ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
matějka Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/28/2008
Nějaké nožíkyHappy

Posláno:

Štamgast
ANV P200 - lehce inovovánHappy

Posláno:

Štamgast
Něco z posledních dnů...

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/19/2018
Ahoj Milane,

dotaz k tvemu videu Neni skandi jako scandi (nechci si kvuli dotazu vyrabet YT kanal).

Nezkousel jsi si nechat udelat bushcraftovy nuz s finkoidne zvysenym ostrim? Myslim si, ze by to mohla byt zajimava alternativa pro ty, kteri maji radeji ten historicky puvodni finkoidni zvyseny vybrus (mezi ktere patrim).

Neevidujes nejaky strojovy nuz, ktery to tak ma? Hodne se mi libi ta nova fulltang finka od TBS, ale odrazuje me prave ten nizky vybrus na 4mm cepeli u tak maleho noze. To na nejake vyrezavani asi nebude.

Diky.

Martin
Dílna U medvěda - S láskou tvořené kožené výrobky
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/18/2007
Tvoje video o tesařské Husquarně mne navnadilo a tak mi ji včera přivezl kurýr. Už dlouho jsem si chtěl pořídit dobrou tesařskou sekeru. Jen po vybalení z krabice mne hodně překvapilo, že je to dost pádný kousek, jinak většinou propaguješ lehké věci kvůli nošení. Ale moc přijemná do ruky, už se těším, jak ji nabrousím . JO a nabrousím, výbrus dost hrozný. Zdravím JC
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/15/2010
Ahoj Milane.
Kožeňák od Ynuyty byla dobrá koupě. Ok Měl jsem ho v ruce (jako ostatně snad každou Petrovo kudlu) a můžu potvrdit, že je to fajnovej nožík.
No a klidně přiznám, že když jsem začal dělat kožené ručky, tak jsem tahal informace právě od Petra, protože on už jich měl pár za sebou... Happy
Prosím nepište mi PM. Pokud se rozhodnete mě kontaktovat, použijte "tlačítko" email. Děkuji.
Posláno:

Štamgast
Ursus napsal:
Ahoj Milane,

dotaz k tvemu videu Neni skandi jako scandi (nechci si kvuli dotazu vyrabet YT kanal).

Nezkousel jsi si nechat udelat bushcraftovy nuz s finkoidne zvysenym ostrim? Myslim si, ze by to mohla byt zajimava alternativa pro ty, kteri maji radeji ten historicky puvodni finkoidni zvyseny vybrus (mezi ktere patrim).

Neevidujes nejaky strojovy nuz, ktery to tak ma? Hodne se mi libi ta nova fulltang finka od TBS, ale odrazuje me prave ten nizky vybrus na 4mm cepeli u tak maleho noze. To na nejake vyrezavani asi nebude.

Diky.

Martin
Zdravím, většina mých nožů, i ty, co tam předvádím od Igora mají vyšší skandi, než je zvykem, možná to na videu tak nevypadá, ale pod cca 1 cm to nejdeHappy Z továrních nožů mi žádný nenapadá, pár továrních jsem si kdysi nechal vybrousit od pana Poka, ale to už je strašně dávno....
Posláno:

Štamgast
J.C. napsal:
Tvoje video o tesařské Husquarně mne navnadilo a tak mi ji včera přivezl kurýr. Už dlouho jsem si chtěl pořídit dobrou tesařskou sekeru. Jen po vybalení z krabice mne hodně překvapilo, že je to dost pádný kousek, jinak většinou propaguješ lehké věci kvůli nošení. Ale moc přijemná do ruky, už se těším, jak ji nabrousím . JO a nabrousím, výbrus dost hrozný. Zdravím JC
Tak tuhle vozím v autě a beru jen v zimě, když vím, že bude normální oheň, je to moje největší sekera. Co se týká nabroušení, myslím, že jsem jí také "dodělával"Happy
Posláno:

Štamgast
Chalcodes napsal:
Ahoj Milane.
Kožeňák od Ynuyty byla dobrá koupě. Ok Měl jsem ho v ruce (jako ostatně snad každou Petrovo kudlu) a můžu potvrdit, že je to fajnovej nožík.
No a klidně přiznám, že když jsem začal dělat kožené ručky, tak jsem tahal informace právě od Petra, protože on už jich měl pár za sebou... Happy
Kožeňáky jsou moje úchylka z dětství a puberty, pár jsem si jich kdysi také předělal z normálních nožů na trn. Bohužel už žádný nemám, kamarádi mne ukecali a já už jsem se k novým nedostalNeutral
Posláno:

Štamgast
Něco z poslední dobyHappy

Posláno:

Štamgast

Posláno:

Štamgast
Petr Kalous asi nemá tady na knife vlákno, tak vzdám hold jeho práci alespoň tadyApplause Ok

Posláno:

Štamgast
Nože, které obohatily moji sbírkuHappy
Ten první, bičak, je silně návykovýOk

Posláno:

Štamgast
Hledal jsem vlákno o noži ANV Spelter a o tom, jak se předává zájemcům na vyzkoušení. Nějak jsem to nenašel, ale pamatuji si, že tam někdo právem vyčítal ten "hadroidní" závěs. Já mám sice už pouzdro s tou gumičkou, ale nějak mi to pořád nesedělo, tak jsem si udělal malou úpravu, zabralo to cca 15 minut. Já tam ty dírky pro nýty už měl, ale není problém je udělat - pozor propálit - do pouzdra, které je tam ještě nemá. Propálit proto, aby se to nijak dál nepáralo. Je to jistotaHappy

matějka vložil tyto přílohy:
DSC00819.JPG.jpg
DSC00820.JPG.jpg
DSC00821.JPG.jpg
DSC00822.JPG.jpg
DSC00823.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Tohle moje vlákno bylo založeno někdy v únoru 2008 hlavně kvůli tomu, abych tady prezentoval svoje pouzdra...Nějak jsem to poslední dobu "mrskal", problémy s palečkyLaugh . Rozhodl jsem se, že budu v šití pouzder pomalu pokračovat. Né, že by bolest z palců zmizela nebo se vyléčila...jen jsem se s ní tak nějak smířil a naučil s ní žítHappy Dávám sem dvě videa, to první čistě teoretické, to druhé trošku praktické o tom, jak já dělám celá ta léta pouzdra. Snad to někomu, kdo začíná, pomůžeHappy

Posláno:

Štamgast
Po roce a půl pauzy jsem se do toho pustil znova....."trošku" to bolí, ale dá seHappy

matějka vložil tyto přílohy:
DSC00836.JPG.jpg
DSC00837.JPG.jpg
DSC00838.JPG.jpg
DSC00839.JPG.jpg
DSC00840.JPG.jpg
DSC00841.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
krásný, fandim Vám
já bych chtěl nějaký pěkný jednoduchý pouze zastrkovací na ANV P100 udělat
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
WuDan napsal:
krásný, fandim Vám
já bych chtěl nějaký pěkný jednoduchý pouze zastrkovací na ANV P100 udělat
DíkyHappy Na pouzdra pro zavíráky také dojde, nemám s nimi moc zkušeností, ale už jsem jich pár také udělalHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Milane pouzdro od Tebe na ESEE6 (vzpomínáš?) je nesmrtelný Admire Ok A chtěl jsem Ti říct, že to černění drží jak čert a nepouští barvu po kolika, 8 letech? Happy
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Tygerstyle napsal:
Milane pouzdro od Tebe na ESEE6 (vzpomínáš?) je nesmrtelný Admire Ok A chtěl jsem Ti říct, že to černění drží jak čert a nepouští barvu po kolika, 8 letech? Happy
AhojHappy Tak to jsem rád, že to drží, zrovna jsem se někde zmiňoval o tom, že jsem pouzdra také pouze lepil, bez šití, jen jsem si nebyl jistý, zda to pořád držíHappy Jinak co se týká barvy - používám(val jsem) lihové mořidlo na dřervo. Mně to pouštělo hlavně v létě, když jsem se zapotil. Možná, že ten pot působí agresivněji. Nicméně byl jsem hubován od manželky, tak jsem to přestal mořit. Teď mám třeba jedno pouzdro k jakutskému noži, které je namořené barvou na kůži (není to můj výrobek) a pouští to dokonce na březovou ručku, tak budu šít novéHappy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum