ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/3/2010
Black napsal:
Přijdu z práce, a koukám, že to pokračuje dále. Díky všem za veřejnou podporu, či alespoň názor. Díky všem, kdo mi napsali soukromně maily. Bylo vás hodně. Ale jak jsem se znínil, já už v tom tématu pokračovat nechci. Stačí mi, že znám názory kolegů nožířů, a jak jsem napsal, některých si prostě už dále nebudu všímat, a nebudu na ně ani reagovat. Stačí mi, že si nebudou všímat ani oni mně.

Jdu raději do dílny dodělat další kudlu. Večer ukážu.

Ok Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Další ze serie bushcraft knife z uhlíkové oceli. Tl.3mm, dutý výbrus. Dřevo je turecký ořech. Docela chápu, že je v oblibě u puškařů na výrobu pažeb. Krásně se s ním dělá. Kudla je můj další kostlivec ve skříni. Měla být hotova už hodně dávno minulý rok. Je pro kamaráda od Nestora, a já to posr. a trvalo mi to.
Na přání je tam jednoduchý monogram. Je rytý ručně. Dělá se to hůře, když není hladký podklad. A navíc, to prostě až tak moc neumím. Ale snad se to bude líbit. Majitel je už asi z toho čekání na kudlu obrostlý mechem. Happy

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_6046.jpg.jpg
Snímek_6047.jpg.jpg
Snímek_6048.jpg.jpg
Snímek_6050.jpg.jpg
Snímek_6051.jpg.jpg
Snímek_6052.jpg.jpg

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/3/2010
Parádní... Palec nahoru za stejný monogram jako mám já Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/25/2010
Fantastická kudla. Pro mě ideál - takhle si nějak představuju nůž, který by (možná...) uspokojil moji touhu pořád si pořizovat něco nového... Tak to má vypadat. Ok
Stát se profesionálem trvá deset let, oblékat se jako on deset minut a mluvit jako on deset sekund... Craige Maxim
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2005
A ty rýhy po broušení na tom ořechu necháš?
Posláno:

Štamgast
Až se mi bude chtít, dosmirkuju to 400. Pak už to dělám jen hadrákem, olejem, a voskem.
Komu to nestačí, má program na dlouhé zimní večery. Je to levná kudla, takže ji dělám v jakosti, jaká je.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
dalsi super kudlik! Applause slo by spravit nieco podobne akurat s cockovym brusom? urcite slo..ze..Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/14/2009
Typický příklad velmi pěkně tvarovaného, jednoduchého a účelného nože.U Blacka platí, že méně znaméná více......Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Ten uhlíkovej kudel je vážněOk Applause Jen já bych třeba upřednostnil plochý výbrus,nebo ten konvex...ale to je jistě jen detail a počítám,že u tebe i otázka domluvy a dobré komunikace se zákazníkem. Jistě máš,jak tě znám,pro "duťák" dobrý důvodHappy Páč nic nejni náhoda...
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
traffic_juzz napsal:
dalsi super kudlik! Applause slo by spravit nieco podobne akurat s cockovym brusom? urcite slo..ze..Happy

Jen si myslím, že by to poté chtělo tl.4mm, a čočkový výbrus až nahoru. Jako jsem to dělal Stopařce na tom velkém Bark Rivru. Není problém, je mi šumák, co dělám za výbrus. Je to poté jen třeba o jiné ceně. Tento malý dutý výbrus mám vybroušen do polotovaru čepele za 15minut, když se nedaří, za 20 minut nahotovo, nachystán na kalení.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Vseta napsal:
Ten uhlíkovej kudel je vážněOk Applause Jen já bych třeba upřednostnil plochý výbrus,nebo ten konvex...ale to je jistě jen detail a počítám,že u tebe i otázka domluvy a dobré komunikace se zákazníkem. Jistě máš,jak tě znám,pro "duťák" dobrý důvodHappy Páč nic nejni náhoda...

Je to tak. Dutý v této verzi mám nejrychleji vyroben. S klínovým by mi to paradoxně trvalo déle. A to znamená buď vyšší cenu kudly, nebo můj menší zisk. Jak prostá matematika. Happy

Jo, a už se mi lepí v dílně další, takže, další kudla bude zítra. Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Něco z výroby další buřtkudly...

A uhlíková bushcraft hračka s mým oblíbeným dřevem, brazilskou třešní.Happy Dělám zrovna takovou miniserii šesti podobných kudel...

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_6053.jpg.jpg
Snímek_6055.jpg.jpg
Snímek_6056.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Applause Ok
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Romane moc pěkný buřtkudličky...Applause
Tu co jsi mi upravoval dnes dostal můj nej kamarád ke 40tým narozkám.

Pěkná práce.Ok

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2010
Tak ten tmavší kudlík naprostá bombaOk
Suomi Finland Perkele!
Posláno:

Štamgast
Díky za reakce. Ty uhlíkovky jsou na popud jednoho kamaráda, co mně hecoval, proč nedělám levné nože, jako dělá nožíř z Polska-Tlim. Však jsem psal párkrát, že jednou Tlima doženu. Happy No, nedoženu, furt jsem o trochu dražší, než on. Ale jsem rád, že se vám kudly líbí. Mně se drží v ruce velmi dobře. Což si může každý zkusit na výstavě v Praze, kde v tuto neděli budu, pokud se nic nepodělá. A kdo mně na výstavě zažil, tak ví, že tu pusu nezavřu. Happy Sice domů jezdívám s tím, že mi pak z toho třeští hlava, ale líná huba-holé neštěstí, jak říkávaly už naše babičky. A moje babi měla ještě jedno rčení: "Kdo platí,ten poroučí." Takže, náš zákazník, náš pán. Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
traffic_juzz napsal:

Budeš jej mít vyroben, jsi v pořadí. Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/21/2010
Jestli to není tajemství, jaká je prosím cena té uhlíkové buřtkudly?
Posláno:

Štamgast
von Kreuz napsal:
Jestli to není tajemství, jaká je prosím cena té uhlíkové buřtkudly?

Není. Snažím se vejít i s koženým pouzdrem pod dva litry. Jen to pouzdro mně stojí u sedláře pětikilo. Ale na Tlima nemám, je ještě levnější.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Black napsal:
... Ale na Tlima nemám, je ještě levnější.

Nic si z toho nerob, z Polska je hadam vsetko lacnejsie. Cool Pravdou ale je aj to, ze nizsia cena = nizsia kvalita. Ale to zase u Tlimovych nozov neplati v ziadnom pripade. NoNoNo
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum