ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Díky za fotku,i ocenění.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/10/2006
Po náhodném přečtení vašich diskuzních stránek, když za hluboké bezměsíčné noci jsem nemohl usnouti trápíc počítač jsem se rozhodl, ač netrpím duševní poruchou, nejsem zamindrákovaný a taktéž nemám duševní pochody 5-ti letého děcka, pro drobnou příhodu ze svého života.

V roce 1981 jsem se seznámil s Jardou Kopalem z Přerova (působil v šermířské skupině Markus M), tento člověk v té době na území tehdejší ČSR vyráběl jedny z nejkvalitnějších Japonských katan. Já zatoužil v té době když mečířství, nožířství a příbuzné obory byly v plenkách po tomto špičkovém výrobku a tento člověk v té době taktéž cvičící japonské bojové umění (karate) byl mnou požádán o zhotovení katany. Odpověď byla ANO. Budeš asistovat při výrobě čepele, je to tvoje zbraň, bude tam část tvého ducha, ale moje umění (možná, že to někdo nepochopí a ušklibne se nad tím) v dnešní době kdy rádoby mečíři, nožíři díky internetu si navzájem kradou myšlenky, nápady atd. zdůvodňujíc to nějakými bláboly ... Můžete vyrobit cokoliv, jakoukoliv napodobeninu, ale nikdy to nebude originál mistra který vymyslel, realizoval svoji myšlenku a vyrobil jako první tuto zbraň. Jsem takéž dlouholetým kamarádem (já mu říkám "mladej" Vy ho budete znát pod přezdivkou "Black") pamatuju si jeho začátky s výrobou zbraní. Dělal jsem na kalírně 36 let, takaže nějaké zkušenosti by jsem měl mít. Přibližně v roce 1990 mi tento člověk vyrobil Wakizaši, tak špičkové kvality, když jsem ho předával minulý rok (2005) svému učiteli nemohl pochopit, že se vzdávám tak špičkové zbraně v jeho prospěch. Přiznám se, že mi to bylo líto, ale úcta k mému učiteli převládla (zbraň je na území Španělska v místním Dójo na čestném místě). Takže popřemýšlejte jelimánci o svých rádoby diskuzích a šáhněte si do svědomí, možná,že to bude prospěšné pro všechny lidičky v tomto (promiňte !!!! show byznysu). Na závěr si dovolím pozdravit touto cestou Galila a nepoužívám přezdívku takže podpis je pravé jméno.
Vladimír Ryska
Posláno:

Štamgast
No,tedy,to je překvápko!Zdravím důchodce.Už jsi se dostal přes obsluhu mobilu až ke spuštění počítače..Dík,snad se uvidíme.Dříve to byly prokecané hodiny.Vděčím Láďovi za první sehnané informace o japonských mečím,a to v dobách hlubokého míru bylo téměř nemožné.A vůbec,bylo toho na vydání knižního bestceleru,co jsme vyváděli za kousky..Krom toho,že jeho pověst nejhubatějšího trenéra karate v této republice jej předchází.Některé slogany ze závodů karate se staly lidovými..Nevím,ani který právě má dan,ale myslím,že patří mezi několik málo jedinců,co tvrou dřinou dokázali moc.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Black: má čtvrtý dan... a když se na fotku dívám tak chápu to o té peněžence.. vypadá jak kdyby ho právě pustili Laugh Laugh

www.karatevsb.cz/vsb_Ryska.htm
Posláno:

Štamgast
Ad wakizashi,na tu dobu,to jakž takž šlo,dnes bych už se styděl.Ale je fakt,že už tehdy jsem to dřel na vypnutém smirku různé zrnitosti,a na kamenech,co se daly sehnat.Ale jen laicky,rád bych to ruční japonské broušení konečně viděl zblízka,snad bude šance,broušení mě zajímá,baví.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Tr-ho-sek

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
ručka

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Kdysi dávno,už coby patnáctiletému trempovi mi vadilo,že mačeta,kterou mám v UStorně není dobrá na suché dřevo.Dal jsem si takový slib,že na to jednou něco vymyslím.Tak,tady to je.A rovnou píšu,prolezl jsem na webu nářadí na práci,co jsem v Asii našel,a přemýšlel,co do českého lesa,na suché dřevo,na maliní.Kdo se kapku orientuje,najde,které nástroje denní potřeby mi byly inspirací.Pokud to někomu pomůže,dávám to k dispozici,má to délku 42cm.Ostří,jako sekera,háček na vytrhávání maliní.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Kdyby někdo poznal,co jsem to dostal za dřevíčko,oba kusy jsou z jednoho prkna,napište.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/30/2006
Hodně mi to připomíná Woodman's pal. Máš to hezký.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Shocked si p...r paty, tak to je "protopyp malého skauta budovatele" .....Shocked výbrus máš na svou levou ruku, já bych ho bral opačně, ale funkceRazzRazzRazzRazzWink
edit: a ještě bych spíš viděl na konci bambulku, než excentr Happy
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
Posláno:

Štamgast
To víš,že tu mačetu znám,když mi ji dohledal mnohem dříve"P",ta moje je jiná koncepcí.
(Theodore Roosevelt)
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Ale i tak vypadá DOST DOBŘE! Wink I když já jsem spíše na ty starší modely...
Posláno:

Štamgast
Je to macek,jako sekera.Výbrus je jako u sekery,i stejný ůhel,aby to sneslo právě brutal zacházení.a ta bambule na konci tomu dělá protiváhu,proto jsem mohl použít dřevo na ručku.A s inspirací se netajím.Obdiv k prastarým domorodým nástrojům Asie.Golok,panabas,bolo,atd.
(Theodore Roosevelt)
lk4
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/16/2006
Máš to pěkný, jen mě trochu zarazilo, že není nabroušená i jako lopatka. Jestli můžu mít jeden dotaz, jak je tam přidělaná ta ručka, není vidět žádný nýtek ani imbus. Jinak ať se ti daří.
Posláno:

Štamgast
Ten poslední kousek už jsem popsal,rycí mačety mám,minimálně na mém vláknu,nebo na mých web,str.Mačety mi drží na trubičkách,závit M5,zapuštěné šrouby.Na té poslední to ještě není hotovo.Zato ta ploška vedle háku je tam na možnost klepnout po tom třeba klackem při štípání.
(Theodore Roosevelt)
lk4
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/16/2006
Díky za odpověď, vím jaký máš mačety, proto mi přišlo divný, že tam nejsou ty imbusy a ta lopatka. Happy Měj se
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/3/2006
Tak si, milý Blacku, vymysli cenu a jednu trho-sekačku mi do jara vytvoř (domluvíme se ještě mailem - atlas, seznam?). Máme podobné hobby - já jezdim enduro...a trať je potřeba občas proklestit. Ne že bych neměl už nějaké to želízko, ale tohle je ONO! Nebudeš se doufám zlobit, když sem přidám pár obrázků těch mnou vlastněných. Třeba pro inspiraci.
Posláno:

Štamgast
Něco se domluví,v pohodě,mačety přesouvám na vlákno "mačety"
(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum