ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Frézička do textitu se mi velmi osvědčila. Ale musel jsem ubrat zuby. Takže místo šesti zubů mám jen tři. Bere to parádně. Zbývající zuby jsem ubrousil, a tím dal možnost na odvod třísky.
No, a za chvíli jdu naklepávat ostří kosy. Koupil jsem ji kamarádovi, jako dárek. Budu ho uči kosit postaru. Happy Dost mně to baví.

A kdo čekáte na kosičky, motyčky, mačety, tak už jsou hotové, a jdou na kalení.

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_6200.jpg.jpg

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Romane, až toho budeš mít půl hektaru na sečení, tak Tě to přestane bavit.
Kur...ky z toho bolí záda a k tomu Tě štípe ta havěť. Zkoušel jsem to i po starém
způsobu, co řádek, to panák obsíkačky / asi víš co to je? /. Ale ani tak mě to extra
nezačalo bavit. Teď mám kosu značky Stihl, no a s tou mě to baví o trochu víc.
PS. Já bohužel zatím nečekám ani kosičku, ani motyčku, ale úplně malej,
bojovej kuchyňák....
Posláno:

Štamgast
Ja znáju, vsjo bůdět. Ale to kosení je pro mně poslední dobou jediný pohyb na vzduchu, co mám. jJnak jsem zalezlý v dílně, a makám. Takže, já se na to vyloženě těším. Asi se jednou udřu. Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2011
Tak teť můžeš klidně řikat že tvoje nože bobívaj světLaugh
Posláno:

Štamgast
Mně stačí, že jsou to nástroje, které lidi chtějí. A pokud to budou chtít i dále takovým tempem, jako nyní, budu muset zaměstnat nějaké trpajzlíky, protože mám pocit, že jsem pernamentně ve skluzu. Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
Herodes: víš co je nejhorší? děda i táta toho kosili hektary.. táta ještě teď dává 2x0,5 hektarů seno i votavy každej rok...
a pak jde celej den ještě dělat a obracet atd.. a to je v důchodu..

já s ním pracuju 1-3 hodky a lezu po zemi.... sme zhejčkaný..Happy já určitě
Posláno:
Štamgast
black: vím že to už bylo x-krát, ale jak by si shrnul rozdíly mezi
golokem, parangem a klewangem z těch posledních fotek? taková "mačeta" na sekání křoví atd.. tvarově se mi líbí všechny moc, ale přijde mi zbytečný mít všechny Happy (na křoví už mám tvojí maxi kosu) Happy)

nebo se to liší pro takové amatérské použití jen materiálem-cenou?
Posláno:
Štamgast
Black: staneš se manažerem?Happy harleye na objíždění podřízených řemeslníků které budeš dřít z kůže a zapalovat si ohýnky stodolarovkama?Happy
Posláno:

Štamgast
Je fakt, že když kosím kosou hodinu, tak už to cítím. Ale baví mně to. Pořídil jsem si před časem fajn brožurku o kosení kosou, a baví mně si to naklepávat, brousit. Celý vtip je v tom, kosit zrána, když je rosa, a pořád dokola obtahovat co pár metrů kosu. Musí být extrémně ostrá. Pak to jde samo. Jak se malinko ztupí, začíná to být dřina.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
pepe12345 napsal:
black: vím že to už bylo x-krát, ale jak by si shrnul rozdíly mezi
golokem, parangem a klewangem z těch posledních fotek? taková "mačeta" na sekání křoví atd.. tvarově se mi líbí všechny moc, ale přijde mi zbytečný mít všechny Happy (na křoví už mám tvojí maxi kosu) Happy)

nebo se to liší pro takové amatérské použití jen materiálem-cenou?

Na klučení ti stačí mačeta. Ať už moje, nebo Fiskars.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
pepe12345 napsal:
Black: staneš se manažerem?Happy harleye na objíždění podřízených řemeslníků které budeš dřít z kůže a zapalovat si ohýnky stodolarovkama?Happy

Takhle jsem to měl na staré dílně v práci. Rozdal jsem práci, a chlapi za nějaký ten peníz mi dělali spousty věcí. Já to jen chodil sbírat, a sestavoval to dohromady. Dělával jsem takto mačky pro horolezce, a spousty jiných věcí. Ale dílna už neexistuje, a proto jsem zrušil ze své značky to bývalé B*C(Black a přátelé), a nechal si jen to "B".
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
jo, táta začíná kosit ve 4 ráno a končí tak v 6.30.. kosy staré lehoučké.. ty mi ani nepůjčuje, já dostávám ty ruské na kopřivy Happy nejdéle po 5 oblouku jsem v hlíně Happy))

je to o grifu.. zapojit záda a tahat to celým tělem, když to děláš v křeči tak po pár metrech končíš Happy to je jako s broušením a jiným fachmanstvím.. když je grif, tak to vypadá jako že to jde samo Happy
Posláno:

Štamgast
No, myslím, že mi to docela jde. Happy Kdyby mně kosení nebavilo, tak bych nevymýšlel kosičky a to další harampádí. Jak jsem psal i těch časopisech, vše v životě se děje v kruzích..
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Herodes napsal:

PS. Já bohužel zatím nečekám ani kosičku, ani motyčku, ale úplně malej,
bojovej kuchyňák....

Lepší? Happy

Snímek_6201.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
No vidíš, to už je úplně jiný pohled. Mám si to zatím uložit jako pozadí obrazovky,
nebo to nestojí za to? Jinak i ty kousky vzadu jsou fešáci. Já myslím, že i ty už
dávají někomu naději.
Super!
Posláno:

Štamgast
Je sobota, a Lipová je za pár dní. Neflákám se, ale chce to i odpočívat. Takže, kamarád mi šije pouzdra do zásob, co tu zase nebude, a já dělám, co zvládnu. Jen toho nejde až tolik, když člověk přijde z práce, čas letí, a je noc.

Jo, to pouzdo na tu emerickou kudlu ušil podle předlohy starého US Bowie, které náhodou nedávno opravoval, prý z roku 1800. Týpek tu kudlu našel jako vodák. to jsou věci, cesty osudu jsou nevyzpytatelné.

Snímek_6205.jpg.jpg
Snímek_6204.jpg.jpg
Snímek_6203.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Romane, u mě plusový body za tu dodělávku. Materiál na střenky tomu noži
velice služí a myslím, že co do praktičnosti a výdrže na tom bude lépe jak
originál. Co se týká pozdra, vypadá velice pečlivě zpracované, takže opravdu
pěkný.

Posláno:

Štamgast
Jak píšu, to pouzdo udělal kamarád podle starého Bowie. A on ušije kde co. Dělával kabelky, peněženky, opasky, no kde co. A má to jen jako hobby. A když chce, umí i ta barvená pouzdra, včetně složitých ornamentů.
U toho textitu, časem zoxiduje, či jak se to odborně zve, a bude to tmavě hnědé. Co se týče výdrže, 10mm textit vydrží i přímou ránu kladivem. Osobně jsem si takto testoval věci už před 20 lety.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/9/2008
Ahoj, to puzdro na beckera je tip-top, ja som si na Bk 7 dal urobiť puzdro podľa Mudžasa, ten robí tiež nádherné púzdra.
Vidím,ž e máš dobrý koniec týždňa, kopec ukončených nožov ....
Ťešim sa sa na Lipovú.....Happy
Posláno:

Štamgast
Baby Parang. Venku leje, jak z konve, tak co jsem měl dělat, no, pracovat. Vezu tuhle hračku novému majiteli do Lipové.

Snímek_6228.jpg.jpg
Snímek_6227.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum