ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/17/2006
Ktorý smailik je vzdychnutie? no nic...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Jo to přeješ.. po tvý akci v SR se mě pár lidí ptalo jak je to s kovanejma nožema.. Ve Zbraních a nábojích jsi to formuloval líp, dodal jsi že je to tvůj názor že si nemyslíš by kované nože byly nějak lepší než ty broušené.. Když už to vemu po lopatě, četl jsi někdy v rozhovorech s nožíři kováři že by shazovali metodu vybrušování ačkoliv si jistě myslí každý své? Nikdy jsem si toho nevšiml.. Svým tvrzením to hážeš do jednoho pytle a poškozuješ všechny..Tak to vidim já..Proto se ta odpověď psala. Nebo myslíš že ti závidim život brusiče? Mám našlápnuto svoje,dělám kovařinu,kudly a svojí cestu vidim jasně. Bez toho abych měl potřebu kohokoliv vysírat jak to děláš ty..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Želvo, co ti brání napsat odborný článek, kde poukážeš na všechny klady kovářského způsobu výroby nože? Protože, bavíme se o nožích. U dlouhých zbraní je i podle mého názoru kování nezbytné. Ale to by musela napsat taková kapacita, jako Bolf, Bárta, Řeháček, a podobně. Protože ty pro mně jsi už napořád jen vrchní pohádkář. Ovšem, všimni si, že mám v úctě lidi, co kovařinu umějí. A dokola píšu, že u konkrétních lidí obdivuju jejich um. Ty mně však shazuješ roky.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Želva a spol jsou lidi, kterých si vážím, protože něco uměj a něco dokázali, aniž by si honili triko a vytahovali se jak kšandy. Vlezl jsem na tohle vlákno asi po půl roce a slibuju, že už to neudělám. Každopádně Blacku, to, co si tady čtu, mě bohužel vůbec nepřekvapuje. KO KO KO
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2005
Blacku, pokud si dobře pamatuju, tak to o tom Nýmandovi, jsi napsal ty sámGrin , Nic ve zlémApplause
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/17/2009
Black napsal:
Já si mindráky léčit nepotřebuju.

????????????????????????

a co tady teda tím věčným nadutým chvástáním děláš?

????????????????????????
Ondřej 'papi' Berkus |
Posláno:

Štamgast
Papi, já tady akorát radím lidem, jak zámečnicky na koleně mohou něco doma zkoušet ustrouhat. Čím jsi byl užitečný tomuto foru ty? Pokud si vzpomínám, docela tě odsud vypráskali, a chvástat ses chodil na US fora.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/17/2009
želva napsal:
Naprosto chápu že je pro spoustu lidí srážka s tebou vyčerpávající, páč je to házení hrachu na zeď....

Máš recht, nemá to cenu...
Ondřej 'papi' Berkus |
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Shocked Zase "kladivo na čarodějnice"Laugh Blacku,tak už přiznej,že chodíš v noci na "čertovi kameny",zdejší "svatí inkvizitoři" tě osvobodí na hranici a budeš mít konečně klidLaugh Jo a ať už je to jak chce,mne jako spokojeného zákazníka vůbec nezajímá,kde část svých kudel ustrouháš,do toho je každému prd a myslím,že nejsem spokojenej zákazník sámWink to zde ví víc lidí......
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2007
Vseta napsal:
Shocked Zase "kladivo na čarodějnice"Laugh Blacku,tak už přiznej,že chodíš v noci na "čertovi kameny",zdejší "svatí inkvizitoři" tě osvobodí na hranici a budeš mít konečně klidLaugh Jo a ať už je to jak chce,mne jako spokojeného zákazníka vůbec nezajímá,kde část svých kudel ustrouháš,do toho je každému prd a myslím,že nejsem spokojenej zákazník sámWink to zde ví víc lidí......

Pod to se podepisuji Grin

Jo a někdo tu toužil po videu Bola v ruce, tak jsem dneska takové sesmolil Happy Nic moc, prostě rychlá ukázka Ok sekal jsem s ním, proto je upatlané mrGreen

Posláno:

Štamgast
Však jo. Happy Dřív šlo hodně udělat, ale už po mně jdou i ve fabrice, tož co. Šéfovi jsem řekl, že už fabriku nepotřebuju. Už mám vše potřebné doma. Taky koukal. Alespoň si v práci odpočinu.
Neboť, já se teda s tím jehlovým pilníkem a kalkulačkou, v práci fakt nepředřu. Happy Doma mně nikdo nebuzeruje, to je pohoda. Happy

A děkuju moc za to video.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Nože nekovu-neumím to.Zkoušel jsem brousit,dopadlo to všelijak-jen ne kvalitně.Proto celý svůj život dělám z hotových čepelí.Zákazníky,kteří by zaplatili za dokonalou kovářskou čepel nemám,dělám většinou pro kamarády a známé-bez zisku a proto jsem rád,že existují možnosti,jak si u podobně zaměřených,strojně a vědomostně vybavených lidí jako je Black nechat vyrobit čepel,já na to připlácnu to dřevo(to umím),nechám si zaplatit materiál,přirazím si 3 stovky a je to.Tímto anonymně děkuji všem,kteří mi svým umem umožnili hrát si na nožíře.Happy
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
želva napsal:
Jo to přeješ.. po tvý akci v SR se mě pár lidí ptalo jak je to s kovanejma nožema.. Ve Zbraních a nábojích jsi to formuloval líp, dodal jsi že je to tvůj názor že si nemyslíš by kované nože byly nějak lepší než ty broušené..

No pokud někoho po přečtení článku v časopise trápí takové věci tak jediné, co mi z toho vychází je, že osvěta a vzdělávání je nekončící boj. No a pak z toho taky plyne to, že lidi neumí číst a rádi si doplňují věci, co tam nejsou.... Mě jako zákazníka zajímá výsledek a ne, jak ho bylo dosaženo. Mám nože kované i vybrušované a všechny mají své kouzlo (jinak bych je nechtěl). Tak už se kua na to vyserte - kdo to má furt číst. Boha jeho...
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Mám spoustu krásných a praktických nožů od českých i slovenských nožířů, od některých jich mám několik (Black, Dohnalovi, Z.Štór, O.Kašuba, Ládes, Pok, Slon, Matifu, Forgy....) vážím si jejich práce a obdivuji je, protože nože dělat neumím, nemám ani možnost, pouze si občas vytuním ručku, ušiji pouzdro a někdy se snažím domluvit, aby byl nožík podle mých představ, či návrhů.Mám je všechny uložené ve veliké kovové bedně.Leží tu, jeden vedle druhého, na čepelích se dají přečíst loga jejich stvořitelů a vypadají spokojeně, je jim u mne dobře.Chlapi, zkuste být, jako ty Vaše kudlyAdmire Po čtení těchto posledních stránek mám strach, že až tu plechovou bednu ráno otevřu, budou nože poničené, protože si v noci vyřizovaly účtyBeating
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/6/2010
Tak tak. Je mi smutnoCry z toho, jak se tady hádají chlapi, kterých si velmi vážím, přes to, že je neznám osobně, ale pouze přes jejich kvalitní výrobky. Každý si je dělá svým způsobem a to je na tom pěkné, že to není na jedno brdo. Věřím, že lidi, kteří mají takové zlaté ruce, mají i zlaté srdce a brzy se dohodnou.Happy
Nejspolehlivějšími přáteli jsou nepřátelé tvých nepřátel.
Posláno:

Štamgast
Chlapi, já jsem jádru vysmátý, pohodový člověk. Ale to si mám nechat srát na hlavu? Prostě, stačí mně nechat být, a dělat si svoje. Věřím, že z mých nožů je znát, že jsou dělány s čistou hlavou, bez negativních emocí. Happy Z těchto třenic mám ve finále bžundu. Moje práce mluví za mně, a spokojení zákazníci někdy taky. Happy Já jsem vlastně velmi šťastný člověk. Happy Práce mně baví, a zakázek mám dosti. Jen se mírně ohradím, když se do mně trefují.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/12/2009
Tak som našiel fotku, ktorú som mal k Vianociam... A tí dvaja fakt skrížili nože, Nostradámus hadr :D

mototechna vložil tyto přílohy:
6.jpg_big.jpg.jpg

kontakt: mototechna zavináč mototechna.net
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
mototechna napsal:
Tak som našiel fotku, ktorú som mal k Vianociam... A tí dvaja fakt skrížili nože, Nostradámus hadr :D

Ejha tak na noze to asi nebude a dufam, ze ani TAKTO nie. Berte to ako odlahcenie a nie, ze si niekto na Lipovu donesie dar od pritele Nobela NoNoNo Na moje stastie mam super psychiatricku Ok a s jej pomocou uz tie Vase disputy ani nevidim, ani nepocujem. A ked sa mi sem tam zda, ze sa to vracia, tak hodinka elektrosokovej terapie vie urobit zazraky Wink
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/3/2006
Nedá mi to :
1) Ne každý, kdo umí vystrouhat nůž z plocháče ho umí i vykovat. Naopak to většinou jde. O tom žádná.
2) Black neumí kovařinu ani nožířinu a dělá jen zámečnickou. Ale podle zákazníků ji dělá perfektně Applause
3) Má prý zkurvenou (citace zde z fóra) povahu. Nějakej pátek už to tady sleduju a všiml jsem si, že ji bude mít komplikovanou, ale ne zkurvenou. Zkurvená je tato diskuse a Mozarta taky asi moc lidí z jeho okolí nemilovalo Laugh (Než se toho někdo chytne, nesrovnávám Blacka s tímto velikánem).
4) Nejvíc mě mrzí, že lidi, které obdivuji díky jejich práci (i práci pro knajf) a často i pro jejich životní postoje, se tady hádají jako banda spratků Beating
5) Zaráží mě, že admini tomu dávají volný průběh. Já bych dal všem bez vyjímky banána, dokud si to dotyční nevyřeší mimo knajf.
6) Možná si Black dělá reklamu jako Horst Fuchs. Ale na rozdíl od Horsta, Blackova reklama, dle spokojených zákazníků, není zavádějící Ok
7) Ne každý umí vyrábět ferári nebo lambordžíny, ale škodovky jsou taky potřeba. A když je někdo dělá kvalitně, není nýmand. A samozřejmě, že jich vyrobí a prodá mnohem více než těch ferári.

Tak pokud ten černočernej Black za války nebonzoval na gestapu, neznásilnil nikomu psa a nezabil manželku, tak bych ho tady na knajfu už nechal na pokoji a vyjadřoval se akorát k jeho výrobkům.
Jsou lidi, který mě neskonale štvou,třeba se s nima servu (obrazně), ale respektuji je. Pak jsou lidi, který mě štvou ještě víc, ale nestojí mi za to, abych ne ně nějak reagoval. Kam patří Black ? Uvědomte si, prosím, že těmahle diskusema poškozujete nejen sebe, ale i kajf a nožířinu - protože všichni zainteresovaní v této aférce jsou představitelé kvalitní nožířiny u nás, ať se vám to líbí nebo ne.

Tak, snad mi někdo tady ještě udělá kudlu...

Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/3/2010
Nechtěl jsem se zapojovat, žádného ze jmenovaných nožířů neznám osobně, ale když tady někdo napíše že Black nedělá nožířinu, tak je to teda velký kec. Co je výsledkem jeho práce? Nože. A podle všech recenzí velmi kvalitní nože. Takže o tom že je Black nožíř nemůže být pochyby... Takže tak...Razz
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum