ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/21/2009
Vseta napsal:
Petr Dohnal napsal:
Doprdele to jsme tak malý smradi, že nad náme pořád musí někdo stát a říkat nám, co můžeme a co už ne, že teď už to skoro vypadá, že bysme se mohli začít hádat a že bacha... tebe tohle fízlování Romane baví? Proto jsi tu funkci moderátora bral? Jakákoliv výměna názorů musí být od začátku raději stopnuta, aby si kluci náhodou nevynadali do čuráků? Bože, tak ať si vynadají ... věčna buzerace někoho "kdo může buzerovat" - tohle mě sere víc, než ty blbý Blekoňovi kecy
Jistým způsobem s tímhle souhlasím...na druhou stranu je pravda,že "banány" zde létali za daleko mírnější vyjádření v příspěvku...tak teď jsem sám zvědavej na tu "rovnost metru"Wink Jinak Romane,jak vidíš,ani blogem se nevyhneš podobným výlevům....Confused Edit: a fčíl do mě,co že jsem si to dovolil......Razz

O jaké rovnosti metru tady mluvíš ? o tom že Black napsal, že už ho to nebaví pořád ty žabomyší války a bude zde psát jen o své nožířské tvorbě ? a jak dlouho to vydrželo 4 dny ? tak kdo tady vyvolává flame ...
Ir
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/19/2007
Pokud moudřejší neustále ustupuje, budou světu vládnout hlupáci.
Romane S: taky nepochybně citim uštěpačnost v Kitiasovych příspěvcích, ale pokud bys měl někoho označit jako provokatora flamu, asi by to byl spis Black, ne?
Co konečně začit řešit příčinu a ne jen udupavat plaminky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Souhlasím s Irem. Bylo tady jasně řečeno, že Black bude na svém vlákně prezentovat už jen svojí tvorbu a né že si z toho po 4 dnech bude zase dělat svůj deníček o svých bolístkách. Moderátoři by to měli začít radikálně řešit !!!!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Já to navrhoval už majiteli, Milanovi už dávno. Ať je vlákno nožíře placené, když všichni tady máme reklamu. Každý, kdo prodá, provedl obchod. Je to tedy komerce, a to u všech, kdo prodali. Netuším však, jak by se pak řešilo, kdo je hobík, a prý to jen rozdává, a kdo je profík-tedy prodává. Já navrhoval, že klidně zaplatím za každý svůj příspěvek. A pak bude jen na mně, jestli budu mít ve vlákně nože, kola, lyže, psy, nebo papoušky.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2006
Ire, stvonji, já tohle vidím. Kitiasův výpad byl ale střelba od boku. Jelikož je tohle dost aktuální téma, který rozhodně není dořešený, prosím, ať je to bez osobních výpadů.
Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/20/2011
Black napsal:
Já to navrhoval už majiteli, Milanovi už dávno. Ať je vlákno nožíře placené, když všichni tady máme reklamu.

Psal jsem to na gunu a zopakuji to i zde. Např. v Chronomag fóru to funguje tak, že kdo je "profík" myšleno tak, že prodává nad rámec běžných prodejů (tedy nákup za účelem dalšího prodeje), má placený přístup, je označen červeným slovem "profi" pod podpisem (tam, co má moderátor napsané moderátor) a všichni ví, že je obchodník.
Tady může být stejná obdoba téhož, tzn. kdo prodává nebo vyrábí za účelem dalšího prodeje, mohl by být stejně zařazený. To ale neřeší podstatu toho, že fórum není soukromý blog. K tomu opravdu slouží osobní stránky.
Nejsem produkt evoluce…
Ir
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/19/2007
jo to celkem chapu! Poradil bych tedy tyhle dobre minene rady posilat po PM, a tayk by bylo dobry dat si pozor i na neosobni vypady Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Black napsal:
Já to navrhoval už majiteli, Milanovi už dávno. Ať je vlákno nožíře placené, když všichni tady máme reklamu. Každý, kdo prodá, provedl obchod. Je to tedy komerce, a to u všech, kdo prodali. Netuším však, jak by se pak řešilo, kdo je hobík, a prý to jen rozdává, a kdo je profík-tedy prodává. Já navrhoval, že klidně zaplatím za každý svůj příspěvek. A pak bude jen na mně, jestli budu mít ve vlákně nože, kola, lyže, psy, nebo papoušky.

Pokud by tvůj návrh prošel a po zaplacení by si každý mohl přispívat o čem by ho napadlo, tak si myslím že by Knife přestal být serverem, který se zabývá noži NoNoNo .
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/12/2010
Black napsal:

Teď jsi to asi napsal Blacku správně,o tom je celej tenhle spor,když chceš platit reklamu tak si ji dej do televíze ,třeba Eva a Vašek a to udělali a určitě vydělali velký prachy ale tady to asi o komerci není,a doufám že nikdy nebudeSurprised
Sedím sám pod měsícem
Posláno:

Štamgast
Všem nožířům zde prezentujícím, pomohl Knife nejen radou, ale i propagací, tedy i prodejem. Příspěvek od nožíře, kteréhokoliv, je komerční. I když je to nepopulární tvrzení, je to tak.

Své argumenty přesuňte však na jiné vlákno. Moje je o nožích. Tak, tady jeden nový model.
Pojmenoval jsem jej BAG(Black Army Golok). Je na speciální požadavek vojáka, který byl na kurzu Britských SAS, a líbil se mu Golok, který tam měli oni. Já mu řekl, že mu udělám lepší. Tak, snad bude spokojen, za měsíc s ním jede na rotaci do Afgánistánu. A abych předešel tomu, jak mne Samurai napadl, že si prý tyhle věci vymýšlím, je to Krakenův kamarád, takže může to potvrdit.

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_7678.jpg.jpg
Snímek_7670.jpg.jpg
Snímek_7671.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
BAG je předělávka mého Parangu max, je tam malá změna linií, a plus, požadavek byl špice. Netuším na co, ale nedal si ji vymluvit, i když jsem se o to snažil. Zase standartně pět možností úchopu.

Snímek_7672.jpg.jpg
Snímek_7673.jpg.jpg
Snímek_7674.jpg.jpg
Snímek_7675.jpg.jpg
Snímek_7676.jpg.jpg
Snímek_7679.jpg.jpg
Snímek_7680.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/12/2010
Black napsal:
Všem nožířům zde prezentujícím, pomohl Knife nejen radou, ale i propagací, tedy i prodejem. Příspěvek od nožíře, kteréhokoliv, je komerční. I když je to nepopulární tvrzení, je to tak.

I mě Knife velmi pomohl a neustále pomáhá,a já na oplátku vše co udělám a bude se týkat nožů tak zase zpětně budu tady prezentovat a třeba to i bude pro někoho přínosné,ale tady jsou lidi kteří se snaží udělat svůj nejlepší nůž v životě,který nikde nikdo nesežene a ani nekoupí,nejsou tu fabriky a jejich sériovky.V tom pravdu nemáš ,alespoň podle mě,tady komerce není a nebo pokud je ,tak tady nemá co dělat.
Sedím sám pod měsícem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Nějak jsem si ten parang nedovedl bez plochého čumáku představit, a ono to vypadá pěkně.
Doufám že ho stihnu prubnout než odletí do makové země.mrGreen

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Black napsal:
A abych předešel tomu, jak mne Samurai napadl, že si prý tyhle věci vymýšlím, je to Krakenův kamarád, takže může to potvrdit.

najdi mi, kde jsem to řekl.. nic o tom, že si zákazníky vymýšlíš jsem nikdy nenapsal! NoNoNo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/3/2008
Here we are Laugh . Nesleduji Blacka tak důkladně abych mohl s jistotou říct, že někoho neprovokuje na jiných vláknech, ale tahle štvanice je opravdu úsměvná.
Nedávno jsem byl obětí cenzury tady na knifu a dozvěděl jsem se, že některým lidem vyloženě vadím. Naštěstí se to vyřešilo osobním jednáním s Milanem a doufám, že už navždy.
Každý halt nemá to štěstí být rozeným sympaťákem a taky "nemůže být člověk ten, co by se zavděčil lidem všem". Položme si prosím otázku, proč vám Black vadí? Dokážete si na to odpovědět upřímně? Mně například nevadí nikdo. Když mi někdo nesedí, zkrátka na jeho vlákno nechodím, nebo se s ním prostě nebavím. Prezentujte zde svoji práci a neřešte vzájemné sympatie. Asi bych se zbláznil z toho furt někam psát ... no tohle se ti moc nepovedlo, nepřeháníš trošku, podívej jak ti ujela ta fazeta, mno nic moc, nedostatek invence, hmm tak tohle se mi vůbec nelíbí, tohle si okopíroval od XY atd. Když odhlédnu od toho, že jsou nože "jen" můj koníček a že mi to rozhodně nerve žíly, stejně mi nedalo se k tomuto tématu nevyjádřit ... "Nejtolerantnější jsme tehdy, když posuzujeme sebe sama" .. Blaise Pascal

PS: kdyby náhodou někoho napadlo, že jsem nalitej, protože to píšu ve dvě ráno, tak ne. Právě jsem se vrátil z koncertu v Jazz Republic na Národní třídě, kde bylo narváno k prasknutí a oči na mě mohlo nechat minimálně 10 nadrženejch roštěnek. ( doufám, že vás to nenasralo) Wink
Posláno:

Štamgast
Samurai napsal:
Black napsal:
A abych předešel tomu, jak mne Samurai napadl, že si prý tyhle věci vymýšlím, je to Krakenův kamarád, takže může to potvrdit.

najdi mi, kde jsem to řekl.. nic o tom, že si zákazníky vymýšlíš jsem nikdy nenapsal! NoNoNo

zdraví vás "od manželky seřvaný třemi psy pokousaný psychicky narušený" moderátor z knifu :lol:

nevím, do jaké míry je vůbec šance, aby jste poupravili své názory na knife jako celek, ale pokusím se vám jako nejdéle fungující moderátor knifu trošku poodhalit to, co nevidíte (a nebo vidět nechcete)..

Knife.cz mě před X lety zaujal tím, že skupina nadšených řemeslníků kutících nože se přihlásila na diskusní fórum, kde svými znalostmi, praktickými zkušenostmi a radami pomáhala obovit téměř zaniklé řemeslo ručně vyráběných kvalitních nožů. Byly to doby, kdy Dohnalovi vybrousili svůj první pořádný nožík, kdy byl problém sehnat kvalitní ocel, kalírnu kde by se nic nezdrbalo a cizokrajné materiály typu mamutí stolička a hadí dřevo byly v kategorii tužeb..

Tehdy byly defacto všichni "amatéři" a proto si navzájem radili, pomáhali a psali jak co udělat a na co si kde dávat pozor. Všichni to dělali s nadšením, zadarmo ve svém volnu a rádi. Prudiči tehdy byly spíše ojedinělí a víc pobavili svou hloupostí než aby uráželi, spamovali nebo vyvolávaly hádky. Inzerce skoro nebyla, spíše se vyměňovalo.

... a máme tu rok 2012, z většiny amatérů a nadšenců jsou už profíci snažící se prodat své nože na stejném místě jako ostatní. Díky mnoha letům návodů a postupů a díky obchodům typu jatagan už většina nových nožů má podobně vysokou laťku zpracování a materiálů a začíná tak být prodej více závislý na jednání nožíře, t.j. jakým způsobem a kde bude svou práci prezentovat a prodávat.

Někteří jako zde uvedený Black to dělá tak, že se nadmírou keců udržuje na hlavním výpisu vláken a současně vnucuje čtenáři to, co si má myslet vymyšlenými fakty typu tisíce děkovných dopisů, nože pro nejspeciálnějí jednotky, nože nejlevnější, nožíř vydělávající miliony mezi závistivými Glumy na propasti neúspěchu.. To samosebou amatéry nenaštve, neboť se jich to týká jen částečně, nicméně profíky, kterých už je na knifu hodně, to logicky naštve podobně, jako když vás někdo předbíhá poctivě čekající v řadě s tvrzením, že mu to předbíhání netolerujete kvůli závidění toho, že je už na řadě a vy ne..

Další nožíři prostě i nadále prezentují svou práci tím, že za nimi stojí jejich skutky a výtvory, nikoliv řečičky a noví amatéři jsou prostě rádi za každou radu, pochvalu a i kritiku co by se dalo ještě zlepšit.

Obecně se na knifu změnilo více věcí, než zůstalo z počátků a proto se logicky zvětšil i počet moderátorů a tzv. nepříjemných zásahů - jak to samosebou cítí dotčení bez sebemenší sebereflexe, zda to nebylo odůvodněné.
Změnilo se toto:
- díky mnoha letům postupů, návodů a rad ubylo možností a tak je poslední dobou velmi málo tohoto klíčového tématu, který pomáhá ostatním se posunout dále.. Těžko říct, zda je tu už faktor nesdílení know-how profíků a nebo jen to, že jim to díky praxi přijde moc jednoduché a nebo nemají čas nebo prostředky to nafotit, popsat s vydat článek.
- díky velkému množství "na nožích ujíždějících" návštěvníků se knife stal velmi přitažlivým pro lidi, snažících se zneužít tohoto nakumolovaného množství potencionálních zákazníků a snaží se své zájmy "prodat" protlačit kdekoliv a ajkkoliv, i kdyby to bylo proti pravidlům i slušnému chování.. a proto vznikla první inzertní pravidla a také první konflikty se "zlými a namachrovanými" moderátory smazající mi můj inzerát na prodej předraženého falzifikátu nože nebo značkové mikiny..
- protože ubylo článků, rad a postupů a naopak velmi přibylo těch diskutujících, kteří sice nikdy žádnů nůž nevyrobili, ale cítí se povinní každý den či hodinu něco napsat a reagovat na všechny a na všechno, začal objem vláken na knifu rapidně stoupat (bohužel špatným nepřínosným směrem k obecnému mimotématickému tlachání) a samotný obsah diskuse šel úrovní dolů, neboť stačil jeden dva blbci, kteří svou malou znalost vynahradili vyšší kadencí příspěvků a vulgarit a okamžitě vznikla hádka, kdy se jedni zastávali uražených, a ti druzí zase hájili urážejícího.. ano, na rating je to nepochybně skvělé, ale koho baví po ránu číst si urážky, paranoidní představy a "bulvár" .. kvůli tomu knife přece nevznikl..

a tak nastupují moderátoři diskuse.. Kupodivu jsou to normální lidi, žádní mladí zamindrákovaní debílci co kohokoliv bez důvodu setřou s pocitem "síly" ale naopak lidi, kteří si přejí jen jedno a to, aby jich nebylo vůbec potřeba, aby lidi dodržovali pravidla, slušnost, ohleduplnost, pokoru, inteligentní jednání, poctivost, upřímnost a jednali jako Praví chlapi, kdy i dnes jsou lidi, co vám pošlou nůž za tisíce dříve, než jim dorazí peníze, protože věří ve slušnost (bohužel i na tomhle se začíná knife kazit díky pár neseriózním hajzlíkům).
Bohužel dnešní doba a mládeže vychovávané v názoru, že když je ta demokracie tak můžou všechno, toto vylučuje a moderátoři tak musejí chtě nechtě jednat..

A tak nastupuje mazání nicneříkajích hádek, urážek a u nejzarputilejších prudičů i ban.. tento ban se obecně považuje za příšerně zlý trest, ale uvědomte si, že se jedná pouze o časově omezenou možnost se vyjadřovat! knife jde i nadále číst a sledovat, takže je to podobné, jako by sochaři pracujícímu na společné soše odebrali na chvliku majzlík proto, že se blbě vyspal a začal do něj mlátit hlava nehlava a sochu ničit.. Takže já osobě jsem těch banů udělil za ty roky tolik, že bych je spočítal na prstech.. většinou se to obešlo domluvou.. nicméně mažu jen to, oč pisatel buď sám požádal, a nebo naopak mažu to, co je na úkor přehlednosti a tématičnosti fóra. Vždycky si řeknu, co by na to asi řekl čtenář, který si to přečte s odstupem pár let a který dotyčné ani nezná..

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Samuraj-dělám nože pro vojáky, a dělám je rád. A je fuk, jestli tím hrabou jen drážku okolo stanu, nebo tím usekávají hlavy nepřátel. Domníváš se snad, že tahle fotka je fotoshop?

DSC_2320.JPG.jpg
DSCN0457.JPG.jpg
Ruda_a_vrtulník.jpg.jpg
DSC_0524.JPG_big.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Za 30 let, co dělám nože, jsem vyrobil cca 1500nožů. Což není nijak moc, vzhledem k těm letům. Kdysi jsem je sice dělal za 300kč, ale ceny byly taky jiné. Když teotericky budu tvrdit, že je možné, že jsem v průměru na noži vydělal 1000kč, je rovnicí ze základní školy prokazatelné, že jsem už nějakou tu korunu na nožích vydělal. Až budou mít kolegové nožíři za sebou 30 let práce, jako já, budou mnohonásovně bohatší. Ceny jsou nyní jiné, a cena ruční práce je díkybohu už i ohodnocená. Všichni naši zákazníci už zjistili, že drahota je všude, a co hůře, i velká nekvalita, a šmejd. Proto je i tento servr Knife velmi komerčně důležitý nejen pro nožíře, ale také pro zákazníky. Protože, když jsou chlapi spokojení, napíšou, a řeknou si to. Tohle je to nej, co nožíř má. Je to jeho dobré jméno osvědčeného výrobce. Já se však cítím být Samurajem, a dalšími lidmi trvale perzekuován. V kontextu kolegů můžu jistě uznat, že se jim nelíbí, že jsem často na hlavní liště. Ale v kontextu moderátora je to však podjatost vůči mně. Prosím tedy majitele Knife, a ostatní moderátory, aby dali pokec mezi sebou, a prosím je, aby Samuraj nemohl moderovat mé vlákno. Děkuji.

Prosím také, případnou diskusi přesuňte na jiné vlákno. Nemusím si číst, že se vnucuju. Nemám to zapotřebí. Dále zde budou jen ty nože, jak jsem napsal. Hádat se mohou lidé jinde, ne tady.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
Tedy Blacku, škoda že nemáš delší vous, na té spodní fotce bys pak vypadal jako dokonalej bojovník Talibanu Laugh
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:

Štamgast
Wizard napsal:
Tedy Blacku, škoda že nemáš delší vous, na té spodní fotce bys pak vypadal jako dokonalej bojovník Talibanu Laugh

Naštěstí žiju zde, a na fotce je náčelník jedné vesnice v Afgánistánu, který dostal od člena speciálních jednotek(koho pobuřuje slovo speciální, všichni jsme tedy speciální), Army Klewang, který jsem mu vyrobil. Fotka mně hodně potěšila. Protože si moji kudlu koupil voják, do války, a za svou výplatu. Fasovací lístek na ni od armády nedostal. Takže si mohl vybrat z tísíců jiných nožů, co jich na trhu je. Vybral si ti moji. A proč? Protože mu zase jiní doporučili, že se osvědčila. Proto na osobním doporučení velmi záleží. Moje kudla je možná dobrá v tom, že je jednoduchá, a funguje. Víc voják nechce. Ale podobných by se jistě na trhu pár našlo.
Těch nožů s u mně poté objednal do dalších rotací několik. A proto mi vadí, když mně tu furt někdo shazuje. Právní formulací je to poškozování dobrého jména firmy.
(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum