ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Už mi z té práce hrabe, tak hledám na intendentu cypoviny. Tož, to bysem chtěl...

Black vložil tyto přílohy:
163979_467657106916_214563611916_6235975_906261_n.jpg.jpg

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
My nožiři zme kluci milí a šikovní. A Yntelygentny.Cool

Snímek_6245.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
A mám tady hotovo Bolo max . Je to dar pro MyKnife-Romana Pokorného. Rok jej hecuju k nějaké bussiness spolupráci. Tak, že to myslím vážně. Mám své výrobky už provoplánově dělány a designovány tak, abych se z opakované výroby nezbláznil. A 26 let žiju v hromadné výrobě ve fabrice. Nevadí mi dělat stejnou věc několikrát po sobě.
Toto Bolo je o něco pracnější. Příložky jsou z textitu řezaného z velkého bloku matroše napříč. Je s tím trojnásobek práce, než jindy. Musím to říznout na pásové pile s přídavky. Pak frézovat s přídavkem, ono to trochu pracuje, a pak brousit na pásovce na rozměr. Ale stojí to za to, podle mně je to nejhezčí verze Bola, co dělám. Doufám, že hračka udělá Romanovi radost.

Snímek_6248.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Black napsal:
Už mi z té práce hrabe, tak hledám na intendentu cypoviny. Tož, to bysem chtěl...

Nuzky, noze, brousim... mrGreen
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
Zdenek napsal:
Black napsal:

Nuzky, noze, brousim... mrGreen

Jo, já to fakt dělám. Brousím např. nůžky pro firmu Hygia(holičky-kadeřnice), nebo pro krejčové, nebo pro pedikérky kleštičky na nehty, nebo pro řezníky, kuchaře nože, atd...Jen to vybavení mám poněkud lepší.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Romane zdar,píšeš,že řežeš střenky z bloku textitu na pásovce-já mám kvádr silný 8cm a to řezání na pásovce jsem zkoušel.Asi používáš pás na kov-protože na pásu na dřevo to nešlo.Nakonec jsem to uřezal na cirkuli s vidiovým kotoučem,ale nedovedeš si představit ten smrad a dým co to dávalo.Máš na to nějakou fintu??Know-how??Díky.Happy
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Štamgast
Je to tak, řežu to na pásové pile na kov. Bere to v pohodě. Navíc, textitu nevadí, když pustíš i chlazení. Já textit brousím pod vodou, a je to poté i práce bez smradu.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Textit je fajn matroš,přežije snad i atomovkuOk Ty ho Blacku navíc umíš i pěkně "podat". Pamatuju,že kdysi jsem ho frézovával na tréze na dřevo,ale chce to malou třísku a hlavně necouvnout,to je pak kopanec jak sviňaSurprised
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
V práci se s textitem setkávám už 26 let. Obrábíme ho jakkoliv, ale v podstatě, jako kovy. Ale na soustruhu se s ním dělá velmi dobře. Samo, práší, musí být pod vodou. Bez vody to hrozně smrdí, a prach je karcinogenní. Ale to mně moc nesere, dělám na provoze sousedícím s velkou kalírnou. A ty kalicí soli, to jsou mega jedovaté sračky. Takže, textit je jen prostě matroš, co chce svůj způsob obrábění.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Black napsal:
My nožiři zme kluci milí a šikovní. A Yntelygentny.Cool

Happy chyby ti jen ta moja zelena pokryvka hlavyOk

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/3/2008
Black napsal:
A mám tady hotovo Bolo max . Je to dar pro MyKnife-Romana Pokorného. Doufám, že hračka udělá Romanovi radost.

Díky Romčo! Vypadá krásně už se na něj těším. Jak Přiletím z Francie a Španělska, hned se o něj nedočkavě přihlásím!!! Happy Ok Ok Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
tak jsem odsekal kořeny vyvráceného suchého dubu (tak 20 cm průměr), šlo to super..
nemá tu někdo kožené pouzdro na parang nebo něčeho podobného velkého? asi bych si nechal něco jednoduššího spíchnout.. z kůže, pojištovací řemínek přes choil nebo tak...
Posláno:

Štamgast
Vím, co ta moje mačeta umí. A myslím, že už to ví obrovské množství lidí, co už ji ode mně mají. Happy Pouzdro bude stejně drahé, jako mačeta sama. Není to blbost? Nech to v kartonu, a dej do batohu.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
A další Bolo max je hotovo, pojede zítra na Slovensko... Večer sem dám fotku více kousků pohromadě.

Snímek_6249.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Pětkrát Bolo max...jak kdo chce....

Snímek_6253.jpg.jpg
Snímek_6254.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/5/2011
Krááása, ten vpravo je opravdu NEJ. Admire Admire
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/12/2009
Héééérdek, pekne to sypeš :) Ale či by som mal nervy opakovane šudlať tie isté tvary čepele, z toho by mi hráblo...

kontakt: mototechna zavináč mototechna.net
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
mototechna napsal:
Héééérdek, pekne to sypeš :) Ale či by som mal nervy opakovane šudlať tie isté tvary čepele, z toho by mi hráblo...

ked to ludia od neho chcu..nema na vyber..!Happy Razz Grin
Posláno:

Štamgast
mototechna napsal:

Vůbec ne. Je to prostě řemeslo, kterým si přivydělávám na lepení děr v rodinném rozpočtu. Mně nejvíce baví vymýšlet design, a hrát si s ergonomií. Zbytek je jen nožířské řemeslo. Někteří říkají, že jen zámečničina. Jak kdo chce. Ale mám to nadesignováno tak, abych třeba jednou mohl mít zaměstnance, a ten to strouhal na pohodu. Je to můj přístup k nožířině. Já nedělám šperky s ostřím, na to si netroufám. Uchytit se v konkurenci, kde je hodně nadaných jedinců, není žádná sranda. Nemůžu si dovolit mít nůž na výstavním stolku kudlu rok, dva, než si najde svého zákazníka. Rodina chce prachy hned. Takže, moje strojařina byla logickým vyřešením situace.
Ano, mnohdy mně žere, že neukážu něco více, protože vím, co umím, a vím, co ukazuju. Ale čas je neúprosný, a ruce víc nezvládnou.
Takže, držte mi palce, aby zdraví bylo alespoň jakž takž, a lidi byli i nadále spokojení s mými výrobky. Protože, to je to, co mně hřeje, a těší. Nedělám vitrínové, ani jedinečné skvosty. Dělám nářadí, a způsobem, který je opakovatelný. Prostě, malá manufaktura.
Pokud na někoho ukázat, jako vzor úspěšného podnikatele-nožíře, napadají mně ihned Strider a Reeve. Dělají to, stejně, jako já, a živí je to. Mají zaměstnance, a sem tam udělají nějaký prototyp nové kudly. To by se mi líbilo. Ty mé ruce v pořádku nejsou, a nikdy už super nebudou.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Když nedělám ksichty, u toho naklepávání kosy se umím tvářit i normálně. Happy
Kdyby to nevadilo majitelům, nebo adminům, a byl by zájem ze strany vás ostatních, založil bych vlákno o kosení, a vyžínání luk, zahrad, příkopů, svahů, a jiného bince. Ale musel bych vidět, že je o to zájem. Abych si tam nepsal jen sám se sebou.

A tady je Parang, který jsem prodal jen čepel, a zákazník si sám dodělal příložky. Myslím, že supr. A co je nejdůležitější, je s Parangem velmi spokojen.

Snímek_6242.jpg.jpg
Parang_dělané_př.zákazn.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum