ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/5/2010
jen se zeptám, ten "záštitový trn", neuvažuješ ho trošku o 1-2? mm prodloužit? mám buřtkudlu-která rezne a když fakt zaberu a tlačím tak mám občas subjektivní pocit že mi ten ukazovák přeskočí na ostří..- možná to bude i tím rádiusem, že je takový pozvolný..

ale třeba je to jen můj pocit, mám celkem tlustý prsty ....
ukazoval jsemt o pár myslivcům (na prase) a někteří když to vzali tak se báli toho samého - mají obvykle mikov nebo různé paroh-rambo nože které mají záštitu kolmou takže to tam moc nehrozí..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Souhlas, v mém případě smůla, vidím to tak 220 až 250 km jedna cesta.
Ale v tomhle máš pravdu, kdysi v pravěku jsem kupoval nože v Parfilexu.
Vzal do ruky a koupil, nebo nekoupil. Pak přišla nová doba, internet.
Vidíš, přečteš, naletíš na kecy kolem, no a ve finále, proto je mezi
milovníky nožů tolik kusů nožů, které prostě nesednou. Nebudu zastírat,
že to občas nebyl i můj případ.
Posláno:
Štamgast
herodes: časem si vyfiltruješ na co to jde a na co ne(bez osahaní..) krabicové věci které jsou z jedné fabriky klidně, tam mě zajímájen cena..
outdoor hadry, vybavení, zbraně.. jedině na osahání... buď to sedne nebo nesedne... pak případně zkusit ukecat prodejce na slevičku že na internetu to maj "za tolik"..
abych nebyl chápán špatně, uvedu příklad..

televize co sem chtěl, na netu za 20... v reálu za 30... to mi přišlo hodně hrubé.. ty internet-ceny byly celkem velké krámy, žádní šmelináři...
říkám prodejci - chápu že musíte mít přirážku - sklad, předváděčka, ale skok 20-30 je moc.. říká "navrhněte cenu".. říkám 23?... obratem to prodal...
takže se nebráním krámské přirážce, ale musí být tak nějak subjektivně v limitu Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Je ještě jedna možnost. Prostě ti to můžu poslat na osahání. Na poštu už mám autopilota. Asi tam trefím i se zavřenýma očima.Happy
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
se divím že sis nezařídil vyzvedávání pošty v sídle firmy, k nám pošťák jezdí Happy a skoropříbuznýmu co provozuje eshop se přímo nabízej všichni že si to budou vyzvedávat(1-50 balíků denně) to skoro máš ne?Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
Black napsal:
traffic_juzz napsal:
na prvy pohlad to vyzera ako vysoko funkcny kudel libiveho dizajnu...bolo mam tak rukovat pre mna hodnotim pozitivne...akurat na moje male ruky je mozno trocha vysoka, ale to clovek nevie kym to nema naozaj v ruke..v kazdom pripade..Applause

Stačí říct, a konkrétnímu člověku mohu ubrat z výšky i tloušťky. Výška je stejná, jako u Bola, ale tloušťka příložek je o 2mm užší. To bys koukal, jak se změnilo uchopení. Když designuju nový nůž, zvažuju každou i nepatrnou maličkost. Jak vychytat ergonomii, těžiště, a taky jak to namalovat tak, aby se mi to dobře a rychle vyrábělo.

zle som sa vyjadril..na bole je ta rucka super..akurat podla fotky sa mi na tej novej survival kudle zda ze je trocha vyssia, ale ked je zas uzsia tak sa to vyvazi..Happy
Posláno:

Štamgast
Na výšku je to stejné.Happy Plete tě to, že jsem úmyslně prodloužil dopředu ty příložky. Ale kdybys to měl v ruce, hned bys věděl proč.Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
aha..tak potom nie je o com...Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Jooo Romane moc pěkná Survival kudla....o 100% lepší než to BKčko.

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Přijedeš do Lipové? Budu tam mít svoje kudly na osahání. A tato na obrázku bude v nejbližších dnech zakalena. Bude snad po dokončení i o něco lépe vypadat. Zatím jsem sám z fotky rozladěný. V ruce vypadá teda líp. Stačí vyměnit materiál příložek třeba za černou micartu, dát povlak na čepel...A z materiálu to zatím vypadá, že první funkční kus zkusím vyrobit z 19312, kterou mám skladem doma. A dál se uvidí. Dám ti ji třeba na otestování, a pokusíš se jí zničit. Když to ten matroš nevydrží, budu zkoušet dál.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Romane Lipová u mne bohužel padá...:(

K té povrchovce,ted jsem jednu kudlu strkal na noc do Coca coly a vylezlo z toho pěkné šedočerné zabarvení...sice s pár flekama, ale to mi nevadí...
Tahle ručka je dobrá, to se jen zdá...v reálu to bude vypadat lít.
Jsem na tu kudlu zvědavej...musím počkat do Příbrami.

Jinak já nože neničím...nebo jo??Cry

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
No dobře, Romane,
jestli mě někdo nepředběhnul, hlásím se jako zájemce o první, kousek.
Posláno:

Štamgast
Kraken-tak jsem to nemyslel. Prostě bys ji mohl pořádně prověřit. Jak uznáš za vhodné. Já nemám čas běhat po lese, jsem furt v dílně. Ani na to kolo se nedostanu.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Herodes napsal:
No dobře, Romane,
jestli mě někdo nepředběhnul, hlásím se jako zájemce o první, kousek.

Tobě bych ji chtěl nabídnout a vyrobit, až ji budu mít otestovanou. Zatím jsem si nože a mačety testoval nejdříve sám, ale prostě, nestíhám. Až se osvědčí, další bude tvoje. V tl.5mm se dá sehnat dost materiálů. Jen, survival kudla je pro mně pole neorané. Bolo i Parang jsou užitím někde jinde.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
Jsem řikal, že bude lepší udělat novou kudlu inspirovanou BK2 než ho dolaďovat...
Posláno:

Štamgast
turista napsal:
Jsem řikal, že bude lepší udělat novou kudlu inspirovanou BK2 než ho dolaďovat...

Ale o tom to je. Myslím, že jsem už ukázal, že mám vlastní nápady. Dělám někdy nože jako variace na něčí kudlu(o víkendu budu mít kudlu pro Matějku), ale jestli mně na nožířině něco baví, tak je to právě navrhování funkčního designu.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
O tom to taky mělo bejt...ale musel jsem to jsem znova napsat, abych svojí předchozí domněnku a myšlenku zvěčnilLaugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Jsem zvědavej,jak se ta stabilka osvědčí,přežije Krakena?Happy Mám z toho mat. rozdělané 4 kudele,tak jsem fakt zvědavejHappy Každopádně ten tvůj survival je mi sympatickýApplause Ok Je to tvoje pojetí a ergonomie a to slibuje vše dobréAdmire
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
[quote=Vseta]Jsem zvědavej,jak se ta stabilka osvědčí,přežije Krakena?Happy

Co tím chtěl jako básník říct....Cry

Nožema neházím a chovám se k nim slušně....Grin

A ted něco pro pobavení..
Parang se usadil pod kočárkem a pomáhá při úklidu stromků padlích přez lesní kočárkářskou trať, která je v okolí našeho bydliště.
Některé úseky jsou zcela zablokované a nikdo to nepoklidí...a chudáci ženský to pak pracně s kočárkama objíždí. O víkendu musím ještě přibalit Kamu protože na některých úsecích je málo místa a trniny nám drásají kočárek...
Roman dělá pěšinky na singltreky pro kola...a já pro kočárky.Laugh

Kamarádovo malá se rychle naučila co a jak, když viděla někde padlej strom, tak mi hned podávala Parang.

Kraken666 vložil tyto přílohy:
DSC03427.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Kraken666 napsal:
Vseta napsal:
Jsem zvědavej,jak se ta stabilka osvědčí,přežije Krakena?Happy

Co tím chtěl jako básník říct....Cry

Nožema neházím a chovám se k nim slušně....Grin
...

Co kecas Laugh , hazis viz tady Razz Laugh Grin Wink
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum