ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
matějka Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/17/2013
Niekto sa s nožmi rozbehol.Wink Ale už to bolo potrebné- tak ako nožov, ani dobrých videí a recenzií o nich, nie je nikdy dosť. Hlavne normálne a slušne nakrútených.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
Dobrý den, před časem jste v nějakém videu doporučoval pásku (duck tape) značky Ceys jako nejlepší. Chtěl bych se zeptat, kde ji kupujete? Netušíte, kde v Plzni? Včera jsem tam chodil do hobby marketech a nikde jsem ji neviděl. Mají hlavně značky Tesa a Pattex. Máte s nimi zkušenost? Díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2013
Ahoj Milane, jen komentář k videu z 16. 8. 2018. - Manly, Ruike, Real Steel porovnání nožů...

Předem, má člověk, vždy z tohoto webu, jakoby problém vyjádřit svůj názor! Přitom celý náš život neprovází nic jiného - a nikdo to neřeší.

Myslím si, že nemáš průměrnou ruku, dělal jsem si několik přirovnání a mě to vychází na pana Šulce, i když je fakt, že má docela tlustý prsty, ale vychází to. Měl jsem v ruce Real Steel Bushcraft a ergonomie ručky - ta boule, mě absolutně nevyhovovala. Tlačila do ruky a byla tam docela navíc. Měl jsem v ruce, třeba nůž - Browning BR077 Browning Fixed Blade - a seděl v ruce neuvěřitelně - přitom bych si ho netroufal podle obrázku, koupit. To je jen jeden postřech.

.. podle toho videa a řezání (rajče - jsem taky levák, ale to nerozhoduje) - si myslím, že ty tvoje fazety na V- výbrusech - jsou docela v tupém úhlu. V- výbrus - vyžaduje fazetu, vůči konkrétní šířče čepele a potom, podle mého názoru, nerozhoduje její šířka - ale konkrétní cit - úhlu jak navazuje - je to rukách a já tomu říkám máslový řez - nikoliv konkrétní úhel.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
kasper napsal:
Ahoj Milane, jen komentář k videu z 16. 8. 2018. - Manly, Ruike, Real Steel porovnání nožů...

Předem, má člověk, vždy z tohoto webu, jakoby problém vyjádřit svůj názor! Přitom celý náš život neprovází nic jiného - a nikdo to neřeší.

Myslím si, že nemáš průměrnou ruku, dělal jsem si několik přirovnání a mě to vychází na pana Šulce, i když je fakt, že má docela tlustý prsty, ale vychází to. Měl jsem v ruce Real Steel Bushcraft a ergonomie ručky - ta boule, mě absolutně nevyhovovala. Tlačila do ruky a byla tam docela navíc. Měl jsem v ruce, třeba nůž - Browning BR077 Browning Fixed Blade - a seděl v ruce neuvěřitelně - přitom bych si ho netroufal podle obrázku, koupit. To je jen jeden postřech.

.. podle toho videa a řezání (rajče - jsem taky levák, ale to nerozhoduje) - si myslím, že ty tvoje fazety na V- výbrusech - jsou docela v tupém úhlu. V- výbrus - vyžaduje fazetu, vůči konkrétní šířče čepele a potom, podle mého názoru, nerozhoduje její šířka - ale konkrétní cit - úhlu jak navazuje - je to rukách a já tomu říkám máslový řez - nikoliv konkrétní úhel.
Zdravím, omlouvám se, ale nějak tomu Tvému příspěvku nerozumím - co je dobře a co špatně? Jaký web, jaký problém vyjádřit názor,? Mně prostě sedne ze všech těch třech nožů nejvíce Real Steel, protože má skandi a solidní ručku, kde má bouli? Ruike mi sedí v ruce lépe, ale zase má fazetu na celkem širokém konci břitu, Manly je na tom podstatně lépe, ale má trošku úzkou ručku. To je můj pocit z těchto nožů, protože jsem je měl v ruce všechny tři, tak to takhle prezentuji , protože si to několik lidí přálo, zda bych je srovnal. Každý to může vidět jinak,dobré je, když si ty tři nože můžeš osahat a to já jsem měl. Ruku určitě nemám, jako pan Šulc, alespoň vzhledově neLaugh a jinak jsem si ji s ním rozměrově neměřil. Jinak fazety na těch dvou nožích jsem zachoval, jak byly od výrobce, pokud mne nějaký nůž s fazetou nadchne tak, že jsem si jistý, že u mne zůstane navěky, přebrousím si fazetu dle svého a řeže to úplně jinak, ale účel videa byl srovnat tyhle nože tak, jak se prodávají a ulehčit tak ostatním volbu výběru.To je všeHappy
Posláno:

Štamgast
jhh65 napsal:
Dobrý den, před časem jste v nějakém videu doporučoval pásku (duck tape) značky Ceys jako nejlepší. Chtěl bych se zeptat, kde ji kupujete? Netušíte, kde v Plzni? Včera jsem tam chodil do hobby marketech a nikde jsem ji neviděl. Mají hlavně značky Tesa a Pattex. Máte s nimi zkušenost? Díky.
Kupuji na internetu zde https://ceys.cz/produkty/paskova-lepidla/opravne-pasky/americka-paska/#iLightbox[fa691738f6d2a2b4d41]/2
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
Ahoj MIlan

Super porovnanie.

Viem, že realsteel Arbiter je už trochu väčší nôž od tých troch, ktoré si porovnával. No mohol by si vo vzťahu k nim porovnať rezivosť a ergonómiu úchopu, aj keď už ho asi doma nemáš, no rezal si s ním.

Dík Dido
Posláno:

Štamgast
Zdravím všechny "sledovatele", budu zase dávat svoje příspěvky na tohle vlákno, i když se budou týkat jiných, speciálně založených stránek. Jako první ANV 100 a ANV 300Happy

Posláno:

Štamgast
A něco "bez nožů"Laugh

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
matějka napsal:
A něco "bez nožů"Laugh

O té svítilně jsem také uvažoval. Nevýhodu ale vidím v tom, že strobe mode nelze nastavit jako výchozí. Takže pro obranu, kde jde především o rychlost a pohotovost, docela naprd.
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/25/2013
Dobrý deň,
dovolím si sem pridať videjko pan Matejka.Je tam pekne vidieť práca s nožom.Napadlo ma že by vas to mohlo zaujmať Happy

https://www.youtube.com/watch?v=UbPVqUbcjDY
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
Celkom zaujímavé tie nové nože ANV. Ten P300 má podľa videa väčšiu fazetu, takže na hrupšie práce bude určite super, no nebude to podľa všetkého žiadna rezivá bomba. Ale pekný nôž.
Posláno:

Štamgast
Zdenek napsal:
matějka napsal:
A něco "bez nožů"Laugh

O té svítilně jsem také uvažoval. Nevýhodu ale vidím v tom, že strobe mode nelze nastavit jako výchozí. Takže pro obranu, kde jde především o rychlost a pohotovost, docela naprd.
Tím gumovým "čudlíkem" zapnu a hned přidržím ten svítící, toť vše, nevidím v tom zase nějakou velikou prodlevu. Většinou to budu používat, když už budu svítit, takže ten první krok už tam budeHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Díky za vysvětlení. Nejlépe, abychom to pro tento "bojový" účel nepotřebovali.
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
Bylo mi v poslední době "vyčteno", že jsem macešský ke svému vláknu na knife....tak pokud to ještě někoho zajímá, tak něco z poslední dobyHappy

Posláno:

Štamgast
....a pokračuji...

Posláno:

Štamgast
...a ještě něco...

Posláno:

Štamgast