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
Black napsal:
Petr Dohnal napsal:

A představ si, že takového Stridera, nebo Reeva tohle živí docela dobře. Asi jim bude i jedno, že mou, či jejich nožířskou práci nazýváš zámečničinou. Moje výroba nožů je jejich velmi podobná.

Pánové, tyhle Vaše starosti bych chtěl mít..:o)) Děláte oba své a ať se daří všem. Přej a bude ti přáno...
- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Štamgast
FranaD napsal:

Pánové, tyhle Vaše starosti bych chtěl mít..:o)) Děláte oba své a ať se daří všem. Přej a bude ti přáno...

Tak to je. Já přeju každému, aby uspěl, a dařilo se mu. Zjevně ne všichni tohle přejí mně.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
to ale přeci není o nepřejícnosti ... jenže to ty asi nikdy nepochopíš
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum