ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/15/2006
Super, super, super,super,super,super,super,super,super,super,super,super,super,super,super
super,super,super,super, super,super super, super, super,super,super,super,super,super super,super,super,super,super,super,super,super,super,super,super,super,super,super,super,super
super,super,super - je to na prodej a jestli ano tak asi za kolik ?

Téhle kudle dávám 100 ze 100 Happy (Ostatní se snad neurazí ale já one piece concept alá CH.R. miluju Laugh Ještě kdyby to tak mělo dýkovitou čepel, to by bylo ještě hezčí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/10/2005
Blacku, trochu jsem čekal, kdy se o takovou strojařinu pokusíš. Je to dobrý.

Malý detailík - až budeš dělat tu dural hlavici, tak tam šoupni vybrání na o-kroužek. Happy
Posláno:
Pokročilý
Mohli byste mi ještě pro jistotu vysvětlit jak se takový nůž dělá ? Jestli jsem dobře pochopil vezme se kus ocelové trubky (aby to bylo duté) a pak se to musí vybrousit ? A bez legrace - dal by se takovýto nůž (ale s tou dýkovitou čepelí) objednat a kolik by asi tak stál ? Pokud toto zvládnou čeští nožíři tak nevím proč bych si měl kupovat Project II za předraženou cenu. Lepší originál než strojovýroba.

Fakt krásná práce.

P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Blacku, poměrně trvanlivé černění je na zbraních (ale na čepeli asi nevydrží Sad) - zkus nějakou firmu, která se zabývá opravami zbraní.
Třeba tohle:
www.rehak-lov.com/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Reeve tam dává taky něco takovýho - KG Gun Coat. A prý to drží dobře. Takže Petrova úvaha asi správná.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:
Pokročilý
Lidičky, prosím odpovězte mi aspoň v mém tématu, ano Sad ? Napíšu tam jak bych si asi představoval svůj vysněný nůž.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Blečino,Brunigal na to asi nechytne,používají se ještě epoxidový nebo polyesterový vypalovací laky(komaxit)jaký jsou třeba na Kabarech,Onckách apod.jenže ty se vypalují při 180°C,což by asi ta AK5 moc neunesla co se tvrdosti týče,musím přesně nastudovat popouštěcí křivku,ale typuju tak 49-53HRC
Edit:Nebo to nechat potáhnuot černým teflonem,zjistím od tchána podrobnosti a sdělím ti to.Kdo to dělá za jaký kačky a co to obnáší pro materiál.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Díky za tipy,já to zkusím pohledat.A co se týče té výroby,vezme se kulatina,plná,a vše,co je navíc,se dá pryč-no a je to...A to černění,to je pro mě léta záhada,protože nemám kontakt na puškaře,co tohle dělají,pro jsem se rozhodl pro 17029,bude to i po zakalení svícavá kudla,aspoň origo,ne?Když bych měl jasno v černění,udělám to ze stejného matroše,jako reeve,ale v hlavě mi ještě šrotuje po připomínce Honzy,jak nakovat čepel do zápustky,aby to nemělo chybu.

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/30/2006
Hej chlape, ty jsi blázen, už jen když si představím ty komplikace při výrobě, tak je mi ouzko Sad
Ještě, že jsem takovej lenoch, kdybych v sobě měl tvůj neklid, tak by mě asi jeblo Happy
Fakt jsi těžkej frajer, tohle už není jenom o noži Happy
Jo a černění na zbraně bych se nebál, mám to na mačetě a drží to jak čert Happy
„Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, ale zlo nelze přemoci útěkem.” - Jeff Cooper
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
Víte, že já sem moc často nepřispívám, ale tohle mi nedá. Balcku, to je fakt PRÁCE! Vážně si nedokážu představit tu dřinu, co za tim byla, ale dle mého laického oka výsledek fakt stojí za to! Je to NÁDHERA! :-O :-O :-O
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/18/2006
Přípravky na černění máš skoro za rohem . Ing. S. Lunda , Štramberk ,556 852 667
25ml-85kč
50ml-145kč
Posláno:

Štamgast
Standa Š. napsal:
Přípravky na černění máš skoro za rohem . Ing. S. Lunda , Štramberk ,556 852 667
25ml-85kč
50ml-145kč
No jo ale těma nenačerníš nic comá víc jak 5% chromu.Lundovy různý lajny jsou na bázi alkalickýho brynýru já to mám vyzkoušený nenačernil jsem tím ani poškozený černění na Nejvykovi kterej mi dal kemoš na opravu a ten sem tam rezne.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/18/2006
To jsem netuši , já to ještě nezkoušel.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
na tom německým sajrajtu co mám doma a stojí panák ke třem kilům je dokonce napsáno max. do 3% chromu a nedrží to ani na vobyč 11373
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Mně se tyto nože příliš nelíbí, ovšem pokud se nato dívám jeko řemeslník, je to dokonalý. U nás CNC stroje máme, ale pochybuji, že by někdo byl ochoten a shopen dělat na něco podobného program.
Posláno:

Štamgast
No ony jsou to brynýry na nelegovaný materiály(ty za studena)AZprokal obchoduje i s brynýrovacími prostředky,ale s brynýrováním nerezí to je trošku složitější.Svého času jsem na tom měl celkem zájem.Nejednodušší zmatnění nerezi je jak jsem zjistil její vyleptání v chloridu.Jinak se určitě dá namořit(prý Bonus),potáhnoutpovlakem na bázi teflonu(Reeve,Benchmade ap.)potáhnout povlakem na lakové bázi(komaxit na Kabarech)A ve finále potahy nitridy a karbonitridy(jako různý obráběcí nástroje a některý lepší nože-kdysi Benchmade AFCK pro Seal a snad některý Extremy Ratio)V kostce asi vše.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Přípravky na černění od p.Lundy NEBRAT!!! Nedrží to, lehce (a velmi rychle!) se otírá... Sad Těhle prťavých lahviček za velký peníz jsem od různých firem vyzkoušel spoustu. Navíc u "studených" brynýrů se ve většině případů uvádí, že je to jen na malé opravy. Na plochách obvykle vznikají mapy a skvrny. Já bych se v tomhle případě fakt obrátil na puškaře nebo nějakou velkou fabriku kde s tím mají zkušenosti. Wink Pokud tedy vůbec budeš chtít tu kudlu černit...

EDIT: Jo, všechny tyhle "studeňáky" jsou na uhlíkovky...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Díky za vaše zkušenosti,každá rada je nejen mě užitečná.Můj dotaz byl hodně o tom,že bych další kudlu,podobnou,nedělal nerez,ale z uhlíkovky.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/5/2005
Zahrat do cca 150-200 stupnu (nejlepe hned pri popusteni) a strcit do lneneho oleje Happy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
A co na to nechat dát DLC povlak?www.oerlikon.com/coatingservices/cz/
Bude to sice stál balík (odhadem něco přes 1000 Kč), ale o to že sleze bych se nebál.

Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum