ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Musíš se zeptat jeho. Já tohle netuším.
Ale mám jiný dotaz. Z čeho mám vysoustružit kamarádovi pevnostní šrouby k upevnění listu na motorové pile? Ukroutil to, a nedaří se mu to sehnat. Vyrobit to umím, jen zvažuju, z čeho.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/3/2007
To Mototechna
Ten tvuj kudlik je važně super Ok a je super spacovaný jak jsem byl u Bleka tak jem si ho zcela bez dovolení ošahal Happy a seděl jak prdel na hrnec akorat ty přiložky by výc seděly z mikarty nebo něčho víc "military"
Aj s klockem misto řiditek
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
black: co má za pilu? můžu se zeptat hajnýho co řídí těžbu, pochybuju že by se to na nějakou profi pilu (stihl, husq) nedalo koupit-sehnat....
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/6/2010
Blacku, předně mu vysvětli, že šrouby na lištu sice mají devatenáctky matky, ale rozhodně to není k utahování na krev, je to pouze proti stranové vibraci, na posun a šponování je tam extra šroub a ten nedovoluje liště pohyb dopředu a dozadu.
Je jedno z čeho to uděláš, bude li se k tomu chovat stejně a rvát to na krev, někde je i norma na utažení přímo na momenťák a vůbec to nemá extremní hodnoty spíš naopak.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/22/2008
Black napsal:
Musíš se zeptat jeho. Já tohle netuším.
Ale mám jiný dotaz. Z čeho mám vysoustružit kamarádovi pevnostní šrouby k upevnění listu na motorové pile? Ukroutil to, a nedaří se mu to sehnat. Vyrobit to umím, jen zvažuju, z čeho.

Tak materiál mě zatím nenapadá, neb řeším jiný problém. Taky se mi podařilo jeden šrou ukroutit, ale za nic mi nejde ho vytáhnout. Tedy předpokládám, že je tam našroubovaný, tak jsem na něj několikrát CO-čkem navařil matku, ale vždy jsem ji opět ukroutil ... Angry

g.
Posláno:

Pozorovatel
U hodně pil ty šrouby (1-2) končí zašroubované do těla z lehké slitiny, takže dorvání v lepším přídě strhne šroub, v horším strhne závit v těle!!!
Posláno:

Štamgast
Нестор Иванович Махно napsal:
Blacku, předně mu vysvětli, že šrouby na lištu sice mají devatenáctky matky, ale rozhodně to není k utahování na krev, je to pouze proti stranové vibraci, na posun a šponování je tam extra šroub a ten nedovoluje liště pohyb dopředu a dozadu.
Je jedno z čeho to uděláš, bude li se k tomu chovat stejně a rvát to na krev, někde je i norma na utažení přímo na momenťák a vůbec to nemá extremní hodnoty spíš naopak.

Já myslím, že to prostě posr...ale chci mu pomoct. Vysoustružené to mám za chvilku, jen matroš. Budou stačit pevnostní šrouby s ražením "10"?. Nic pevnějšího jsem v obchodech neviděl. Jednu stranu závitu zkrátím, druhou nařežu v soustruhu.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pozorovatel
Ten matroš nehroť do tvrdosti ať to neodsere tělo, já sem mněl jednu pilu co blb taky dorval a dělal mi kámoš šrouby z něčeho úplně obyč co se válelo v dílně, na té pile to je furt a dlouho bude, stačí vysvětlit, že to není na dorvání.
Posláno:

Štamgast
OK, vyřídím, opravím.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pozorovatel
Ono nejde silou nahradit povinnost průběžné kontroly, což znamená sem tam vypnout pilu a zkontrolovat napnutí řetězu a nepovolení šroubů, popř. to že nikde netečou provozní kapaliny.
Posláno:
Štamgast
tak hlavně počítám že po několika pilníko přebroušeních se sundavá řetěz a brousí pořádně, táta u toho vždy sundavá i lištu.. druhá věc že tu lištu taky občas mění..... a to je rekreační řezač, ne jako známej co dá 7 000 kubíků za sezonu jednou pilou (a to nemá jako hlavní náplň práce...)
Posláno:

Štamgast
U hodně pil ty šrouby (1-2) končí zašroubované do těla z lehké slitiny, takže dorvání v lepším přídě strhne šroub, v horším strhne závit v těle!!!

Stal se ten "lepší případ" ... šroub se ukroutil. Ale jak ho dostat ven, když nejde?

g.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Kup si sadu vřetenových vytahováků na zalomené šrouby-stojí kolem 300.-ale použiješ často,vypadají jako kónické ztorzované imbusáky.Navrtáč díru do zalomeného šroubu a tímhle forichtunkem to bude venku raz dva.Mockrát vyzkoušeno,doporučujuHappy
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Pozorovatel
No postavit na stojanovku, odvrtat dírku a pak nasadit levotočivý závitník.
Jinak praxe ukázala, že ideální je mít namazaný závit, pak se i dorvaný tak často nekousne.

K liště, co druhé ž třetí řezání sundat, zkontrolovat hrany a drátem projet drážku, dostat humus ven, vyfoukat filtr a celkově to prohlédnout.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
No postavit na stojanovku, odvrtat dírku a pak nasadit levotočivý závitník.
Jinak praxe ukázala, že ideální je mít namazaný závit, pak se i dorvaný tak často nekousne.

K liště, co druhé ž třetí řezání sundat, zkontrolovat hrany a drátem projet drážku, dostat humus ven, vyfoukat filtr a celkově to prohlédnout.
Zapomněl jsi dodat,že proplesknout kutila,co to dorval na bejka....Laugh
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Štamgast
No já to moc nerval, i když utrhnout 16ku šroub klíčem zase tak velký problém není .... několikrát se mi to "zadařilo" Sad
Ale tady jsem skutečně utahoval s citem, šroub už musel být načnutý ... pila koupena z "druhé ruky".

g.
Posláno:

Pozorovatel
No snad se ti to povede, je škoda mít pilu nanic kvůli banalitě. Jinak z kupování pil po někom sem se vyléčil (teda ž naponěkolikáté) raději pošetřím a vezmu si novou, jek rvát peníze to něčeho co někdo dorasoval a včas mi jako super kup prodal.
Posláno:

Štamgast
Tak ona jinak chodí dobře, motor se jeví jak "pila", lišta mi přijde, že toho taky moc za sebou nemá. Zapoměl jsem podotknout, že ty utahovací šrouby tam jsou dva vedle sebe a na ten druhý to zatím drží dostatečně. Jen nemám rád, když něco není tak, jak má být.

g.
Posláno:

Štamgast
KorbaChlop napsal:
...takto to vyzerá, keď sa spoja remeselná zručnosť s krásnym, jednoduchým a predovšetkým funkčným dizajnom. palec hore Black-uOk

Už jak Golem namaloval tu první designovou verzi, kterou jsem předělal, jsem si říkal, že tohle bude kudla, kterou chci dělat. Myslím, že je to dobrý nůž, a většině lidí sedne do ruky dobře. Té zbývající sedne ten druhý tvar na pistolový úchop. Však to pořád píšu, že je to jen finka ve fultang verzi. Tedy, finka s příložkama. Na tom noži se prostě nemá co pokazit při užívání. Ale co se týče designu rukojetí, tak tohle vychází z prapůvodní verze, co si nechal vyrobit R.Mears pro své bushcraft filmy od anglického nožíře, jméno mi vypadlo, začíná na "A". (budu ten nůž na přání dělat Matějkovi..)
Já mám staženy z internetu mraky fotek nožů. Sem tam si tím listuju, a někdy mně prostě napadne, jak to udělat po svém, trochu jinak. No, a správný strojař hledí, jak si práci ulehčit, ne aby si přidělal pakárnu při výrobě. Happy Takže, ergonomie, design, užitek. Prostě tvorba užitného designu. Happy Proto rád chodím do IKEA, to je stejné. Vyrobit to líbivě, levně, funkčně.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
z tou funkčností u ikea bacha - dostal jsem za úkol smontovat nějaké jejich police... je jasný že nikdo nepočítá s častou rozborkou-sborkou nábytku, ale přestě mě to měkký lisovaný nepříjemně překvapilo -ale určitě to bylo kvalitnější než nějaká sra... z asko nebo odkud.. známý dostal skříň od nich (novou), že do garáže.. nakonec jsme to prošroubovali samořezama Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum