ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Samurai Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/30/2006
Brr, nieco podobne som robil ked som si robil kopiu Randall-Trappera. Ale tam som to vzdal a rucku som vyrobil z dvoch polovic a dieru na trn som tam proste vydlabal dlatom a rucku zlepil. Laugh
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
edit: promazal jsem vlákno od povodně a následných soustrastných příspěvků, za které jsem vděčný, ale zabírali tři strany a po odstupu času postačí snad dvě fotky pro představu..

Samurai vložil tyto přílohy:
voda4.jpg.jpg
dvur_dnesrano.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
jelikož jsem od Lipové neměl vůbec čas dodělat rozdělané kudlíky a věnoval se nápravě zahrady, tak alespoň ukážu, čím jsem se v létě a na podzim bavil..

terasy.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
Samurai napsal:
jelikož jsem od Lipové neměl vůbec čas dodělat rozdělané kudlíky a věnoval se nápravě zahrady, tak alespoň ukážu, čím jsem se v létě a na podzim bavil..

Ok to je ono, hlavne hodne betonu... vypada peknejc nez na tech posapokaliptickych fotkach...Applause
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:

Štamgast
měl jsem včera v rámci týdne nuceného odpočinku Grin čas dodělat kudličku pro mou polovičku, damašek je zbytek z paketu tsuby dělaný Dohnalovci, výbrus je plochý dělaný v Lipové na Haimovce a dosmirkovaný růčo, tloušťka čepele 5mm, rukojeť wenge, na trn s matkou a záslepkou..

ještě futrálek ala Romanovy finky a moja má něco do kabelky.. jó kdyby tak toho volna na koníčky bylo víc.. Sad

nozik1.jpg
nozik2.jpg
nozik3.jpg

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Dlouho jsi tu na své vláno nic nedal.............jsem rád že ti zahrada dopadla dobře stejně jako ten nádhernej zahradní domek (tiše závidím ) Nožík je moc pěkný, jednoduchý, čistý........moje krev.

Štasnej Novej rok Same Happy ať se daří. Martin
Posláno:

Štamgast
včera jsem dodělal nožíku aj futrál podle Romanova návodu..

pouzdro1.jpg
pouzdro2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Pekná práca Sam. Páči sa mi púzdro i nôž. Veľa zdaru.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
moc pěkná práce Happy, líbí se mi nůž i pouzdro.
Posláno:

Štamgast
díky kluci, no hlavně že se líbil té mojí, jinak by to byla kudla naprd.. teď jen čekám, jak dopadne v kabelce za rok Laugh jestli jsem neměl volit spíš nerez, pertinax a kydex Razz
Posláno:

Štamgast
tak je konečně čas ukázat letošní kudlu do klobouku, je to variace na Randy Doucette Karambit.
Materiál čepele 19314 tl. 5mm, rukojeť nádor dubu a fíbr, šroubky bohužel nebyl čas vyměnit za hvězdičky, ale není to lepené a dá se to vždy vyměnit..

kerambit1.jpg.jpg
kerambit2.jpg.jpg
kerambit3.jpg.jpg
kerambit4.jpg.jpg
kerambit5.jpg.jpg
kerambit6.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Pro mě rozhodně hezčí a hlavně použitelnější než originál.Jak je to velký?
Posláno:

Štamgast
gero: zhruba 27cm, výřezek měl 28cm ale to oko na malíček vycházelo blbě na ruku a musel jsem tak ručku zkrátit o cenťák a svařit, taktéž jsem snížil výšku toho žebra mezi ukazovákem a prostředníkem..
Posláno:

Štamgast
Tak je tady podzim, venku je hnusně, prší a mám kopr.. venkovním pracím kolem baráku letos asi už odzvonilo, takže kdo má chuť se podívat, čím že jsem se to letos bavil natolik, že nebyl čas na nožíky, má tu možnost.. jen upozorním, že to má 28MB, čili nic pro pomalé připojení a slabé nervy Happy

http://valach.aspone.cz/Zahrada2010.pps
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/8/2010
Tak to je bomba ... klobouk dolů, to si zaslouží obdiv.
Když se ráno podívám do zrcadla, nechci aby mně ze mě bylo špatně. A tak asi zůstanu chudej.
Posláno:

Štamgast
tak zatímco většina nožířů skončila s výrobou a věnuje se oddechu, já naopak konečně díky oddechu od práce mám čas i na koníčka..

Taťka dal mému švagrovi k vánocům kudlu a jelikož je spíš praktik než estét, poprosil mě švára, jestli bych mu v rámci ježíška nenadělil ke kudle pouzdro, tak jsem si v dnešním dni našel čas mezi bramborovým salátem a procházkou po beskydských hvozdech. Snad se bude líbit, zítra předávám..

pouzdro_Vitek.jpg.jpg

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Obdivuju každýho, kdo umí dělat s kůží....já sem prostě na tohle levej. Hezký Same.

Martin
Posláno:

Štamgast
tak jsem konečně dodělal nejstarší rozdělanou kudlu (je to v rámci let) .. tak nějak na to nebyl čas.. nejdřív jsem měl dlouho výřezek, pak na jedné Lipové jsem udělal hrubý výbrus, za pár let na další lipové jsem dodělal plochý výbrus, díky nechtěnému zajetí pásovkou jsem musel zvýšit výšku výbrusu na úctyhodných 32mm, což při tloušťce 5mm dělá slušný klín.

Sice je tak ostří velmi tenké a nevhodné na nějaké "rubačské" práce, ale vzhledem k velikosti nože tento stejně spadá do kategorie (kdy každý nožíř touží po velké kudle a i když pak většinou leží ladem, musí si ji jednou prostě vyrobit mrGreen )

Takže něco ke kudle:
Variace na Strider MK1, délka 325mm, výška čepele 45mm, tloušťka 5mm, materiál O1, rukojeť je jabloň co jsem kácel na zahradě při rekonstrukci.
montáž je fulltang, střenky jsou bez lepidla na 4 kolících a chycené 3+3 šrouby M4 torx.

teď mě čeká ještě sjednotit smirkovaný povrch čepele, na Janových keramických brouscích udělat fazetu jak u břitvy a dodělat pouzdro.. zatím tedy nůž:

strider_mk1_1.jpg.jpg
strider_mk1_2.jpg.jpg

LK
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
Tak s tím sis vyhrál, fakt pěkný Applause
Ta jabloň, to je nádhera, obzvlášť ta jedna střenka, ale já bych k takovémuto typu bojovníka spíš viděl něco černého, možná i umělého, ale to už je na názoru každého jednotlivce.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Sam tá jabloň je ozaj pekná, budem musieť niekedy použiť ten špalík čo si mi dal v Lipovej.
Tiež máš také výrobné lehoty ako ja.Grin
Nôž je samozrejme super.
Nech sa ti darí.Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum