ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
matějka Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/5/2011

Wu Dan napsal:

dále jsou modré, černé, červené pruhy....dle určení pro složky armád

světle modré a bílé pruhy = vzdušně výsadkové vojsko (VDV)

tmavě modré a bílé pruhy = námořnictvo

černé a bílé pruhy = námořní pěchota

zelené a bílé pruhy = pohraniční vojsko

červené a bílé pruhy = vojska ministerstva vnitra

tělnjažky jsou fajn, taky jich pár mám...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/11/2019
Co sem měl zimní vod ruskýho Splavu tak se po pár járech začli párat švy a pletenina ale výdrž byla dobrá a dobře se to nosí prostě bavlna. Nedávno sem zas jedno slabší ruský triko modropruh s dlouhým dostal jestli je to fufajka nebo tělnaška je mě jedno je to bavlna a velikost sedí to stačí. Co znám rusy tak ty maj radči než tělnašku jiný hadry s pruhama - Adidas.

http://www.armyrus.cz/index.php/cz/obleceni/namornicka-tricka
Nevim.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
P. napsal:
Loner. napsal:
Máš pravdu jako dycky přece. Ok

Ok
Jo, jo, je to tak, Tvé "spodky" jsou Milane čistá komerce a s ozbrojenými složkami Ruské federace nemají nic společného... Tedy kromě těch pruhů.Wink
Vždyť to říkámLaugh Armádní originály jsou na přiložené fotce. Jedním z poznávacích znaků je to, že nemají rozlišen předek a zadek. Je to rychlé a praktické při výrobě i při nošení (ale ne moc pohlednéLaugh )Voják při poplachu nemá čas studovat kde je předek a kde zadek, prdne na sebe pytel a mažeLaugh Takže pro mne je volba jasná - armádní do lesa (jako doposud) a fufajku s krátkým rukávem do města ukazovat svalyLaugh

matějka vložil tyto přílohy:
DSC00382.JPG.jpg
DSC00383.JPG.jpg

Posláno:
Pozorovatel
matějka napsal:
P. napsal:
Loner. napsal:
Máš pravdu jako dycky přece. Ok

Ok
Jo, jo, je to tak, Tvé "spodky" jsou Milane čistá komerce a s ozbrojenými složkami Ruské federace nemají nic společného... Tedy kromě těch pruhů.Wink
Vždyť to říkámLaugh Armádní originály jsou na přiložené fotce. Jedním z poznávacích znaků je to, že nemají rozlišen předek a zadek.--------------Laugh

No podstatný bude numero normy GOST co máš na visačce trika jestli tam je ГОСТ 25904-83
tak je to armáda jinač civil. Název tělnaška bude obecně rozšířenej ale podle normy je to fufajka a majka-nátělník pro vojsko.
Normu máš tajdle http://internet-law.ru/gosts/gost/39344/

Loner. vložil tyto přílohy:
fufa.jpg.jpg

Nevim.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
matějka napsal:
Je to rychlé a praktické při výrobě i při nošení (ale ne moc pohlednéLaugh )Voják při poplachu nemá čas studovat kde je předek a kde zadek, prdne na sebe pytel a mažeLaugh

No, ten výstřih kolem krku a jeho provedení má poněkud jiný důvod...

А вот майки-тельняшки, предназначенные для военнослужащих, очень сильно отличаются от обычных маек, прежде всего тем, что передний вырез такой майки намного выше и практически закрывает грудь. Вспомните, что верхняя фланелевая рубашка моряка имеет глубокий треугольный вырез, вот это вырез тельняшка или майка и закрывают, чтоб человек не мерз на ветру.

Pro ty, kdo nevládnou ruštinou, jen stručně a volně - тельняшки se od obyčejných triček odlišují právě výstřihem. Je to díky tomu, že flanelové haleny námořníků mají hluboký trojúhelníkový "V" výstřih a aby jim netáhlo na prsa a na krk, je výstřih u тельняшки posazen nezvykle vysoko.

Milane, omlouvám se za offtopic na Tvém vlákně, ale tohle je téma, které mne opravdu zajímá...

Loner. má s tím ГОСТ 25904-83 samozřejmě pravdu. Ostatně právě proto jsem výše na těch visačkách ten nesprávný ГОСТ zvýraznil.Wink

P. vložil tyto přílohy:
__________1.jpg.jpg
__________2.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/21/2017
Keby niekomu sadla veľkosť, tak na rusvvo majú letnú teľňašku so správnym GOST číslom v akcii za 8,-
Nakupoval som tam, obchod v poriadku.
http://rusvvo.com/sk/oblecenie/telnasky/til-flot
knívleysur maður er lívleysur maður
Posláno:

Štamgast
P. napsal:
matějka napsal:
Je to rychlé a praktické při výrobě i při nošení (ale ne moc pohlednéLaugh )Voják při poplachu nemá čas studovat kde je předek a kde zadek, prdne na sebe pytel a mažeLaugh

No, ten výstřih kolem krku a jeho provedení má poněkud jiný důvod...

А вот майки-тельняшки, предназначенные для военнослужащих, очень сильно отличаются от обычных маек, прежде всего тем, что передний вырез такой майки намного выше и практически закрывает грудь. Вспомните, что верхняя фланелевая рубашка моряка имеет глубокий треугольный вырез, вот это вырез тельняшка или майка и закрывают, чтоб человек не мерз на ветру.

Pro ty, kdo nevládnou ruštinou, jen stručně a volně - тельняшки se od obyčejných triček odlišují právě výstřihem. Je to díky tomu, že flanelové haleny námořníků mají hluboký trojúhelníkový "V" výstřih a aby jim netáhlo na prsa a na krk, je výstřih u тельняшки posazen nezvykle vysoko.

Milane, omlouvám se za offtopic na Tvém vlákně, ale tohle je téma, které mne opravdu zajímá...

Loner. má s tím ГОСТ 25904-83 samozřejmě pravdu. Ostatně právě proto jsem výše na těch visačkách ten nesprávný ГОСТ zvýraznil.Wink
To je v pohodě, nejsem až takový detailista, mně šlo v původním příspěvku spíše o zemi původu, než o to, kdo co nosí. Obecně (spíše oficiálně) se teď nosí v naší zemi, že vše, co je čínské nebo ruské, je špatně, protože my patříme na západ a blablabla...Já to tak celý život nevidím, mám "konzistentní" názor a výše jmenované země mně určitě nevadí, obzvláště Rusko mi přijde blíže, než ten zlatý západ...tak jsem trošku provokoval a jsem rád za vaše znalosti, rád se přiučím, to myslím naprosto vážněOk Happy
Posláno:
Pozorovatel
matějka napsal:
------Obecně (spíše oficiálně) se teď nosí v naší zemi, že vše, co je čínské nebo ruské, je špatně, protože my patříme na západ a blablabla...Já to tak celý život nevidím, mám "konzistentní" názor a výše jmenované země mně určitě nevadí, obzvláště Rusko mi přijde blíže, než ten zlatý západ-----

Ber to tak že si jen ověřujem jestli je Země fakt kulatá - vysrali sme se na východ a hovno přišlo ze západu.
Abych nebyl za xenofóba tak aspoň písničku americkou - kapela ukrajinská - klip ruskej a nože a sekery tam sou taky.

Nevim.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
matějka napsal:

..."Rusko mi přijde blíže, než ten zlatý západ"...

nechci plevelit toto vlákno, ale nedá mi to. Milane nedej se. Souhlasím s Tvým názorem. V současném Rusku jsem byl a vše viděl na vlastní oči. Dnešní Rusko už není bývalý SSSR. Je to rozvinutá kulturní moderní země, i když tam také není vše OK. Lidé jsou velmi přátelští a pohostinní. To, co se prezentuje o Rusku v našich mediích, jsou převážně lži, pomluvy, protiruská propaganda. Jsou to zkreslující a nepravdivé informace.Nejlepší je do Ruska zajet, vidět vše na vlastní oči, bavit se s lidmi a udělat si vlastní názor.
Posláno:

Štamgast
Loner. napsal:
matějka napsal:
------Obecně (spíše oficiálně) se teď nosí v naší zemi, že vše, co je čínské nebo ruské, je špatně, protože my patříme na západ a blablabla...Já to tak celý život nevidím, mám "konzistentní" názor a výše jmenované země mně určitě nevadí, obzvláště Rusko mi přijde blíže, než ten zlatý západ-----

Ber to tak že si jen ověřujem jestli je Země fakt kulatá - vysrali sme se na východ a hovno přišlo ze západu.
Abych nebyl za xenofóba tak aspoň písničku americkou - kapela ukrajinská - klip ruskej a nože a sekery tam sou taky.

Vidíš, na tohle trefné přirovnání jsem zapomnělOk
Posláno:

Štamgast
rak nožomil napsal:
matějka napsal:

..."Rusko mi přijde blíže, než ten zlatý západ"...

nechci plevelit toto vlákno, ale nedá mi to. Milane nedej se. Souhlasím s Tvým názorem. V současném Rusku jsem byl a vše viděl na vlastní oči. Dnešní Rusko už není bývalý SSSR. Je to rozvinutá kulturní moderní země, i když tam také není vše OK. Lidé jsou velmi přátelští a pohostinní. To, co se prezentuje o Rusku v našich mediích, jsou převážně lži, pomluvy, protiruská propaganda. Jsou to zkreslující a nepravdivé informace.Nejlepší je do Ruska zajet, vidět vše na vlastní oči, bavit se s lidmi a udělat si vlastní názor.
Vidím to stejněApplause Happy
Posláno:

Štamgast
Vzal jsem manželku, našeho trhače a vyrazili jsme na bizonyLaugh Jak je vidět na fotce - na Šumavě ještě pořád místy závěje a brrrr zimaCry Laugh

matějka vložil tyto přílohy:
DSC00386.JPG.jpg
DSC00387.JPG.jpg
DSC00388.JPG.jpg
DSC00391.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/9/2010
po delši době jsem měl čas shlednout vaše videa moc pěkně zajimave to stim opaskem a kudlou ukrytou ve sponěOkfajneHappy
taky mi to neda trochu setu debatuje ohledně Ruska!mam to stejny jako(matějka a Rak nožomil) taky mi přijde bliž než ten zlaty zapad.

KOUPIM...Kershaw Shallot s hladkou čepeli nebo Kershaw Damascus Shallot nebo Kershaw Shallot Sandvik 14CZN/ZDP189 composite steel
Posláno:

Štamgast
Včera v leseHappy

Posláno:

Štamgast
Větší Terävä, jak jsem slíbilHappy

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/18/2018
Dík za videa o nožích jsou opravdu pro lidi zajímající se o nože přínosem. Děkuju
Posláno:

Štamgast
Díky za přízeňAdmire
Včera v leseHappy

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
matějka napsal:
Díky za přízeňAdmire
Včera v leseHappy

super, hned jdu koukat
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Pár dní (velikonočních) v leseHappy

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/11/2001
Parádní videa Applause
Uživatelé v tomto tématu
Guest