ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Minikerambit,myslím,že menší už to být nemůže...

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Bolo-nůž.Je menší,lehčí,je to nůž.Bude s dřevíčkem.Jen rovnou píšu,jsem nerad,když najdu svou myšlenku na tomto foru ve formě výkresu,aniž bych byl požádán.Okamžikem,kdy se mi z koníčku stala živnost,stojím si i za autorskými právy..Dal jsem foru jediný tvar,to je klubák.Ostatní jsou mé..

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
samozrejme pekny u teba ako vzdy, vykres nebude, aspon ja ho kreslit nebudem.... inak ospravedlnenie a dalsie, v maily....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Toto mi zavana trochu pokrytectvom. Na jednej strane sa tu chvalis, ako perfektne sa Ti podarilo napodobnit "one piece knife" od Chrisa Reeva (to Ti samozrejme nikdo neberie a praca je naozaj na urovni, predpokladam ze si si nevypytal dovolenie) pripadne inych majstrov a na druhej strane sa tu ohradzujes proti tomu aby si niekto okopiroval "tvoj dizajn". Nechcem aby bol toto zaklad na flame war, ale uz to tak na svete chodi, ze ten kto chce si to okopiruje aj bez tvojho dovolenia ... nic v zlom, ale pripada mi to... divne.

[quote=Black]Bolo-nůž.Je menší,lehčí,je to nůž.Bude s dřevíčkem.Jen rovnou píšu,jsem nerad,když najdu svou myšlenku na tomto foru ve formě výkresu,aniž bych byl požádán.Okamžikem,kdy se mi z koníčku stala živnost,stojím si i za autorskými právy..Dal jsem foru jediný tvar,to je klubák.Ostatní jsou mé..

1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
baca: nevím jestli jsem to pochopil správně ale jde o to, že chris reeve je natolik za vodou, že ho nějaká kopie jeho nože vůbec netrápí, kdežto uživit rodinu v naší milé vlasti plné daní, srážek, pojištění atd právě výrobou nožů, je dost těžké a vůbec se blackovi nedivím že to napsal a já osobně to plně respektuju a nic od něj překreslovat nebudu..
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2005
Mno taky mi to prijde jete....chapu ze nekdo nechce davat svoje specialitky...ale pak asi nemas na foru ty fotky davat, napodobovani bude porad. Navic co je napodobenina a co uz ne? Ale jinak nic ve zlem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Ja blacka celkom chapem, aj ked mi to teraz akosi ubralo ten elan s kreslenia nozikov, kedze len par je mojich navrhov Sad ..... ,ostatne prekreslene su tiez bez opytania, i ked niektore na poziadanie...
a tymto Vas chcem este poziadat aby sme to tu zbytocne viac nerozoberali, a ak budem chciet prekreslit nejaky nozik niekoho otialto s fora, tak sa najprv opytam .....
Posláno:

Štamgast
2Samurai: Ja si zase myslim, ze vzdialenost zase tak velku rolu nehra, ale ide skor o princip alebo mozno aj o etiketu. Nemozeme vediet, ci by Reeva trapilo alebo netrapilo keby nasiel niekde na nete kopie svojich nozov, je jedno v akom mnozstve. Ak uz sa chystam profesionalne zivit vyrobou nozov a chcem aby ostatni respektovali moje dusevne vlastnictvo, tak potom aj ja by som mal respektovat dusevne vlastnictvo druhych. Je to samozrejme zlozitejsie ako to tu rozpisujem, tiez som pouzil pre nedostatok invencie cudzi dizajn na vyrobu svojho noza. Na druhu stranu si myslim, ze je asi nemozne vyrobit uplne originalny noz... Ja Blackove zelanie samozrejme respektujem tiez. Pripadne sa presunme do volneho pokecu, nech tu Blackovi nespinime...
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Hups........Trošku rozčarování, ale možná rýpnu do vosího hnízda. Chápu Blacka, ale na druhou stranu, stejně ruce a um nikdo nenahradíš. Můžu vždy skopírovat cokoliv, třeba nůž od Dohnalů, ale nikdy to "Dohnal" nebude. Kopie tvaru by mě osobně nevadila, ale pokud by někdo použil na signování moji "Labuť" tak to by s mojí povahou bylo na rozbití držky. Pardon, že to říkám tak na tvrdo. Ale chápu tě Blacku, pokud budu chtít něco použít z tvích návrhů, zeptám se a budu to respektovat. Ahoj Mat Happy
Posláno:

Štamgast
Zádné sliby,žádní falešní sobi.Když dárky,tak všichni.Miki,ta je tvoje..

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Tak,měl bych se asi taky vyjádřit.Golemovi,když už mi mail nedošel,tak nemám za zlé to nadšení,kterým chrlí svoje výkresy.Já sám jsem se nechal inspirovat Samovými výkresy,a velké dík vám za to.Ale.Pak to chce něco ze sebe,ne slepou kopii.Já denně hledám nějaké zajímavé kudly na webu,a myslím,že učit se od lepších je správná cesta.Ale potom se snažím do toho dát něco ze sebe.Proto,co mi vadilo,že zeptat se mě bylo velmi snadné,když mám mail přímo na nicku...A jistě,pokud mám nápad,který mi kapku pomůže s financema pro rodinu,tak se mi v naší malé zemi s mizernými platy nesmíte divit,že chci svoje nápady prodat.Takže,pokud po mě někdo chtěl něco vyrobit,a měl dost trpělivosti,tak se i dočká.Makám na nožích jako svou druhou práci v kombinaci s brusírnou pro naši vesnici,kdy lidem brousím jejich domácí nářadí.To jsou,jak asi mnohý tuší,jen drobáky,ne peníze.Konec konců,mám to tak formulováno na svých stránkách.Ad,Reeve.Celokovový nůž-to už jsem měl vymyšleno před 20lety,až Sam mě nakop,abych to realizoval.A kdo se pořádně podívá,můj nůž je jiný.A dýka,to je čistý můj projekt.Black,ne Reeve.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Mail přišel,odepsal jsem.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Chtorr napsal:
mno jsem drobet rozčarován Sad nějak se to zvrtlo puvodně se tu fungovala výpomoc a rada ,ale poslední dobou už nějak ne a nejde mi o kopírování výkresů ale vysloveně zakázat to je už síla ne chlopi prachy nejsou všechno ne Wink
Z mé strany-rady,které vím,tak myslím,že dávám.A to všem,kdo o ně stojí.Jen,pánové,tohle není uzavřená společnost,která si hraje na skautíky.Forum čte velmi mnoho lidí,kteří přispívat nechtějí.Takže některé informace,byť dobře míněné,nejsou až tak pro všechny.Ale stále platí,že ze sebe s nějakou periodou přidávám své fígle,a rady.Tedy,pokud mám pocit,že jsou k něčemu.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
V tomhle jsem za jedno s Blackem. Denně se tu na webu potkáváme, tak proč se nezeptat jestli to můžu použít?!
Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Posláno:

Štamgast
Mám k tomu takový názor.Pokud někoho zaujmu natolik,že si chce něco podobného vyrobit,jsem potěšen ,že se líbí,a tím,že si to dotyčný vyrobí,mi dává najevo,že je to dobrý.A nic proti tomu nemám,ani nevím,proč bych měl mít.Ale vidím zásadní rozdíl v tom,když už na to je veřejně přístupný výkres.To mi vadilo,už to je vyřešeno.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
2Black: Nikto Ta nechce oberat o bocne prijmy. Zrejme tak ako ja nepatris k hornym 10000-com a urcite sa kazda koruna navyse hodi. Ja sam Ti dakujem za rady, ktore som z tvojej strany dostal a priznavam pred vsetkymi, ze mi (niekedy velmi) pomohli. Chcel som sa tu este viac rozpisat, ale uz to radsej neurobim v zaujme ukludnenia situacie.
Posláno:

Štamgast
Pokud použijeme přesnou formulaci,tak je to živnost volná,podléhající daním,jako každá jiná.Jen má tu velkou výhodu,že nemusím makat vždy,nebudu hlady.Dříve se tomuto říkalo vedlejší pracovní poměr.Nyní je rozdíl pro mě výhodný v tom,že stát už dostane svůj jistý základ daně z prvního zaměstnání.Takže kudly můžu dělat,jen,když se mi chce.A že jsou kolem mě velmi nepřející lidé,nebylo možno to řešit bez živnostenského listu.Jak jsem řekl Dohnalům na výstavě,mají můj obdiv,že se tím uživí.Já si jen kryju záda.Co vydělám,nechám pod stolem na výstavě,nebo utratím na další matroš,eventuelně na nářadí.Podtrženo,sečteno,stále v obrovském mínusu s pokusem o samofinancování.To ale člověk zjistí,až když si to sám vyzkouší,jinak neuvěří.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Black: souhlas s tebou že být existenčně závislý na výrobě nožů je v naší milé vlasti o držku, neb nikomu nepřijde víkendový nákup v tescu za 1500,- moc, ale když by měli dát 2000,- za kudlu, se kterou se člověk sere týden a to ho ještě stál úvodní materiál 500,-, tak lidi obrátí oči v sloup, že by tak drahou věc nikdy nekoupili když na tržišti prodávají taky nože a pěkné a chtějí za to jen dvě stovky.. Sad

Paradoxně pokud bych chtěl aby se mi nožířský koníček minimálně zaplatil a nešel do ztráty, tak bych volil právě kopie nožů, neboť stačí použít jiné materiály, typ a umístění nýtů či tvar výbrusu a laik by nikdy neřekl, že to je kopie..
Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/29/2006
Blacku Blecku nezlob se na mne, ale já jsem rozčarován.
Od Tebe 6.12 2006 22:20
Mám k tomu takový názor.Pokud někoho zaujmu natolik,že si chce něco podobného vyrobit,jsem potěšen ,že se líbí,a tím,že si to dotyčný vyrobí,mi dává najevo,že je to dobrý.A nic proti tomu nemám,ani nevím,proč bych měl mít.Ale vidím zásadní rozdíl v tom,když už na to je veřejně přístupný výkres.To mi vadilo,už to je vyřešeno.

Ten výkres vznikl z tvé fotografie kam jsi dal i pravítko, dokonce se tam zmiňuješ o materiálu, výbrusu a tlouštce. Ten výkres toto vůbec nemá a ještě je tam napsáno Black bolo, takže jakoby důkaz že je to Tvé.

Připomenutí. 4.10.2006 16:10
Představuju nový projekt.Je to kukri,není to kukri,je to mačeta,není to mačeta,je to kudla,no ani ne.Survival knife.Napadlo mě to dnes ráno.Tady je výsledek.Čočkový výbrus,kvůli snížení váhy,tl.5mm,370mm délka,14260.Měl jsem tam dutý výbrus,jako dělá Petr Dohnalů,ale zdálo se mi to těžké,tak jsem ho zrušil,a brousil dál,na čočku.Ta je pro mě taky velmi lehká na výrobu.Tak jsem chtěl nabídnout survival nadšencům pořádnou kudlu na hrubé zacházení.Myslel jsem i na to,aby to šlo přivázat na klacek,jako oštěp,nasekat dříví,a tak.Mám velmi bohaté praktické zkušenosti s mačetama.Tak tohle mě napadlo.Má to schválně záštitu,aby šlo i bodnout,a ručka -kdo bude chtít-šňůra,já tam na zkoušku dám můj oblíbený pertinax.Před záštitou,je to zaobleno,aby to neřezalo do prstu..

Z toho fota ten výkres leckdo udělá.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/6/2006
To: Sam
To přirovnání k nákupu v tescu je výborný. Přesně tak to je a každýmu by to mělo zavřít hubu než začně plácat o cenách ručně dělanejch nožů.

To: Black
Máš recht, trochu se to regulovat musí, blbý ale je, že tě tady poslechnou spíš ty slušný, který se tebou inspirovali jen pro svojí potřebu, ne na kšeft - o těch druhejch se možná ani nedozvíš.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum