ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
matějka Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 3/6/2019
Milane dobrá práce.!
Vaše videa sleduji dlouho a jsem rád, že jste zase začal dělat s kůží.
I pro mě nová inspirace.
Jen tak dál..Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
matějka napsal:
Tygerstyle napsal:
Milane pouzdro od Tebe na ESEE6 (vzpomínáš?) je nesmrtelný Admire Ok A chtěl jsem Ti říct, že to černění drží jak čert a nepouští barvu po kolika, 8 letech? Happy
AhojHappy Tak to jsem rád, že to drží, zrovna jsem se někde zmiňoval o tom, že jsem pouzdra také pouze lepil, bez šití, jen jsem si nebyl jistý, zda to pořád držíHappy Jinak co se týká barvy - používám(val jsem) lihové mořidlo na dřervo. Mně to pouštělo hlavně v létě, když jsem se zapotil. Možná, že ten pot působí agresivněji. Nicméně byl jsem hubován od manželky, tak jsem to přestal mořit. Teď mám třeba jedno pouzdro k jakutskému noži, které je namořené barvou na kůži (není to můj výrobek) a pouští to dokonce na březovou ručku, tak budu šít novéHappy

No moje pouzdro od Tebe je prošité - já to chtěl mám to rád Happy Jinak nůž nosím u pasu, takže nevím jak s potem ale prostě za tu dobu mi to neudělalo nikde flek Ok Nicméně kdyby jsem chtěl, můžu Tě zase oslovit o nějaký to pouzdro? Happy
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Tygerstyle napsal:
matějka napsal:
Tygerstyle napsal:
Milane pouzdro od Tebe na ESEE6 (vzpomínáš?) je nesmrtelný Admire Ok A chtěl jsem Ti říct, že to černění drží jak čert a nepouští barvu po kolika, 8 letech? Happy
AhojHappy Tak to jsem rád, že to drží, zrovna jsem se někde zmiňoval o tom, že jsem pouzdra také pouze lepil, bez šití, jen jsem si nebyl jistý, zda to pořád držíHappy Jinak co se týká barvy - používám(val jsem) lihové mořidlo na dřervo. Mně to pouštělo hlavně v létě, když jsem se zapotil. Možná, že ten pot působí agresivněji. Nicméně byl jsem hubován od manželky, tak jsem to přestal mořit. Teď mám třeba jedno pouzdro k jakutskému noži, které je namořené barvou na kůži (není to můj výrobek) a pouští to dokonce na březovou ručku, tak budu šít novéHappy

No moje pouzdro od Tebe je prošité - já to chtěl mám to rád Happy Jinak nůž nosím u pasu, takže nevím jak s potem ale prostě za tu dobu mi to neudělalo nikde flek Ok Nicméně kdyby jsem chtěl, můžu Tě zase oslovit o nějaký to pouzdro? Happy
Pokud na to budu stačit, tak určitěHappy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Na alim sa dajú tie "značkovače" dier kúpiť aj s roztečou 6 mm napr TU. Viac ako 6 zubov by ale bolo už veľa, preto že sa to po zarazení do kože zle vyťahuje. Odporúčam pri zatĺkaní používať silónové kladivo. Nepoškodzujú sa tak konce nástrojov Wink .
Posláno:

Štamgast
Asi to mají dobře zakalenéLaugh Laugh Laugh

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/20/2017
Dobry den pan Matejka. Mate velmi zaujimave videa. Vzdy sa na ne prijemne pozera. Vsimol som si, ze mate rad, ako tomu hovorite "efektivne noze". Preto som hladal, ci nenajdem u Vas nejaku recenziu na Fiskars Hardware noze, kde je za malo penazi vela muziky. Ale asi sa Vam mozno nedostali do ruk, alebo som si to nevsimol, alebo Vas zatial nezaujali.

Maju tieto druhy:

- tesarsky dlatovy noz /ten neni imho nijak zaujimavy, je dlatu podobny/

- elektrikarsky noz, alebo noz na hrubu pracu, zeleno oznaceny. Noz je ozaj na hrubsiu pracu - je trochu hrubsi a na boku ma akoby pilnik, vhodny na otrepy.

- univerzalny noz, oranzovo oznaceny - podla mna si ozaj zasluzi nazov univerzalny.

- a mensiu cepel remeselneho noza, vhodneho na preciznejsiu pracu.

Zaujimal by ma Vas nazor na rucky nozov, kedze vyrobca ich vraj upravil tak, aby sa dali dlhodobo pouzivat a zaroven maju na konci rucky plast, ktory umoznuje po nom udierat aj kladivom.

Tieto noze nemaju hlavnu vyhodu v nejakej vynimocnosti, ale prave v tej efektivite na pracovne ucely. Skandinavsky vybrus, velkost cepele podla pouzitia a hlavne integrovany brusny system. Pre ludi, co pracuju s nozmi a nezaujima ich nejake brusenie a vyzaduju stale ostry noz, pripadne pre ludi, co nevedia brusit, je to velmi pohodlne riesenie.

Pripadne, ak by niekto poznal nejake vlakno tu na fore, alebo inde, budem rad za pripadny link, skusenosti a pod.

Z mojej strany je to len mala idea, ktora by mozno stala za natocenie dalsieho videa.
Jan Amos Komenský: Veškeré kvaltování toliko pro hovado dobré jest.
Posláno:

Štamgast
voltron napsal:
Dobry den pan Matejka. Mate velmi zaujimave videa. Vzdy sa na ne prijemne pozera. Vsimol som si, ze mate rad, ako tomu hovorite "efektivne noze". Preto som hladal, ci nenajdem u Vas nejaku recenziu na Fiskars Hardware noze, kde je za malo penazi vela muziky. Ale asi sa Vam mozno nedostali do ruk, alebo som si to nevsimol, alebo Vas zatial nezaujali.

Maju tieto druhy:

- tesarsky dlatovy noz /ten neni imho nijak zaujimavy, je dlatu podobny/

- elektrikarsky noz, alebo noz na hrubu pracu, zeleno oznaceny. Noz je ozaj na hrubsiu pracu - je trochu hrubsi a na boku ma akoby pilnik, vhodny na otrepy.

- univerzalny noz, oranzovo oznaceny - podla mna si ozaj zasluzi nazov univerzalny.

- a mensiu cepel remeselneho noza, vhodneho na preciznejsiu pracu.

Zaujimal by ma Vas nazor na rucky nozov, kedze vyrobca ich vraj upravil tak, aby sa dali dlhodobo pouzivat a zaroven maju na konci rucky plast, ktory umoznuje po nom udierat aj kladivom.

Tieto noze nemaju hlavnu vyhodu v nejakej vynimocnosti, ale prave v tej efektivite na pracovne ucely. Skandinavsky vybrus, velkost cepele podla pouzitia a hlavne integrovany brusny system. Pre ludi, co pracuju s nozmi a nezaujima ich nejake brusenie a vyzaduju stale ostry noz, pripadne pre ludi, co nevedia brusit, je to velmi pohodlne riesenie.

Pripadne, ak by niekto poznal nejake vlakno tu na fore, alebo inde, budem rad za pripadny link, skusenosti a pod.

Z mojej strany je to len mala idea, ktora by mozno stala za natocenie dalsieho videa.
Děkuji za upozornění, objednal jsem dva typyHappy
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/20/2017
matějka napsal:
Děkuji za upozornění, objednal jsem dva typyHappy

Neni zac. To skor ako divaci budeme dakovat za recenziu Happy

A dosli noziky, dosli? Happy Ktore 2 modely to vlastne budu?
Jan Amos Komenský: Veškeré kvaltování toliko pro hovado dobré jest.
Posláno:

Štamgast
Posláno:

Štamgast
Něco o pouzdrech...

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
matějka napsal:
Něco o pouzdrech...

Má ten vyrezávač drážky do kože aj nejaký názov? Nejak sa mi nedarí to nájsť
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/12/2018
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/4/2016
Wotan napsal:
matějka napsal:
Něco o pouzdrech...

Má ten vyrezávač drážky do kože aj nejaký názov? Nejak sa mi nedarí to nájsť
U nás napr.Rema M drážkovač na kožu kupoval som ho tam som spokojný.
Posláno:

Štamgast
Jasné, drážkovač na kožu, prečo ma to len nenapadlo? Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
pročištěno, balast v žumpě.. je škoda ničit tématicky sladěné vlákno hádkami pár jedinců s pocitem, že dnes mají právo se vyjadřovat ke všemu a všude..
Posláno:

Štamgast
Samurai napsal:
pročištěno, balast v žumpě.. je škoda ničit tématicky sladěné vlákno hádkami pár jedinců s pocitem, že dnes mají právo se vyjadřovat ke všemu a všude..

Admire
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Díky, Same.
Posláno:

Štamgast
Samurai napsal:
Admire Applause Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/25/2011
Všechno nejlepší, Milane. Ať se daří a hlavně Zdraví!
Našel jsem se sedíc se založenýma rukama, na hranici dělící minulost a budoucnost.
Jako bych mohl zabít čas, aniž by zranil věčnost. - Thoreau
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/7/2015
Admire Hodně štěstí a hlavně zdraví Vám přeji
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum