ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
To, že někdo tady na fóru zveřejní fotku kudly a popíše ji ještě není souhlas ke kopírování. Třeba toto bolo je tak specificky Blackovské, že požádat předem o souhlas pro výkres bylo minimálně vhodné. Myslím si, že tento kousek by pro mně bylo poměrně jednoduché vyrobit, ale přesto jsem si jej raději nechal od Blacka udělat. Happy
[quote=MIST]
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/22/2005
teda mi vyrazi dech to, kolik si vy lidi berete za vybrouseny a zakaleny kus plochace..dva hadry za tohle? teda asi budu muset svoje zaviraky zdrazit, snazim se je delat zakaznikum co nejpristupnejsi, a misto toho koukam ze je delam skoro zadarmo...no huste..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
papi napsal:
teda mi vyrazi dech to, kolik si vy lidi berete za vybrouseny a zakaleny kus plochace..dva hadry za tohle? teda asi budu muset svoje zaviraky zdrazit, snazim se je delat zakaznikum co nejpristupnejsi, a misto toho koukam ze je delam skoro zadarmo...no huste..
No tak dva litry za to bolo níže bych třeba já osobně viděl ještě jako dumpingovou cenu, ve skutečnosti si myslím, že by stálo víc (a pokud ne a skutečně by se to vlezlo i při Blackově perfektním zpracování okolo dvou litrů, tak mi dej Blacku vědět na mail, začnu šetřit a zjara by se to dalo spáchat - i když to není zrovna můj typ, tak za ty prachy v daném zpracování by byl hřích si to nepořídit).

Co se týká tvých nožů, Papi, tak je klidně zdraž a to nejmíň o 100%. Wink
BTW: ještě drobnost, jen tak ze zvědavosti - Papi máš na to vůbec živnosťák, platíš daň z příjmu, daň z přidané hodnoty, socku, zdravku, nemocenskou, dovolenou, energie, atd.?
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
papi napsal:
teda mi vyrazi dech to, kolik si vy lidi berete za vybrouseny a zakaleny kus plochace..
Tohle je o osobních preferencí uživatele. Já třeba patřím k těm, kterým se tyhle "plocháče" líbí a zmíněný peníz mi přijde v pohodě. Není třeba to shazovat. Já například nemusím vůbec damašky a všelijaký nazdobený serepetičky, nikam se s tím ale necpu. Je to můj vkus. Kdyby přede mě někdo položil zavírák z damašku a kvalitní bowie, tak neváhám ani vteřinu, co si vybrat. A tohle nemyslím nijak osobně na tebe papi, ale v obecné rovině. Blackovo bolo je dost v pohodě a až budu mít nějakou forotu, tak ho určitě o jedno požádám.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Taxi myslím, že bysme se mohli přestat do Blacka montovat. Prostě řekl, že by nechtěl, aby se jeho nůž kopíroval na výkres - kdo je slušný, bude se toho držet, kdo se toho držet nebude, ten se stejně na jeho přání vykašle. Golem84 tady dělá velký kus práce, je asi první, kdo by se mohl cítit dotčeně - a hele, on se s Blackem domluvil mailem a chová se normálně. Já osobně se ztotožňuji s gorshim - taky dám přednost Blackovu bolu před damaškem a už plánuju, že si jedno objednám. Ale to je moje volba, můj vkus a nikomu to necpu, a nenadávám těm, co dělají z damašku, jak to mají drahé. A tón se u různých účastníků tohoto fóra opravdu liší měrou dosti podstatnou, což ale třeba u mně jen potvrzuje některé moje názory a dojmy. Howgh.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Díky pánové,každý svými reakcemi přispěl,a tím i něco o sobě vypověděl...Jen malé info,První dvě bola jsem vyrobil,další něco daroval,a ta cena,aktuálně,pokud se nic nezkazí,tak je o pětikilo víc,plus poštovné.A nikomu to nenutím.Mohol bych zařídit i pouzdro z kůže,cca dalších 500kč u kamaráda sedláře.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/28/2004
Tuž děcka, neserte...Připadá vám šest a půl milionu za auto adekvátní?? Mi ne, ale kamarádi v něm jezdí. Prostě- tak to je, kup, nebo nech být. Jsou lidi, co dají skoro tři miliony USD za poštovní známku(!!!), kerá nota bene ani na dopise neplatí. No, a sere se někdo do nich?? Možná finančák.. takže si myslím, že pokud někdo něco dělá, tak si stanoví cenu a pokud najde kupce, tak prodá, není to tak?? Zbytek jsou prostě kyselé hrozny a ne že ne...
A jinač dik, synečku, už sem cely rozechvěly!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/3/2006
Kambodža, Thajsko, Laos. 2x ocel Toyota, v Laosu nejspis LadaWink Tohle jsou 100% osvědčený survivaly a zároveň tamní EDW venkovského liduHappy Black to s tím tvarem sakra trefil, jeho Bolo by si domorodec určitě pochvaloval. Jinak fotka je ohavná, zpracování není ve skutečnosti zdaleka tak děsné. To spíš moje "umění" s focením pod lustremHappy
Posláno:

Štamgast
Díky za fotku,i ocenění.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/10/2006
Po náhodném přečtení vašich diskuzních stránek, když za hluboké bezměsíčné noci jsem nemohl usnouti trápíc počítač jsem se rozhodl, ač netrpím duševní poruchou, nejsem zamindrákovaný a taktéž nemám duševní pochody 5-ti letého děcka, pro drobnou příhodu ze svého života.

V roce 1981 jsem se seznámil s Jardou Kopalem z Přerova (působil v šermířské skupině Markus M), tento člověk v té době na území tehdejší ČSR vyráběl jedny z nejkvalitnějších Japonských katan. Já zatoužil v té době když mečířství, nožířství a příbuzné obory byly v plenkách po tomto špičkovém výrobku a tento člověk v té době taktéž cvičící japonské bojové umění (karate) byl mnou požádán o zhotovení katany. Odpověď byla ANO. Budeš asistovat při výrobě čepele, je to tvoje zbraň, bude tam část tvého ducha, ale moje umění (možná, že to někdo nepochopí a ušklibne se nad tím) v dnešní době kdy rádoby mečíři, nožíři díky internetu si navzájem kradou myšlenky, nápady atd. zdůvodňujíc to nějakými bláboly ... Můžete vyrobit cokoliv, jakoukoliv napodobeninu, ale nikdy to nebude originál mistra který vymyslel, realizoval svoji myšlenku a vyrobil jako první tuto zbraň. Jsem takéž dlouholetým kamarádem (já mu říkám "mladej" Vy ho budete znát pod přezdivkou "Black") pamatuju si jeho začátky s výrobou zbraní. Dělal jsem na kalírně 36 let, takaže nějaké zkušenosti by jsem měl mít. Přibližně v roce 1990 mi tento člověk vyrobil Wakizaši, tak špičkové kvality, když jsem ho předával minulý rok (2005) svému učiteli nemohl pochopit, že se vzdávám tak špičkové zbraně v jeho prospěch. Přiznám se, že mi to bylo líto, ale úcta k mému učiteli převládla (zbraň je na území Španělska v místním Dójo na čestném místě). Takže popřemýšlejte jelimánci o svých rádoby diskuzích a šáhněte si do svědomí, možná,že to bude prospěšné pro všechny lidičky v tomto (promiňte !!!! show byznysu). Na závěr si dovolím pozdravit touto cestou Galila a nepoužívám přezdívku takže podpis je pravé jméno.
Vladimír Ryska
Posláno:

Štamgast
No,tedy,to je překvápko!Zdravím důchodce.Už jsi se dostal přes obsluhu mobilu až ke spuštění počítače..Dík,snad se uvidíme.Dříve to byly prokecané hodiny.Vděčím Láďovi za první sehnané informace o japonských mečím,a to v dobách hlubokého míru bylo téměř nemožné.A vůbec,bylo toho na vydání knižního bestceleru,co jsme vyváděli za kousky..Krom toho,že jeho pověst nejhubatějšího trenéra karate v této republice jej předchází.Některé slogany ze závodů karate se staly lidovými..Nevím,ani který právě má dan,ale myslím,že patří mezi několik málo jedinců,co tvrou dřinou dokázali moc.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Black: má čtvrtý dan... a když se na fotku dívám tak chápu to o té peněžence.. vypadá jak kdyby ho právě pustili Laugh Laugh

www.karatevsb.cz/vsb_Ryska.htm
Posláno:

Štamgast
Ad wakizashi,na tu dobu,to jakž takž šlo,dnes bych už se styděl.Ale je fakt,že už tehdy jsem to dřel na vypnutém smirku různé zrnitosti,a na kamenech,co se daly sehnat.Ale jen laicky,rád bych to ruční japonské broušení konečně viděl zblízka,snad bude šance,broušení mě zajímá,baví.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Tr-ho-sek

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
ručka

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Kdysi dávno,už coby patnáctiletému trempovi mi vadilo,že mačeta,kterou mám v UStorně není dobrá na suché dřevo.Dal jsem si takový slib,že na to jednou něco vymyslím.Tak,tady to je.A rovnou píšu,prolezl jsem na webu nářadí na práci,co jsem v Asii našel,a přemýšlel,co do českého lesa,na suché dřevo,na maliní.Kdo se kapku orientuje,najde,které nástroje denní potřeby mi byly inspirací.Pokud to někomu pomůže,dávám to k dispozici,má to délku 42cm.Ostří,jako sekera,háček na vytrhávání maliní.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Kdyby někdo poznal,co jsem to dostal za dřevíčko,oba kusy jsou z jednoho prkna,napište.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/30/2006
Hodně mi to připomíná Woodman's pal. Máš to hezký.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Shocked si p...r paty, tak to je "protopyp malého skauta budovatele" .....Shocked výbrus máš na svou levou ruku, já bych ho bral opačně, ale funkceRazzRazzRazzRazzWink
edit: a ještě bych spíš viděl na konci bambulku, než excentr Happy
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum