ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Je to tak, mám práci, která mne navíc dost baví. Plus, třeba dnes mimo práce na nerez programu, kdy jsem šudlal nějaké přiblblé nerez plechy, tak jsem si potrénoval rytinu, když jsem obrýval kudrlinkama šupléru. Laugh To obvykle, mí spolupracovníci komentují slovy "už mu zase hrabe".Happy Už mám porytá všechna pracovní kladiva, a reju dál.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/19/2009
Black napsal:
Ani náhodou. Cool Tak pohodovou práci, jako mám já, má málo lidí. Moje pracovní nářadí je obvykle jehlový pilník, a kalkulačka. Výroba jednoúčelových měřidel. Mám zodpovědnost, ale taky volnou ruku při práci. Dělám, kolik chci, a jak chci. Ale dílna musí šlapat. Pak šéfa nezajímá, jak jsem to zmákl. Navíc, do konce života už jsem chráněn formulkou "Nemoc z povolání". Což v praxi znamená, že i když budu celý den popíjet kafe a budu tvrdit, že mně zrovna bolí ruce, tak dostanu zaplaceno 100procent výplaty. A to samé, když jdu na memocenskou, taky 100 procent průměrné výplaty. Laugh Takže, já už svůj zlatý lístek do důchodu mám. Happy . Nože jsou jen, abych přilepšil rodině, a sobě, abych měl na koníčky. Protože, když shrnu zisk a náklady, tak to samé mám na hodinu v práci, ale bez dřiny a blbých hádek s některými zabedněnci.

Takto uvažovat je spíše k pláči.
Nikdy neodsuzuj nikoho, dokud jsi neušel alespoň míli v jeho mokasínách.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/7/2011
Ahoj Zababo,
jaká měřidla děláš?To by mě zajímalo.Shocked
Posláno:

Štamgast
Cokoliv sem napíšu, má svůj důvod. Takto oznamuji svým kolegům, že více expandovat nechci, a nebudu. Dělám nyní na totálním maximu, jakého jsem schopen. Tím mám naprosté minimum volného času pro sebe a na svou rodinu. A to není supr. Stačilo by, aby mi v práci přidali plat, a já budu moci z nožů naopak ubrat, a dělat méně. Vůbec to není o tom, komu se to líbí, či ne. Tohle je prostě normální život v realitě.

Míro, jsem prostě šablonář. Výroba tvaru na kovovém plechu, nebo výroba délky v toleranci. Tím dodám tvar výrobě(soustružníkovi, nebo karuseláři),poté kontrole jakosti pro přejímku a nakonec s mou šablonou měří přejímač firmy, co si náš výrobek kupuje. Takže, blbá zámečničina ale s velkou zodpovědností.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
jaká blbá zámečničina.Prosím tě uvědom si,že každý,kdo je přínosem pro fimu,ať už v jakém podání,je přínosem pro tuto zem.Ne jako ti ,co ji rozkrádají a co je mi z nich na blití.Každý,ať je to kdokoliv,kdo odvádí poctivou práci,ma můj obdiv.i zametač,baba ,co čistí hajzly.(Jak by to bez nich vypadalo?)Protože jak by to vypadalo bez OBYČEJNYCH lidí,kteří se jako mravenečci starají o chod stroje.Každý tu má své místo,až na ty posraný rozkradače,a tento stroj se jmenuje Česko.Ať každý si myslí co chce,že jsem třeba blb,ale třeba v Japonsku jsem si hrdě na stůl dal Českou vlaječku.No a pak i ti japonci viděli hned s kým mají tu čest.A ostudu jsem teto zemi nedělal.Takže Romane,žádný blby zámečník a jestli svou práci děláš poctivě,jsi přínosem!!!!
Posláno:

Štamgast
Děkuji. Dělám ji poctivě, a jsem jeden z nemnoha šťastných ve fabrice, co mají svou práci jako koníček. Baví mně to. Dříve mně to bavilo ještě víc. Měli jsme zbrojní výrobu, dělali jsme tanky, a kde co jiného. A já krom šablon vymýšlel různé přípravky, aby to šlo vyrobit líp. Tuším, se tomu říká "zlepšovací návrhy". Ale protože jsem podal stovky takových fíglů, a prachy mi nedali, už jsem tuto aktivitu v práci omezil. Zrovna před týdnem jsem dal šéfovi na stůl zlepšovák, že zakoupením něčeho za 8 litrů ušetří ročně 150litrů. Odpověď ze čtvrtka, jak to pokročilo-prý nejsou peníze. Takže na ně hážu bobek. Zlepšováky raději nacpu sem na Knife.
Jen ta blbost, že jsem natáhl na filcový kotouč pás z pásovky Bosch mi vydělala velmi hodně peněz. Prostě jsem roky nepotřeboval nožířskou pásovku. V Lipové poté ukážu v praxi, co umí ten můj upínací přípravek na vrtačku, nebo brusku. Jak s minimem peněz a nářadí vytvořit hodnoty.

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_2663.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/18/2010
makovička napsal:
jaká blbá zámečničina.Prosím tě uvědom si,že každý,kdo je přínosem pro fimu,ať už v jakém podání,je přínosem pro tuto zem.Ne jako ti ,co ji rozkrádají a co je mi z nich na blití.Každý,ať je to kdokoliv,kdo odvádí poctivou práci,ma můj obdiv.i zametač,baba ,co čistí hajzly.(Jak by to bez nich vypadalo?)Protože jak by to vypadalo bez OBYČEJNYCH lidí,kteří se jako mravenečci starají o chod stroje.Každý tu má své místo,až na ty posraný rozkradače,a tento stroj se jmenuje Česko.Ať každý si myslí co chce,že jsem třeba blb,ale třeba v Japonsku jsem si hrdě na stůl dal Českou vlaječku.No a pak i ti japonci viděli hned s kým mají tu čest.A ostudu jsem teto zemi nedělal.Takže Romane,žádný blby zámečník a jestli svou práci děláš poctivě,jsi přínosem!!!!

Dal jsem ti plus, protože tvůj názor se mi velice líbí a sám se ho snažím držet. I když v této zemi nesouhlasím se spoustou věcí, jsem v podstatě hrdý patriot. Ahoj Marek
Inteligent vládne chaosu, pořádek je pro blbce.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/30/2010
Dnes jsem se stal šťastným majitelem Blackova bola survival (sic z druhé ruky), ale po intenzivním seznamování během odpoledne nezbývá než smeknout. Precizní zpracování, skvělá ergonomie, výborná funkčnost. Děkuju.
Posláno:

Štamgast
Děkuji. Jsem vždy velmi rád, když jste lidi s mými zámečnickými výrobkyGrin spokojeni.
I já si udělal radost, a mám skládací Parang vyrobený Buddy Westonem podle designu mého parangu. Je to pro mně taky prostě hračka. Happy A navíc, jsem poctěn, že si Buddy vybral můj design.
A po včerejší výstavě nožů v Praze jsem nadšen. Tolik lidí u mého stolku, a domluvená další velká hromada zakázek. Jsem šťasný muž, líbí se vám, co dělám.. Happy

Dva_parangy_skládaci_a_pevny..jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/26/2009
uz si ho aj testol?ci to neni pracovny nastroj?
dufam v najlepsie, cakam najhorsie
Posláno:

Štamgast
t.adam265 napsal:
uz si ho aj testol?ci to neni pracovny nastroj?

Testoval jej přímo Buddy Weston. Laugh Rozštípal s ním prý na zahradě starou švestku. Totálně v pohodě. A v neděli mi říkal, že už jich prodal několik, a něco snad i lovcům, co s ním porcovali divočáka. Happy
Ale když bude Buddy chtít, napíše to sám. Vím, že na moje vlákno sem tam nakoukne.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/18/2010
Black napsal:
Další ze serie bushcraft knife z uhlíkové oceli. Tl.3mm, dutý výbrus. Dřevo je turecký ořech. Docela chápu, že je v oblibě u puškařů na výrobu pažeb. Krásně se s ním dělá. Kudla je můj další kostlivec ve skříni. Měla být hotova už hodně dávno minulý rok. Je pro kamaráda od Nestora, a já to posr. a trvalo mi to.
Na přání je tam jednoduchý monogram. Je rytý ručně. Dělá se to hůře, když není hladký podklad. A navíc, to prostě až tak moc neumím. Ale snad se to bude líbit. Majitel je už asi z toho čekání na kudlu obrostlý mechem. Happy

Majiteľ sa určite veľmi potešil. Dizajnovo krásny nôž!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/26/2009
daval som to uz aj na ine vlakno ale patri to aj sem Admire vcerajsie zacistovanie chodnikov na prechadzke :)

t.adam265 vložil tyto přílohy:
makacka.JPG

dufam v najlepsie, cakam najhorsie
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/12/2009
Black napsal:
Děkuji. Jsem vždy velmi rád, když jste lidi s mými zámečnickými výrobkyGrin spokojeni.
I já si udělal radost, a mám skládací Parang vyrobený Buddy Westonem podle designu mého parangu. Je to pro mně taky prostě hračka. Happy A navíc, jsem poctěn, že si Buddy vybral můj design.
A po včerejší výstavě nožů v Praze jsem nadšen. Tolik lidí u mého stolku, a domluvená další velká hromada zakázek. Jsem šťasný muž, líbí se vám, co dělám.. Happy

Tak toto by bola absolútne žúžo dvojka na výlety do lesa... Niečo perfektné. Akurát nie a nie nájsť rozdiel medzi Tvojím parangom a otvárakom od BW. Zrejme je aj BW kvalitný zámočník Wink Laugh Laugh Toho Paranga si časom musím zadovážiť, stále naň pokukujem a nadobúdam dojem že bez neho nedokážem žiť...
kontakt: mototechna zavináč mototechna.net
Posláno:
Štamgast
panebože to vypadá jedovatě,to bych nechtěl mít zaseklý v hlavě....hahhahaLaugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
2Black> Gratulujem k zatvaraciemu parangu... celkom im to spolu pristane.. :)
Posláno:

Štamgast
Děkuji, že se vám to líbí. Buddymu to vzkážu. Cool

Dovolím si sem na moje vlákno dát odkaz na klučinu, co na Pražské výstavě vystavoval ty čínské meče vysoké kvality. Věc v čr do té doby nevídaná. Navíc, je přítelem mého si-fu I.Rzounka, je tedy i mým přítelem.

http://www.emperor-swords.cz/
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Dar ode mně kolegovi v práci. 17029, švestkové dřevo. Líbí se mu, už jej viděl, tak je to OK. Happy

Snímek_6069.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Black napsal:
Dar ode mně kolegovi v práci. 17029, švestkové dřevo. Líbí se mu, už jej viděl, tak je to OK. Happy
Jestli je to ten,co jsem měl v ruce na výstavě,divil bych se,kdyby se nelíbilOk Applause Asi šťastnej kolega.....Happy
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
Není. Happy Tohle už je další kudla. Strouhám to, jak Baťa cvičky.Cool
(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum