ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Samurai Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/22/2005
no v depozitu NG orientální sbírky jsem viděl dost tsub..povětšinou velmi,velmi vzácné s pojistnou hodnotou za kterou bych si mohl koupit pěkné auto..málokterá z těch co jsem tu viděl nebo vůbec viděl na netu když jsem na ně narazil (cíleně jsem nevyhledával) se jim dokáže řemeslným zpracováním vyrovnat..jako laik bych odhadl práci na stovky hodin...tož tak..je pravda že dnešní doba skýtá široké možnosti ve výrobě čehokoliv..Samovu práci vnímám jako relax a přípravu na skutečnou piplačku u tsuby "výroba od A-Z"....
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
želva: relax je to spíše duševní (křeče má člověk v prstech tak po půlhodině odjehlování) a k té přípravě.. nejsem si jistý, jestli si někdy troufnu na rytectví.. je to specifický obor a když bych si i vyhlédl i nějakou tsubu, která by bez rytiny nevypadala tak dobře, tak si spíš tu rytinu nechám udělat odborníkem na závěr mé práce, neb si na to dřív vydělám, než bych to adekvátně vyryl tak, aby to spíš nebylo ke škodě než ke kráse.. do vlákna japoské chladné zbraně ti plácnu pár tsub, tak pak napiš srovnání s těma z NG..

p.s. stovky hodin práce by padly i na ty moje tsuby, kdyby se měly řezat a pilovat růčo Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Same,není to tak hrozné,já se jehlovým pilníkem živím.. Wink Myslím,že čas pokročil,a krom zaškrabávání,a ojehlování s máčením v lecjakém svinstvu,zkus jít dál. Já kdysi,cca před 22lety dělal tsubu letící jeřábi na pozadí měsíce,a mraku. Pěkně v klídku,lupenkovou pilkou,sekáčkem nabroušeným ze zlomeného závitníku. Vysekal jsem tam tu drážku,vylil mosazí,vybrousil,pískoval,černil. A to vše před 22 lety...Už mě to nebere,ale dříve jsem pár katan vyrobil,i když jen kovaných na plocháč,a vybroušených. Jde to i doma v kuchyni,fakt jo. Přeji hodně trpělivosti,tolik vlastní japonským mistrům řemesla. I mě už letí čas,jako splašený kůň,ale to hr honem,to tě neposune dál.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Black: ale jó, všechno se dá s mořem trpělivosti a zručnosti udělat, ale popravdě mě se ty tsuby se zasekaným jiným materiálem moc nelíbí, stejně jako přeplácané.. mám rád jemné, přírodní motivy, spíše ze železa a když už nějaké zdobení, tak decentně.. Jinak v kuchyni by jsi to mosazí asi nevylil.. nebo vaříš oběd autogenem? Laugh

a to hrr honem.. Ty máš u některého mého výtvoru, že je dělaný horkou jehlou? já myslím, že tomu právě dávám víc času než by se mělo.. radši se budu 15min piplat s pár desetinovým úběrem jehlovým pilníčkem, než aby si to usnadnil bruskou a riskoval tak případné neopravitelné poškození..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
pro samurai: ted jak si čtu tohle forum tak jsem se úplně nadchnul...asi posvařuju nejakou jedenáctku o pár překladech udělám s ní placku vyřežu cubu jen po obvodu udelam kolečko zakulatím obvodovou hranu vyřežuotvor pro nakago a šup stím do potoka na nejakej ten rokWink
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
KIR
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/27/2007
Pro Samurai : Možná by nebylo od věci přečíst si několik tvých minulých kritických příspěvků na výrobky kolegů nožířů a potom teprve reagovat na názory jiných. Každě řemeslo má své pro a proti. Před časem jsi napsal, že je to o životním stylu. Ale stovky tsub není ještě životní styl. K životnímu sytu je potřeba mít ještě hodně dalších vlastností.Wink Happy
P.S. Někdy mi ta diskuze připadá jako na tržnici.
Posláno:

Štamgast
Kir: tak tohle jsem asi nějak nepochopil, co jsi tím chtěl říct..

jinak pročíst si těch pár tisíc mých minulých příspěvků ke kolegům by chvilku trvalo, možná jsem i něčí práci někdy kritizoval, ale obecně se držím spíš rčení Nemáš-li čím pochválit, raději mlč.. Jak si taky všimneš, na Petrovu i Blackovu kritiku jsem nereagoval nějak asertivně, znám je osobně (narozdíl od tebe) a tak vím že to myslely v dobrém..
K životnímu stylu.. co to má společné s výkresama?? to máš pocit, že celý den nedělám nic jiného než že kreslím tsuby? Laugh Životní styl mi určujou děti, manželka, daně, zákony, peníze, zdraví... a teprve tááámhle vzadu nějaké klikyháky Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/7/2007
Samurai napsal:
Dneska jsem dokončil kopie strideru MT-10 a jelikož bylo hezky, tak jsem toho i využil k nafocení..

Informace:
Materiál D2, délka 295mm, šířka 49mm, tl. 6mm, oplet padáková šňůra
Vyřezáno vodním paprskem dle mého výkresu, zabroušena plocha, posláno Dohnalovcům na výbrus, zakalení a vyleštění, doplněn oplet, 1ks zmatněn v chloridu železitém.

Prostě nádhera. Podobný typy nožů se mi líbí a tyto tvoje kopie jsou super. Opravdu klobouk dolů. Mohu vědět proč si je dělal čtyři? Že by pro zájemceHappy Vím, že reaguji na poněkud starší přispěvek, ale jelikož jsem na něj narazil teprve teď, nemohl jsem nezareagovat.
Posláno:

Štamgast
rozinek: chvála patří spíš dohnalovcům, já se postaral jen o výkres, materiál, vyřezání a oplet rukojeti.. čili takový mistr provianťák Laugh

jinak 5ks jich bylo, protože jeden byl pro mě a zbylé 4ks byly pro tři další zájemce
Posláno:
Pozorovatel
Samurai napsal:
rozinek: chvála patří spíš dohnalovcům, já se postaral jen o výkres, materiál, vyřezání a oplet rukojeti.. čili takový mistr provianťák Laugh

jinak 5ks jich bylo, protože jeden byl pro mě a zbylé 4ks byly pro tři další zájemce

Jejda, já jsem fakt slepej, nechápu jak jsem došel k číslu 4, když jich je na brázku 5 Laugh Tak či tak, právě díky tvé iniciativě byl umožněn vznik takových fešáků Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
No podle mě jsou ty nože úplně hnusný a úplně na hovno (podle mě!!!), tyhle tvary prostě nesnáším a už nikdy je dělat nebudemem, to jsme se zapřísáhli Happy, navíc kvůli nim proběhla docela slušná, mezinárodní, kopírovací ostuda, takže bych ty fotky znovu "neotvíral" HappyHappyHappy
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:
Pozorovatel
to Petr Dohnal:

Hmm, mezinárodní kopírovací ostuda??? Tomu nemůžu uvěřit. Podle mě jsou ty nože ještě o trošku pěknější, než originály. Ovšem jestli už podobné nože delat nebudete, tak je to podle mě škoda Sad Ale jestli ty jejich tvary opravdu nesnášíte, tak to chápu.
Posláno:

Štamgast
Když tě tozajímá. Sam ti tu hodí vlákno, kde se to řešilo. I já jsem byl napaden,slovně, že kopíruju slavné ikony amerického nožířstí. Je to sice k smíchu,ale souhlasím, pár nožů jsem si zkusil vyrobit. Opravoval jsem nedávno ručku na Samův výpalek kamarádovi,ale jen pro to, že je to přítel. Jinak, konkrétně tenhle nůž, to je hnus. Našlo by se u té firmy dost nápadů, které se mi i líbí, ale. Tady chlapi nemají zapotřebí dělat kopie,nebo jak to nazveme. Když, tak si to udělej sám. Přesto, Sam s Golemem odvedli veliký kus práce, a díky jim za to. Pro mě to bylo zajímavé, některé tvary jsem si vytiskl, porovnával velikost, a tak.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
řekl bych že to byl přímo mezikontinentální konflikt, jež se neobešel bez předsudků vůči nám "východoevropanům"..byla to mela jak se patří, bylo v tom všechno, práskači,informátoři,obhájci i žalobci, zaujatý soud,klika že ten kat se nekonal..ale jesli se tu budou časem příslušníci soudruhů z USA poflakovat jako kdysi rusáci, tak některý z nás kulka nemine...(jen za ty protidemokratický kecy)Laugh Laugh Laugh
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:
Pozorovatel
Heh, no to se mi až nechce věřit, že kvůli takové "prkotině" to vyústilo až do takového konfliktu. Pochopil bych to, kdybyste ty nože chtěli dělat jako seriovou výrobu, ale kvůli pár kuse pro osobní "potěšení" se mi to zdá být od amerikánců vskutku přehnané. Hlavní je, že se alespoň jak říká želva, ten kat neobjevil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
želva napsal:
tak některý z nás kulka nemine...

To jako, že to mám spočítaný?
Posláno:

Štamgast
No,když jim někdo práskne tvoji fotku,aby ses šel doma rozloučit..Wink
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
rozinek napsal:
Heh, no to se mi až nechce věřit, že kvůli takové "prkotině" to vyústilo až do takového konfliktu. Pochopil bych to, kdybyste ty nože chtěli dělat jako seriovou výrobu, ale kvůli pár kuse pro osobní "potěšení" se mi to zdá být od amerikánců vskutku přehnané. Hlavní je, že se alespoň jak říká želva, ten kat neobjevil.

Mnohem jednodussi je ochranit dusevni prava proti jednotlivci nez proti nejake firme treba v Cine...
Posláno:
Pozorovatel
Já se ještě zapoměl ohledně těch kopií zeptat:

Jakou váhu mě jeden nůž a na jakou cenu se jedna kopie dostala? Dík
Posláno:

Štamgast
Zcela jistě je to méně,než 320 dolarů,plus clo.... V jednom kuse je to nejjednodušší vyříznout flexou 1mm řezací kotouč. Postup máš u mě na stránkách. Doufám,že si to tu Sam promaže dřív,než mu to tu zasvíníme ještě víc. Jatagan.cz vybereš matroš,vyřízneš,ty,nebo někdo ti udělá výbrus,kalení. Nic to není.
(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum