ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
matějka Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/28/2008
Jé, ona mi tam ta fotka fakt skočila, tak ji tam nechám, můj originální ksicht a obličejíček mojí ženy tam byl už nejméně tři rokyLaugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/18/2009
ve skutečnosti jsi ale hezčí ne ? Grin Grin Grin
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
maxwell napsal:
ve skutečnosti jsi ale hezčí ne ? Grin Grin Grin

fousatejsi mrGreen Wink
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Štamgast
Já Tě nevím, tak nějak to s tím Markem táhnem už spoustu letLaugh .Už když byly "Pěsti ve tmě", přes "Poručíka Tomsu", až po současnost. Asi mu budu muset napsat, kdo je vlastně komu podobný, já jsem o pět let staršíLaugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Ta Čína okopíruje kde co....dokonce udělala kopii Milana Matějky, alespon že tu kopii pojmenovala Marek Vašut....Grin

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/15/2010
Tvá práce si galerii už dávno zasloužila, Milane.Ok A vidím v ní další konkrétní pouzdro, kterým se nechám inspirovat.Happy Pokud nebudeš mít nic proti...
Prosím nepište mi PM. Pokud se rozhodnete mě kontaktovat, použijte "tlačítko" email. Děkuji.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Tak jsme s Milanem byli v patek na pivaku, probrat nejaky veci a musim vam rict, ze jsem se docela nasmal. Milan hazel do placu prihody, historky a skutecnosti, ze jsem cumel a byla prca. Samozrejme jsme probirali i kudly o tom zadna :)
Milane, dik za supr pokec. Priste mi musis ukazat tu tvou sbirku!
Taky jsem zvedavy, jak se popasujes s tou moji kudlou;).
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Štamgast
Zase nějaké futrálky....

matějka vložil tyto přílohy:
P6174462.JPG.jpg
P6174464.JPG.jpg
P6194474.JPG.jpg
P6194476.JPG.jpg
P7144560.JPG.jpg
P7144563.JPG.jpg
P7253216.JPG.jpg
P7253218.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2011
matějka napsal:
Zase nějaké futrálky....

Ahoj,,stehy si označuješ rádlovacím kolečkem?????Mails
Posláno:

Štamgast
Mails napsal:
matějka napsal:
Zase nějaké futrálky....

Ahoj,,stehy si označuješ rádlovacím kolečkem?????Mails
Ne,i když ho mám, dělám to starou nerez vidličkou, ze které jsem uřízl krajní, třetí hrot a značkuji jen dvěma.Ty jsem ještě trošku nabrousil.Na větší pouzdra mám to stejné, ale z větší vidličkyHappy
Posláno:

Štamgast
Na různých vláknech se často řeší, který nůž je ideální do přírody...Jeden určitě neexistuje, alespoň já si to myslím, ale chtěl jsem nějak pomoci těm tápajícím a nerozhodnutým a nerozhodným a tak jsem sestavil takovou malou řadu nožů, po kterých já nejčastěji sahám, po dlouhém rozvažování jsem dal tuhle partičku dohromady a stojím si za níApplause
Mám ty nože trošku rozdělené - pochopitelně na tovární a od nožířů, dále na full-tang a na trn (dle konstrukce), na ten trn to jsou skandinávky a ty já ještě dělím na tzv. skandinávské bushcraft nože (Helle, Karesuando...) a na klasické puukko a leuku (Ahti, Kellam, Wood Jewels....).
Nože se snažím opravdu hodně používat, jsem často v terénu a když si nemohu pořádně říznout tam, tak si alespoň vymýšlím něco doma, včetně kuch. prací.
Nože do téhle sestavy jsem vybíral hodně dlouho a vybral jsem z každé skupiny jeden.
Za tzv. skandinávský bushcraft je to jednoznačně Helle Harding, měl jsem ho již od r. 1991 (tenhle je druhý), u klasických finek u mne vede Kellam Wolverine, u typu leuku Zlatoust Poljarnyj (i když nemá typické skandinávské ostří), ten používám hlavně v zimě, když si dělám často oheň, dále u továrních nožů je to pro mne opět jednoznačně BRKT North Star a nejtěžší byla volba u nožířů, protože mám všechny nože rád, jsou vynikající a střídám je, ale jeden je jenom jeden a zjistil jsem, že nejčastěji beru "fulltang finku" od Blacka.
Znovu zdůrazňuji, že to je jen můj názor, moje volba, ale tu volbu mohu u každého nože zdůvodnit.Třeba to někoho inspiruje při volbě svého ideálního nožíkuHappy

100_0021.JPG.jpg
100_0022.JPG.jpg
100_0035.JPG.jpg
100_0025.JPG.jpg
100_0026.JPG.jpg
100_0036.JPG.jpg
100_0029.JPG.jpg
100_0030.JPG.jpg
100_0032.JPG.jpg
100_0023.JPG.jpg
100_0024.JPG.jpg
100_0037.JPG.jpg
100_0027.JPG.jpg
100_0028.JPG.jpg
100_0034.JPG.jpg
100_0031.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Happy
Milane, Milane, tos to těm nerozhodným hodně ulehčil Laugh ...
Pořiďte si pro začátek těchto 5 osvedčených a pak je to na Vás ... Ok
Nerejpu, jenom mě to pobavilo ..Applause
Obdivuji Tvoje natoulané kilometry a závidím Ti každé Tvoje toulání a přeji hodně dalších krásnych chvilek v přírodě ...
hezký den
Posláno:

Štamgast
St.Nicolaus napsal:
Happy
Obdivuji Tvoje natoulané kilometry a závidím Ti každé Tvoje toulání a přeji hodně dalších krásnych chvilek v přírodě ...
hezký den
Díky, no já myslím, že pět není zase tak moc, ne?Laugh Víš jak dlouho u svojí sbírky sedím já, než si vyberu?Shocked A potom si stejně vyčítám, že jsem si měl vzít asi jiný, než jsem vzal, tak jich raději beru několik....Těžký je život nožomilaAngry
ost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2010
matějka napsal:
St.Nicolaus napsal:
Happy
hezký den
Díky, no já myslím, že pět není zase tak moc, ne?Laugh Víš jak dlouho u svojí sbírky sedím já, než si vyberu?Shocked A potom si stejně vyčítám, že jsem si měl vzít asi jiný, než jsem vzal, tak jich raději beru několik....Těžký je život nožomilaAngry

Trpím obdobným problémem,a pak si vždycky říkám,když je batoh těžkej,že jsem si jich asi neměl brát tolikLaugh
dočkej času,jako host piva ostleatherzavináčgmailtečkacom
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
for Matějka:

Tak to je nás tu zřejmě víc, kteří takto uvažují a vybírají Happy U mne to je stejné, nakonec s sebou tahám většinou 3 až 4 nože mrGreen nožofilie je choroba, ale nemá chybu Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Milane,přiznám se že nad nožem Poljarnyj2 od Zlatoustu jsem mockrát přemýšlel když byl zde v inzerci(jestli se nepletu,byl Tvůj) nemám ale ponětí o kvalitě těchhle nožů.Něco jsem vyčetl na webu Kodex.sro,ale osobní zkušenost je lepší.Láká mně P2 z RWL-34,který tam nabízejí za dobrou cenu.Jak jsi spokojený s tímhle nožem?Má cenu přemýšlet o koupi a použití jako buškraftí univerzál?Není pověst nožů ze Zlatoustu jen nafouknutá bublina....?Confused Možná bys jako spokojený uživatel mohl napsat pár slov pro ty,co jak říkáš se nemůžou rozhodnoutHappy Uvažuju o kožené variantě s duralovými bolstry.DíkyHappy
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Štamgast
Bullterier5 napsal:
Milane,přiznám se že nad nožem Poljarnyj2 od Zlatoustu jsem mockrát přemýšlel když byl zde v inzerci(jestli se nepletu,byl Tvůj) nemám ale ponětí o kvalitě těchhle nožů.Něco jsem vyčetl na webu Kodex.sro,ale osobní zkušenost je lepší.Láká mně P2 z RWL-34,který tam nabízejí za dobrou cenu.Jak jsi spokojený s tímhle nožem?Má cenu přemýšlet o koupi a použití jako buškraftí univerzál?Není pověst nožů ze Zlatoustu jen nafouknutá bublina....?Confused Možná bys jako spokojený uživatel mohl napsat pár slov pro ty,co jak říkáš se nemůžou rozhodnoutHappy Uvažuju o kožené variantě s duralovými bolstry.DíkyHappy
Já těm nožům nechci dělat nějakou zvláštní reklamu, JÁ jsem s nimi spokojen a MNĚ vyhovují, zvláště v zimním období, když nosím rukavice.Ten co jsem prodával nebyl můj, ale kamarádovo, byl to P1 v kůži z RWL 34.Já mám stejný a ještě P2 z RWL 34 a finku z 95x18 (viz. foto).
Konstrukcí jsou to finky, přikládám obrázek, jak prochází trn ručkou.Každý si musí udělat úsudek sám, při běžném zacházení a činnosti, kterou s nožem dělám, včetně štípání pomocí tlouku nejsou žádné problémy, i ruská ocel (ekvivalent 440C), je myslím, postačující.Výbrus všech nožů ale není skandinávský, ale dutý a myslím, že i dostatečně masivní (což není u některých "duťáků" běžné).Řemeslně jsou nože zpracovány na vysoké úrovni.Pokud budeš v Příbrami, myslím, že tam oba lidé (Jelena a Alexej z Kodexu) budou a můžeš si tak nožíky osahat.Já je tam v každém případě pro jistotu vezmu takéHappy

100_0039.JPG.jpg
100_0038.JPG.jpg
100_0040.JPG.jpg
100_0042.JPG.jpg
100_0044.JPG.jpg
100_0046.JPG.jpg
100_0045.JPG.jpg
t_n_d.jpg
t_n_k.jpg

Posláno:

Štamgast
Ještě pár pouzder z archívu...Happy

P8263307.JPG.jpg
P8263306.JPG.jpg
P8023252.JPG.jpg
P8023246.JPG.jpg
P7253224.JPG.jpg
P4283019.JPG.jpg
P4283018.JPG.jpg
P4274287.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Zdravím Milane, jestli to není moc hloupý dotaz. Ten krasavec na přiloženém foto
je od koho? Jinak děláš takový super pouzdra, že Tě asi budu brzy o nějaké lámat.
Ještě si musím rozhodnout, který nožík bude mít tu čest, že dostane nový kabátek.

Herodes vložil tyto přílohy:
P6174464_JPG_big.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum