ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Herodes napsal:
Kurňa Romane, Ty se nějak lepšíš a lepšíš. To je těma novýma bruskama,
nebo jak?

Já nevím, mně se zdá, že dělám furt jen ty samé zakalené plocháče. Ale vždy jsem psal, že mně zajímají vazby desing-opakovaná výroba. Brusky práci jen urychlí. Vyrobím to samé čímkoliv, na co dosáhnu, jen to bude trvat déle. Prostě, zámečník Happy se nesmí bát pilníku.
A ve finále, pilník mně v práci fakt živí(no, a pak ještě velká škála strojůLaugh )Ale je fakt, že s novou pásovkou od France mně to baví víc, a jde to rychleji.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Tak ta "stabilková" buřtka je Ok Admire Fakt paráda.....Přiznávám trošku závist matějkoviHappy
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
Ještě k té bushcraft kudle pro M.Matějku. Kdo si myslí, jak super vercajk používá zámečník, tak prdlajz. Happy Takhle to šudlám nahotovo na denním světle. Budiž blahořečen tchán, který postavil nad schodama z dílny střechu. Takže můžu šudlat i když prší, nebo je pařák.
Bez denního světla jsem v pérdeli páne hrábě. V práci jsem se naučil, že bez denního světla prostě hodně věcí nejde. Mám tam super osvětlení, a přesto, denní světlo to nenahradí. Proto naprosto třeba nechápu Buddyho Westona, že má dílnu ve sklepě, a dělá při umělém světle.

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_6133.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2007
Tak se mi to líbíOk , šmerglíček nasadit na pérstíček a až řéknu krleš tak to vézmi šturmem... Hele RomaneNoNoNo , nemůžu se na tebe dívat, tuhne mi z toho hřbetovina zničená z Dombasu. Už nejsme nejmladší, vem si něco na záda, třeba vestu z králíka. Chlad a průvan to jsou prevíti i na klouby a jak tak člověk sedí v průvanu a šudlá tak toho pohybu moc nenímrGreen Ale co ti budu...
Koukal jsem na ten "Prototyp survival nože" pardód "BSK1 (Black survival knife 1)" vypadá zajímavě, byly by rozměry? samozřejmě až došudlášRazz .

Optimismus je způsoben nedostatkem infomací.
Posláno:

Štamgast
Tak jsem dnes ráno vyběhl na chvilku do lesa,lehce "potestit" nějaký kudlíky.....v rámci špacíru,jsem vzal seknout i bejbíkaOk ,nepotřebuju ho testit,už vím co všechno svede,ale aby mu to nebylo lítoHappy Ještě na poslední fotce,jak ho nosím.....vlastně skoro každej denmrGreen Blacku,koukám,že brousíš doslova na koleniHappy

Vseta vložil tyto přílohy:
DSC05442.JPG.jpg
DSC05444.JPG.jpg
DSC05448.JPG.jpg
DSC05485.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Vseta napsal:
Blacku,koukám,že brousíš doslova na koleniHappy

Na koleni jo, ale se smirkem od tebe. Cool Poslyš, to přesekání kmenu není žádná sranda, doost dobrý výkon. Ok
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
patrio napsal:

Koukal jsem na ten "Prototyp survival nože" pardód "BSK1 (Black survival knife 1)" vypadá zajímavě, byly by rozměry? samozřejmě až došudlášRazz .

Tady. Před chvílí byl u mně v dílně Kanaďan. První, co řekl:"Vypadá divně, ale dobře se to drží". Druhá věta:" Ten je ale o polovičku lehčí, než to emerické těžítko". Happy Zatím to bude vypadat takto. Až po testech chci zkusit i verzi s delší čepelí, protože už na to mám poptávku. Jen to nechci přehnat, pak už je Bolo. Happy

Snímek_6152.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/22/2007
Blacku ten Matějkovej bushcraft to je nádorovej akát že jo?
Posláno:

Štamgast
upbraider napsal:
Blacku ten Matějkovej bushcraft to je nádorovej akát že jo?

To se ptáš toho pravého odborníka na dřevo. Machruju jen, když je z druhé strany nalepená cedulka. Happy Já ten název ani nedokážu vyslovit. Happy M.Matějka mi to vrazil v Praze na výstavě do ruky, s tím, že z toho to mám udělat. A šmytec, vsjo jásno.
Ale podle vyhledávače to je akát.

Snímek_6159.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/22/2007
Jo ták. Já myslel žes to někde uříz. Každopádně ručka na tom buškraftu vypadá fakt dobře.
Posláno:

Štamgast
Ne, já na tohle nemám čas, abych ještě řezal, a sušil dřevo. Happy Je tu mnoho nadšenců, co tohle podstoupí, ale pro mně tohle není. Koupím, nebo vybártruju polotovar už hotový.

Jediné, co jsem na té bushcraft kudle z 19312 fakt zkoušel, tak, když přišla z kalírny, a měla ještě cca 0.4mm plošku na ostří, tak sem s tím rozsekl hřebík. Nevím, co mně to napadlo, normálně tohle s noži nedělám. Absolutně nic to neudělalo s ostřím. Což je asi v pořádku, když ta ocel je vyvinuta metalurgy jako materiál pro střižníky na ocel. Tak uvidím, jak to dopadne u Survival nože, kde se s prasením bude počítat.

http://www.tumlikovo.cz/rubriky/materialy/nastrojovematerialy/page/2/
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/20/2010
Jak už tu stihl Black napsat, byl sjem u něj na návštěvě. Nechal sjem nabrousit nůž do kuchyně pro babičku a "mimo jiné" Wink jsem se koukl i na ten bushcraft nůž a ten Black´s survival knife. Mé dojmy jsou tyto: Buschcraft kudla je boží. Je to naprosto dokonalá kombinace krásy a funkčnosti, alespoň, co se tvaru a držení týče. BSK je na pohled podivný nůž, ale oproti tomu americkému bazmeku je lehčí, delší, lépe sedrží celou rukou i na konci pro sekání, je lépe vyvážený, dobře, velmi dobře sedí v ruce a alespoň podle designu vypadá dosti funkčně. Má rada pro potenciální uživatele Nebojte se toho, jděte do toho!Ok
Lyžky nerobim :-)
Posláno:

Štamgast
[/quote]
Poslyš, to přesekání kmenu není žádná sranda, doost dobrý výkon. Ok [/quote] Já bych neřekl,myslím,že jsou tady daleko větší "sekáči". Mě tohle začalo pořádně bavit až s bejbíkemHappy Navíc jsem byl zkoušet jiný nože,tak jsem si to tímto zpestřilHappy Ale díky a to i za bejbíkaHappy Edit: to moje dnešní pokusování trošku souvisí s BSK 1,respektive s možnostmi reálnýho použití podobně velkého nože pri táboření......já většinou spíš tábořím,než "surviváluju"mrGreen
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/11/2010
Já to obdobně zvládám s CS reconem, nebo large heavy bowiem, ale po cca 5-7 min. intenzivního sekání mi pomalu začíná odpadat ruka..., takže to někdy jen tak klepu s radostí, navíc, když vím, že je to za účelem testu nože.

Youtube - Jacob knives and tools
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2007
Hodím to i sem Happy Bolo Survival v akci !

Co se týče sekání dřeva, fakt paráda, ochotně se zakusuje, v dřevě nezůstává ! Wink

Posláno:

Štamgast
Koukám bolo taky umíOk Střídáš při sekání ruce? Já jsem levák,pravačkou bych si bejbíkem usekl haksnuSurprised
Posláno:

Štamgast
Bolo umí opravdu dobře a celkem hodně rychle ! Jsem s ním opravdu spokojen. Wink Větev to byla už pořádná, žádný prcek a šlo to jako po másle.
Co se týče toho sekání, když jedna ruka lehce odpadá a nemůže, přehodím a jedu druhou a prohazuju to Happy

Posláno:

Štamgast
Já jsem prostě moc rád, že ty hračky ode mně vám všem fungují, a co víc si můžu přát.Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
pěkný.. jinak je ale vidět že tyhle tlustší sekání už je na nože moc..(ve srovnání se sekerou, pilkou-skládací)...
přemýšlím který z nich pořídit Happy kosa je dobrá na buření, mám malou husqvarnu sekeru.. teď řeším jestli bolo, parang, survival Happy

kterej z nich by byl nejlepší na "prosekávání spodních větví" když chci projít větším stojákem ?Happy čeká mě letos nějaký odvětvování-čištění lesních stezek (ve stojáku)
Posláno:

Štamgast
pepe12345 napsal:
pěkný.. jinak je ale vidět že tyhle tlustší sekání už je na nože moc..(ve srovnání se sekerou, pilkou-skládací)...
přemýšlím který z nich pořídit Happy kosa je dobrá na buření, mám malou husqvarnu sekeru.. teď řeším jestli bolo, parang, survival Happy

kterej z nich by byl nejlepší na "prosekávání spodních větví" když chci projít větším stojákem ?Happy čeká mě letos nějaký odvětvování-čištění lesních stezek (ve stojáku)

Na silnější větve a stromy jedině motorovku Laugh Je jásný, že pokud jedu lesa na dřevo, tak beru pilu a sekyru. Ale pokud vyrazím ven a jelikož bez nože nejdu, tak hledám takový univerzál, když potřebuju rychle něco nasekat, ukrojit něco k jídlu, vykuchat rybu,...Díky choilu s bolem zvládnu i jemnou práci, takže pro mne do lesa je to ideál na cokoli Wink Nosím prostě raději jeden nůž, než tahat pilku a sekyrku. Příznačně je to Bolo survival, pro mne je survival o tom, že si s jedním nástrojem (nožem) dokážu dobře poradit se vším Happy

O víkendu schválně zkusím časové srovnání při práci se dřevem : Bolo vs. menší sekyrka vs. skládací pilka Happy

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum