ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Kuchařský nůž do kuchyně. Happy Dar ode mně kamarádovi k narozeninám. Jen to dřevo jsem dostal. Zatím jsem s takovým nedělal, takže nevím, jak se jmenuje. Poradíte?

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_6058.jpg.jpg
Snímek_6060.jpg.jpg

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/9/2011
Quote:
Dělám zrovna takovou miniserii šesti podobných kudel...

Ahoj Black, je medzi nimi aj tá moja?-(výmena za Kyzliar)
marek
Posláno:

Štamgast
KorbaChlop napsal:
Quote:
Dělám zrovna takovou miniserii šesti podobných kudel...

Ahoj Black, je medzi nimi aj tá moja?-(výmena za Kyzliar)
marek

Je. Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/20/2011
No Blacku,pěknej dranžírák,nebo se jen zdá na té fotce tak vejkej?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/10/2008
Black napsal:
Kuchařský nůž do kuchyně. Happy Dar ode mně kamarádovi k narozeninám. Jen to dřevo jsem dostal. Zatím jsem s takovým nedělal, takže nevím, jak se jmenuje. Poradíte?

Ahoj Blacku, opravdu krásný kuchyňák. S dřevem bohužel neporadím. A ty tvoje buřtkudly s uhlíkovky jsou parádní Ok
Posláno:

Štamgast
Looky.D napsal:

Není to až tak velké. 21cm čepel. Už mi někteří kuchaři řekli, že by brali i delší.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/20/2011
Black napsal:
Looky.D napsal:

Není to až tak velké. 21cm čepel. Už mi někteří kuchaři řekli, že by brali i delší.
Dranžíraky se dělají 20-25cm,větší je už nepraktický.Vážně se ti povedl.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/9/2008
Takže v klasickom hrdom postoji, (ktorý som odpozeral od nemenovaného nožiaraHappy )
Blackov kuchyňak:

dipper vložil tyto přílohy:
P1030748.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Black napsal:
Kuchyňák parádníOk ,ale se dřevem ti taky neporadímCry Budeš ho mít v Práglu?
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
Budu. Beru zase obrovskou hromadu nožů, co mám nadělány, jako "výstavní vzorky" na osahání velikosti. A zase nebudu mít nic na prodej, Happy jen na objednávku. Já prostě nestíhám vyrábět. Na kudly mám pořadník, a pořád jsem ve skluzu. A to jsem dneska ráno od 4.30 do 5.00, než jsem jel do práce ještě smirkoval kudlu...Odpoledne až noc-realita je, že to je max 4 hodiny denně, co tomu můžu věnovat čas. Musím taky poslouchat manželku, a nakoupit, pomoct s úklidem, a tak.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
dej si ještě druhej křížem a třetí do zubů... a můžeš nastoupit na pirátskou loď Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
Quote:
Já prostě nestíhám vyrábět. Na kudly mám pořadník, a pořád jsem ve skluzu. A to jsem dneska ráno od 4.30 do 5.00, než jsem jel do práce ještě smirkoval kudlu...Odpoledne až noc-realita je, že to je max 4 hodiny denně, co tomu můžu věnovat čas

No asi je čas nechať prácu a začať sa venovať kudlám naplno. Happy
Posláno:

Štamgast
Dido napsal:
Quote:
Já prostě nestíhám vyrábět. Na kudly mám pořadník, a pořád jsem ve skluzu. A to jsem dneska ráno od 4.30 do 5.00, než jsem jel do práce ještě smirkoval kudlu...Odpoledne až noc-realita je, že to je max 4 hodiny denně, co tomu můžu věnovat čas

No asi je čas nechať prácu a začať sa venovať kudlám naplno. Happy

Ani náhodou. Cool Tak pohodovou práci, jako mám já, má málo lidí. Moje pracovní nářadí je obvykle jehlový pilník, a kalkulačka. Výroba jednoúčelových měřidel. Mám zodpovědnost, ale taky volnou ruku při práci. Dělám, kolik chci, a jak chci. Ale dílna musí šlapat. Pak šéfa nezajímá, jak jsem to zmákl. Navíc, do konce života už jsem chráněn formulkou "Nemoc z povolání". Což v praxi znamená, že i když budu celý den popíjet kafe a budu tvrdit, že mně zrovna bolí ruce, tak dostanu zaplaceno 100procent výplaty. A to samé, když jdu na memocenskou, taky 100 procent průměrné výplaty. Laugh Takže, já už svůj zlatý lístek do důchodu mám. Happy . Nože jsou jen, abych přilepšil rodině, a sobě, abych měl na koníčky. Protože, když shrnu zisk a náklady, tak to samé mám na hodinu v práci, ale bez dřiny a blbých hádek s některými zabedněnci.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
Súhlasím s tebou, ak to dobre ide v práci tak dobrú prácu si treba za každú cenu chrániť a nemá význam zbytočne špekulovať.
Posláno:

Štamgast
Je to tak, mám práci, která mne navíc dost baví. Plus, třeba dnes mimo práce na nerez programu, kdy jsem šudlal nějaké přiblblé nerez plechy, tak jsem si potrénoval rytinu, když jsem obrýval kudrlinkama šupléru. Laugh To obvykle, mí spolupracovníci komentují slovy "už mu zase hrabe".Happy Už mám porytá všechna pracovní kladiva, a reju dál.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/19/2009
Black napsal:
Ani náhodou. Cool Tak pohodovou práci, jako mám já, má málo lidí. Moje pracovní nářadí je obvykle jehlový pilník, a kalkulačka. Výroba jednoúčelových měřidel. Mám zodpovědnost, ale taky volnou ruku při práci. Dělám, kolik chci, a jak chci. Ale dílna musí šlapat. Pak šéfa nezajímá, jak jsem to zmákl. Navíc, do konce života už jsem chráněn formulkou "Nemoc z povolání". Což v praxi znamená, že i když budu celý den popíjet kafe a budu tvrdit, že mně zrovna bolí ruce, tak dostanu zaplaceno 100procent výplaty. A to samé, když jdu na memocenskou, taky 100 procent průměrné výplaty. Laugh Takže, já už svůj zlatý lístek do důchodu mám. Happy . Nože jsou jen, abych přilepšil rodině, a sobě, abych měl na koníčky. Protože, když shrnu zisk a náklady, tak to samé mám na hodinu v práci, ale bez dřiny a blbých hádek s některými zabedněnci.

Takto uvažovat je spíše k pláči.
Nikdy neodsuzuj nikoho, dokud jsi neušel alespoň míli v jeho mokasínách.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/7/2011
Ahoj Zababo,
jaká měřidla děláš?To by mě zajímalo.Shocked
Posláno:

Štamgast
Cokoliv sem napíšu, má svůj důvod. Takto oznamuji svým kolegům, že více expandovat nechci, a nebudu. Dělám nyní na totálním maximu, jakého jsem schopen. Tím mám naprosté minimum volného času pro sebe a na svou rodinu. A to není supr. Stačilo by, aby mi v práci přidali plat, a já budu moci z nožů naopak ubrat, a dělat méně. Vůbec to není o tom, komu se to líbí, či ne. Tohle je prostě normální život v realitě.

Míro, jsem prostě šablonář. Výroba tvaru na kovovém plechu, nebo výroba délky v toleranci. Tím dodám tvar výrobě(soustružníkovi, nebo karuseláři),poté kontrole jakosti pro přejímku a nakonec s mou šablonou měří přejímač firmy, co si náš výrobek kupuje. Takže, blbá zámečničina ale s velkou zodpovědností.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/7/2011
jaká blbá zámečničina.Prosím tě uvědom si,že každý,kdo je přínosem pro fimu,ať už v jakém podání,je přínosem pro tuto zem.Ne jako ti ,co ji rozkrádají a co je mi z nich na blití.Každý,ať je to kdokoliv,kdo odvádí poctivou práci,ma můj obdiv.i zametač,baba ,co čistí hajzly.(Jak by to bez nich vypadalo?)Protože jak by to vypadalo bez OBYČEJNYCH lidí,kteří se jako mravenečci starají o chod stroje.Každý tu má své místo,až na ty posraný rozkradače,a tento stroj se jmenuje Česko.Ať každý si myslí co chce,že jsem třeba blb,ale třeba v Japonsku jsem si hrdě na stůl dal Českou vlaječku.No a pak i ti japonci viděli hned s kým mají tu čest.A ostudu jsem teto zemi nedělal.Takže Romane,žádný blby zámečník a jestli svou práci děláš poctivě,jsi přínosem!!!!
Posláno:

Štamgast
Děkuji. Dělám ji poctivě, a jsem jeden z nemnoha šťastných ve fabrice, co mají svou práci jako koníček. Baví mně to. Dříve mně to bavilo ještě víc. Měli jsme zbrojní výrobu, dělali jsme tanky, a kde co jiného. A já krom šablon vymýšlel různé přípravky, aby to šlo vyrobit líp. Tuším, se tomu říká "zlepšovací návrhy". Ale protože jsem podal stovky takových fíglů, a prachy mi nedali, už jsem tuto aktivitu v práci omezil. Zrovna před týdnem jsem dal šéfovi na stůl zlepšovák, že zakoupením něčeho za 8 litrů ušetří ročně 150litrů. Odpověď ze čtvrtka, jak to pokročilo-prý nejsou peníze. Takže na ně hážu bobek. Zlepšováky raději nacpu sem na Knife.
Jen ta blbost, že jsem natáhl na filcový kotouč pás z pásovky Bosch mi vydělala velmi hodně peněz. Prostě jsem roky nepotřeboval nožířskou pásovku. V Lipové poté ukážu v praxi, co umí ten můj upínací přípravek na vrtačku, nebo brusku. Jak s minimem peněz a nářadí vytvořit hodnoty.

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_2663.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum