ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/5/2010
proč si takový hov... pořizoval?Happy když to chce teď odlehčovat? nebylo by rychlejší-levnější-jednodušší okopírovat ten tvar a vypálit a udělat mu nový (3-4 mm), i střenky by se daly použít ne?Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
pepe12345 napsal:
proč si takový hov... pořizoval?Happy když to chce teď odlehčovat? nebylo by rychlejší-levnější-jednodušší okopírovat ten tvar a vypálit a udělat mu nový (3-4 mm), i střenky by se daly použít ne?Happy

Ano. Laugh Laugh Laugh Cool Jen tl. bych za sebe stanovil vzhledem k velikosti nože na tl.5-5.5mm. Takovou čepel mám vyrobenou dříve, jež si jeden vypije kafe.Cool Někdy, když mně drží blbá, a sám před sebou machruju, stopuju si časy, za jaké to či ono vyrobím. To se pobaví můj kamarád, co to tady čte, a dělá mi úkoláře.Laugh Cool v práci. Místo toho, aby mi psal časy, tak já se honím sám. Ale do postupu práce mi místo rad, které bych mu omlátil o hlavu se naučil krásnou větičku:"vyrobit dle dispozic šablonáře". A postup práce, který mám dostávat jako dokumentaci k výrobě šablon sám přejmenoval jako "humoristický občasník s obrázkovou přílohou"(čti výrobní postup práce s výkresovou dokumentacíLaugh ) Jo, šablonář je prostě dáreček, no hotový prezent.Happy Já su držkatý aj v práci.Happy
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Můj poslední příspěvek je v čase. 9hodin,14 minut. Nyní je 10hodin, 10 minut. Happy Za tu dobu jsem udělal Dipperovi na přání dvě předělávky výbrusů na Britských armádních mačetách. Takže fotky před hodinou, a po hodině práce.
První shora je můj majetek. Mám jej od Krakena-bártr.(to slovo mám rádHappy )
Další dva jsou Dippera. Bylo to naprosto nefunkční, byly tam i vůbec nenabroušené plochy. Takže, asi v armádě musejí mít mezi ženisty kolonku "brusič nářadí". Happy Asi tedy kolega. Happy Protože ve stavu, jak přišly, jsou prostě nefunkční. Přebrousil jsem to na mírně čočkový brus, jako mám na svých Parang plocháčích.Happy

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_6091.jpg.jpg
Snímek_6094.jpg.jpg
Snímek_6095.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Broušení jsem dělal na pásovce od Franze, na nejvyšší rychlosti, tedy 24m/s... Brusný pás-je na fotce. Guma, smirek. Keramika od Jan03, kterou mám na obtahování.

Snímek_6093.jpg.jpg
Snímek_6092.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Proti gustu žádná.......Jen mě napadá,proč si pořizovat mačetu,kterou pak musím nechávat přebrousit,aby vůbec fungovala,když tady http://black-knives.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=29 jsou k mání už funkčníHappy ,ale každý má své důvody...Happy
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
JJ, a protože jsem sklerotický debil, tak jedna taková už měla na zahradě u R.Tesaříka makat. Tak to Richard dostane ode mně, jako dar, když už zase se zpožděním. Happy Ale už to jede na kalení...
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/9/2008
Vyzerá to, že tie krokodíly budú konečne aj hrýzťHappy Ďakujem.
Posláno:

Štamgast
dipper napsal:
Vyzerá to, že tie krokodíly budú konečne aj hrýzťHappy Ďakujem.

Prkotiny řeším mezi kafem, a dvěma zívnutími.Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pokročilý
Že si Ty kúsok namyslený?! NoNoNo
A ešče ten čierny, aby som mohol dobre spať.Laugh
Posláno:

Štamgast
Happy Myslím, že ne. Jen rychlý, jak srač*a, když chci. Happy

Ten černý, podívej, co jsem ti k němu tady napsal. Pak mi písni třeba mail. V Lipové by se mi to dělalo hůře, i když, i tam bych ti to udělal. Ale tam jsem ti už slíbil předělávku toho bushcraft nože.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pokročilý
K tej BK2 od Kabaru. Je zaujímavé, že urobili ten nôž masívnejší. Veľkosť tá istá a čepeľ hrubšia o viac ako 1 mm a je ťažší o 100 gr. Aký mal výrobca dôvod na zmenu . Pôvodný Camillus je dosť robustný, tak prečo takáto zmena? Je to fakt pajser.

Zatiaľ ma napadol len jeden dôvodHappy Či oni v Kabare nepoznajú Bulisa a jeho Nožnení a nechcú si tam urobiť hanbu.Laugh
Posláno:

Štamgast
Našel jsi i to, z jakého materiálu to je, a na kolik to nechávají kalit? Tvrdost mám možnost si nechat přeměřit.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
uz sa tesim az sa niekedy v dalekej buducnosti Razz Happy medzi burtkudlami objavi jeden s cockou.. Wink..tie fotky drazdia chutove bunky...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Black napsal:
Našel jsi i to, z jakého materiálu to je, a na kolik to nechávají kalit? Tvrdost mám možnost si nechat přeměřit.
Stará produkce Beckerů je 0170 - 6C high carbon steel a tvrdost 58-59Hrc. Nové kousky od K.B. jsou 1095 Cro-Van,tvrdost nepíšou,ale bude to podobné.....
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
Souhlas. Mám hotovou předělávku výbrusu. Sežralo mi to pás, je to tvrdé dost hodně. Bude to okolo 60Hrc.

V souvislosti tady s tímhle páčidlem mně napadlo, že ještě nemám nic takového v nabídce. Tak, už něco maluju. Happy

Snímek_6096.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pokročilý
SuApplause peer

Našiel som original odľahčenú rukoväť BK2 na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=tE7pBSXxSxM&feature=related
Posláno:

Štamgast
traffic_juzz napsal:
uz sa tesim az sa niekedy v dalekej buducnosti Razz Happy medzi burtkudlami objavi jeden s cockou.. Wink..tie fotky drazdia chutove bunky...

Jasně, napiš mi mail, musíme to upřesnit, já jsem hrozný blb, a furt něco zapomínám.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
BK2 mám, je to super nůž na těžkou práci...nechal bych ho tak jak je, všechno na něm má svůj důvod... Když vylehčit, tak bych si ho nechal udělat celej znova...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/1/2010
Ani já si na BK2 nemůžu stěžovat. Chtěl jsem nůž něco mezi ESEE 5 a BK2, tak jsem se v prosinci na Blacka obrátil mailem i s výkresem nože nicméně to do teď nějak neklaplo. Nakonec jsem pořídil KA-BAR a jsem spokojen.
Posláno:

Štamgast
Však jo, ledacos mi trvá, a taky dost zapomínám. Třeba ta kudla ze včerejška, tak ta je někdy ze začátku listopadu. Něco mám hned, a něco ne a ne. Navíc, funguje to u mně už dlouho tak, že jednoznačně mají přednost lidi, co mi poslali předem své peníze. Tam to vnímám tak, že tímto jim dlužím svou práci. A to je jediný bič na mně, co na mně platí. Když mám zakázky typu, až to budeš mít, tak se ozvi, tož to já to furt odkládám "až někdy bude čas". A pak to tak dopadá. Ti, co už mně znají, pošlou mi peníze-a starej se. Happy
(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum