ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/27/2005
A co takhle koncentrovana kyselina dusicna?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
koncentrovaná dusičná ti ocel, zvlášť nerez pasivuje, leptá ji až dost zředěná - vyzkoušeno
Posláno:

Štamgast
Honza J. napsal:
koncentrovaná dusičná ti ocel, zvlášť nerez pasivuje, leptá ji až dost zředěná - vyzkoušeno
No jasne, koncentrovana kyselina dusicna be mela vytvaret pasivacni vrstvu. Kdyz v ni "pasivujes" obyc. uhlikovku, mohla by to byt obdoba cerneni Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Black napsal:
Můj dotaz byl hodně o tom,že bych další kudlu,podobnou,nedělal nerez,ale z uhlíkovky.
Tak pak to nechat načernit ve zbrojovce,nebo podniku kde se zabývají optikou v Brunigalu a vy na Donbase určitě něco těm "šaškům zelenejm" brynýrujete.Celkem pěkný brynýry má na svejch kudlách Maďarič(tuším kyselý brynýr od firmy Kavan-má to i na stránkách)povlakování je myslím lepší,protože vytváří u "uhlíkovek"jakous takous ochranu proti korozi.Happy
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
LittleNail napsal:
Honza J. napsal:
No jasne, koncentrovana kyselina dusicna be mela vytvaret pasivacni vrstvu. Kdyz v ni "pasivujes" obyc. uhlikovku, mohla by to byt obdoba cerneni Happy
jenomže tohle co potřebuje Black je z AK5 a na to jsem jí zkoušel a jako bys to dal do vody, začíná to trochu fungovat zředěná cca 1:8, ale je to šedý, chlorid to bere líp
Posláno:

Štamgast
Honza J. napsal:
jenomže tohle co potřebuje Black je z AK5 a na to jsem jí zkoušel a jako bys to dal do vody, začíná to trochu fungovat zředěná cca 1:8, ale je to šedý, chlorid to bere líp
Jasne, na tenhle kus jsem nemyslel. Black pise, ze pokud by sehnal moznost cerneni, ze by udelal dalsi kus z "ne-nerezove" oceli. Myslel jsem, ze tento novy vytvor z takove uhlikove a nebo legovane oceli by se dal "pasivovat" pomoci kys.dusicne.
Ale jenom jsem o tom cetl, nikdy jsem to nezkousel Sad
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Dneska mi to nedalo,nebyl jsem spokojen s jakostí závitu,tak jsem to znova prohluboval,ale že by to bylo lehčí,to ani ne.Nechtěl by to někdo propočítat, teoreticky,jak tenká by ta stěna musela být,aby to mělo s dural.koncovkou 400 gramů?Když je dáno,že čepel má 5mm tl.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Zkusíme to jinak - zvaž samotný nůž a samotnou koncovku a já ti snadno spočítám, co by to vážilo s hliníkovou hlavicí. Pokud budeš ztenčovat stěnu rukojeti, pošli vnější průměr a tloušťku stěny a já ti spočítám, kolik ušetříš hmotnosti při určitém ztenčení. Jinak se to totiž bude počítat dost blbě, ten tvar je geometricky docela komplikovaný
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/28/2004
jako techicko- chemický ignorant mám jednu praktickou: nevím, co má pan Maďarič na svých kudlách za černění, ale mnoho to nevydrží. Šoupe se to při obtahování na holé kůži ouplně dólu a hlavně: mám na tom mapy a fleky jak hrom a to na nože fakt nejsem prase. Stačilo jednou ho nedokonale omýt po nakládání prasátka a povrchovka je do rána samá mapa...
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
To Miki: Nediv se, prasátko se pokud vím nakládá do solí a dalších ingrediencí a to asi žádnému brynýru dobře nedělá...Wink Hlavně, že bylo dobré, ne? Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Blacku, skvělé černění hliníku i oceli umí v PBS Velká Bíteš ( www.pbsvb.cz/NewWEBSite/sub3_1_1.php ).
Mě to dělali před několika lety na soukromo přes známého, nevím, jak je to teď.
P.S. Fotky pošlu zítra nebo v pondělí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Blacku,počítej,že hliníková koncovka bude mít zhruba třetinovou hmotnost oproti ocelové identických rozměrů.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Tož to pochopím aj ja,jak se rozhodnu,udělám obě,a včíl budu můdry ,jak stoletá babička.V Brně si to pak potěžkáte,je to těžítko.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Protože jsem se rozměrů nedočkal, zkusil jsem to odhadem: pokud je dutina o vnitřním průměru 25 mm a její délka asi 70 mm, tak při ztenčení stěny o 1 mm odlehčíš asi o 20 gramů. Čili na 100 gramů dolů potřebuješ ztenčit stěnu (při 70 mm hloubce)o necelých 5 mm (ona ta hmotnost pak roste trochu rychleji). To ale asi bude nereálné
Na druhou stranu kus hmotnosti naženeš hliníkovou hlavicí
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/7/2005
IMHO je možná zajímavější jak ten nádhernej nůž (myslím že lepší než originál a i nad tím slintám) sedí v ruce, než jakou má celkovou hmotnost, přeci jen je to slušně velká kudla a když nebude mít čepel rozumnou protiváhu tak se s ním bude špatně dělat ne. promiňte že vám do toho kecám, ale přijdete mi trochu moc nadšení technologií.
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Co k tomu nožíku víc dodat? Nic, je fantastickej. kolik pak hodin to spapalo, pochlubíš se ?? Je krásnej a co pouzdro, v jakym bude duchu. Mat Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/7/2005
mě to nedá, mistře Blacku, zrovna jsem si sem odskočil spravit pachuť po debatě o zmijákových návrzích a čím dýl na to koukám tím jsem nadšenější - neměl by jste pro mne obrázeček v lepším rozlišení když vám řeknu mail? Prosím, ať mám o čem snít.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/26/2001
Jeden link specialne pro Blacka
www.eriksedge.com/weaponsindex.html
Posláno:

Štamgast
Tuž,chlopi,nehlupnite,dyk to tu musi byt republika plna nastrojařu,tak,jak ja.Ja tvrdim,že jen v mem okoli znam vic,jak deset lidi,co by to ustruhali na verpanku,aj frézli,enem by to něvybrusili,tož tym tak trochu machruju.Ale tu prvni čast,to tu musi umět,gde gdo.A ty vybrusy,to chce prax,aj to ide naučit.A doba,co sem to dlubal,no nechcu to konkretně,ale dost.Spiš bych čekal,že se ozve bars jaky technolog,a spočita to tabulkově,bo na to su čisla v ohradce.Normálně se vypočítává norma na obráběni.A znormovat ide aj velka potřeba.
P.S.Díky za rady,aj odkazy,proto tu dřistame,bo každy umi
cosik,a dohromady je to moře ..
Jo,a omluva Slonovi,nejsu ignorant,enem se peru o počítač s mladym,staru,a minimem volneho času,tuž nesu vždy aktualni,skorem,jak naša vláda..
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Vyfotil jsem tu část nové integral dýky,která je strojařinou.

(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum