ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Happy

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_6185.jpg.jpg
Snímek_6187.jpg.jpg
Snímek_6188.jpg.jpg
Snímek_6189.jpg.jpg
Snímek_6190.jpg.jpg

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Happy Dnes jsem přijel z práce v 16hodin. Balík na stole-Gerův Parang, s lehce vyštípnutým ostřím. Popadl jsem jej, a zašel o patro níže, kde bydlí tchán. Happy A on je to Ing.Magnusek, metalurg dříve Výzkumného ústavu hutnictví železa v Dobré. Součástí jeho práce bylo i posuzování vad materiálu, a psaní odborných posudků na toto téma. Podíval se na to přes tu malinkou lupu, a řekl, že vada materiálu to nebyla. Pouze přetížení břitu nástroje zapáčením do strany. Já to Gerovi vyrobil, jako velmi jedovatý výbrus, má to být soutěžní kousek. V podstatě dvakrát jedovatější, než na Bolo. A zjevně jsem tu jedovatost přehnal. Takže, oprava byla snížení celého břitu o 1mm, a znova nabroušení čočky. Doba broušení-6minut. Doba lapování-6minut. Happy Zabalit balík, skočit do auta, poslat Gerovi zpět. A to vše do 17.00 i s posudkem, a fotkama.Cool Happy
Mám takové rčení v práci:"Jsem rychlý jako vítr, silný jaka býk, a také tak chytrý..."Happy Ale už to nezabírá, kamarád dobře kontruje slovy:"My víme, a je tě tady škoda.."Laugh
Takže mám novou hlášku:" Uznávám, že nejrychlejší je Chuck Norris, ale doháním ho."Laugh

Pro ostatní budiž poučení, že i ta jedovatost se nesmí tak úplně přehánět. Měl jsem to v hloubce 1mm silné jen 0,4mm. I kvalitní, a dobře zakalený matroš má své hranice. Chce to víc boubelatý brus. Můj byl hodně, jako kuchyňák, hodně do jedovata.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/9/2008
ja si myslím, že Gerov parang by mal byť 2x väčší, hrubšíHappy máš robiť nože podľa postavy!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Už je doma,teda to byl vážně fofr.
Teď to ostří vypadá masivnější,určitě vhodnější na takhle velkej sekáč.Je pravda,že jsem při práci trochu zapáčit mohl,nevylučuju to.U mě jsou ty cajky pernamentně v zápřahu,takže se holt občas staneHappy.Uvidíme co to snese teď.
Blacku dík za nápravu.
Posláno:

Štamgast
Já to beru naopak tak, že jsi velmi zkušený uživatel, ale i tobě může nástroj selhat. A pak je na místě hledat příčinu. Tady, jak mi řekl tchán, to bylo přetížení břitu. Takže pro mně, jako nožíře to znamená zkušenost, že to nebudu dělávat tak moc do jedovata, a bude tam o něco více boubelatý čočkový výbrus.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Včerejší den stál pěkně za houno. Cestou z práce, kdy jsem vezl i dva kararády, mi začalo hořet auto. Prostě se vyvalil z kapoty hustý dým. Paráda. Zastavím, kola studená, takže disky nejsou bloklé. Otevřu kapotu, a smrad po spáleném plastu. No, jeden z kamarádů zavolal manželce, a odtáhli mně na laně k dalšímu kamarádovi do autoservisu. Ten mně navigoval telefonem z přehrady, kde seděl chytajíc ryby. Takže jeho kolega, zase kamarád z dob dávných, mi po své pracovní době šel zjistit, co se posralo. A vypadá to, že mi shořel startér. Tak už se nebudu posmívat lidem, co vozí v autě hasicí přístroj. Já to měl za zbytečnost.
No, blížím se domů, a volá manželka, že nám praskla přívodová trubka k záchodu. Super. Pátek večer, a nám nefunguje voda v baráku. protože jak už to tak bývá, když se sere, tak se sere. Takže ventil jen k záchodu byl zarezlý, takže zastavit vodu v celém baráku. Tož, co včíl. Takže, žhavím telefon, a v osm večer přijel kamarád instalatér s náhradními díly, a během půl hodiny bylo vše opraveno. A jaké z toho plyne poučení? Happy Bez kamarádů jste v pérdeli. Happy

Ale už od rána makám, a už se něco rýsuje.Happy

Snímek_6192.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Když se daří, tak se daří. Co máš za auto? Je divný, že Ti za jízdy shoří starter.
To je, jako když vrtáš na vrtačce a přitom Ti shoří pásovka. Ale buď rád, zase při
té smůle máš štestí, že Ti nelaplo celý auto, to by potom byl průser..
Posláno:

Štamgast
Herodes napsal:
Když se daří, tak se daří. Co máš za auto? Je divný, že Ti za jízdy shoří starter.
To je, jako když vrtáš na vrtačce a přitom Ti shoří pásovka. Ale buď rád, zase při
té smůle máš štestí, že Ti nelaplo celý auto, to by potom byl průser..

Opel astra kombi 99. To auto jsem vždy chtěl. Vejde si mi tam kolo bez potíží dovnitř. Ale Škoda Forman byl vevnitř ještě o chlup větší. Ale ten hasičák si budu muset do auta koupit.

A právě jsem dokončil Parang, ale nemám šroubky. Soudruzi z Akrosu mají zpoždění s dodávkou. Ale už mám doma plech na první zakázku mého BSK2. Black survival knife 2 proto, že oproti prototypu bude na přání majitele delší.

A poradím jeden fígl. Kdo jste někdy brousili textit(pertinax), micartu, tak víte, jak to svinsky práší, a smrdí. Mně to nevadí, ale tchýně fest nadává, že to mrdí po celém baráku. Dcera mi tady z toho předvádí herecké etídy, že z toho smradu omdlívá..Happy Takže, stačí brousit pod vodou. Happy Prostě kýbl s vodou, a namáčet, když nemáte vodní brusku. Já na to kdysi přišel v práci. Prostě, u mně nikdy není do poslední chvíle poznat, jestli šudlám šablonu, nebo nůž. Happy

Snímek_6193.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/19/2009
Starter začne hořet u každého auta, když se po nastartování nezasune zpátky a ty si toho nevšimneš, točí se s motorem a na to není stavěný.. M
Posláno:

Štamgast
Mina napsal:
Starter začne hořet u každého auta, když se po nastartování nezasune zpátky a ty si toho nevšimneš, točí se s motorem a na to není stavěný.. M

Aby se mi to už nestalo, mohl jsem to nějak poznat?
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Romane, Mina má nejspíš pravdu, při startování se zasekl pastorek v ozub. věnci
setrvačníku, no a potom se vlastně celou dobu točil s motorem. Jak to poznat, no
pokud jsi nic neslyšel, tak asi ani příště neuslyšíš. Aby se to příště nestalo, je potřeba
mít startér dobře spravený. Ale pokud vyhořel, tak si myslím, že je jediná možnost jej
vyměnit za nový. Ta závada není až tak častá, aby se s ní majitel vozu setkal vícekrát.
Já si spíš tipnu, auto jsi koupil v autobazaru, nejspíš dovoz ze zahraničí. Cena relativně
zajímavá, ale ty kilometry. Moje zkušenost, minimálně v devadesáti procentech nejsou
pravda. Auta mají často najeto o sto tisíc víc, než je na tachometru, no a v tom je vlastně
ten hlavní probém. Vůz, který má najeto do stopadesáti tisíc km, to tyto problémy většinou
nemá.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/19/2009
Tahle závada není zase tak častá, většinou se stane že startér netočí, protože má špatná futra.. vyhodil bych ho a za 1000 koupil jiný na vrakáči.
Posláno:

Štamgast
Golok a Parang. Kdyby z Akrosu byli rychlejší,a poslali šroubky, tak by to bylo hotovo. Golok je myslím si pro táboření celkem nepraktický nástroj. Parang je pro moderní bushcraft nadšence výrazně lepší sekáč.

Příložky jsou na Goloku je iroko, a na parangu je jatoba.Happy Krásná dřívka, má oblíbená. Happy

Snímek_6194.jpg.jpg
Snímek_6195.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Pěkná práceApplause Jako vždyHappy Nedostatek šroubků? Já se teď zase potýkám s nedostatkem závitových trubiček na 5 šroubky,budu muset něco vyrobitConfused Občas se totiž nerezové 5 torxy používají u některých kování...fakt je to nerez,ne pozinkHappy To tmavé iroko tomu goloku slušíOk
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2008
je mi divné že ten startér nebyl slyšet. Kdyby se zasekl vysunutý do motoru tak dostane takové otáčky že to nejde přeslechnout. Taky mi to dělalo, zadrhával a pomalu se vracel. Vždycky to po nastartování zaječelo jak šílená flexa než se pastorek zasunul takže jsem asi po třech takových startech milý startér rozebral a vyčistil. Tipuju spíš že se stalo něco elektrického, někde se propálila izolace ale to je jedno, hlavně že se nestalo nic horšího. Kdysi se havárie startéru stala mému už nežijícímu známému u vlaku. U toho motorového vagónu lidově zvanému šukafon. Tam je motor pod podlahou a leze se k tomu poklopem mezi sedačkami. Když nám to vyprávěl tak jsme se váleli smíchem. Při startování zjistil že se něco stalo a že je i nějaká rána v elektrice. Prostě startér se rozpadl a zkratoval přívod proudu. Takže on že otevře ten poklop v podlaze aby zjistil co se stalo. "Lidi uhněte, potřebuju otevřít motor" Lidi nic. "Lidi jděte ku..a dál, já musím otevřít tu podlahu" Lidi se o půl kroku odsunou. "Lidi ku..a děte někam do pr...e, ono to asi hoří!" No jó jasně hoří, lidi ustoupí dalšího půl kroku. A jak poklop otevřel tak se vyvalil kouř a smrad spálené izolace. V tu chvíli byl vagón prázdný. Hasičák mám v autě už dávno a navíc i odpojovač baterie. Asi zbytečně, ale já už viděl jak hoří elektrika a není to hezký pohled.
Zadus se chladnou ocelí, rypáku!
Posláno:

Štamgast
Vseta napsal:
Pěkná práceApplause Jako vždyHappy Nedostatek šroubků? Já se teď zase potýkám s nedostatkem závitových trubiček na 5 šroubky,budu muset něco vyrobitConfused Občas se totiž nerezové 5 torxy používají u některých kování...fakt je to nerez,ne pozinkHappy To tmavé iroko tomu goloku slušíOk

Ty závitové trubičky si soustružím. Nebo, ještě lépe, nechávám si je dělat, když nestíhám. Buď platím kolegovi soustružníkovi 10kč-ks, a on si to ustrouhá během času v zaměstnání, nebo to dám vyrobit učni, a pak ho ještě zprdnu, že to nemá dokonalé. Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Přišla mi fotka, ze které mám fakt radost. Happy

rozcestník.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Myslel jsem si, že tohle stihnu v pohodě do nedělního večera, a zas nic. Už je úterý. Happy

Snímek_6197.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Doufám, že je všem jasné, odkud ta fotka s rozcestníkem je. Happy

trní.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Black napsal:
Doufám, že je všem jasné, odkud ta fotka s rozcestníkem je. Happy

Ano, prosím...Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum